Купувам: Търсим инвестиция от 2000 до 6500 лв. (съдружие)

Пусни.
Кой ви излъга, че пицата трябвало да бъде дебела или тънка. Или пък, че не трябвало да е отрупана. Вижте малко от менюто на най-добрите пицарии в света. Ще я направиш както си искаш и/или както се търси. В момента има и мода да ги правят ултратънки и да се ядат като сандвич прегънати на две.
 
дай повече инфо за пицата
Ами специално за теб, понеже са ти отрупани - половин лъжица лютеница, 1/2 слайс бекон, 1 слайс луканка, две щипки кашкавал и дори съм ти сложил цяло яйце.
 
Пусни.
Кой ви излъга, че пицата трябвало да бъде дебела или тънка. Или пък, че не трябвало да е отрупана. Вижте малко от менюто на най-добрите пицарии в света. Ще я направиш както си искаш и/или както се търси. В момента има и мода да ги правят ултратънки и да се ядат като сандвич прегънати на две.
Силно ме съмнява да имаш някакво понятие от световни кулинарни тенденции. А ти с най-добрите пицари в света ли се сравняваш, или?

Отново жокер. Те не правят каквото се търси. Там е точно обратното. Търсят се, за това, което правят.
 
Е поне не можеш ли да разбереш, че има всякакви вкусове? И пицата е както знаем едно от любимите ястия в световен мащаб. Правят се абсолютно всякакви видове. Има и пица-бургер и неща, които на мен не ми допадат особено. И всичко ви е вариации. Ето примерно миналата седмица си измислих пица-питка. И сега гледам, че е вече измислена:

94872d29-6f84-417e-b500-b647ea6828f5.jpg


Казах, че имам уникални рецепти, доколкото може да бъде уникална рецепта в свят със 7 милиона население.

Тук се казаха доста неверни неща. Аз ако не разбирам поне кулинарните критици и занимаващи се почти само с това би трябвало да разбират. И те също пък не са на едно мнение. Ето ти една пица от пицария, които според някои е номер едно в САЩ:

1-pepe-yelp.JPG


На мен ми се отщява да ям само като я погледна.
Пици-сандвичи с лопата да ринеш вариации и т.н. А пък тази глупост за майораната просто не знам... една от най-неутралните подправки.

И нали тва казах - предлага се това, което се търси и се търси това, което се предлага. Не смятам, че още някой е извел закон дали търсенето определя предлагането или обратното.
 
Жокер: Ресторантите обикновенно работят с начална надценка на храната от 400%.
И това не е така ;)
Минималният процент за едно заведение за хранене е 200% . Може да Има и рецепти с 500% , но няма как така да е съставено менюто. Като цяло ако рецептата ти е за ястие от 60 лв, може и да е 100% надценката, но от една поръчка печелиш 30 лв, за сметка на това от ястие с 300 % например струващо 10 лв. печелиш 6лв ;) .
Далеч са от истината тези, които си мислят ,че и с по малък бюджет не можеш да направиш нещо качествено и красиво.
На тоя пич дървената му глава не иска да проумее, че не разбира от нищо . Далеч е от бизнеса, далеч е от професионализма , далеч никой няма как да го приеме на сериозно от извращенията ,които даже си позволява да презентира. Рядко срещан дебил. Няма как 20 човека да грешат , а той разбираш ли си знае неговото и се подкрепя с някакви пошли аргументи.
Беше ми смешен в началото, сега е дразнещ некомпетентен мечтател.
 
@ST-1 а пък аз не знам защо се връзваш на хора, който почват да ръсят обидни думички. Тука ако се върнеш малко по-напред в темата - пиците трябвало да бъдат тънки, после според друг трябвало да бъдат дебели. Кои са тези 20 човека, та вие ако се захванете и помежду си ще се скарате, които и да сте щото всеки ще има по-различна гледна точка.
Цветовете на снимките ми не отговарят, всичко е снимано на лампа с Панасоник на 15 години. Така ти иглежда, че са "наблъскани":

Онова момче, може би дизайнер, много правилно каза, че снимано на тъмен фон изглежда съвсем различно. Такива хора уважявам, не хейтъри. Тази пица дето я направих специално за Джон съм я нарекъл "Кандински" и е отвратителна на вкус, ама ви изглеждало по-добре. Защо си мислиш, че да направиш нещо такова е сложно, не бих казал, че е елементарно, но изобщо не е сложно.

Само, че това е правено с профи техника, асемблирано, вероятно за реклама.

pexels-photo-724216.jpeg


Хубаво е, че явно и тук, в уж бизнес форум има хора с интерес към пиците. Айде да направим по една пица тези дни, да видим коя как изглежда, ще заема семипрофи техника.

Друг пък беше подхвърлил, че замо били само с доматено - ами защото така ми харесва, всичко досега е правено за лично ползване. Вие виждали ли сте какво е да излапат буквално за минута-две.

И сега аз ще дам малко жокери, куиз но то буквално въпроса е отговор...

Къде се слага "кашкавала"? Коя по принцип е предпочитаната техника за редене на продукти. В какви дози може да се използва студенопресован зехтин. Как се пече пица на фурна? Може би някоя смес да споделите?

Ето аз ще ви кажа една абсолютно фрий - майонеза, горчица, яйце, краве сирене, някакво меко сирене.
 
На тази горната пица себестойността и в момента, при това вдигане на цените и на дребно е най-много лев и 50, ако е стандартен малък размер, което ако съдя по чесъна си е точно такава и има (на око):
Червена и зелена чушки за около 15 ст. лук няма и за 5 ст. Най-много пет маслини. Това е явно изцяло постна пица, вероятно има яйце или някакво меко сирене или кашкавал. Максимум 200гр. брашно. и може би две супени лъжици доматено пюре.
 
NJiv22r.jpg

8I4Tz8c.jpg
 
Новата ми пица "Дюн".

s1jp03B.jpeg
 
Не е много предприемаческо, но аз влизам всеки ден в темата за да гледам вкуснотийки :oops: И то колкото са по-селски, толкова са ми по-вкусни :p
Не е само това. Именно от тази тема хората могат да научат, че ST-1 и VAsk0 имат опит в кулинарния бизнес. Дано да има още други теми, които да предизвикват подобна активност, но на различни други тематики. Темата изобщо не е за коша.
 
Пица "RAP"

RedAlerPizza.jpg

rap.jpg

Не е само това. Именно от тази тема хората могат да научат, че ST-1 и VAsk0 имат опит в кулинарния бизнес.

Нямам нищо против, дори напротив, споделяйте, но засега само един сподели пица. Според мен половината от класическите пици са по-лесни от къстъм пици, но хората имат предостатъчно техника и опит също. Като Dough. Но той има и незнайно колко на брой помощници в +. Няма как два дена да чакам тесто да втасва. И да го меся два-три пъти по половин час. Отделно си има специални брашна за пици, които кой знае къде, може би някъде само в София могат да се намерят.

Иначе горнаята пица е наполовина плодова сладко-солена пица
 
Последно редактирано:
Хм, еми принципно смятах да си мълча, просго защото май не виждам смисъл да се продължава. Такива ^ призиви - те не са смешни, ами отегчителни.

Само пици на дребно са бита карта. Тези, обаче съм ги правил аз за мен, не за публика и ест. че е грешка да ги представям така на публика. Пък и аз не съм по подредбата все още, аз съм по идеите, комбиниране и прочее. От друга страна с 15-годишен Панасоник на лампа... Както и да е.

Някои неща са още в процес на разработка. И преориентираме към домашни хлябове и закуски за кварталните магазинчета.

Странично занимание е в момента до изшлайфхване на някои неща. Сега ще си вземем най-необходимата посуда и надявам се мултифункционална и по-голяма фурна.

Такива снимки правени нощем с 15-годишен фотоапарат повече няма да пускам. Но последните дни направихме няколко страхотни домашни хляба, особено последния направи ме разби, уникален тутманик (комбинирах две рецепти за тесто от различни региони на света), доста прилични питки Чиабата (като за пръв път ги докарахме на 80%, да не кажа и повече) получиха се с доста еластична, мека, приятно глазирана зачервена коричка, с доста шупли в тялото, включително и дупчици в долната коричка (тук открих нещо много интересно как това се получи). Питката я притискам между пръстите максимално и пак си възвръща формата.

В момента предизвикателството ми е Банх ми, изгледах няколко рецепти на ю-тубъри, но не ги усетих правилни. После навлязох в джунглата към оригинала и традиционните или в наши дни наречено улични методи. Търсих и статии и мисля, че намерих каквото ми трябва. Оттук-оттам да докарам тази питка колко е възможно по-добре до-оригинала. Още в началото ми се стори, че като цяло рецептите в ютуб нещо им куца за тази питка. Засега не съм отделил повече от 2 часа за рисърч, но мисля, че открих тайната на Банх ми. Ще я пробвам с подръчни материали, както са я правели когато не са имали, каквото не са имали.
 
BWVIQYK.jpg
 
Не е само това. Именно от тази тема хората могат да научат, че ST-1 и VAsk0 имат опит в кулинарния бизнес. Дано да има още други теми, които да предизвикват подобна активност, но на различни други тематики. Темата изобщо не е за коша.
Темата е точно за коша, защото тя е олицетворение на порнографско производство и порнографски бизнес. Тук единствената поука може да се извади като прегледате всеки един пост на създателя на темата, и правите точно обратното на него ;)
 
Достатъчно е да се хвърли едно око на мненията на другаря СТ и става ясно що за комплексиран човек е.

"Не ме кефи да пиша негативизми по хорските теми, ама тука си е изпросено - Хипер неактивни, Хипер СПАМ иииии цени без коментар бе братче. :D :D :D
"
Това явно ти е някакъв навик да правиш неща, които не те кефят.

"Да си вреш носа в чуждите работи ти е НАД нивото, така ли да се разбира? Ама на тебе наистина каквъв ти е проблема , и какво ти влиза в работата кой какво прави. Човека е пуснал тема с ясна цел, ако не си заинтересован по някакъв начин просто подминаваш.. Кво значи крадци на статии... Мога да ти..." - Какво можеш да му, не дочетох. Усещаш ли се, че ти си влязал в някаква тема да обвиняваш някой, който прави същото като теб.

"Ще бъда откровен! 2000 лв няма кой да ти даде за тая група ;)" - Абе човече, явно си на всяка манджа мерудия.

Изказ - нямаш, езикова култува - нямаш. Обща култура - не си личи да имаш. Какво имаш? ФБ група? Какъв си, какво си постигнал, нещо което да ти подплати надменния и груб тон?
Че ти си се наврял в 15 теми да белиш лук.

На това твоето му се вика осер-трол.
 

Горе