Търся опитни колеги за един иновативен проект.

Xaxo Xixi

New Member
Здравейте търся си колеги с които да ми помогнат да стартирам един проект които ми се върти в главата от няколко седмици ще се опитам да обясня накратко за какво става дума като се опитам да не издавам прекалено много информация поради простата причина че такъв проект няма на българския пазар. Става дума за саит които подобно на другите саитове за групово пазаруване ви предлага оферти за продукти и услуги от различни търговци.Това по което ще се различава този продукт от другите е че иновативния дизаин и User-friendly апликации ще го правят по достъпен от всеки друг с приложението за смартфон или таблет вие ще бъдете постоянно свързани с всички оферти в вашия град и ще можете да планирате вашия ден според хилядите УНИКАЛНИ оферти които предлагаме(много от сегашните саитове които съм проучвал само копират един от друг и не ориентират нов клиенто поток към нови търговци) до момента съм уговорил повече от 60 фирми в моя град(БУРГАС) които желаят да се включат в офертите.
Не си търся спонсори..... Търся си УМОВЕ които да ми помогнат да получа даже още по пълна представа за това как трябва да се случат нещата
Аз съм от Бургас и всеки които желае да се срещнем да обсъдим идеята да ми пише на ЛС
Съжелявам че толкова малко информация мога да ви дам но се страхувам да не ми задигне някои идеята....
 
От: Търся опитни колеги за един иновативен проект.

Идеята ти е общодостъпна, широко използвана в белите (и жълтите) страни, и не струва нищо. Просто не всеки може да я реализира. Не виждам какво има за криене - пиши спокойно у темата.
 
От: Търся опитни колеги за един иновативен проект.

Идеята си струва и съм се спуснал да си заложа всичко защото знам че като се развие ще мога да си купя онова Бентли дето ме кефи :D неможе всеки да я развие защото ти трябват сериозни маркетингови познания и доста време да се занимаваш да предлагаш на на различни търговци да им правиш реклама и да печелиш от това че си им завъртял нови клиенти.
Мога да ти го обясня накратко представи си GoldenPages на българския бизнес интерактивен саит с които можеш да разгледаш какви оферти предлагат всички магазини,заведения,хотели директно от телефона си. място кадето дори самия търговец да има малък онлаин магазин кадето да си продава стоката не само в рамките на града. Това което предлагам е разширение на бизнеса ти в нови аспекти а по точно развиването му в онлаин търговията. единственото което мога да ти покажа което да прилича на идеята е този немски саит които немога да постна ввв.gettings.de
Пример мога да ти дам от личен опит когато бях в чужбина, след като отворих въпросното приложение от моя телефон веднага ми беше показана интерактивна карта на берлин моето местонахлождение и всички оферти от всякакви търговци хотели магазини и кина за текущите им предложения. Много бях улеснен с избора си беше ми спестено безценно време пари и нерви в обикаляне на магазини в търсене на това което ми трябва. Веднага знаех кои хотел около мен ми предлага наи добрата оферта за нощувка. Защо смятам че ще ми се изплати обратно инвестицията е заради проведените ми интервюта с повечето търговци които бяха доста въодушевени че за малка комисионна без първоначална инвестиция ще получат реклама в онлаин средите кадето техния бизнес ще бъде сред хиляди други и ще бъде видян от хиляди нови потенциални клиенти.
 
От: Търся опитни колеги за един иновативен проект.

То хубу ама земи си оправи малко правописа и се научи да си излагаш мисълта прегледно. Аз не бих позволил на някой с твоето писане да ме представлява пред клиенти, камо ли пък да осъществава контакти със собственици на бизнеси.

Иначе добре си се ориентирал.
 
От: Търся опитни колеги за един иновативен проект.

Това по което ще се различава този продукт от другите е че иновативния дизаин и User-friendly апликации ще го правят по достъпен от всеки друг

Ако това ти е конкурентното предимство най-добре се откажи още сега. Иновативни дизайни и UX с лопата да ги ринеш. Другото е, че в момента нищата с груповото пазаруване е толкова пренаселена, че дори последния влак няма да хванеш, а ще тичаш с джапанки по релсите.
 
От: Търся опитни колеги за един иновативен проект.

За един такъв проект ще ти трябват минимум 100 000 лв. за да започнеш (екип от програмисти, търговски представители в по-големите градове, брандиране, офис и прочие). Ако ще го правиш както трябва и имаш намерение да се храниш от него. Само си направи сметка, ако печелиш 15% от парите който минават през сайта ти (което в момента е супер оптимистично) колко оборот ще ти трябва и за колко време ще си избиеш инвестицията. Моя съвет е ако наистина вярваш в идеята си, да направиш общ сайт който да събира офертите от вече съществуващите сайтове за групово пазаруване (което също го има и в момента и то не е един такъв сайт) и да си спестиш доста ресурси. Ако пък брандирането ти се получи и наистина съумееш да направиш по-юзър френдли сайта си и да направиш така, че от твоя сайт много по-лесно да можеш да избираш най-изгодната оферта, ще започнеш да печелиш от това. И нищо не ти пречи малко по малко да вкарваш твои оферти. Ако не си забелязал офертите за почивки имат предостатъчно опции за подреждане и сортиране, но за останалите не може да се каже същото. Може би там трябва да насочиш вниманието си въпреки, че към момента не виждам по какви нови критерии можеш да ги сортираш.
 

Горе