Търся: дропшипинг на маркови часовници

webstil

Well-Known Member
Някой да предлага нещо подобно или да знае къде да потърся, мисля директно да пиша на всички онлайн сайтове, които предлагат различни марки в ценови клас 100-1000 лв., но не знам дали имат достъп до такива цени, че да може да ми дават комисионна и за мен. Как мислите, някой продавал ли е такива?
Имам от доста време сайт, в който продавам успешно часовници, но такива на склад, искам обаче да включа и по-скъпи модели на дропшип, тъй като държа хубави ключови думи и може да ги ползвам :)
 

nivanov

Member
Лично аз съм писал на няколко от големите сайтове, но дори и не си направиха труда да ми отговорят :)
 

webstil

Well-Known Member
Никой нищо не ми отговаря от сайтовете, същата работа. Отделно открих че 5 от водещите сайтове са на 1 фирма, но никой не отговаря на мейлите...
 

tanipo

Well-Known Member
Марж има, просто обаче няма да ти обърнат внимание, дропшипинга в България е много слаб и не си струва зора и разправиите, по-добре афилейт. Най-добре си потърси от чужбина, там има варианти за дропшипинг на по-скъпи часовници.
 

webstil

Well-Known Member
Но дали в България ще чака някой за доставка, повече време?
А и ще трябва да им плаща ДДС, като ги получава и да се занимава клиента с митници.
 

tanipo

Well-Known Member
Какви митници бе човек, ЕУ е всичко, доставка до седмица.
 

Torbalan Trolski

Well-Known Member
ДДС-то? Мито е ясно, че няма.
Вътрешнообщностно придобиване. Ти начисляваш ДДС на клиента и го плащаш в БГ.
 

tanipo

Well-Known Member
Какво ДДС те вълнува. Фирмата праща на краен клиент, клиента си плаща на куриера, ти си получаваш процента. Или пък по-добрата схема, фирмата праща не теб, ти им плащаш по банка, ти препращаш на клиента. Попадал съм на такива оферти, вземи се разтърси, няма да ти е трудно да намериш.
 

tanipo

Well-Known Member
Вариантите са няколко. Не те знам по ДДС ли си, не си ли за да ги напиша. Но в общи линии, ако праща доставчика на теб, ти си плащаш на доставчика и препродаваш на клиента начислявайки ДДС или неначислявайки. Съответно пък ти при придобиването или си самоначисляваш и самовъзстановяваш или плащаш немско или там квото ДДС ти като плащаш.
 

webstil

Well-Known Member
Еми идеята е да ползвам фирма, която не е по ДДС, съответно ако е на принципа на дропшипинга в чистия смисъл на думата, те ще го изпращат до клиента. И при часовник да речем за 450 лв. ми се струва, че ще трябва да си плати ДДС и не знам дали може изобщо да я пуснат пратката примерно с DHL или други куриери и той да си я плати на адреса. Смисъл може би става това някъде в Европа, но тук всичко над определената стойност май си го задържат на митница докато не се плати ДДС или бъркам?
 

tanipo

Well-Known Member
Бъркаш. Няма мито и митница ако е в ЕУ. Няма проблем, че не си по ДДС. Не знам дали чистия вариант ще стане тук защот не знам ДПД и ДХЛ дали предлагат наложен платеж тук. Но варианта, който ти описах, не знам защо да не стане. Ти си плащаш, начисляват ти ДДС местно, стоката идва при теб, ти препращаш. Иначе при чистия вариант ДХЛ и ДПД да не мислиш, че с големите фирми имат големи такси...

Проблема е друг, повечето дропшипъри много бързо им се върти инвентара, има такси, абонаменти...абе сложно е...
 

Горе