Търг за сайта cheti.info

От: Търг за сайта cheti.info

fifi => не съм те обидил, кажи къде те обидих, къде написах, че си такава или онакава? Искам извинение от теб, че съм те обидил! И разбира се, ще репортна на администрацията мнението ти и незаслужената твоя оценка, защото вземаш отношение към нещо, към което сама казваш, че не те интересува и постъпваш некоректно!

brad1985 => готов съм да платя и повече за сайта. Все още очаквам мнението на собственика. Аз предложих цена. Сега думата има собственика на сайта да каже какво мисли по този въпрос, дали е съгласен с мен или не е съгласен. Ако не е съгласен, той да предложи цена за това и аз ако съм съгласен ще има сделка.

Готов съм да платя и двойно и тройно, че и по-скъпо. Просто това е моята първоначална цена. Обаче вместо да получа мнение и оферта от собственика на сайта, вие тук се бъркате. Защо се бъркате в чужд бизнес? Редно ли е това? Няма да купувате, не искате да купувате, сами казвате, че не ви интересува сайта, ама иначе се бъркате, била ниска или висока цената. Какво, вие ли мислите вместо собственика на сайта?
Това което правите е подигравка от ваша страна!
 
От: Търг за сайта cheti.info

fifi => не съм те обидил, кажи къде те обидих, къде написах, че си такава или онакава? Искам извинение от теб, че съм те обидил! И разбира се, ще репортна на администрацията мнението ти и незаслужената твоя оценка, защото вземаш отношение към нещо, към което сама казваш, че не те интересува и постъпваш некоректно!

Оценката е заслужена, а администраторите могат да разгледат коментара, , в който съм се аргументирала за оценката. В правото си съм да давам оценки за мнения, особено, ако са аргументирани.

Ето го и грубото отношение:

Нямаш работа тук, само пречиш и досаждаш.

Все пак благодаря за злобното ти пожелание.

При такова отношение ще има да си чакаш извинение друг път.

Свободен си да докладваш на администраторите, това е твое право. Нека те преценят дали имаш право да ме обиждаш, че "досаждам" и отправям "злобно" пожелание, въпреки, че то си беше искрено!

П.П.: В офертата не си уточнил, че си готов да преговаряш, а си "драснал" цена, което породи и коментарите. Те се отнасят за търга и не ги смятам за спам.

П.П.2: Въобще не си прави да труда да ми отговаряш - приключих с теб и не смятам да ти отговарям!
 
От: Търг за сайта cheti.info

Това, дали сайтът е надценен или не, бърка единствено и само мен, защото аз няма да продам сайта нали така? Продавача е този, който определя цената на стоката си. Когато цената не ти отърва си подминаваш и това е.
Мисля, че пределно ясно съм написал обявата и съм обявил начална цена и крайна дата на търга.
Nortrant пределно ясно е написал какво е това чудо начална цена - "обявена е начална цена (т.е. минималната под която продавача не би се разделил със стоката). Мисля, че е напълно безмислено да се предлагат суми под тази цена.

Сега обяснявам какво означава крайна дата:
Крайна дата на търг - това е датата, след която търгът вече е невалиден и каквото било било.
Щом след тази дата търгът е невалиден означава, че всички наддавания, оферти, предложения, анализи и куп други глупости НЯМАТ НИКАКЪВ СМИСЪЛ защото продуктът вече НЕ СЕ ПРОДАВА.

Да, сайтът не се продаде и аз съм напълно ОК. с това. Продължавам да пиша в темата защото съм супер любопитен защо Странникът не е Ок. Излиза, че той има по голямо желание от мен сайтът да бъде продаден.. и това само по себе си е също "странно".
Ако съм искал на всяка цена да продам сайта щях да го пусна за 1 долар и нямаше да има крайна дата, а по скоро щях да сложа 24 часа след последния бид.

Тук ще посоча още един странен факт:
Kreayshawn => отвори си очите и прочети всичко което изписах. Няма търг, търга свърши, аз предлагам цена извън търга.Това, че на теб не ти харесва цената, не означава, че тази цена трябва да е по-висока! И престанете да пишете колко било подигравателно - като не е подигравателно, що не го купихте на по-висока цена като имаше търг? Щото стоката е надценена и обявената цена не е реална!

Човекът осъзнава, че търгът всъщност е приключил (или поне щом го казва на хората, би трябвало да осъзнава), но въпреки, че няма търг той се вкарва във филма и участва с $5 долара. Тръпне в очакване за последната дума на продавача, а по надолу дори се виждат планове как ще постъпи след като вземе сайта.. ще му свали съдържанието и после ще го направи легално и сигурно има и куп други планове.
Освен всичко очаква и сериозно отношение от продавача..

И дори има още ...
Не си прав nortrant! Търга изтича в четвъртък, на 25.07 в 22:00 часа. Аз правя офертата един ден след като е изтекъл търга - в петък, на 26 юли в 20:16 часа. И както пиша - понеже стоката не е продадена на търга и няма никаква заинтересованост, тогава това вече не е търг, търга е свършил, обявената минимална цена си е за търга, аз комуникирам след изтичането на търга. И преценявам, че цената която иска е много висока и отправям своята оферта и очаквам сериозно отношение от страна на продавача.

Тук се замислям с кого всъщност комуникираш след търга, след като всички вече са се разутишли?
Кой си ти, че да преценяваш каква сума трябва да изисквам за собствения си продукт ?
Кой го интересува ти какви оферти предлагаш? Ако искаш да предложиш тези 5 долара за нещо си направи тема и си ги предлагай. Примерно "Предлагам 5 долара за сайт" и виж какво ще ти предложат.
Какво отношение изобщо очакваш и от какъв продавач след като няма търг, няма вече продукт, който се предлага и следователно няма продавач.

Абе хора, що се месите където не ви е работата?

Е това вече е върха на егоизма.. Създаваш филм и искаш сам да си участваш в него. Е не става така.. нали тук има и други хора, които също искат да участват. Сега си представи и колко хора има, които не се месят, а само гледат.. Надявам се поне за това нямаш нищо против или искаш после само ти да си гледаш филма?

Била ниска цената... ми като беше висока цената що се покрихте и не купихте сайта? Тогава си мълчахте, защо? Сега какво, ще купувате ли, продавача ще ви дава процент от сделката, че почнахте да казвате колко висока била цената?

Ами може би защото не им е трябвал подобен сайт и може би им е била висока цената. Ти сам го каза. Всъщност всички те направиха точно това, което трябваше да направят..
Ти продължаваш да си говориш за сделки и цени.. че дори и тайни заговори ..

Fifi - нещо не съм съгласен и с теб, и ти се бъркаш там, където не трябва. Тръгнала си да проверяваш уникалността на статиите. Айде тогава, провери това: Разкошни картини от бактерии и Железния човек и супермен летят в небето над Сан Диего. Първата статия е взета от тук,а втората статия в взета от тук.

Тези 2 статии не са копирани, а са преразказани.

Първата ми работа когато го взема..
Това как ще го обясниш?

Странникът, сега сериозно, защо не кажеш просто, че нямаш никакво сериозно намерение за този сайт, а писа ей така просто за да се изгавриш?

И хайде някой да заключи тази иначе забавна тема, защото не мисля че трябва да държи първо място в пазара..
Тук искам и да благодаря на всички, които не плюха по темата и показаха, че много добре знаят с каква цел е прословутата оферта на странника!
 
От: Търг за сайта cheti.info

Странникът, сега сериозно, защо не кажеш просто, че нямаш никакво сериозно намерение за този сайт, а писа ей така просто за да се изгавриш?

Не съм писал просто така, имам планове за сайта и знам какво да го правя, какво ще го правя, не ви интересува. Просто предложих цена извън търга, и очаквах да разбера дали продавача ще се съгласи или няма да се съгласи и ще ми предложи по-висока цена. Но вместо него се появиха всякакви други разбирачи!
 
Re: От: Търг за сайта cheti.info

След като сайта не те интересува и нямаш намерение да купуваш, тогава защо коментираш? Нямаш работа тук, само пречиш и досаждаш. И точно тук си мечтая за правилата които са в другия форум. Ако бяхме там такива коментари като вашите нямаше да бъдат допуснати.




След като с вашите коментари, въпреки, че въпросния сайт не ви интересува и нямате отношение към него коментирате... как мислиш, дали ще има успех офертата ми? Все пак благодаря за злобното ти пожелание.

човек не си прав :) това му е особеното на пазара на предприемач.. коментарите са разрешени и пазара така се развива както са се развивали преди хиляди години пазарите по пътя на коприната... продвча вика ендо купувача друго някой от тълпата има коментари за стоката казва ги пред всички :)

получава се колективно пазене от кофти сделки както и за купувачите така и за продавачите .... това помага пазара на качествено ниво почти като на блек хер урд пазара ( в момената сме на 3% разлкика от тях в аитрейдърите ) а там за да се пусне оферта се искат 100 поста 3 месеца престой 98 долров годишен мембършип и след това по 30 долара за тема в пазара...
 
  • Like
Реакции: fifi
От: Re: От: Търг за сайта cheti.info

човек не си прав :)

Добре, приемам, не съм прав и всичко приключва. :)
 
Re: От: Re: От: Търг за сайта cheti.info

Добре, приемам, не съм прав и всичко приключва. :)

ти да не се разсърдиш просто пазара тук е такъв му е модела ама модела е тестван и работи при това хиляди години е тестван :) мен са ми странни другите пазари където не може да се коментират по сделките :) смъква се качеството на самия пазар
 
От: Re: От: Re: От: Търг за сайта cheti.info

ти да не се разсърдиш просто пазара тук е такъв му е модела ама модела е тестван и работи при това хиляди години е тестван :) мен са ми странни другите пазари където не може да се коментират по сделките :) смъква се качеството на самия пазар

Не се сърдя, няма за какво да се сърдя, просто обясних мотивите си: имаше оферта за продаване, никой не се възползва от нея, аз прецених, че цената на продаваната стока е надценена и предложих оферта. Мотивите ми бяха, че смъкнах 10 пъти от цената, тогава цената падна от 99$ на 9.90 $. И за това предложих 5$. Бях готов да платя и с пъти по-висока цена от тази, но собственика така и не писа, и не предложи нищо, а остави други да коментират вместо него. Колко бях готов да платя ще се запитате? - ми знаете колко струват новите домейни, и че мога да си взема нов сайт със същото име, значи това е максималната цена, която мога да платя, като и както написах, водя се от това, че в сайта според мен има съдържание с неуредени авторски права. И само заради името на сайта, защото е хубаво и ми харесва, бях готов да добавя към тази цена още около 20-30$ или и повече. Но така и никой не обърна внимание на молбите ми, че чакам оферта от продавача. И за това смятам всички коментари за спам и неправилни, но щом шефа казва, че е правилно - значи е правилно и не се сърдя, всичко е наред.
 
От: Търг за сайта cheti.info

Искам да кажа, че преди доста време този сайт беше мой. В началото статиите, които съм слагал са били напълно авторски и става въпрос за поне 15-20 такива. Да речем средно по 3лв на статия, това прави доста повече от 5$. Това е и моя аргумент защо мисля, че офертата ти е смешна.
 
От: Re: От: Re: От: Търг за сайта cheti.info

Не се сърдя, няма за какво да се сърдя, просто обясних мотивите си: имаше оферта за продаване, никой не се възползва от нея, аз прецених, че цената на продаваната стока е надценена и предложих оферта. Мотивите ми бяха, че смъкнах 10 пъти от цената, тогава цената падна от 99$ на 9.90 $. И за това предложих 5$. Бях готов да платя и с пъти по-висока цена от тази, но собственика така и не писа, и не предложи нищо, а остави други да коментират вместо него. Колко бях готов да платя ще се запитате? - ми знаете колко струват новите домейни, и че мога да си взема нов сайт със същото име, значи това е максималната цена, която мога да платя, като и както написах, водя се от това, че в сайта според мен има съдържание с неуредени авторски права. И само заради името на сайта, защото е хубаво и ми харесва, бях готов да добавя към тази цена още около 20-30$ или и повече. Но така и никой не обърна внимание на молбите ми, че чакам оферта от продавача. И за това смятам всички коментари за спам и неправилни, но щом шефа казва, че е правилно - значи е правилно и не се сърдя, всичко е наред.

нали не очакваш @canopus да ти се моли за два пъти по-висока цена? (най-малкото защото не знаеше дали си склонен да рискуваш толкова много пари)

няма лошо, че си се включил след края на търга
просто не влезе както трябва

започваш с подигравки и искаш да те вземат на сериозно
е нема как да стане :)

а защо сайта не намери нов собственик: тук повечето търсят сайтове от който може да се печели. И от този може, но трябва много труд.
Съмнявам се да имаше кой знае какви планове..
най-вероятно щеше да го ползваш за сателитка със трафик от ФБ
 
От: Търг за сайта cheti.info

Искам да кажа, че преди доста време този сайт беше мой... .Това е и моя аргумент защо мисля, че офертата ти е смешна.

Значи бях прав когато смятах, че вероятно има съглашателство и други, негласни интереси. Нормално ли е това?

нали не очакваш @canopus да ти се моли за...

За първи път чувам, че в едни търговски отношения някой трябва да се моли. Ти така ли сключваш сделките си - молейки се?

...започваш с подигравки и искаш да те вземат на сериозно

Не започвам с подигравки и никъде не съм се подигравал. Напротив, обяснявам какво ще направя. Май пропускате "малкия" факт, че в сайта има съдържание, което е без авторски права, следователно мен като собственик на сайт с такова съдържание могат да ме осъдят, както и вече има осъдени за такова нещо. И гледам да се предпазя. Единственото нещо което може да се направи в случая е премахването на това съдържание, както и написах. И всъщност това го препоръчвам на новия собственик на сайта, както и на сегашния - незабавно премахване на съдържанието с неуредени авторски права. В дадените от мен 2 примера на статии и в двете статии имаше такова съдържание!

Искам да ви питам, кажете ми, колко струва сайт, в който има съдържание с неуредени авторски права? И това да не е само единичен случай? Аз смятам, че такъв сайт не струва и 1 цент. Но кой знае защо пропускате този ми аргумент, защото не Ви изнася!

Съмнявам се да имаше кой знае какви планове..
най-вероятно щеше да го ползваш за сателитка със трафик от ФБ

Това, какво те съмнява теб, мен не ме интересува. Аз знам какво да правя със сайта, вие можете само да злословите отстрани, че не съм знаел какво да го правя.
И не, нямам сателитки, и не ползвам сателитки. За разлика от вас, аз мога да се справям и без сателитки, както неведнъж съм писал, но удобно пропускате това.
 
От: Търг за сайта cheti.info

Аз знам какво да правя със сайта, вие можете само да злословите отстрани, че не съм знаел какво да го правя.

ще пускаш по 100 статии на ден? :D
стига глупости, ако искаш да правиш такъв сайт не би чакал на тази оферта

такъв сайт изисква адски много ресурси - като време, средства и т.н.
така, че силно се съмнявам дали щеше да му запазиш тематиката и идеята!
 
От: Търг за сайта cheti.info

Тук някакво суинг общество се е заформило...
 
От: Търг за сайта cheti.info

Искам да ви питам, кажете ми, колко струва сайт, в който има съдържание с неуредени авторски права? И това да не е само единичен случай? Аз смятам, че такъв сайт не струва и 1 цент.

След като не струва един цент защо предлагаш цели $5? Значи блъфираш от самото начало и си очаквал ако се съглася на $5 да се пазариш докато не падна поне до 10 цента. Все пак това е 10 пъти повече от стойността (1 цент)на сайта.
Знаех си, че не трябва да се съгласявам ;)

Е, не знам, моята оферта е толкова и съм готов веднага да я платя, което не е подигравка. Подигравка щеще да е да му кажа и накарам да се съгласи и да не я платя.

Нямах никаква представа, че да накараш някой да ти продаде нещо на определена цена и след това да не платиш се нарича подигравка.. Според моето виждане граничи с доста по-сериозно престъпление. Но все пак ти си човека със законите, авторските права и т.н и всички трябва да повярваме защото от последното ти мнение се вижда, че ти:

Аз знам какво да правя...

За разлика от вас, аз мога да се справям

И освен това:
Аз смятам..

Човече.. ти наистина ли владееш всички тези неща? Трябваше да започнеш с това, че знаеш дори и какво другите могат и не могат.
Изобщо има ли тайни за теб ?

Чак сега приех сериозно офертата и ще ти отговоря:
Виж не мисля да продавам сайта. Определих му цена, която обаче явно за хората беше висока и за мен е по-добре да си го оставя. Ако наистина имаше сериозни намерения да го купиш и беше предложил по-нормална цена съобразена с тази, която съм посочил, бих се позамислил защото наистина в момента не се поддържа, но ти влезе в темата с идеята, че може ей така да мине номера.. И това го видях не само аз. Още повече, че беше редно да ме потърсиш на лично съобщение защото не следя теми, с изтекъл срок на годност, и по случайност видях, че си писал.
Но не, ти реши публично да заявиш, че сайта ми не струва.. Или просто такива са твоите бизнес маниери?

Аз приключвам с тази тема, но това едва ли те интересува.. ти можеш и сам да си спориш и да се самоубеждаваш, че това е правилния начин.
 

Горе