Търся препоръки за маркетинг агенция/ freelancer за фейсбук реклами

webstil

Well-Known Member
Здравейте,

Пълно е с разни агенции и агенцийки за фейсбук маркетинг, голямата част, от които не стават за нищо, за това пускам тази тема, тъй като имам нужда от добър специалист/специалисти по фейсбук реклами. Търся човек за създаване и поддръжка на реклами на български онлайн магазин, като изначално рекламите ще бъдат насочени само към няколко от продуктите му. Целта на рекламите е само една - ЕФИКАСНИ ПРОДАЖБИ. Не търся увеличение на харесвания на страница, разни бранд ауернес простотии, с които да ме заблуждават, че нещо се върши, а продажби и то ефикасни, което означава цената за 1 продажба на продукт да е такава, че да печелим от цялата работа, с реклами, които продават, но на висока цена и аз мога да се справя, без да плащам на някого.

Ясно ми е, че 100% гаранция няма, но да си кажа какво търся. Готов съм да се обвържем за някакъв нормален период, ако конкретната агенция/човек ме убеди, че ще свърши работа, примерно за 6 месеца или година.

Относно рекламен бюджет и друго инфо, ще обсъждам директо с хората.

Ще се радвам, ако някой ползва/л подобни услуги на човек или компания и е доволен, да ми ги препоръча тук в темата или на ЛС. Разбира се, ще видя какви са офертите и кое можем да си позволим към момента.
 
Много добра тема, ще я следя. Нека, ако има такива хора или фирми да се представят тук, ще е полезно за повече хора.
 
Ще ти издам една тайна, човека който търсиш си ти. Такава агенция или човек не съществуват. Всички са гръмки, модерни фрази и велики обещания. После следват оправданията. Продуктите ти не стават, аудиторията не става, фейсбук направи ъпдейт, сменили алгоритъма, епъл въвели ограничения, простотиите са им безброй. Рекламата била дългосрочна инвестиция, нямало как да си на печалба, трябвало натрупване.... Чувал съм ги всичките. Правят нещата по шаблон, щото са налучкали някакъв модел, който е работил за кратко и си мислят, че са най-великите. Иначе да, системата на фейсбук адс мениджъра я знаят много добре, ама това не е достатъчно.

Истината е, че никой по-добре от теб не познава продуктите си, клиентите си, нагласите им, сезонност, ако има и тн. дребни, дребни детайли.

Подозирам че търсенето ти е продиктувано от състоянието на пазара последните 2 месеца и си мислиш, че ти нещо бъркаш. Не, просто пазара е в трагично състояние, нагласите за покупка са крайно отрицателни, което събаря по не конкурентните рекламни стратегии. От еконт знам, че пратките през тях са намалели с 30-40% за юли и август. От познати търговци знам, че лазят по земята от юли до сега, като някои вече не са на пазара. При мен също имаше сериозен срив юли месец, ама минавам леко сравнително, не мога да се оплача. Спрях някои продукти, пуснах други, не спирам да експериментирам.

Та, искам да кажа, вместо да търсиш посредник, който да добави още тежест към и без това крехкия баланс, по добре експериментирай повече, и с продукти, и с таргетиране. То вероятно си го направил де, но все пак.... Идеята е да не се отчайваш, тоя месец, най-късно другия, нещата ще се стабилизират малко.
 
@biaaro съгласен съм с теб, но не напълно. Прав си, че пазара в много браншове се е свил драстично. Според моя опит това е така не от 2, а от 8-9 месеца, за някой от началото на кризата. Хората вече не се "глезят" толкова с допълнителен чифт маратонки, само защото им харесва и така нататък. Прав си и за "празните" обещания на различни фрийлансъри и маркетинг агенции. С идеята, да се научи сам обаче не съм много съгласен. Не съм 100% сигурен, но предполагам, че автора на темата е предприемач (а не администратор или програмист и т.н.), което води до извода, че няма дълбоки познания по тънкостите, както и опит. Опит се трупа, както знаем с грешки а.к.а. пари и време... предполагам, че @webstil е решил да си спести това, щом като пуска тема, въпреки, че е наясно с многословните празни обещания от страна на предлагащите услугата. Нямам толкова опит в рекламирането във ФБ, но в мрежата на Google определено си имам представа как стоят нещата. Знае ли автора колко CTR е нормално за неговия бранш/сфера? Знае ли колко и какви рекламни кампании да направи, колко ключови думи да включи...да добавя ли LSI или не...да подбере аудитория, преглед на резултатите с аналитикс, създаване на аудитория за ремаркетинг, анализ на пазара, конкуренцията и много други. Да тръгне да се учи сега ли? Аз например имам само базови познания по CSS/Javascript/Html. Да речем, че съм копирайтър и съм написал 100 статии за Хранителни добавки и витамини. Криза е...Какво сега, да взема да се уча на CSS, че да си създам сам сайт (изключваме CMS-ите като Wordpress, макар че и при тях често се налагат layout корекции). Отварям youtube и почвам да прелиствам да се науча как се получават нещата, защото аз най-добре си познавам стоката и знам как искам да изглежда сайта ми така, че да отговаря на тях. Колко статии ще напиша за това време? Като тегля крайната черта няма ли да съм на загуба?

Към автора на темата: Напълно те разбирам, че искаш възможно най-сигурни резултати, а не празни обещания, всеки иска това, но както сам си казал - 100% гаранция няма, няма и да има. Не знам защо си се спрял на FB след като не търсиш Brand Awareness, а директни продажби. Може би защото цената в сравнение с Google е в пъти по-ниска, но паралелно с това и конверсията, предполагам се досещаш. Лично аз, когато си търся зимно палто или Фън Шуи аксесоари ( не знам в каква сфера ти е бизнеса и давам пример) влизам в Google и чукам търсачката. Бих отворил ФБ клик, но това далеч не значи, че съм в "настроение" за пазаруване. Идва есен, решавам да си взема кожени обувки. Да чакам ФБ да ми пусне платена публикация с реклама и предложения или да отворя Google и да драсна "есенни кожени обувки"? Ти какво би направил? Това ми е и идеята, че от ФБ има по-малко конверсии, отколкото в Google(за пазаруване). Разбира се зависи и от бранша, аудиторията, колко е развита страницата и мн. др. фактори. Ти още в началото спомена, че търсиш директни продажби а.к.а. конверсии с добър ROI. Ако това е така, то моят съвет е да се ориентираш към Google рекламиране и/или платени публикации в сайтове с добри DA/PA, посещаемост и т.н. Успехи от мен, дано намериш правилния човек!
 
По-добре дай парите, които ще дадеш за рекламна агенция за някой курс, ама качествен и надграждай. Експериментирай и в един момент ще стане. Обаче имай предвид, че фб рекламата вече е скъпа и една поръчка под 3-4 евро трудно пада. Много зависи и в коя ниша си. Август винаги е трагичен, ако си се отчаял, то просто го приеми - януари и август си пускай отпуски :D и чисти каквото имаш останало. Не казвам, че агенциите няма да ти свършат работа, но не очаквай срещу 500 лв на месец някой да ти обърне специално внимание и да го е грижа много за продажбите ти. Ще ти отделят около 10 часа месечно, за да ти пускат някакви кампании и да ти пратя "великите криейтиви", които разбираш ли, водели до продажби. Гледат да си вържат гащите с малък таргет продажби, който вероятно и сам покриваш. Казват, че под 3 месеца не могат да се ангажират и като цяло мнението ми е 50-50 за тях. В зависимост от сферата вече може да прецениш дали да не насочиш и някаква част от бюджета си за реклама в Гугъл, но според мен - чети, в интернет има всичко и експериментирай. Освен, ако нямаш големи средства и не си наемеш човек, който да ти движи рекламите, но тук става дума за някакъв огромен рекламен бюджет от 10к+ месечно, за да ти се вържат сметките - да остане за теб/за заплатата на гуруто/оборотни/данъци и т.н.
 
Нямам толкова опит в рекламирането във ФБ, но в мрежата на Google определено си имам представа как стоят нещата. Знае ли автора колко CTR е нормално за неговия бранш/сфера? Знае ли колко и какви рекламни кампании да направи, колко ключови думи да включи...да добавя ли LSI или не...да подбере аудитория, преглед на резултатите с аналитикс, създаване на аудитория за ремаркетинг, анализ на пазара, конкуренцията и много други.
Съгласен съм с всичко написано в поста с изключение на тази част.... каквито и проучвания да се правят, каквото и да се оптимизира - ако бюджетът е малък няма да се посигне абсолютно нищо. Давам ти пример с кампания, която аз реших да пусна за един по-страничен проект с бюджет около 1000лв на месец - трагични, трагични резултати. 40лв за един lead - запитване от контактна форма... 20 в най-добрите седмици. Защо? Защото не можеш да направиш адекватни анализи при тези данни - имаш каква ли не опция за корекция на бидовете, но като имаш 30-40 конверсии този месец и близо 1000 клика за месеца изобщо не можеш да си направиш каквито и да било изводи. Или се мъчиш да правиш такива корекции, примерно по часове и устройства, поне по пътя на логиката и на база начина, по който ти самия би търсил и даже не можеш да си изхарчиш целия бюджет, защото си орязал много нещата.

Трябват ти много broad ключови думи, за които ако нямаш достатъчен бюджет ще си даваш парите за глупости. После стесняваш кръга, пускаш ремаркетинг кампания, пускаш и дисплей и си правиш изводите.

Това, което според моите тестове работи е, че правилна стратегия за пускане на реклама в Google е да се започне с ръчно офериране след като се провери keyword planner-a за подходящ бид и след като се съберат данни да се премине към target CPA, където бюджетът трябва да е 40+ пъти по-голям от целевата цена за реализация. Така се разширява обхвата и е възможно да се постигне добра цена на реализация. Но, разбира се, аз не съм професионалист в рекламата и това е само на база моя скромен опит :)
 
@biaaro съгласен съм с теб, но не напълно. Прав си, че пазара в много браншове се е свил драстично. Според моя опит това е така не от 2, а от 8-9 месеца, за някой от началото на кризата. Хората вече не се "глезят" толкова с допълнителен чифт маратонки, само защото им харесва и така нататък. Прав си и за "празните" обещания на различни фрийлансъри и маркетинг агенции. С идеята, да се научи сам обаче не съм много съгласен. Не съм 100% сигурен, но предполагам, че автора на темата е предприемач (а не администратор или програмист и т.н.), което води до извода, че няма дълбоки познания по тънкостите, както и опит. Опит се трупа, както знаем с грешки а.к.а. пари и време... предполагам, че @webstil е решил да си спести това, щом като пуска тема, въпреки, че е наясно с многословните празни обещания от страна на предлагащите услугата. Нямам толкова опит в рекламирането във ФБ, но в мрежата на Google определено си имам представа как стоят нещата. Знае ли автора колко CTR е нормално за неговия бранш/сфера? Знае ли колко и какви рекламни кампании да направи, колко ключови думи да включи...да добавя ли LSI или не...да подбере аудитория, преглед на резултатите с аналитикс, създаване на аудитория за ремаркетинг, анализ на пазара, конкуренцията и много други. Да тръгне да се учи сега ли? Аз например имам само базови познания по CSS/Javascript/Html. Да речем, че съм копирайтър и съм написал 100 статии за Хранителни добавки и витамини. Криза е...Какво сега, да взема да се уча на CSS, че да си създам сам сайт (изключваме CMS-ите като Wordpress, макар че и при тях често се налагат layout корекции). Отварям youtube и почвам да прелиствам да се науча как се получават нещата, защото аз най-добре си познавам стоката и знам как искам да изглежда сайта ми така, че да отговаря на тях. Колко статии ще напиша за това време? Като тегля крайната черта няма ли да съм на загуба?

Към автора на темата: Напълно те разбирам, че искаш възможно най-сигурни резултати, а не празни обещания, всеки иска това, но както сам си казал - 100% гаранция няма, няма и да има. Не знам защо си се спрял на FB след като не търсиш Brand Awareness, а директни продажби. Може би защото цената в сравнение с Google е в пъти по-ниска, но паралелно с това и конверсията, предполагам се досещаш. Лично аз, когато си търся зимно палто или Фън Шуи аксесоари ( не знам в каква сфера ти е бизнеса и давам пример) влизам в Google и чукам търсачката. Бих отворил ФБ клик, но това далеч не значи, че съм в "настроение" за пазаруване. Идва есен, решавам да си взема кожени обувки. Да чакам ФБ да ми пусне платена публикация с реклама и предложения или да отворя Google и да драсна "есенни кожени обувки"? Ти какво би направил? Това ми е и идеята, че от ФБ има по-малко конверсии, отколкото в Google(за пазаруване). Разбира се зависи и от бранша, аудиторията, колко е развита страницата и мн. др. фактори. Ти още в началото спомена, че търсиш директни продажби а.к.а. конверсии с добър ROI. Ако това е така, то моят съвет е да се ориентираш към Google рекламиране и/или платени публикации в сайтове с добри DA/PA, посещаемост и т.н. Успехи от мен, дано намериш правилния човек!

Разбира се, че е така. Кризата си почна по миналия март, въпреки глупостите, че онлайн бизнеса изкърти парата. Получи се нещо като криза в кризата, последните месеци, това казвам :). Това за самообучението го казах от моята гледна точка, но сега като се замисля си прав. Няма нужда да открива топлата вода. Аз рекламирам във фейсбук от първия ден, след като си отвориха платформата за реклами и съм се учил в движение, то и нямаше как иначе. Но днес май не е много подходящо наистина.

За гугъл трябва да се знае какво се продава. Дали се търсят емоционални покупки, най-ниска цена, марки, модели, брандове и тн. Мен като ме питат, казвам всички канали са задължителни в началото до доказване на противното. :) С Фейсбук може да постигнеш някакви резултати и с тоториали, проба-грешка, но за гугъл си трябва някой да ти покаже, няма спор тук. Ефективна, но доста сложна система.
 
Не забравяйте, че винаги го има и варианта на човека просто да не му се занимава или да си има и други неща, по-важни от това да оптимизира ОФ ;) Не всичко е черно и бяло, както и "нещата не са винаги такива каквито изглеждат"

Аз например, посмъртно ме можеш да ме накараш да съм ОФ оптимизатор, забрави.. има си хора за всичко
 
В крайна сметка рекламата, без значение в коя платформа е, не е всичко, а само звено на верига. А както знаем, поне морските :), една верига е толкова здрава, колкото най-слабото звено. Та, ако ще и най-изпипаната реклама да си направил, точно таргетирана, с най-маркетинговото послание, перфектно ценообразуване и тн. Ако страницата, на която пращаш хората е гъз, няма да има продажба. Ако текста не е ок, няма да имаш продажба, ако човека иска да се обади по телефона, а ти нямаш ,няма да имаш продажба, ако имаш 20 стъпки до завършване на поръчката, няма продажба, мобилната ти версия е неудобна и объркана, няма продажба и тн. и тн. Затова си трябва цялостен анализ, не само да се търси проблема в рекламата. Казвам това, само да подсетя автора на темата да погледне от всички възможни аспекти, защото може някъде да има пропуски. В такива кризи човек си дава зор да изчисти доста слабости и винаги излиза по-силен след това. Е, не винаги излиза, но то е друга тема :) Не го пожелавам на никого :)
 
@cross много добре си го написал. Честно казано даже не виждам къде имаме разногласия. Ако говориш за цитата с броя на думите в рекламна група и т.н. то с това имах предвид, че ако си нямаш "хал хабер" то не знаеш колко броя думи трябва да има в рекламна група, нито дали 3% CTR в сфера хранителни добавки е ок или не. Това ми беше и идеята и съвета към автора на темата..водите са дълбоки малко или много и изискват време да навлезеш "в час с нещата". За сумата си абсолютно прав. На хора с по 10-20лв дневен бюджет за Google изобщо не се ангажирам да работя и обещавам. Няма как да стане, особено ако сферата е с голям БИД.

@biaaro с теб съм абсолютно съгласен. Криза в кризата. Има един лаф "канзаска врътка", което значи докато едните гледат наляво, ти да действаш надясно (на принципа на фокусите). Това се случи и с онлайна. Всеки си мисли, че в ковид времена онлайна е решението, конкуренцията се вдига, цените също и се получава един балон. С останалото от писаното от теб също съм съгласен. FB е много важен за Brain Awareness, емоционална връзка и присъствие (т.е. да не се забравя марката/услугата). По принцип е добре да се водят паралелно FB & Google + remarketing и на двете, но там се искат много финанси. Едното трудно върви без другото, но малко хора го разбират. Shopsector например пробиха така. Помня, че преди 10-на години хората даже им нямаха доверие, но те си разполагат с финанси, пускат редовно FB и Insta публикации за Engagement и отделно Google Ads в дисплейна и Search мрежа. Да не говорим за банерите по замунда и така нататък. Това е маркетинга...не е старата бабичка от 2 чушки и лук да ти направи гозба, а се иска голям финанс, усилия и постоянство.
 
Благодаря много на всички за изчерпателните мнения. Ето и накратко ситуацията:

1) Имаме няколко магазина и общо взето кризата ми е от началото на ковид, не е от тази година, но тази е по-зле от миналата. Нормално е до някаква степен, тъй като продаваме модни неща, но от друга страна отдавна вече си мисля, че са при нас проблемите. Има онлайн магазини се убиват тези две години да продават въпреки всичко, а при нас не върви.

2) Правил съм си сам рекламите и то години наред, също така много хора и с по-големи бизнеси са ми казвали, че са пробвали с агенции и накрая пак са стигнали до момента сами да си ги правят, казват че е най-добре така. Въпреки това го има и обратното, много магазини си имат хора, които им движат рекламите и се получават супер нещата. Тоест има и от двете страни примери, може би е на късмет и на бюджет, дали реално може да си позволиш някой добър.

3) От тези няколко магазина, искам да предоставя като начало рекламната дейност на човек / фирма само на 1 от тях. Така или иначе, не мога да върша всичко сам, а и не мисля, че е най-добрата идея. Това ще ми освободи време и за един нов проект, който пускам скоро, точно с цел да увелича приходите, докато още сме в такава кризисна ситуация, та ще мога да му обърна повече внимание, вместо да се занимавам с рекламите, които и без това не ми се получават от доста време.

4) Още при първия локдаун изкарах курс и то доста полезен и подробен. Наистина научих много нови неща и подобрих част от рекламите, но все пак не постигнах търсените резултати. Точно, понеже съм карал курс ще мога доста бързо да разбера дали някой разбира поне малко или не. В същото време е логично, някой като се занимава само с това по-цял ден да е по-добър от мен, дето се занимавам с 1000 различни работи и в главата ми е мазало.

5) Имам продукти в този магазин, които са ми заключили сериозна сума и искам да се продадат на печалба горе-долу, за да ми се отключат тези пари.

Общо взето съм решил, че ще пробвам с човек / фирма, дори да не се получи ще съм пробвал и ще знам, че не се е получило в случая. Попринцип за конкретния магазин предстоят по-силните месеци, така че ако човека не е крайно зле, би трябвало да изгоря с парите за услугата, но все пак да си ги има поне минимум продажбите, които бих направил и сам. Пък ако изкарам късмет ще се получат нещата и по-добре.

Също така може да давате конкретни предложения и кои да НЕ ползвам. Искам да събера някакви препоръки, да си направя сам рисърч за няколко фирми / хора, да видя кой какво може да ми предложи и аз какво мога да си позволя и се мятам с главата напред, пък после ще видим.
 
Последно редактирано:
Привет, мога да препоръчам Иван Кузманов - той има много опит с фейсбук реклама. Няма профил тук, но можете да го намерите във фейса и LinkedIn:

http://linkedin.com/in/ivan-kuzmanov-2a85ba114

 
Привет, мога да препоръчам Иван Кузманов - той има много опит с фейсбук реклама. Няма профил тук, но можете да го намерите във фейса и LinkedIn:

http://linkedin.com/in/ivan-kuzmanov-2a85ba114


Благодаря много, ще се свържа и там. Очаквам още предложения, това ако беше в някоя фб група, вече щеше да има 100 тагнати имена, 95 от които не са особено ставащи хаха. Точно заради това пиша тук, че ще е малко по-обрано, но пък си е и добра реклама за хората, защото темата ще остане.
 
Интересна дискусия и интересни наблюдения.
Според мен проблемът на @webstil в сферата на "модните" стоки се намира основно в големия наплив на платформи като Fashion Days, а отскоро и About You. Особено за вторите (about you) имам наблюдения, тъй като по някои наши реклами кампании (инфлуенсърски) работим с общи агенции. Това, което според мен @webstil не отчита правилно е игнорирането на brand awarness. Те залагат много на това и на реклами с инфлуенсъри в Инстаграм с промо кодове, където се създава изключително интерактивно съдържание. Срещу тези бюджети и агресивни кампании е трудно да се бориш в тази сфера.

Относно наблюденията на @biaaro за кризата не съм напълно съгласен. Да, при нас лятото (юни/юли/до средата на август) също се усети някакъв спад в продажбите и харчене на повече от предвидения рекламен бюджет, но не бих отдал това 100% на икономическото положение - някои неща си бяха чисто наши грешки (които трудно можехме да отстраним на момента, тъй като при нас се планира 3-6 месеца напред), други проблеми най-вероятно са извън нашето поле и са от типа на икономическата обстановка, пътуващите през лятото и т.н., но и доколкото проучих в нашата ниша лятото е по-слаб период.
Но е факт, че щом променихме това, което бяхме решили, че е проблем - резултатите не закъсняха и от средата на август нещата отново тръгнаха ударно нагоре.
Положението в бизнеса винаги е било adapt or die. Със сигурноист някои неща не вървят толкова добре и пазарът се променя, но нашата работа като предприемачи e да отговорим на новите търсения. Ако не го направим - то заслужено можем да ходим у лево.

В това, което ние правим от юни 2019г. насам положението е следното:
2019г. оборот 107 хиляди лева
2020г. оборот 1,1 млн. лева
2021г. оборот до момента - малко над 2.0 млн. лева, а те първа влизаме в сезона на празничното пазаруване.
(посочените обороти са без ДДС както се подават в ГФО)

Това едва ли винаги ще е така и едва ли винаги ще вървим нагоре с такива темпове, но гледаме какво можем да направим, за да разнообразим това, което правим, да поддържаме аудиторията "жива" и ангажирана и най-вече - да залагаме доста на brand awarness (от брандирани кутии, куриерски пликове, стикери, брошури, опаковъчна хартия та чак до брандирано тиксо с което си опаковаме кашоните - малки неща са, но поне аз държа на детайлите и това го правя не щото целя нещо да постигна, а щото ми е кеф). А и виждам, че в категорията, в която оперираме - козметика, много конкуренти почват да копират начина ни на комуникация с аудитория и даже формата на постовете, които правим, което говори само едно - каквото правим - го правим както трябва.
Със сигурност и аз бях много скептичен към тези кампании и в началото ги правех само когато имахме "излишни пари за даване", но с времето се вижда ползата от тях.

Съгласен съм на този етап и с коментарите на другите потребители, че човекът за реклами си ТИ. На този етап аз движа ТЕХНИЧЕСКИ рекламите в нашия бизнес (т.е. аудитории, ремаркетинг, пиксели, анализи и т.н.), но имаме in-house дизайнер, който създава самите криейтивс и който държи 10% в бизнеса. Както и преди съм казвал - основните ти хора в бизнеса: маркетолога, дизайнера и програмиста (където е приложимо) трябва да са на %. Само така можеш да задържиш качествени хора, които осъзнавайки, че колкото повече от себе си дават - толкова повече и ще получат, се стараят да дадат наистина добри резултати и поне в моите експерименти с този начин на работа не съм сгрешил досега.
Никоя агенция, фрийлансер или дори човек на твърда заплата няма да си дава толкова зор за теб и за бизнеса ти. А и самото вникване в модела, профила на клиентите и това какво харесват си изисква време.

Не на последно място - инвестирането в brand awarness повишава стойността на бизнеса като актив. Ако някой слънчев ден решиш да го продаваш - много повече ще тежиш, ако отидеш някъде, кажеш името на бизнеса си и отсрешната страна знае за какво става въпрос без да се налага да обясняваш "Ние сме магазин за ....".
Едно е да кажеш "Продавам магазин за....", друго е да кажеш продавам ЕДИ СИ КОЙ БИЗНЕС. Това според мен е end goal-ът на едно начинание. Поне по начина по който аз разбирам думата "бизнес".
 
Последно редактирано:
Не забравяйте, че винаги го има и варианта на човека просто да не му се занимава или да си има и други неща, по-важни от това да оптимизира ОФ ;) Не всичко е черно и бяло, както и "нещата не са винаги такива каквито изглеждат"

Аз например, посмъртно ме можеш да ме накараш да съм ОФ оптимизатор, забрави.. има си хора за всичко

Ти четеш ли какво съм написал бе галфон??

Кой па си ти, палячо! Нямаш грам шанс да се сравняваш с мен, нито на маркетинг, нито в клиентската (успивателна) част, ама никакъв, мнооого си далече, само се надуваш - ще се пръснеш, а проблемът са ти комплексите, иначе немаше ич да ми се звериш тук :p
Аз нямам пропуск при клиент, реша ли - взимам го, 5мин разговор са ми необходими за да разбера какво иска/търси и съответно да му го предложа, стига да искам и да мога разбира се (което е поне 90% от случаите) Съвсем друг е въпроса, че аз отдавна съм ги надживял нещата, вече не ми се занимава.., освен ако не съм закъсал. Но никога не съм се надувал като некоя вдовоца като теб..забрави, имам си робското достойнство, ти си имаш пенделския гъз, и май май много скоро ще изядеш дървото ;)
 
Дремеш ми точно на гъзо ;) Не можеш да имаш БУКВАЛНО и 1% от опитът ми с клиенти, защото са хиляди, да не кажа десетки хиляди. Бахте в тапака! Дай я тая фирма в която гърбиш (не като роб нали), защото аз цял живот работя за себе си, ти май май си точно от робите и гъзолизците, за това и явно ти бърка в дупето и го споменаваш във всеки един пост ;)
 
Яко смешник. Не си причислявай останалата част от форума, ние/вие, нема такова шубе като теб :) ТИ духаш супата, и наистина ще я духаш яко :p
 
Точно ти ще се окажеш най-големия роб тука, гаранция.. предприемач ко, ко речи, знаеш ли изобщо какво значи тази думичка бе технически движачо на реклами :D:D:D
 

Горе