Търся съдействие за Оптимизиране на WP сайт

Pin2

Active Member
Търся съдействие, някой който се занимава провесионално с WordPress да ми съдейства по правилното конфигуриране/оптимизиране на сайта за да работи качествено. В момента има закъснение при зареждане.
По-първи данни виждам, че имам проблем с кеша, имам проблем със снимките, а сигурно и други подобни.
Вероятно бих се справил и сам, ако намеря правилни препоръки.
Сайта е малък по обем
Благодаря предварително на отзовалите се.
 
После разкарай елементора и всички боклучави плъгини за галерии, слайдери, социални иконки и т.н. Очевидно няма смисъл от тях - сайтът изглежда като кенеф.

И тая астра колкото ЦСС е напляскала...
 
После разкарай елементора и всички боклучави плъгини за галерии, слайдери, социални иконки и т.н. Очевидно няма смисъл от тях - сайтът изглежда като кенеф.

И тая астра колкото ЦСС е напляскала...

Благодаря за съвета. Забравих да спомена, че не се занимавам професионално с WP и затова ползвам неща, които да помогнат, както е Elementora. Ако го махна, едва ли ще се справя много много със слагане на нови неща.
Сигурен съм, че има какво да се желае, съдейки по това, че не съм Web builder.
Това с Галерията няма как да се справя, ако нямам плъгин.
Приемам критиката, но не намирам друг начин за организиране на нуждите си.
btw, какво е ЦСС? Това което Astra-та "пляска" ?
 
Нищо няма да се промени ако не се олекоти фронтенда.
Смяна на хостинга, супермощен сървър - няма да помогнат.

ВП сайтове с много екстри или се правят от опитни хора, или се влачат по 5+ секунди докато заредят.
Всяко нещо е за сметка на друго.
 
ЦСС => CSS, това са тия файлове с разширение .css дето са отговорни за стиловете. Задават цветове, шрифтове, разположение на разни неща по сайта и все такива визуални правила. Нали един сайт е комбинация от HTML, JavaScript и CSS (от страна на браузъра)

Пробвай някой cache плъгин. По принцип, при един такъв сайт сървъра генерира отново всяка страница при всяко нейно отваряне. Спецификата на повечето сайтове направени с WP обаче е такава, че на всички хора се показва едно и също през повечето време, така че съдържанието може да се генерира веднъж и да се показва многократно. Това правят тия кеш плъгини, намаляват стреса на сървъра. Макар че едва ли имаш много потребители още, още не е проблем за сървъра да работи и без такъв плъгин.

Картинките... пробвай един плъгин EWWW Image Optimizer, той е да ги компресира максимално че да са по-малки като файлов размер. Иначе не знам дали скина или WP трябва да се грижи на началната страница да се показват по-малки версии на картинките, там дето са тъмбнейли. При теб се виждат малки, но реално са големите размери, една от тях е 540 KB. А вътре в сайта има един жълт бекграунд дето е 1.7 MB. Поне имаш нещо което отговаря за lazy loading, да изисква от сървъра само тия картинки дето са видими на страницата.

Но сайта наистина е грозен, бая си го "нашарал" :)
 
Разбирам, че трябва да намеря някой, който да преправи бъркотията или някой, който да я пресъздаде.
Мислех, че многото плъгини влияят лошо върху работата на сайта, но се и оказва, че е трудно без плъгини.
Все пак, благодаря за отзивите. Смятах, че имам проблем с хостинга и бях на една крачка да го сменям.
 

Горе