Скрипт за теглене на жребий

Дискусията в 'Скриптове и CMS-и' стартирана от petya77, Ноем 23, 2015.

  1. petya77

    petya77 Well-Known Member

    Рег.:
    Март 29, 2010
    Съобщения:
    1,219
    Харесвания:
    566
    Точки:
    113
    Професия:
    Front End Developer
    Място:
    International


    Готова статична HTML5 страница за теглене на жребий от Фейсбук и други игри.
    Демо (нов линк): https://codepen.io/pmladenova/full/pBaoQE
    Линк за сваляне: https://goo.gl/PIoCK5

    Не съм проверявала за подобна тема във форума, а в мрежата не открих подходящ скрипт, който да ми допада, за да го използвам във видео интро при обявяване на печелившо име от настоящи и предстоящи фейсбук игри. Направих си тази страничка за лични нужди и реших да ви я споделя с набързо скалъпено видео демо. Можете да я сваляте, редактирате и качвате свободно на ваш хостинг за собствени цели. Съфорумниците, които не са на "ти" с "програмирането" - могат директно от демо страницата ми да демонстрират пред феновете си тегленето на жребия. ;)
     
    Последно редактирано: Апр 17, 2019
    ops5 харесва това.
  2. stuklen

    stuklen Well-Known Member

    Рег.:
    Ноем 23, 2010
    Съобщения:
    1,262
    Харесвания:
    147
    Точки:
    63
    Пол:
    Мъж
    Професия:
    уеб разработки
    Място:
    Габрово
    От: Скрипт за теглене на жребий

    Добро скриптче, но не е много подходящо за фб игри на база харесвания коментари.
    Може да създаде проблеми, ако някой от участниците е по на ти и реши да се заяжда.
     
  3. Sky

    Sky Well-Known Member

    Рег.:
    Юли 29, 2012
    Съобщения:
    8,781
    Харесвания:
    647
    Точки:
    113
    Пол:
    Мъж
    Място:
    Стара Загора
    От: Скрипт за теглене на жребий

    Ако има 2 еднакво имена?
     
  4. petya77

    petya77 Well-Known Member

    Рег.:
    Март 29, 2010
    Съобщения:
    1,219
    Харесвания:
    566
    Точки:
    113
    Професия:
    Front End Developer
    Място:
    International
    От: Скрипт за теглене на жребий

    За пример посочвам фейсбук игрите - под надзор са, но винаги се намира подход за привличане на фенове с питанки и безплатни благинки. ;) Томболи се разиграват и чрез приложения, и от сайтове, а скриптът е удобен за целта вместо да се демонстрират резултатите от жребия с видео, в което се вижда англоезичен скрипт/сайт и номерации.
     
  5. otspace

    otspace Active Member

    Рег.:
    Окт 18, 2013
    Съобщения:
    299
    Харесвания:
    66
    Точки:
    28
    От: Скрипт за теглене на жребий

    Е може да ги направиш различни :

    1 - Иван Петров
    2 - Иван Петров
     
  6. petya77

    petya77 Well-Known Member

    Рег.:
    Март 29, 2010
    Съобщения:
    1,219
    Харесвания:
    566
    Точки:
    113
    Професия:
    Front End Developer
    Място:
    International
    От: Скрипт за теглене на жребий

    Добър въпрос. Ще трябва да се поставят урл-тата срещу и съответстващи на всяко име на същия ред. Скриптът избира произволен ред. Ако дублиращите се имена са на едно лице - оставя се само едно име. Списъкът с коментиралите под фейсбук пост се тегли автоматично чрез contestcapture.com, woobox.com и др. С мулти опциите на Notepad++ бързо се едитва, като се оставят видими само имената и урл-тата им.
     
  7. petya77

    petya77 Well-Known Member

    Рег.:
    Март 29, 2010
    Съобщения:
    1,219
    Харесвания:
    566
    Точки:
    113
    Професия:
    Front End Developer
    Място:
    International
    От: Скрипт за теглене на жребий

    Но има и друг момент - зад това име може да са две лица, а не просто дублирано име. Номерациите не биха помогнали в такъв случай. Дори и да са две различни лица, ще се налага да се въвежда урл-то или поне окончанието му (никнейма), за да няма дразги между участниците. Пример: участници в игра отговарят един подир друг на зададен въпрос в пост, хронологията във фейса може да се показва различно, затова и номерцата не спасяват положението. :)
     
  8. otspace

    otspace Active Member

    Рег.:
    Окт 18, 2013
    Съобщения:
    299
    Харесвания:
    66
    Точки:
    28
    От: Скрипт за теглене на жребий

    Да всъщност основното нещо е да имаш нещо уникално за всеки един участник а дали това ще е id,url etc е въпрос на избор
     
  9. ViesHost.com

    ViesHost.com New Member

    Рег.:
    Ноем 6, 2015
    Съобщения:
    15
    Харесвания:
    1
    Точки:
    0
    Професия:
    Software Developer
    Място:
    Sofia
    От: Скрипт за теглене на жребий

    Здравей,

    Браво за положения труд! За съжаление за томболи не е редно използването на методи за генериране на псевдо случайни числа или иначе казано, случайността в случая не е напълно произволна, а зависи от някои предефинирани обстоятелства. Тук - random.org/randomness е обяснено доста подробно защо. Random.org предостявят API, което ще ти помогне да генерираш истинско случайно число в твоя скрипт.

    Успех!
     
    Последно редактирано: Ноем 25, 2015
    petya77 харесва това.
  10. Blinky

    Blinky Owner

    Рег.:
    Апр 12, 2006
    Съобщения:
    23,495
    Харесвания:
    2,081
    Точки:
    113
    Пол:
    Мъж
    Професия:
    Dev
    Място:
    Sofia
    Евалата Петя, супер е скрипчето. :) Мерси, че го сподели с нас. ;)
     
  11. petya77

    petya77 Well-Known Member

    Рег.:
    Март 29, 2010
    Съобщения:
    1,219
    Харесвания:
    566
    Точки:
    113
    Професия:
    Front End Developer
    Място:
    International
    От: Скрипт за теглене на жребий

    @otspace - точно, може и само дата/час да се оставя (за по-кратко) срещу имената от автоматично извлечените данни с коментарите.

    @ViesHost.com - благодаря за информацията! Ще умувам над 'истинската случайност'. ;)
    Мерси Blinky! Радвам се, че ти допада. Надявам се да е в полза на колегите.
     
    Blinky харесва това.
  12. HDefinition

    HDefinition New Member

    Рег.:
    Ян 15, 2016
    Съобщения:
    1
    Харесвания:
    0
    Точки:
    0
    От: Скрипт за теглене на жребий

    Добър вечер мадами и момци.

    Видях скрипта ,много е готин браво за което!
    Искам да попитам дали може да го конфигурираш по следния начин:

    1. Въвеждам имената отгоре да кажем 10.
    2.Като натисна да ги изтегли да ги групира по двойки.
    Пример:
    Пенчо и Гошо
    Той и Тя
    И така натам да избира произволно по двойки.
    Ако са 20 имента да ги избере всички и да ги покаже отдоло в графи.
    Много ще се радвам ако може да ми го направиш по този начин.
    Благодаря предварително.
     
  13. petya77

    petya77 Well-Known Member

    Рег.:
    Март 29, 2010
    Съобщения:
    1,219
    Харесвания:
    566
    Точки:
    113
    Професия:
    Front End Developer
    Място:
    International
    От: От: Скрипт за теглене на жребий

    С HDefinition кореспондирахме. Направих му скрипт за теглене само с една двойка играчи. Поради страшно затегнато време, не успявам на този етап да се задържам онлайн постоянно. Затова, ако има колеги, желаещи да помогнат с усъвършенстването на скрипта, предоставям им кода тук: https://codepen.io/anon/pen/OMOyaW.
     
  14. Dimiter Nikiforoff

    Dimiter Nikiforoff New Member

    Рег.:
    Ян 26, 2016
    Съобщения:
    7
    Харесвания:
    0
    Точки:
    0
    От: Скрипт за теглене на жребий

    Супер изглежда, благодаря!
     

Сподели страницата

  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
    Dismiss Notice