Търся финансова подкрепа за работещ магазин

IvanS

New Member
Предлагам инвестиция за всеки, който има свободни пари, но няма време, идеи, възможност или не му се рискува. Имам магазин за хранителни стоки в гр. Варна работещ над 10 години. Нетна месечна печалба 2000 лв (зимния сезон) и повече през лятото.

Тук идва ред на поговорката "На вълкът вратът му е дебел, защото сам си яде кокала" и логичния въпрос "Като ти вади печалба защо, аджеба, искаш да я делиш с някого?" Отговорът е прост: Половината ми печалба потъва за вноски и лихви, защото през последната година бях принуден да се набълбукам се с няколко неизгодни кредита, които искам да изчистя, а и ми трябват пари в момента. Ще отговоря и на следващия логичен въпрос "Защо не рефинансираш с кредит, който да обедини задълженията?" Повярвайте, опитал съм всичко което съм се сетил преди да стигна до тук.

Идеята е следната: За всеки инвестирани 1000 лв получавате 366 дни по 3,50 лв на ден без да си мръднете пръста = 1281 лв което се равнява на 128% възвращаемост или погледнато по друг начин 28% годишна лихва, което е 6 пъти повече от стандартен банков депозит.
Изплащането става по индивидуална договорка - на седмица, на месец и по начин, който Ви е удобен. Гаранцията се оформя с нотариално заверен договор за заем между физически лица и запис на заповед или друг приемлив за двете страни начин. След изтичането на срока и изплащането всичко приключва ако страните нямат претенции една към друга.

Пример: инвестирате 4000 лв. и получавате по 14 лв/ден ~ 420 лв месечно. След една година сте получили общо 366х14 = 5124 лв и реализирате над 1100 лв. печалба.

Предполагам, че ще прочета коментари от типа на "Ти не предлагаш инвестиция, а търсиш заем!" Зависи от гледната точка. Ако приемем, че парите от кредитните компании са инвестирани в магазина, то значи те са ми инвеститорите и сега чрез лихвите получават дивиденти. Аз предлагам да заемете тяхното място, като по този начин да спечелите и Вие, а аз да спестя едни "грешни" пари и да си бъдем полезни взаимно.

При интерес пишете ми на clix@ mail.bg
 
От: Търся финансова подкрепа за работещ магазин

Със заем не се погасява друг заем. Не искам да съм груб или пък нетактичен, но въпреки, че наричаш "подкрепа" парите, които търсиш за мен всеки, който ти даде каквато и да било сума ще ти помогне "да потънеш". Заеми (кредити) се покриват единствено със спечелени "чисти" пари, не взети на заем или с подкрепа. Отделно "Трябвали ти пари", то на кого не му трябват :) . Намираш начин да увеличиш доходите си, това е единствения рационален вариант. Не си банкова институция, че да даваш лихви по влогове ;) ... или пък си лихвар и търсиш шарани тук :) . От кого си вземал кредити, че в момента и 28% лихва те устройва, не ми го побира ума ... 2к не е никак голяма печалба, това са малко над 60лв. дневно, ако "сте" примерно четиричленно семейство това означава, че се падат по 15 лв. на човек, след приспадане на разходите (сметки, храна, транспорт) почти нищо не остава ... Не искам да те обезкуражавам, НАПРОТИВ, сам трябва да намериш вариантите, които ще ти помогнат в случая, мога да визирам и себе си, бил съм в какви ли не ситуации и съм стигнал до едно генерално заключение, никога да не съм длъжник на никого :) . Както беше писал един колега тук във форума, цитирам на ум "Фалирал съм няколко пъти, първия път е голям шок, втория вече си изтръпнал, а при третия вече не го приемаш толкова сериозно :) ... " търси начини ...
 
Последно редактирано:
От: Търся финансова подкрепа за работещ магазин

За какво са ти неограничено количество пари?
Как ще спечелиш доверието на хората, след като си направил няколко грешки (със заемите) и не може да се измъкнеш сам от тях, въпреки, че имаш 2000 лв. печалба месечно?
За какво ще използваш парите - само за погасяване на кредитите ли?

Още нещо - искаш заем от 4к и връщаш 5к. При положение, че може да вземеш кредит от ЦКБ с лихва от 9%, което значи, че ще върнеш 4,4к, вместо 5к на някой от нас.
 
Последно редактирано:
От: Търся финансова подкрепа за работещ магазин

набулбукан с неизгодни кредити, мислех че банките дават по-евтини кредити, т.е. с повече от 28% лихва, която предлагате?!

некоректно боравите с цифрите, 1000 при 28% са 281/366 = 0,77ст. на ден, главницата си е моя, освен ако не съм теглил кредит за да ви ги дам :)
 
От: Търся финансова подкрепа за работещ магазин

Ако си склонен да даваш по 28% над главницата и не можеш да намериш нито рефинансиращ кредит нито потребителски кредити, нещо много понамирисват работите.
 
От: Търся финансова подкрепа за работещ магазин

Напълно разбирам отношението, с което подхождате. Вероятно аз бих направил същото на ваше място.
Не мога да изтегля потребителски кредит, защото вече имам ипотечен. Той се изплаща от заплатата на съпругата ми, за това не съм го споменал, както не съм споменал и нейните доходи. Тя също не може да изтегли. Не и достига осигурителния доход, защото получава заплата + % но я осигуряват на минимум и процента е "на ръка". За това изтегли няколко малки кредита "на парче" когато се налагаше.

Питате за какво ми трябват оборотни пари и защо съм склонен да давам такава лихва. Защото като заредя допълнително стока за 1000 аз ще я продам за 1100+ и това ще го направя многократно докато тези пари са ми на разположение т.е. ще си избия многократно лихвата и ще печеля повече. Има възможности, от които мога да се възползвам, но аз ги пропускам. Предполагам това отговаря и на първия колега, който ме съветва да покривам заемите си със спечелени пари, а не с нови заеми. Целта е да накарам парите да работят за мен, а не да се вкарвам в Понци-схеми и с едни пари да връщам други, а тях с трети...

Магазинът има почти фиксирани месечни разходи (наем, сметки, заплати, осигуровки, счетоводство, консумативи и т.н.) и почти фиксирана надценка. Това означава, че имам един минимален праг на оборот, който ми покрива разходите и всичко отгоре ми носи печалба. Ако обогатя асортимента, ако правя акции и промоции, ако поддържам по-големи количества, ако се възползвам от бонуси на доставчиците, ако ходя по борси, складове, Метро и пр. да "дебна" промоции, то всичко това ще повиши оборота. А след покрит минимум всяко повишаване носи само печалба. Това обаче е свързано с наличие на свободни оборотни пари. Ако сега взема по-големи количества с отстъпка или затворя пари в нови асортименти, то ще остана без други и допълнителната печалба не покрива пропуснатото. Прост пример: вземам 10 стека Кока-Кола, давам 120 лв. и получавам 1 стек бонус, което са чисти 15 лева отделно от надценката след 5 дни като ги продам. Но за сметка на това не зареждам три марки цигари и връщам 5 дни по 30 клиента. Просто не е оправдано, да не кажа самоубийствено за бизнеса.

Както и да е... постепенно ще изчистя нещата. За 10-годишния си опит отдавна съм разбрал, че с пари и работа всичко става по-бързо, отколкото без пари, което ти спъва работата.
Весели празници и успешни инвестиции!
 
От: Търся финансова подкрепа за работещ магазин

От бизнес гледна точка си високо рисков и да струва си тези 28 процента за някой може и да малко. Проблема е, че който ти даде пари ще е в 3-та глуха по реда на кредиторите - в крайна сметка ако нещо стане банката ще си вземе нужното и после който е нареда и я остане нещо така, че запис на заповед или някаква обезпечена менителница не върши работа.

Бизнеса ти няма ли някакъв капитал, който да служи за обезпечение?
Лични ценности не можеш ли да заложиш?

Ако съм на твое място бих предложил процент от фирмата или щях да търся близки/роднини/познати защото най-добре те познават и бих им предложил или голяма лихва или дял - мисля, че ти е загуба на времето това с търсене на финансиране по форумите.
 
От: Търся финансова подкрепа за работещ магазин

Идеята ми дойде спонтанно. В началото мислех да предложа дял от фирмата, но е далеч по-сложно, защото тя е на баща ми. Там няма имущество, само стока.
Банката ако си търси нещо, то ще е лично от мен, а обезпечението може да е с фирмата. Варианти има, въпросът е да се намери такъв, който да устройва всички страни.

Накрая просто ще отида в чужбина и за 6 месеца ще си реша проблемите. Може да прозвуча песимистично, но в тази държава условията за бизнес са... губи ми се точната дума... А може би най-правилната е "липсващи"
 
От: Търся финансова подкрепа за работещ магазин

Е добре тази фирма няма ли грам положителен капитал?
 
От: Търся финансова подкрепа за работещ магазин

Какво ще рече "положителен" капитал? Помещението е под наем като част от оборудването е към него. Останалото оборудване е предоставено от доставчици - фирмени хладилници, фризери и пр. Имам 2-3 хладилни витрини, за по няколкостотин лева, но и те не са купувани с фактура. Автомобил няма на фирмата. Както казах има само стока, която е бързооборотна и част от нея с къс срок и не може да служи за обезпечение. Цигари за 3000 лв се разпродават за три дни и няма кой да ги приеме за обезпечение. Нямам фирмени кредити точно по тази причина.
 
От: Търся финансова подкрепа за работещ магазин

Е тогава може да заложиш или фирмата или:
Може да обезпечиш с бъдещи приходи - щом имаш тези постоянни 2к на месец.
Можеш да увеличиш капитала на ООД-то.
Отиди в ЦКБ и тегли рефинансиращ заем, няма как да не ти дадат.
Ако не ти дадат има кредитни компании за рефинансиране.
Ако пак не стане ти препоръчвам тук https://www.ferratum.bg/plusloan-landing влиза в твоят таргет от 28% на година бързо и лесно.
Ако толкова бързо обръщаш няма да е проблем за теб в рамките на годината да си завъртял няколко десетки пъти че накрая да имаш няколко бона чисто и да си въртиш чисти пари.
 
От: Търся финансова подкрепа за работещ магазин

Здравей, от колко време си с този бизнес? До колкото разбрах става на въпрос за денонощен магазин?
 
От: Търся финансова подкрепа за работещ магазин

Не е денонощен. В първия пост съм писал, че е от 10 години.
 
От: Търся финансова подкрепа за работещ магазин

Изглежда ми като наистина добра оферта, дано не подведа някого, аз лично ако имах 2-3к свободни веднага бих ги набил при теб :)
 
От: Търся финансова подкрепа за работещ магазин

Магазина в кой квартал на Варна се намира?
 

Горе