УСУ Линукс търсят хостинг. Проблем с host.bg

УСУ Линукс търсят хостинг. host.bg смятат, че имат проблем.

УСУ Линукс търси вашата подкрепа! Хостинг-компанията host.bg, която последните няколко години подкрепяше проекта и ни осигуряваше хостинг, ни уведоми че поради големият трафик който дистрибуцията генерира (т.е. ставаме популярни) не може повече да осигурява подобна услуга, освен ако не преместим файловете на дистрибуцията на друго място, като дори не ни оставят адекватно време за реакция от няколко дни. Тъй като проектът реално не разполага с финансови средства за хостинг, отговарящ на нуждите ни, търсим вашата подкрепа за да намерим нов дом. За съжаление попадаме в тази ситуация вече за втори път, с втора българска хостинг-компания. Дисковото пространство от което се нуждаем към момента е около 50Gb (заради поддръжката на по-старите ни издания), MySQL базите-данни са около стотина мегабайта, а месечният ни трафик за последния месец (според host.bg) е около 18TB, въпреки че изтеглянията на самото УСУ не са чак толкова много. Имаме спешна нужда от вашата подкрепа, тъй като създалата се ситуация е голяма спънка за проекта.
Като резултат от това временно сме спрели възможността за изтегляне на УСУ. Съжаляваме за неудобството!

host.bg:
Здравейте,
Host.bg подкрепя УСУ Линукс в продължение на четири години и както отбелязахме многократно в нашата комуникация чрез тикет система и телефонен разговор - казусът не е с характер за нежелание да продължим подкрепата на проекта или финансово облагодетелстване, а за локализиране и информиране на проблем, чието решаване е от особена важност, за да се преустанови негативният рефлектираш ефект върху останалите клиенти на съответния споделен хостинг сървър, който в момента създава УСУ Линукс .
Обръщаме внимание на факта, че сме ви предоставели нужната информация за отстраняване на проблема.
С ваше позволение, ще продължим използваната от вас метафора, за да онагледим ситуацията. УСУ Линукс не се нуждае от нов дом, а от пролетно почистване, което да върне познатия уют!
С уважение,
Екипът на Host.bg

УСУ Линукс:
С уважение, но информацията която ни предоставихте далеч не е достатъчна. На въпроса ни кое причинява големия трафик, отговорихте "погледнете си логовете". Когато човешки поискахме няколко дни отсрочка, тъй като в момента не сме на място, разчитаме на мобилен интернет и нямаме възможност да реагираме ни отказахте категорично. И решението което ни предложихте е да изнесем download-а на друго място (въпреки че точно заради него имаме нужда от подкрепа, и както вече казахме няма как да реагираме моментално). А когато пренесохме комуникацията публично в социалните мрежи, с нас веднага се свърза маркетинговия ви отдел... Ако смятате че написаното от нас не отговаряна истината - моля. Според вас какво е конкретното решение на проблема (без метафори)?
Разбираме че всичко е на добра воля и точно заради това пренесохме въпроса тук. Искрено сме благодарни на всички които през годините са ни подкрепили, включително и на вас. Но ще направим всичко необходимо за да защитим проекта от подобни "смущения"! Накратко, това което поискахме от вас е време или информация която да ни го спести. Не сме ги получили, и затова спряхме download-а и поискахме помощ публично. Най-големите потърпевши са потребителите. Нека не се сочим с пръст, а да намерим решение. Вярваме че такова има!

host.bg:
Нашите експерти са на ваше разположение денонощно и винаги можете да разчитате на тях, когато пожелаете да се консултирате за решението на казуса.
С уважение,
Екипът на Host.bg

https://www.facebook.com/USU.Linux?fref=nf
 
Защо не качат файловете на дистрибуцуята във гугъл драйв ? $1.99 за 100 гб и да ги щернат публично или да си направят няколко безплатни акунти за всеки член на екипа и всеки ще шерне по няколко

Файловете който не са ковертитрат от гугъл докс (текстови, таблици, презентации) може да са до 5TB големи
 
Последно редактирано от модератор:
От: УСУ Линукс търсят хостинг. Проблем с host.bg

Баси наглите помияри тия усута.
Не стига, че 4 години ги поддържат ами сега ижреват публично срещу хост.бг
Хубава работа ама.....
 
От: УСУ Линукс търсят хостинг. Проблем с host.bg

Хубава работа ама Българска... Зачетох се по-хубаво в темата и това, което ми направи впечатление е, че 4-ри години хост.бг издържат УСУ, а те сега така е обръщат срещу тях.
 
От: УСУ Линукс търсят хостинг. Проблем с host.bg

Вискяр Бг - не знам ти какъв се явяваш с случая, но имам конструктивно предложение.
Може да се направи един FTP, HTTP сървър на които да се качи дистрибуцията. В смисъл прави се една машина сървър с примерно 1ТБ твърд диск, пуска се към него нет (домашен с реално IP) и ще си имате доунлоуд сървър без да мислите за трафика. Реално ще се плаща само интернета...

Съвсем безплатния вариант. Качват се дистрибуциите на торрент. На сайта ви давате линк към торента. Трябва да имате един компютър които да сиидва и да е винаги онлайн, и другите ще дърпат от него. Почти всяда дистрибуция има вече такъв вариант за доунлоуд
 
Според мен от УСУ се оплакват от липсата на време за реакция, т.е. клъцнали са им трафика без да са имали възможност да заменят въпросната машина с някаква алтернатива.

От друга страна, колкото и да искам да подкрепям опен сорс проектите, това си е наглост. Да си сложат един донейшън бутон и който желае ще им помага с разходите. Тези 4 години те са били паразити върху сървърите на хост.бг, т.е. източвали са трафик, като единственото, което е получила компанията насреща е ... благодарност. Единственото място, където се споменава хост.бг е в страницата "благодарности". Е вижда се колко са благодарни.

Не мога да разбера, защо в този век, на който и да е било ще е нужно http обмен на файлове, при все че p2p е в пъти по-добро решение, поне за такъв тип проекти. Страх ги е да не се редактират файловете с цел вкарване на злонамерен код? Ми пуснете мд5 кода и линквайте към точно определен торент/магнет.

18 терабайта не са малко. А за предоставена доброволно и безвъзмездно услуга, са даже много.
 
От: УСУ Линукс търсят хостинг. Проблем с host.bg

Вискяр Бг - не знам ти какъв се явяваш с случая,

Десетина минути преди да пусна темата, не знаех, че съществува УСУ Линукс.
 
Не ги знам кои са тия от УСУ линукс, до сега не бях чувал за тях. Но не знам при тези постове, които са направили, как очакват някоя друга хостинг компания да им предложи хостинг, при това безплатен.
Отделно от това, каква глупост е било да си сложат файловете на дистрибуцията на споделен хостинг. Има толкова много организации, които можеха да помолят да им направят по един мирър на файловете, ама на... избрали са най-тъпия вариант.
 
От: УСУ Линукс търсят хостинг. Проблем с host.bg

Трафика на никой не е кълцнат но при 18.5Т трафик за безплатен хостинг ставате нагли.Имал съм възможноста да разговарям с собственика на сайта, и с НАГЛОТО си поведение че би сменил хост.бг защото не му лижат гъза!Ми търсете си друг дом бе неблагодарници. Аз съм клиент на хост.бг от много години с много хостинг акаунта и как досега нямма подобен проблем.
 
От: УСУ Линукс търсят хостинг. Проблем с host.bg

Доколкото разбирам от написаното host.bg са засякли нещо, което претоварва линията и/или сървъра (процесор и/или RAM), и явно бая дълго време никой не се е напънал да го оправи. Аз ползвам host.bg само за домейни и нямам повод за недоволство.
 
От: УСУ Линукс търсят хостинг. Проблем с host.bg

Трафика на никой не е кълцнат но при 18.5Т трафик за безплатен хостинг ставате нагли.Имал съм възможноста да разговарям с собственика на сайта, и с НАГЛОТО си поведение че би сменил хост.бг защото не му лижат гъза!Ми търсете си друг дом бе неблагодарници. Аз съм клиент на хост.бг от много години с много хостинг акаунта и как досега нямма подобен проблем.

Защо да са нагли хората, като предоставят нещо направено с много труд безплатно. За всяка хостинг компания на запад би било чест да хоства такъв проект. Но интернет се изопачи много в последните години. В момента е СМРАД - средство за масова реклама, агитация и дезинформация.
 
От: УСУ Линукс търсят хостинг. Проблем с host.bg

.............................
 
Последно редактирано:
От: УСУ Линукс търсят хостинг. Проблем с host.bg

Някои от големите хостинг компании подпомагат прохождащи проекти, какъвто е бил и УСУ Линукс, но четири години са предостатъчно време, за да се измисли някаква алтернатива, в случай че host.bg реши да не хоства проекта повече.

Наглост е, защото накрая се обръщат срещу хостинг компанията, въпреки гостоприемството им през годините.

Да, това е най-гадното. Но си е казано поговорката "Храни куче, за да те лае".
 
От: УСУ Линукс търсят хостинг. Проблем с host.bg

.............................
 
Последно редактирано:
Re: От: УСУ Линукс търсят хостинг. Проблем с host.bg

Не са нагли, прав си, паразити са, защото се хранят с жизнено необходими продукти от своя гостоприемник и се развива на негова сметка, а гостоприемника губи постепенно своята жизненост.

Майната им. Сега потребителите на тази така неизвестна разработка да се сърдят на създаделите си. Не вярвам някой да ги хостне след този цирк. ;)

Колкото до хост.бг, пичовете са си точни през годините и гледам доста са устискали. Кой знае колко сървъра са вътрешно на месец, заради тия убавци. :)
 
От: УСУ Линукс търсят хостинг. Проблем с host.bg

у сураттефтера им:

Проблемът с изтеглянето на УСУ вече е решен с подкрепата на telepoint.bg. Досега имахме непълен помощен mirror там, но вече ще го използваме като основен за всички издания на УСУ. В момента качваме и в sourceforge.net и ще предоставим възможност за изтегляне и от там (стига да не нарушаваме някакви изисквания). Благодарим на всички за разбирането и подкрепата! Благодарим и на @host.bg за това че продължават да хостват сайтовете ни, надяваме се вече нещата да се нормализират и всички да си извлечем поука. Всички версии на УСУ са достъпни на адрес http: //mirror .telepoint .bg/learnfree/, а можете да ги изтегляте и по познатия досега начин - старите връзки за изтегляне са пренасочени автоматично.
 
Боли ги фара telepoint.bg за този трафик. Вероятно е качено на специализиран сървър за миръри.
Примерно аз потдържам официални миръри на debian, CentOS и Slackware, достъпни от целия свят. Да не мислиш, че им броя трафика, или че ми пука колко трафик правят?
 

Горе