Търсим човек за liga.bg и topka.bg

vnenov

New Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Здравейте,

Аз (Project Manager) и мой приятел (PHP програмист) сме собственици на домейните topka.bg ( понастоящем има готова работеща система, писана лично от нас ) и liga.bg ( разполагаме с готов нарязан дизайн , но backend-a не е завършен, въпреки че е започнат) . Домейните са закупени преди 10 месеца на името на физическо лице, но поради липса на време, така и не успяхме да завършим всичко планирано, а идеи има за поне година напред как да се развиват и да печелят. Бизнес модела е измислен и разписан, остава реализацията.

Тъй като и двамата сме заринати от работа и свободното време е крайно недостатъчно, се налага да потърсим алтернативно решение за развитие на проектите. Търсим човек или екип (без значение) които да поемат работата от тук нататък и да си развиват проектите с наша помощ разбира се .

Topka.BG - системата е абсолютно работеща, но поради липса на време не се стигна до разпространяване на реклама и набиране на популярност . За момента имаме реални 20 СМС-а в рамките на 3 дни за които имаше реклама на приятелски сайт, след което рекламата беше спряна и съответно приходи няма.

Liga.BG - дизайн-а е готов, нарязан от читав дизайнер, всичко е платено и чака просто да се завърши.

Търсим:
Хора (1 или повече, но задължително готов екип ако са повече) с опит в уеб програмирането и MVC / Smarty / AJAX (jQuery) и свободно време по 2-3 часа на ден за развитие на идеите и поне елементарни познания около SEO магиите.

Предлагаме:
50 до 80% от приходите от системите (може да си харесате само една, може и двете) по които работим заедно, в зависимост от това как се разберем . Процента варира според това кой и как ще плаща за реклама и останалите разходи (например самостоятелен сървър за хостинг, когато му дойде времето). Имаме възможност да поемем (ако има разумна причина разбира се) дори значителна част от финансирането, но това ще се уточни при сериозен интерес и последвалите разговори.

Начин на работа:
Без значение от кой град е човека, комуникацията става по skype, домейните не се прехвърлят, но може да си подпишем споразумение / договор за да сме спокойни че ние не се набутваме с време и ресурси, както и че човека ще си получи уговорения процент приходи. Предоставяме тотален достъп до всичко което има до момента, програмиста който е писал системата обеснява кое как работи ако има неясни неща и обсъждаме съществуващите идеи за развитие и предвидения бизнес модел. След това човека си поема системките и почва да си ги дописва и развива. Периодично (на всеки 1-2-3 дена) се провеждат кратки скайп конференции да видим какво се случва, как вървят нещата, да огледаме статистиките и помогнем с каквото можем - било идеи, съвет или помощ от друг вид. Заплащането е само и единствено под формата на процент от приходите - кога ще започне си зависи само от вас.

Желаещите:
Ако мислите, че имате достатъчно свободно време да го инвестирате в подобен проект - подгответе кратко описание и линкове към 2-3 системи по които сте работили с инфо какво точно сте правили по тях и пишете на support [at] topka.bg . CV-та , образование, години стаж не ни интересуват , въпроси на лично съобщение тук са обречени на самота, пишете само на mail-a ...

Поздрави
 
От: Търсим човек за liga.bg и topka.bg

Да разработваш продукт , който в началото ще давама или нищо или малко и след като се развие може винаги да ти кажат чао си е доста голям риск.
 
От: Търсим човек за liga.bg и topka.bg

Здравейте,

Радвам се че има интерес към темата :)

Това дали ще кажем чао след началото - за това споменах че сме гъвкави и склонни да подпишем договори или споразумение за взаимна сигурност и гаранция че нещата ще са изрядни. От наша гледна точка нещата седят по следния начин:

Аз и партньора ми си имаме постоянна работа която е доста по-доходоносна от нещо предвидено да носи приходи за в бъдеще. Сами се сещате защо и тези идеи са оставени на заден план. За сметка на това пък сме сигурни че ще има хора които имат свободно време и желание да се занимават с нещо. Ние сме инвестирали лични средства и време в разработването, проучване на пазара, изграждане на стратегия, разходи по домейни и дизайн, рязане и тн... Всичко това е прекрасно, но след равносметка ни е финансово неизгодно да продължим и за това просто спряхме. Така или иначе ние сме наясно че нямаме полза да загърбим сигурните доходи от постоянната работа срещу риск , който със сигурност първите 3 месеца няма да може да си изплати инвестициите, за това и търсим хора с време които могат да го вложат в развитието. Именно за това се предлагат и варианти до 80% от приходите което практически си е притежание на проектите, за нас остават по символични 10% които да отразят положените основии и все пак подкрепата която неминуемо ще окажем в процеса на работа. Финансирането на проекта също подлежи на договаряне, стига разбира се да видим че има смисъл и инвестициите може да се възвърнат някой ден.

Риск че има - никой не отрича, има както за нас, така и за бъдещите попълнения в екипа ни, но всеки сам си преценява доколко може да рискува и дали му е изгодно.

Поздрави
 
От: Търсим човек за liga.bg и topka.bg

Един съвет от мен - не се занимавай с глупости ами си наеми хора да работят за тебе, много по-добър вариант е като се замислиш. Аз така правя и съм си рахат. Аз работя за някой каквото ми е приятно, работя и за себе си, а част от работата ми пък я давам на колеги на свободна практика и така всички са доволни.
 
От: Търсим човек за liga.bg и topka.bg

И това е обмислено като вариант, само че ще се стигне пак до задънена улица. Практиката е показала че даден сайт не бива да се зарязва на самотек след като се направи. Ако му отделяме по 1 час дневно за допълване на някоя идейка, пипване на нещо дребно или просто отговор на потребители пак ще е от огромен плюс. Обаче първите няколко месеца това няма как да стане само с по 1 час защото трябва да се доразвие до поне нещо популярно (което означава че трябва да се регистрира в социалните мрежи, да има активност не само фиктивна а реална, да има контакт с хората и да се вижда прогреса, да се добавят нови неща и да се оправят проблемни такива - дори една анкета за хорското мнение пак би могла да бъде от полза ако е направена читаво, а за това си иска време) и от там да се побутва лекинко и регулярно. Е това време в началото го нямаме, а след време , когато някой ти го е развил няма как да отрежеш хората които са го избутали до това положение, а няма и причина да го направиш при положение че ти носи приходи без много зор от твоя страна.

ПС: Не че сме се закучили в идеята да търсим сдружение, по-скоро се борим да не затрием / зарежем това което има до момента а да си докараме нещата до логична развръзка, идеи всякакви са добре дошли :)

Поздрави
 
От: Търсим човек за liga.bg и topka.bg

Имах предвид да се наемат хора за постоянна подръжка. Има хора, които могат да бъдат като стажанти и с малко насоки да ти свършват повечето от трудоемките неща.
 
От: Търсим човек за liga.bg и topka.bg

Това е доста добра идея, за която честно казано не сме мислили в детайли. Не съм запознат как стоят нещата със стажантите и какви са актуалните условия, които се предлагат стандартно от повечето фирми днес, но определено ме накара да се замисля.

На пръв поглед нещата които ми излзиат в главата са че повечето стажанти няма да са имали опит с предишни реално работещи и развити системи и няма да знаят какво да правят. Не че има лошо в това, насоките може да са от наша страна, но ме притеснява че при липса на твърдо / почасово заплащане, повечето хора ще се откажат преди да сме достигнали "нулата" в развитието си и да продължим нагоре. Стажантите с които аз лично съм се сблъсквал обикновено търсят работа именно заради заплащането което няма как да обещаем по разбираеми причини. Ако обаче е човек с поне малко опит ще е наясно как се случват нещата и че ако всичко върви добре и двете страни имат изгода от подобно сдружение.

Предложението ни в никакъв случай не може да се разглежда като основна работа или сигурен източник на приходи, което е и причината да изберем посоката в която сме поели ...
 
хъм ако не стажанти може фрилансъри.... решавате какво искате да направите по проекта за да го придвижите от а до б като стратегия.... (ако не сте много сигурни какво трябва да се направи може да наемете консултанти за стратегията) разбивате го на малки подзадачи и търсите фрилансъри които да изпълнят съответните задачи като избирате оптимално между цена опит за всеки етап според важността му ....
 
От: Търсим човек за liga.bg и topka.bg

Здравей,

Благодаря и на теб за идеята, това вече сме го мислили :)
Ключовия фактор е време. Както споменах един от нас е програмист и няма нужда да се плаща на някой за 1 час работа на ден, но за повече от това ще трябва да се подбере някой кадърен. В днешно време много хора решиха че ще се занимават с програмиране понеже било добре платено и леко се изхвърлят при кандидатстване за проект. Отделно стимула за свършена работа на парче и при процент от приходите е доста различен. Опасенията са че ако просто си платим на някой, работата ще се претупа или ще излезе доста солено, като въпросните средства могат да бъдат пренасочени към реклама, популяризиране под някаква форма, награди или нещо друго.

Проблема е че никой няма нерви и време да се занимава с двата проекта и няма смисъл да наливаме още средства в нещо от което почти сме се отказали. Ако нямаме желаещи да завършат проектите, приели сме факта че просто напускаме кораба защото е по-изгодно, ако пък има желаещи още по-добре - ще си бутаме докато има смисъл или докато не станем световна сила и не купим Г. :)
 
От: Търсим човек за liga.bg и topka.bg

Имам два въпроса.

1. Каква е идеята на liga.bg?

2. "приели сме факта че просто напускаме кораба защото е по-изгодно"
Това значи продажба, предполагам?
 

Горе