Търся човек, с когото заедно да разработим сайта pivopedia.com

От: Търся човек, с когото заедно да разработим сайта pivopedia.com

Съжелявам, че се намесвам с офтопик, но Social Engine, може да е всичко, но не и Open Source. Справка тук. Казвам го, за да не се заблуди някой от неточната информация.
Едит: И мишката ми отново ми направи двоен клик :Д DR_GIGGULS щях да ти добавя коментар към репутацията, ама те на - без него си :) Прав си за системата която ползват, но не и за това под какъв лиценз се разпространява :)
Нещо не се разбрахме.
Под Open Source нямам предвид безплатен, а просто с отворен код. Справка: RedHat Enterprise Linux.

И цитирам сайта на SE: "100% unencoded PHP code". И BTW нямам репутация от теб. :)


Оригиналното на проекта Kaprikka е, че това е виртуална държава. След като и станеш поданик получаваш паспорт. Истински - печатан в Държавната типография на Русия. Той служи за пропуск на различните мероприятия организирани от фирмата и получаване на намаления при пазаруване от партньорски фирми. Освен това има и kaprikka.tv , която излъчва реклами по видеостени и монитори в клубове и заведения. Не съм срещал нещо подобно досега. Нямах предвид сайта като самостоятелен пример, а реализираната идея като цяло. Все още не е перфектно всичко, но това е самото начало. Сайта е от края на лятото миналата година. Новият му облик ще бъде готов след около два месеца. А старта на фирмата е от 2007 г, с организиране на клубни партита.
Това с паспорта съвсем не е нещо ново. Получаваш го и от други сайтове, само че разликата е, че с техния не можеш да се обършеш повреме на криза, наричат ги промо кодове или по още десетина начина. По прочетеното от теб си правя извод, че разликата в концепциите е, че промо кодовете не са на хартия.
Телевизии има пуснати от доста сайтове, предимно геймърски или изобщо някакви за event-и. Средно големите и телевизионна стена си наемат, и клубни партита си правят (примерно gepime си имаха клубно парти).
Така че реализирането по "този начин" ми звучи като въпрос на маркетингова инвестиция.
 
От: Търся човек, с когото заедно да разработим сайта pivopedia.com

Отклонихме се от темата. Бих искал да обсъдим обаче нещо по-пивко - pivopedia.com .
Благодаря на DR_GIGGULS за мнението му. Kaprikka като проект наистина е съставен от отделни части, които все някой е реализирал по свой си начин. Но като цяло, точно за тази цел и по-такъв начин някой да е успял да направи подобно нещо, нямам инфо.
В момента проблема, който ме вълнува е как да използвам социалните мрежи за "разкрутка" на pivopedia.com . И ми е нужно партньорство за решаването на IT трудностите. Аз нямам спец. умения в тези технологии.
 
Последно редактирано:

Горе