Търся си партньори

E.Ivanov

Active Member
Здравейте,
Преди вече 8-9 месеца създадох сайт с фармацевтична насоченост,където всеки може да получи информация за лекарства,козметика и тн.
Налята е номенклатура за почти всички лекарства описания и снимки,както и цени,налети са всички аптеки като адреси и координати на аптеките.както и презентиране на нови продукти,аптеки и тн.
Сайта така е направен,че на всяко 1 и 16 число от месеца се актуализира с файловете от Здравна Каса (всеки месец аптеките са длъжни да правят актуализация на цените,начини на отпускане на лекарствените средства,МКБ кодове към които се отпускат и максимална възраст на пациентите за някой лекарства,всичко това се прилага автоматично в сайта) и е много полезно за лекари,фармацевти,пациенти в сички които се интересуват.
За първи път в България направих "Рецептурен калкулатор" вграден в интернет сайт.
Прикачих и Wpпрес и новини на всякаква тематика.
Понеже съм сам,нямам възможност да пиша статии в новините,а сайта има огромен потенциал да се развива и съответно да се печели от него,и в тоя ред на мисли,търся хора ,които са сериозни,искат да помагат и съответно да станем съдружници,както и някой който може да направи мобилно приложение.
Това е от мен,ако някой е заинтересуван за сайта,да драсне ЛС или имейл на [email protected]
Поздрави и успешен бизнес
 
Последно редактирано:
От: Търся си партньори

Чудесен проект - един от малкото смислени, дето съм виждал в тоя форум.

Това с новините не знам защо си го сложил - аз бих го разкарал веднага. Ако ще има новини, виждам резон само ако са някакви медицински/фармацевтични. Също така да ти отваря блог на различна платформа не ми се вижда оптимално.

Мобилното приложение също е супер идея. Предполагам нещо като мини версия на Епократес би избило рибата.

Дано да намериш съдружник, но ако успееш сам да финансираш развитието на сайта ще е още по-добре. Съдружниците са сложно нещо.
 
От: Търся си партньори

Преди вече мога да кажа много време се занимавах с дистрибуция на лекарства - по-точно работих за определен дистрибутор в даден град. Бях дори написал една програмка на Visual Basic за да следи складовите наличности и беше много удобно. Ако направиш online версия която да осъществява нещо подобно, то може да се окаже наистина нещо доста полезно. Естествено трябва да се мисли само за базовите възможности, т. е. само това без което наистина не може.
Аз мога да помагам с идеи (включително и по спомени какво правих), но за партньорско не мога да се ангажирам.
 
От: Търся си партньори

Чудесен проект - един от малкото смислени, дето съм виждал в тоя форум.

Точно това щях да кажа и аз. Като идея и концепция е много добре, но трябва още работа. Ето какво трябва да пооправиш според мен:

- дизайна като цяло - типография, падинги, разкарай JQuery UI табовете и ги замени с CSS такива, ей такива дребни работи.
- на повечето ти входни точки има само търсене, няма каталог или някакви входни точки за да тръгне индексиране навътре.
- търсене по име/търсене по описание е малко в стил 90-те - пробвай пълнотекстово търсене (предполагам базата ти е MySQL)
- за да имаш прилично мобилно приложение ти трябват REST ендпойнти - т.е. вероятно трябва да минеш към някой MVC фреймуърк (препоръчвам ти Laravel)
- колкото до мобилното приложение - цели с мултиплатформени подходи - Titanum, Icenium или евентуално Xamarin - така ще може с малко усилия да се направят няколко приложения за различните платформи (Xamarin ми е личния фаворит)

Дано са ти били полезни тези насоки.
 
От: Търся си партньори

Нямате представа колко съм доволен от вашите мнения колеги,
Наистина,има ужасно много работа по писане и доработване,за което нямам такова време,за това идеята ми беше с някой партия...
Иначе за новините,и аз мисля че трябва да е на същата платформа,но реших на WP да го кача,а е много важно сайта да е разнообразен във всеки аспект на живота (едни други видяха тази идея за новините да не са само здравни и го направиха и при тях,както и някой други идеи веднага взаимстваха,заради което защитих "рецептурен калкулатор" защото е единственият в сайт в България),новините се четат и не само здравните,дава свобода на действие и популяризиране на основната идея.
Благодаря Ви още един път ,особено за препоръките на колегата и като цяло вашите препоръки.
Поздрави
 
От: Търся си партньори

E.Ivanov, поздрави за страхотната идея и интересният сайт! Вече се възползвах от една от бабините рецепти и мисля, че работи :)!
Ще си позволя да ти кажа какво мисля за сайта ти. И ще съм напълно откровен, защото това е личното ми мнение:
Добрите неща:
- Дизайна е приличен.
- Избора на цветове е много походящ. Семпло и без натрапчиви елементи.
- Дизайна е подходящ за миграция към респонзив дизайн, така че да е четим на всякакви устройства
- Има страхотна база данни (с повечко търсене и проби се намират страшно полезни неща)
- базата данни за лекарствени продукти е чудесна идея, както и калкулатора

Негативните неща:
- Кодирането е ужасно
- Под Linux Mint и Firefox футъра яко се омазва. Хедъра също.
- търсенето е способно да те отчая, докато не разбереш, че всъщност има решение на проблема ти - иска се зверско търпение
- Липсва напълно респонсив дизайна и сайта е много неприятен за браузване под мобилни устройства
- флаша в хедъра е мъка и всъщност само изяжда съдържанието. Сайта ти е информативен, няма нужда от такива "гъзарии", особено във вътрешните страници
- между блога (новините) и основния сайт съществува цяла вселена, цякаш нямат нищо общо помежду си. Усещането е все едно си попаднал в някакъв друг сайт, някакъв клюкарски от типа - "пиша статии за всичко, което не ме вълнува". Напълно срива реномето. Ако държиш да имаш новини, то помисли, как да ги "прелееш" в основният сайт.
- има странни линкове, които обърква, от сорта на "свържете се с нас" и като ги кликнеш не се случва нищо. Добре е да водят поне до страница с форма за контакти.
- информацията в сайта е абсолютно невидима. Нито потребителите, нито краулерите могат да се ориентират колко як ти е сайта.
- СЕО-то го няма никакво. Като кликна на "бабини рецепти" бих искал да видя ключови думи за бабини рецепти, заглавието също, да не говорим, колко добре ще е при разглеждане на дадена рецепта, заглавието, ключовите думи и описанието да са адекватни.

Сайта има страхотен потенциал. Достатъчно е да ти го подхване един програмист-дизайнер с повечко опит и ще направи чудеса от него. Ще трябва да се смени напълно платформата и дизайна и да се премине към респонзив, примерно Bootstrap или Foundation Zurb са чудесни за подобен тип сайтове. Мисля, че по сайта ти има работа за около 2-3 седмици за човек, който се занимава с това.
Искрено се надявам, че по никакъв начин не съм те засегнал, защото ужасно уважавам работата, която си свършил. Може и да не разбираш особено, но си се справил чудесно. Просто продължавай!
Да си жив и здрав и като потребител ти благодаря за полезната рецепта!
 
От: Търся си партньори

Освен функционалността и дизайна, към препоръките на madseason ще добавя предложение относно данните за лекарствата (ако е възможно) да се включат показатели, които не са изписани на етикетите им - както знаем, днес се 'спестяват' доста нежелани реакции. Същевременно да наблегнеш върху бабините рецепти, както и да предоставяш на търсещите изпитани алтернативни методи за лечение на дадено заболяване.

Успех с развитието на проекта ;)
 
От: Търся си партньори

Страхотно Ви благодаря за думите,аз не видях и една критика от ваша страна,само полезна информация и чудесни съвети.
Колега madseason,благодаря за съветите и на своя страна бих попитал ,колко би ми струвало да направиш това което ме съветваш като програмно обезпечение,дизайн и новини?
@ petya77
Имам идеите,една от тях е на принципа на отхвърлянето или потвърждаването,като пример "лекарство-въведете години-въведете алергии-и тн"
Пример,лекаря е изписал лекарство,пациента търси инфо,има възможност да провери за него ли е това лекарство и тн.
Друго като идея е "атлас на болката"-звучи като филм на ужасите,но един виртуален човек и описание на всички органи,докосва го пациента с мишката и се появяват болежките,пример "болка в кръста",сочи се източника горе долу къде е и излизат вероятни причини-направо рай за всеки хипохондрик :)
Смятам че който "скочи" с мен с програмно обезпечение , SEO и въвеждане на данни,ще е доста добра платформа за...ми за бизнес :)
Поздрави и много Ви благодаря за съветите и мненията.
 
От: Търся си партньори

Дай ни ден-два за размисъл. Сигурен съм, че ако не аз, то някой колега с удоволствие ще преиеме работата. Каузата и идеята са просто супер!
Аз имам няколко проекта, с които съм ангажиран служебно и не съм убеден, че мога да свърша работата за по-малко от месец-месец и половина. Естествено, това ще намали цената. За конкретна сума бих говорил след като погледна структурата на базата данни и кодирането. Трябва да знам със сигурност, дали започвам текущият код или от начало и на чисто.
Има концептуални въпроси по изграждането на менютата, дали имаш секции (категории) или рецептите са базирани на тагове (ключови думи). И двата вариант могат да се развият и да се покажат в дълбочина и сортират в менюта. Имам въпроси и именуването на рецептите, важен въпрос е и дали искаш да запазиш под някаква форма текущия енджин за търсене, който никак не е лош. Ще помисля и ако реша ще ти направя оферта.
 
От: Търся си партньори

Дай ни ден-два за размисъл. Сигурен съм, че ако не аз, то някой колега с удоволствие ще преиеме работата. Каузата и идеята са просто супер!
Аз имам няколко проекта, с които съм ангажиран служебно и не съм убеден, че мога да свърша работата за по-малко от месец-месец и половина. Естествено, това ще намали цената. За конкретна сума бих говорил след като погледна структурата на базата данни и кодирането. Трябва да знам със сигурност, дали започвам текущият код или от начало и на чисто.
Има концептуални въпроси по изграждането на менютата, дали имаш секции (категории) или рецептите са базирани на тагове (ключови думи). И двата вариант могат да се развият и да се покажат в дълбочина и сортират в менюта. Имам въпроси и именуването на рецептите, важен въпрос е и дали искаш да запазиш под някаква форма текущия енджин за търсене, който никак не е лош. Ще помисля и ако реша ще ти направя оферта.
Разбира се,може да погледнете и други сайтове на подобна тематика,особено има един,който е много силен,но по мое мнение претрупан,който няма как да конкурирам на този етап (пък и нямам намерение)
По сайта има огромно количество работа,която работа обаче е благодарна,за сега всичко е безплатно и валят имейли за включване на нови продукти в каталога,които разбира се уважавам и включвам с удоволствие,в по-нататъшен етап ще включа и складове на едро и техните промоции и екслозивни продукти,производители,вносители,както и по-задълбочено представяне на аптеки с линкове към техните сайтове.Както казах,работата е благодарна но за сам човек е почти невъзможно,а пък за самофинансиране си е направо убийствено.
За това по принцип търся партньори и съдружници,с които да го развием подобаващо.Разбира се на хора като теб професионалисти,които не биха желали съдружие и според офертата бих могъл да намеря финансиране за подобряване на кода ,дизайна и идейното развитие.
За "новините",трябва да ви кажа че представляват интерес у фармацевтите и други,които търсят инфо,защото не само влизат за лекарство,ами и да четат интересни неща и посещават редовно сайта както справочника,калкулатора,така и с интерес четат страничните новини,които за сега ги пиша сам,което пък е недостатъчно за поддържане на интерес.
Със секцията новини има и друг момент,популяризира се сайта по-лесно,дори и сред хора дето не се интересуват от лекарства :)
Поздрави и още един път благодаря за съветите,които бяхте любезни да ми дадете,оценявам го това много високо,защото все по-често знаещи и можещи хора избягват да си дават ценното мнение.
 
От: Търся си партньори

В крайна сметка ако не намеря време и подходящи партньори ,ще го продам сайта :)
 
От: Търся си партньори

Замислял ли си се вместо да го продаваш, да го премениш на търсачка, като използваш категориите в менюто...

В смисъл?,
то и сега е търсачка.
 
От: Търся си партньори

В смисъл?,
то и сега е търсачка.

В случай, че ти е трудоемко да пишеш текстове търсачката да извежда резултатите от мрежата.
 
От: Търся си партньори

В случай, че ти е трудоемко да пишеш текстове търсачката да извежда резултатите от мрежата.

Всъщност,търсачката е за лекарства,няма текстове,има лекарства и когато започне да се пише името на някое лекарство ,след 2-3 букви (дори и да се пише с латински букви) започват да излизат резултатите.
По-бавният вариант е за някой,който се сеща за какво е било лекарството,но не си спомня как се казва и цъка на "търсене по описание",където примерно пише "болка в кръста" ,малко бавно става защото тресира цялата номенклатура (около 45000 позиции) и започват да излизат имената на лекарствата,където вътре в описанието има "болка в кръста"
Има много работа още,трябва да се сложат още описания на лекарства,после да се направят заместителите и когато това стане,ще е най-силният сайт,дори онзи ,който излиза за сега на първо място може да се измести от челното място,защото другият е претрупан.
 
От: Търся си партньори

Здравейте приятели,
вчера пуснах и първият Лекарствен Справочник на български в гугъл плей,моля,ако имате интерес,пробвайте го и споделете/помогнете с мнение какво още да се добави и как работи на вашите устройства с андроид.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aptekainfo.app&hl=bg

Или просто го потърсете в гугъл плей под името "Лекарствен справочник"

Много ще се радвам ако имате мнение по въпроса.
Поздрави и успешен ден
 

Горе