Търсят се facebook професионалисти

По повод един facebook конкурс - оригинално замислен, но изкривен от участниците, и една скоро заключена тема, се търсят се facebook професионалисти.

Увод:
Организиран е facebook конкурс в затворена група с тематична насоченост. Условието е да се харесват снимки, снимани и качвани от участниците, а не да се харесват обектите в тях. Наградите са сериозни и атрактивни, предимно за участниците в групата. Оригиналното е, че няма I, II, III награда. Класираният на първо място си избира награда, след това втория си избира и т.н.

Изложение:
Естествено, гласуването е изкривено - главно от тематичността. Както се казва - професионална деформация. Гласува се за обектите на снимките, без значение как изглежда самата снимка.

Заключение:
Възможно ли е софтуерно манипулиране на резултатите?
 
От: Търсят се facebook професионалисти

Организиран е facebook конкурс в затворена група. Възможно ли е софтуерно манипулиране на резултатите?

В затворена група снимките не са обществено достояние - не е възможно софтуерно манипулиране. В отворена група е възможно, ако не използва приложение за конкурса. Но, съществуват и пролуки за манипулация на кликовете в конкурси, използващи приложение. Това подразбрах от заключената тема, която споменаваш.

*** Не съм профи, просто от любопитство научавам...
 
Последно редактирано:

Горе