Трудно монетизиране - идей?

Bigger

Member
Дайте някоя идея за монетизиране на търсачка, което значи всякакъв трафик, тя търси и в adult сайтове и във всякакви други тематики, така че да и се сложи adsense според мен е доста рисковано и почти няма смисъл, иначе е адски доходоносно, но.. не. Някакви други рекламни мрежи, банери или текстови рекламки, пак е добре да са контекстуално свързани.. незнам, знам за доста програми, но не чувам много добри коментари.. слабо плащат и т.н. някой да може да предложи добър вариант, може и 2 програми и повече.. мисля, че мога да ги комбинирам. Трафика е предимно USA, и around the world :) в смисъл не е български. Мерси предварително!
 
От: Трудно монетизиране - идей?

Adbrite... Някоя програма за импресии също може
 
От: Трудно монетизиране - идей?

А дали таква думичките за които се търси. Примерно ако търсиш dating, скрипта да ти показва афилиейт банери към такива програми? Това ще помогне доста, ако няма - значи предполагам че другите клонинги на Гугъл рекламките ще са добър заместител. А какъв е трафика? Потребителски, уебмастъри...или някакъв друг. И това е интересно да се знае. :)
 
От: Трудно монетизиране - идей?

Това с affiliate дето го казваш може да стане, само че мисля, че ще е трудно.. освен ако няма някоя програма която контекстуално си изкарва affiliates :) :) трафика е потребителски.. просто индекса на търсачката е вкаран в гоогле и се разпръсква лека полека, нещо подобно на jabse.. и така си расте.. незнам до къде може да стигне :) та затова не ми се слага адсенс там.. адбрайт какви са им средните стойности на клик, още едно време ги ползвах.. при адулт сайтове, и даваха страхотни центове на кликче, само дето трябва да ви кажа, че не ми дойдеха чековете, странно защо? Писал съм в този форум, май по тоя въпрос, като писах на адбрайт ми казаха, че били минали 6 месеца и не можели да направят нищо по въпроса.. странно!?
 
От: Трудно монетизиране - идей?

Мисля че кеша с афилиейт рекламките ще е най-голям. Да не говориме че таргетираният трафик ще си клика, имайки предвид това колко добре ще го представи самият скрипт. Да, опрделено ще е трудно, но ще си заслужава - това е сигурно. А и рекламките, които ще дисплейваш чрез програми като адбрайт, ще са на уебмастъри, промолтващи техните си продукти. А те са с регулирани ППЦ кампании, докато ти това не го мислиш с тоза скрипт. :) А и отделно не съм работил с тази адбрайт програма и не знам доколко адовете й излизат таргетирани, спрямо контента на страницата. Странноооо.:)
 
От: Трудно монетизиране - идей?

Ами как да стане, някакъв вид филтър ли? На тези и тези думи да изкарва това, на тези и тези другото, на тези и тези третото а на останалите нищо или някакво ППЦ примерно? Трудно ли ще е така или има и по лесен вариант?
 
От: Трудно монетизиране - идей?

Има продукти за всякакви ниши, за да има рилейтед реклами, трябва да има рекламудатели с такива продукти, което мозначава че има и такива продукти.:) Логично е следствието. Еми сега отивам на среща, но ще получиш максимална помощ от мен по въпроса. :)

Само с няколко думи, ако ще е опцията с афилиейт продукти. Скрипта трябва да траква ключовата дума и да вади от базата данни рекламки/банери/текст линкове с тематичният продукт. Вече може да се разработи и да изкарва по няколко (повече от един продукт). Но принципя е лесен за представяне, вече някой програмизт ще прецени колко е труден за изпълнение. Но някои ППЦ сайтове работят така, говоря примерно за шопинг порталите.:)
 
От: Трудно монетизиране - идей?

Мисля, че няма да можем да го направим това.. този няма база данни работи по някакъв друг начин, много ми е странен има някви глупави .tpl фаилове, и е пригоден за работа с адсенс, в момента в който сменя кода на адсенса с друг и дава грешка и неще да работи.. нищо де това ще го фикснем ама.. незнам притеснява ме малко как точно да го направим, по принцип е много тарикатски измислен, въпроса е че не е помислено за правилата на адсенс (хихи) и става нож с две остриета, на което със сигурност си набучен.. така че, почва да генерира лека полека трафик ама.. съм спрял адсенса по него щото ще изгърмя...
 
Последно редактирано:
От: Трудно монетизиране - идей?

Да, ще е трудно. Но много програмисти ще ти кажат че е фасулска работа. Предполам че не е, но никога не е изключено да се пробва. Това е най-доходоностният метод за който се сещам, за това го препоръчвам. Ако искаш - пусни си тема по-въпроса. Проучи и т.н.

Не пробутвам аф. програмите, но като слушам как е хавата с тези клонинги на Гугъл адовете, направо ми се реве и не мисля че трафика ти ще прави добри парички. Но тук е и въпрос на гледни точки.:)
 

Горе