Украйна - Русия какво ви е мнението

Нищо особено..


356237861_6252388171505079_6392185828791866881_n.jpg
 
  • Love
Реакции: Vbb
С извънредно обръщение руският президент Владимир Путин се обърна към руския народ:

„Благодаря на онези войници и командири от групата „Вагнер“, които взеха единственото правилно решение – те не извършиха братоубийствени кръвопролития, спряха на последния рубеж. Днес имате възможност да продължите да служите на Русия, като подпишете договор с Министерството на отбраната или други правоохранителни органи, или да се върнат при роднините и приятелите си. Който иска, може да отиде в Беларус. Обещанието, което дадох, ще бъде изпълнено. Повтарям: изборът е на всеки от вас, но съм сигурен, че това ще бъде изборът на руските войници, осъзнали своята трагична грешка“, каза държавният глава.

Той отбеляза, че по-голямата част от бойците и командирите на групата „Вагнер“ са руски патриоти, предани на своя народ и държава, доказали това със своята смелост на бойното поле, освобождавайки Донбас и Новоросия. Те се опитаха да ги „използват на тъмно“ срещу техните братя по оръжие, посочи Путин.

„Затова от самото начало на събитията бяха предприети стъпки по мои преки указания, за да се избегнат големи кръвопролития“, подчерта президентът и отбеляза, че това е отнело време.

„Включително да дадем възможност на тези, които са направили грешка, да помислят, да разберат, че техните действия са категорично отхвърлени от обществото и до какви трагични, опустошителни последици за Русия води авантюрата, в която бяха въвлечени“, каза Путин.

Държавният глава каза, че от самото начало на бунта властите незабавно са взели всички необходими решения за неутрализиране на възникналата заплаха, за защита на конституционния ред, живота и сигурността на руснаците.

„Въоръжения бунт при всички положения щеше да бъде потушен“, подчерта държавният глава.

Според него организаторите на бунта, „въпреки загубата на адекватност“, са разбрали това.

„Всички те разбраха, включително и че отидоха на престъпни действия, за да разцепят и отслабят страната, която сега е изправена пред колосална външна заплаха, безпрецедентен натиск отвън. Когато нашите другари умират на фронта с думите „нито крачка назад !“, отбеляза президентът.

Но организаторите на бунта предадоха страната си и замесените в престъплението, като ги подмамиха да умрат и ги подтикнаха да стрелят по своите съграждани, каза Путин.

„Точно такъв резултат – братоубийство – искаха враговете на Русия: неонацистите в Киев, и техните западни покровители, и всякакви национални предатели. Те искаха руските войници да се избиват един друг, да убиват военни и цивилни, така че в крайна сметка Русия да загуби, а нашето общество да се разцепи, задушено в кървава гражданска борба“, подчерта държавният глава.

Той отбеляза, че противниците на Москва „потриваха ръце, мечтаейки да си отмъстят за неуспехите си на фронта и по време на т. нар. контранастъпление, но сметките им са излезли грешни“.

„Благодаря на всички наши военнослужещи, служители на реда, специални служби, които се изправиха на пътя на бунтовниците, останаха верни на своя дълг, клетва и своя народ. Смелостта, саможертвата на загиналите летци-герои спасиха Русия от трагични опустошителни последици “, каза Путин.

Президентът благодари на руснаците за тяхната издръжливост, солидарност и патриотизъм, които показаха, че всяко изнудване и смут са обречени на провал.

„Беше показана най-висока консолидация на обществото, изпълнителната и законодателната власт на всички нива. Твърда, недвусмислена позиция в подкрепа на конституционния ред заеха обществени организации, религиозни деноминации, водещи политически партии – всъщност цялото руско общество беше обединено и сплотен от главното – отговорността за съдбата на Отечеството“, посочи държавният глава.

Путин също така изрази благодарност на президента на Беларус Александър Лукашенко за усилията и приноса му за мирното разрешаване на ситуацията.

„Но повтарям, патриотичният дух на гражданите, консолидацията на цялото руско общество изиграха решаваща роля в тези дни. Тази подкрепа ни позволи да преодолеем заедно най-трудните изпитания за нашата родина. Благодаря ви за това. Благодаря ви!“, завърши държавният глава.

РИА Новости, Первы канал

1687811726115.png


 
гнома решава и действа все едно няма закони и други институции, малко на наш бойко прилича.
ще рече човек че е един вид диктатор
1687827189399.png
 
Кога Арестович почна да говори против линията на Киев, казваше истината и разкриваше реалните неща, кога Пригожин прави същото, има неква схема, всичко е театър, нарочно го прави.
Много добър паралел. Сега остава да си отговорим на въпроса: кога имаме основание да им вярваме на такива хора? Имаме ли изобщо?
 
аз повече рпоти няма да пускам, само прикривате задницте на вашите дружки ватниците
Ако искаш пускай. Легни и се предай направо в някоя канавка.
Факт е, че навсякъде има от двата фронта на спора, няма ли най-накрая на ти го събере ограниченото съзнание. И важното е не кой е промит и кой кого подкрепя, а да си имаме респекта в края на краищата. Иначе все тази. А дали си русофил, русофоб, все тази - трудно може да убедиш и едните и другите, че твоята позиция е правилна. Просто събитията ще им го покажат и на едните и на другите, до тогава е обаче голямо лаене.
 
Пригожин описва своите наемни бойци от "Вагнер" като "може би най-опитната и боеспособна единица в Русия, а може би и в света" и заявява, че частната му военна компания е свършила "огромна работа в интерес на Русия".
 
  • Like
Реакции: Vbb
и заявява, че частната му военна компания е свършила "огромна работа в интерес на Русия".
С малката подробност, че в Русия не са забравили, че именно Вагнер изгониха нацистите от Бахмут, докато самите нацисти и техните хазяи оня ден го бяха забравили напълно. ;)
 
  • Like
Реакции: Vbb
А, вие знаехте ли, че в Дания текат преговори за примирие? Че как ще знаете - те са тайни. ;)

1687863434437.png
 
Много интересно: Путинофилите твърдят, че нищо особено не се е случило събота, че западните медии преувеличавали и т.н. А самият им господар говори за гражданска война?!

1687878325537.png

Явно ще чакат нови инструкции?
 
Много интересно: Путинофилите твърдят, че нищо особено не се е случило събота, че западните медии преувеличавали и т.н. А самият им господар говори за гражданска война?!

Виж файлът 29518

Явно ще чакат нови инструкции?
да да то така ще пише в Гневник :) Преди малко в телеграм канала на Пригожин се появи пълна информация за съботните разговори между Путин и Пригожин без посредничеството на Лукашенко. Но понеже ти не следиш тези неща и вярваш на Гневник какво напишат питай най добре твоя приятел и дружка Радко Пиратко който е член на Доносническа България за кво иде реч.
 
питай най добре твоя приятел и дружка Радко Пиратко който е член на Доносническа България
Абе, къде е Радко?

То е ясно, че трябва да те е срам, че си свързан с въпросното образувание ''Де, бе'', ама не знаех, че дори самите членове го съзнават.
 
Тоя фором верно е ватник до ватник...

Нема ли некъде комюнити с нормални и модерни евроатлантически хора? :cry:
 

Горе