Търся работа на сестра ми : )

От: Търся работа на сестра ми : )

вискяре, е що просто да не излезе да си играе, и да не виси у фацебука. изкарването на пари от интернет не е единствената алтернатива на ФБ. и кво ти си правил на 13 не е критерий за нищо. то таа логика в юк децата са пращани в мините на 9 през индустр. революция. и кво?
да и даде там нещо а чисти и лъска в къщи, да я черпи един сладолед и толко...
 
От: Търся работа на сестра ми : )

Според мен, не е много идея да почва да работи нещо от сорта на администратор на сайт за други и така. Идеята за блог ми допада и мисля че тя може да си избере готина тема дето да си пише вътре, да поства картинки и междувременно да си направи страничка в ФБ, където даже може да спечели след време. Една моя приятелка направи така с сестра й. Направи си страничка за някфи детски филмчета от дисни и събра доста фенове и си поства секи ден, губи си времето :)
 
От: Търся работа на сестра ми : )

Да си направи един афилиейт блог?

Да не се лъжем. С тъпия адсенс и блог правещ 200 посещения на ден едва ли ще прокопса. Обаче, ако си направи един блог за мода, красота, часовници, техника или каквото там я интересува (тема) ще е по-добре и ще си изкара повече парички. :)
 
От: Търся работа на сестра ми : )

Аз предлагам някой с голям форум да я назначи за модератор или нещо такова. Това е неизживяната мечта на всички 12 до 15 годишни деца. Гарантирам, че ще и хареса много и ще кисне цял ден вътре. Че и съдържание ще направи. Събмит по социалки и нещо подобно след 1-2 години най-рано. Може страничка във фб за дисни герои ама там има 1235234636236236 такива страници с по 80лайка и 120 админа и абсолютна невъзможност за клик от публикувани рекламни линкове, тоест не може да печели. Нито е някаква таргетирана аудитория, за да я продаде след врема ако я развие като хората. Блог или афилейт трябва СЕО. Ако и го направиш ти ще си каже "ааа много е лесно това" и като пусне нов след време примерно и ще увисне и ще и стане гадно. Другия вариант е да си направи смислена страница във фб и да я потдържа, но трябва да е нещо според итересите и и надали ще събере смислена аудитория. Другия вариант е някакъв tumblr ама не знам там има ли адсенс или някой купува ли профили, ама не ми се вярва. Успех. Твърдо те подкрепям. Младото поколение е напълно деградирало, въпреки че и аз се числя към него. Може да се нарече самуилово. На 100 има 1 с едно око (за бизнес).
 
От: Търся работа на сестра ми : )

Аз подкрепям идеята на автора малката да опита да изкара пари. Сам си казва, че няма предвид да работи като вол 16 часа в денонощието. Вие като работите, не си ли играете, не излизате ли? Живота й няма да спре.

Стоя и гледам сегашното поколение между 18 и 25 години. Маса от тях не стават за чеп. От много играене.

Лошо няма да опита да изкара пари. И да балансира с личното време. Може да поработва, играе, среща с гаджета (сега да не ме освиркате, че е само на 13).

Съгласен съм, че за сериозни работи никой няма да я наеме, така че й дай акъл да си направи блогче, сайт, ФБ страничка и да ровичка. Това са го казали колегите вече.

Като първоначална идея да направи блог за електронни книги. След това да се регистрира в нашата афилиейт програма, да изтегли електронните книги и да ги сложи в блога. Да направи същото и за много други афилиейт програми. Не се знае след две години какъв приход ще баца. Може тя да си търси помощници.

Абе живота е низ от едни чудати работи, не се знае кога и какво ще ти дойде на главата. Аз пожелавам успех на малката.
 
Последно редактирано:
От: Търся работа на сестра ми : )

Колкото и "непредприемаческо" да звучи според някои и аз съм на мнение, че деца на тази възраст не трябва да им се налага да работят (ако е на зор, това е друг въпрос вече). Препитанието и другите материални потребности е редно се осигуряват от родители и/или по-големи братя. Нейната възраст е идеално време за образоване и саморазвитие. Даскалото не е единственият начин да се образова човек. Моята препоръка е да прецениш (или тя да го направи) в какво точно я бива. Някои са по-творчески натури, други са по-логически, а има и разни други варианти. В зависимост от способностите може да се насочи от рано към някой занаят (включително и нещо онлайн може да е), който освен, че ще е и носи пари впоследствие, също няма да ѝ тежи толкова. Без знания/умения и опит трудно ще се вреди за каквато и да е работа, освен за тъпа работа, която няма да ѝ носи нито достатъчно пари, нито удоволствие.
 
От: Търся работа на сестра ми : )

На 13 години започнах работа в Download.BG, тогава все още имаха книжно издание. Не помня коя година беше, но от тогава досега държа рекорда за най-млад (да не кажа малък) редактор. Никога не съм се 'заробвал' да работя опредлени часове, дни и т.н., а е имало период, в които да изкарвам по-голям хонорар от заплатите и на двете родителски тела.
Believe me, не съм изгубил и част от детството си! Освен, че винаги имах най-якия компютър от приятелите си... :D
 
От: Търся работа на сестра ми : )

Хуц Хуц!
Темата беше за намиране на работа, а не за съвети с какво да се занимава!!!
Бахти разбирачите!!!
Ако можете помогнете на детето, ако не можете, не пълнете темата със съветите и спомените си!!!
 
От: Търся работа на сестра ми : )

Фразата, на която трябва да се наблегне е "помогнете на детето". Точната помощ може да се окаже точно да не ѝ се намери работа. В моите представи детският труд с цел изхранване е нещо ненормално. Допускам като изключение вариантът когато алтернативата е глад и мизерия за детето. В нормалния случай детето трябва да се учи/развива за да трупа полезни знания и умения за по-нататък в живота. Ако детето не може да се ориентира само в каква посока да се развива, да помагат родителите.
 
От: Търся работа на сестра ми : )

Да работи за някой друг, който да я "строява", на тази възраст може да не е особено полезно, а точно обратното - да стресира детето и да го накара да намрази работата. А това, че преди 20-30-40 години децата са работили наравно с възрастните няма нищо общо. Децата днешно време са станали асоциални поради постоянното киснене във Facebook и други подобни сайтчета. Отучили са се да комуникират нормално и дори да гледат хората в очите докато говорят с тях. Тоест шансът да се стресира и да се затвори в себе си, ставайки темерут, е много по-голям.

Ако сестра ти няма какво да прави нека се запише на някакъв спорт, балет, пеене и т.н. Да я затормозявате с още киснене в нета не е много правилно според мен.

И за да не кажеш, че и аз съм офтопик в офтопик раздела ще попитам сестра ти какво може да прави? Може ли да модерира Facebook страница, да управлява блог и т.н. ? Защо работодателя да избере нея вместо някой по-зрял и опитен, който вече цени парите и времето на хората?
 

Горе