Търпите ли критика?

От: Търпите ли критика?

Нещо не ми се струва правилно зададен въпроса. От клиенти, мога да търпя капризи защото нали клиента винаги е прав, а иначе критика мога да търпя само от най-близките ми хора, и дори и те да ме критикуват, пак може и да не се съглася с тях. ;)
 
От: Търпите ли критика?

И аз съм на мнение, че това, което идва от клиентите не е точно "критика". Клиентът те е наел, защото не може да свърши нещо сам, съответно не може да ти даде професионално мнение. Клиентът може да има само изисквания и капризи, както каза уни. С други думи, на него нещо или му харесва или не, и обикновено не може да каже защо, за което си плаща допълнително.

Иначе мисля, че всяка критика е полезна, ако е обоснована, тоест не можеш да сипеш негативи върху нещо, просто защото си решил да си задник, а трябва и да посочиш някаква причина. Има някои хора, които са направили нещо и си мислят, че е много добро, следователно го пускат някъде и искат критика, за да им кажат всички колко са добри и да им галят егото. Когато се надценят обаче, и получат негативни мнения, влизат в защитен режим и започват да наричат всички хейтъри - нещо, на което неведнъж съм ставал свидетел тук.

И когато става въпрос за даден продукт, обикновено съществува аргументът, че критиките/мненията трябва да са от специалисти в съответната сфера, иначе са просто хейтъри, само където няма специалистите да го ползват, а средностатистическият потребител, който обикновено е технически необразован - точно тези мнения са най-полезни и обективни.

Поздрави!
 
От: Търпите ли критика?

Какво значи да се търпи критиката - да се притесняваш и торзозиш заради това, че някой ти е казал нещо ли? Ако разбирате това под търпение, значи не трябва да е така. Аз съм на мнение, че критиката трябва да се приема и да се анализира. Ако сметна, че е градивна, гледам да се поуча от нея. Ако видя, че е глупава, просто я игнорирам и не се задълбочавам толкова навътре. Дори не виждам къде има проблем. Всеки има свое собствено мнение и може да говори каквото реши, но това не означава, че трябва да се връзваме на всеки. А когато някой го прави от злоба, тогава този човек има някакви проблеми, защото нормалното поведение на един здравомислещ и спокоен човек е коренно различно от това. Такива хора е добре да се избягват.
 
От: Търпите ли критика?

Много е важно, къде, пред кого и за какво е направена критика.
Примерно мъжете не търпим критика за ''достойнството'' си та колкото и "градивна" да е тя:), така, че има и критика и критика.
Така, че критика е много широко понятие и няма еднозначен отговор.
 
От: Търпите ли критика?

Много е важно, къде, пред кого и за какво е направена критика.
Примерно мъжете не търпим критика за ''достойнството'' си та колкото и "градивна" да е тя:), така, че има и критика и критика.
Така, че критика е много широко понятие и няма еднозначен отговор.

Критиката към ''мъжкото достойнство'' едва ли би могла да бъде ''градивна'', защото там вината е на майката природа и приносителят на грешката няма как да я коригира. Това е по-скоро оплакване от страна на жената, а не критика.:) Виж ако се критикуват умения и действия, критиката ще бъде градивна ако мъжът не реагира, както си знае - т.е. да се фръцне и да се обиди.

Критиката винаги е градивна, защото ти помага да се погледнеш през чуждите очи и да коригираш грешките си ако не си достатъчно глупав, за да се мислиш за безгрешен, разбира се.

Колкото до обосновката на критиката - именно това е критика - когато има аргументи. Другото са безпочвени нападки, а не критика, въпреки че те също носят някаква информация ако си достатъчно умен, за да я прочетеш.

Критиката е полезна и винаги градивна, независимо дали става дума за работата или характера ти. Не е нужно да си мазохист, за да я приемеш спокойно, а просто да си достатъчно наясно със себе си.
 
От: От: Търпите ли критика?

Ааа грешиш за мъжкото достойнство, вече може да се ъпгрейдва тоест коригира , няма само ъпгрейднати бюстове да има я:mrgreen:

Ми то пак благодарение на критиката, бе. Ето, виждаш ли, че е градивна.:)
 

Горе