Украйна - Русия какво ви е мнението

В цирк Балкански може да заместиш маймуната. От мишки не ме е страх. Казах ти снощи, че имам по-важни задачи от форумния палячо. Ще ти пускам тук графика ми, докато събереш смелост да се появиш някъде. И знаеш ли - има курсове за "как да не ме е страх, когато няма монитор пред мен". Все пак не забравяй, че ти имаш някакви претенции към мен. Аз просто ще те превъзпитам по демократичен начин как да се държиш. Тоест ще те третирам като 8 годишен памперс.
Той и Стефан Ламбрев - Радко пиратко имаше претенции и изведнъж изчезна ... кандидат дупедава от Доносническа България.... айде игнор си пак тъпак
 
И, за да не каже @Sky, че нямам един пост по темата на форума, ще ви споделя колко съм впечатлена от отношението към потребителя в някои сащ-ски сайтове.

Ето какво се появява, когато им затвориш чат-формата

1687779212236.png

Значи, тоя сайт си го запазвам и ш'си го отварям всеки път, когато се почувствам недооценена и недостатъчно обичана.
 
аз пак тоя страхливец го слагам в игнор листата , че такива интернет нинджи ми е дошло до гуша от тях.

Хахахаха егати сагата. Щял да ме търси, незнам какво да прави и.т.н, а като му казах къде ще бъда - "слагам те в игнора". Не останаха мъже в тази държава.... Мутра от алиекспрес...
 
Предлагам да се ограничим до аргументирани спорове.

Дуели: само между Дафни и Нокето в центъра на Сливен се допускат.

Не се сещам някога да е имало конфликт м/у тия двамата.
А и би било жалко някой от двамата най-читави и най-четени форумни мембъри да се заноса.
 

US журналист: Ами ако превратът на Пригожин е нагласена работа?​

Наградата на Академията за най-добър преврат отива при Русия, Пригожин печели за най-добър актьор, пише Лари Джонсън​


Ами ако превратът на Пригожин е Маскировка? Искам да изследвам тази възможност. По-рано скицирах материал със закачливото заглавие "Пригожин – Пуч или Заговор?", пише американският журналист Лари Джонсън за sonar21.com

Е, тази прекрасна идея се разля като язовир Каховка, когато историята с плана на Пригожин да марширува в Москва и лично да удуши руския министър на отбраната Шойгу направи кълбо назад, досущ в стил Надя Команечи – пълен обратен завой.





Пригожин заповяда на „своите“ войски да се върнат в базите си, сключи сделка с президента на Беларус Александър Лукашенко да отиде в изгнание и няма да бъде подложен на наказание. КАКВО???? Без кръвопролития? Без километри горящи танкове? И никаква вратовръзка на Мусолини за Владимир Путин? Какво по дяволите...?!!!

Човече, буквално се усеща разочарованието и фрустрацията, излъчващи се от вашингтонския истаблишмънт. Политическият еквивалент на преждевременна еякулация. Предната вечер (петък) можеше да се чуе пукането на шампанското и пуканките, докато медиите и разузнаването се трупаха около компютърните екрани в очакване на снимки на разстроения Путин, който бяга гол от Кремъл.

Байдън и екипът му ми напомниха за вечния неудачник Уайли Койот (герой от едноименния анимационен филм на Looney Tunes, който в продължение на 50 години гони Бегача, за да го изяде – б.пр.) в отчаянието, което изпитват, докато гледат как техните плиткоумни схеми за залавяне на Путин се провалят и изгарят.

Не мога твърдо да отхвърля възможността Пригожин сам да е опитал този преврат (или окуражен от външна подкрепа), но искам все пак да представя и сценарият Маскировка.

Нека започнем с тези факти:

1. Групата Вагнер е създадена от руски разузнавателни организации и е финансирана от руското правителство. Мнозина на Запад погрешно смятат, че Пригожин има дълбоки джобове и плаща сметките на Вагнер и въпреки че има НУЛА военен опит, е командир на отряда. Както казват руснаците, Нет!

2. САЩ и останалата част от НАТО смятат Русия за диктатура. От месеци Пригожин си е разпуснал езика и отправя заплахи към руските военни и косвено към Путин, но не е подложен на арест или санкция. Означава ли това, че Русия не е диктатура?

3. Според собствените му думи от петък, Пригожин уж започнал преврата, защото руското Министерство на отбраната ударило с ракети, снаряди и бомби лагер на войските на Вагнер, докато те се подготвяли за война. Но предполагаемият видеозапис на инцидента не показва никакви жертви. Днес Пригожин се отметна от това твърдение и сега настоява, че просто е протестирал срещу хода на Министерството да включи групата Вагнер в състава на руската армия.

4. Руското правителство изчака 12 часа преди да прати полицейски/военни сили в щаба на групата Вагнер в Санкт Петербург. Слабо усещане за спешност. Според съобщенията Пригожин е наредил на колона от войски на Вагнер да се отправи от Ростов на Дон към Москва, за да детронира Шойгу и може би генерал Герасимов. Погледнете картата. Това е разстояние от почти 1200 километра. Как е трябвало тази колона от камиони и танкове да зареди с гориво и да измине това разстояние за по-малко от 20 часа?

Как ви се струва това като обяснение? Цялата история с преврата е създадена, за да позволи придвижването на руските военни сили към районите северно и западно от Воронеж, без да се вдига тревога сред планиращите от НАТО. Русия премести сили , за да спре превратаджиите, а не изграждайки нова ос на нападение.

Изглежда, че началото на разказа, че Пригожин щял да предаде Русия започва в 2022 година. Някой, свързан със Западното разузнаване, е имал връзка с Пригожин и е започнал да го прослушва за сътрудничество със Запада.

Пригожин съобщил на шефовете си от руското разузнаване за подадения сигнал и руснаците решили да изградят опрация, която да представи Пригожин като недоволен патриот, кипящ от гняв заради некомпетентността на руските лидери.

Това положение се подхранва от руснаците, като се позволява на Пригожин да отправя злостни словесни нападки срещу Шойгу и Герасимов и, ако вярваме на изтичането на информация в лийковете на Джак Тейшейра за раздора, дори да предава информация за местоположението на руски войски на своя водач от разузнаването.

Тук е интересната част от хипотезата – кой е взел решението да пусне Пригожин? Може да се изтъкне правдоподобен аргумент, че западните ръководители на Пригожин са решили, че петък е подходящ ден и са му наредили да действа. Но аз мисля, че това е било режисирано в Кремъл.

Путин и неговите шефове на разузнаването знаеха какво се опитва да подклажда Западът в Русия и осъзнаваха, че Украйна и НАТО се гърчат в безпомощната си контраофанзива и съпътстващите я огромни загуби на хора и материални средства. Защо да не използват опита за преврат като добро прикритие за масовото придвижване на войски по цялата линия между Москва и Ростов на Дон?

Това е начин за придвижване на руски войски в районите северно от Белгород, без да се привлича нежеланото внимание на натовските платформи за наблюдение на сигурността. Придвижете войските по-близо до границата и след това ги разпръснете. Това означава, че Русия е намерила начин да подсили войските си за нова потенциална ос на нападение, което ще създаде кошмар за планиращите в НАТО.

Представете си преврата като бягане на заек в открито поле. Гладните хищници, които се крият в гората, може да се изкушат и да излязат от прикритието си в опит да сграбчат заека. Дали някои от реакциите в Русия помогнаха на руското контраразузнаване да идентифицира хора на ръководни постове в Русия, които досега тихо са подкрепяли Украйна? Може би.

Искам също така да разгледам една забавна възможност. Дали Пригожин е измамил западните си куриери с милиони долари? Евгени наистина има криминално минало и е известен с лепкавите си пръсти. Дали се е възползвал от криминалното си минало и е измамил британците или американците? Това би могло да е страхотна история.

Както и да е, след по-малко от 24 часа драма, оставаме с траурния, но красив глас на Пеги Лий, която пее „Is That All There Is?“ (Това ли е всичко?).
 
Руското влияние или нищо лично, просто бизнес?


Абе, на тоя Гебрев кой му пали складовете?
 
Интересна гледна точка, но въпреки идеята да се възприема като сатира е доста близо до това което се случи:
В интернет се върти една ВЕРСИЯ, която ни се струва правдоподобна.
Ако на вас не ви се струва правдоподобна или пък ако не е по вкуса на фактчекърите, моля да се счита за САТИРА.
Във всички случаи версията е твърде интересна и си заслужава да се прочете, нали:

"ДНЕС се зарових по-надълбоко в информацията свързана с вчерашните събития. Някой неща споделих и тук с вас на стената ми, в профила на Фейкбук и разбира се в Телеграм канала ми "Какво се случва". И ще се опитам да обобщя в кратко резюме, информацията, която разбира се е рахвърляна. Искам да предупредя, че повечето източници са от "западни" медии. Така, че тук не можем да говорим за някаква пропаганда. Преди няколко месеца, беше излязла новина, че Пентагона "случайно" е открил от счетоводна грешка 6,2 милиарда долара, които всъщност са били предназначени за организиране от ЦРУ на бунт в Русия. Целта им е била "Пригожин". Да го подкупят и да насочи частната си армия към Москва. Изглежда парите са били изпратени. Руското разузнаване е било наясно с всичко това. Ето защо и по CNN, в интервю, беше заявено от бивши военни, че ЦРУ са знаели за вчерашния "марш на Вагнер" от седмици. С други думи, знаят, защото са платили за него. Всички станахме свидетели на вчерашните събития. И за много хора, всичко това изглеждаше нереално. И с право. Всичко вчера, беше нереално. Това беше представление. Трите лица замесени в този театър бяха Путин, Пригожин и разбира се Лукашенко. Или три фигури, които се познават много отдавна. И то доста добре. Верни едни на други. за това и Пригожин вчера сменя няколко пъти причините за "марша". В началото обвини Шойгу и Герасимов и след това заговори за "справедливост". Но не спомена името на Путин. Това с Путин са измислици на "големите български експерти" по американските телевизии на български език. Както и политиците, които са на хранилка в България от "Америка за България" и "Отворено общество" на Сорос.
И сега идва втората част. След като парите на ЦРУ са прибрани (6,2 милиарда долара не са малко) идва момента на "справедливост", за който спомена и Пригожин. Завой и бързо изнасяне на "Вагнер" към тиловите позиции на Киев. Или именно в Беларус. Това спря усмивките на всички "на запад". Плана на ЦРУ беше да се задействат всички медии за да отразяват "въстанието срещу Путин". Физиономиите на всички бяха потресаващи, когато изведнъж "Вагнер" тръгна към Белорус. Представям си как са се смяли в Кремъл. Това обяснява, цялата странна ситуация вчера. И отговаря на много въпроси, които аналитичните умове си задаваха. Например, бързото вдигане на обвиненията срещу Пригожин. Преминаването на една част от "Вагнер" към руската армия и настаняването на другата в тила на Киев. Или само на 100 км. от него. Това е другата опасност за северната граница. И сега първото нещо, което трябва да се направи е да се разпръснат още военни ресурси от Киев по цялата северна граница. Ресурси, които ВСУ няма! От тук нататък, генералите в САЩ трябва да мислят и за това, което усложнява още повече плачевното "контранастъпление" на ЧВК "ВСУ" на НАТО. Пригожин се покри на сигурно място в Белорус. Или там където ЦРУ няма много пипала. Хитър план наистина. С няколко думи, браво на руснаците. С един куршум, два заека. Кой е глупав в тази ситуация, сами ще прецените. Но със сигурност не са в Кремъл."
ИЗТОЧНИК ИНТЕРНЕТ
 
Хахахаха егати сагата. Щял да ме търси, незнам какво да прави и.т.н, а като му казах къде ще бъда - "слагам те в игнора". Не останаха мъже в тази държава.... Мутра от алиекспрес...
хахахахахахахаха
Пуснах да гледам игнорираните хора (в тая тема са 5+ човека) и със сълзи съм се смял :D

Уж големия мутрагент, на всеки разправя как ще ходи да го бие и първия, който му каза "айде" и се покри :D :D хахахаххахаха
Евала!

пс: И да съм по темата, ето нещо интересно (но обърнете внимание на медията, звучи съмнителна).
Руската медия tsargrad.tv публикува вчера изявление на Рамзан Кадиров, глава на Чеченската република, който се закани, че ще тръгне с бойците си срещу частната армия „Вагнер“. Той разкрива важен детайл, за който досега никой не е споменал.

„Мислех, че на Пригожин може да се вярва, но се оказа антипатриот, надменен и самовлюбен човек. Намрази Шойгу и Путин, защото в Санкт Петербург не разрешили на дъщеря му да придобие някакви имоти и терени. Едва се разминахме с кръвопролитието…“

Интересна гледна точка, но въпреки идеята да се възприема като сатира е доста близо до това което се случи:
В интернет се върти една ВЕРСИЯ, която ни се струва правдоподобна.
Ако на вас не ви се струва правдоподобна или пък ако не е по вкуса на фактчекърите, моля да се счита за САТИРА.
Във всички случаи версията е твърде интересна и си заслужава да се прочете, нали:

"ДНЕС се зарових по-надълбоко в информацията свързана с вчерашните събития. Някой неща споделих и тук с вас на стената ми, в профила на Фейкбук и разбира се в Телеграм канала ми "Какво се случва". И ще се опитам да обобщя в кратко резюме, информацията, която разбира се е рахвърляна. Искам да предупредя, че повечето източници са от "западни" медии. Така, че тук не можем да говорим за някаква пропаганда. Преди няколко месеца, беше излязла новина, че Пентагона "случайно" е открил от счетоводна грешка 6,2 милиарда долара, които всъщност са били предназначени за организиране от ЦРУ на бунт в Русия. Целта им е била "Пригожин". Да го подкупят и да насочи частната си армия към Москва. Изглежда парите са били изпратени. Руското разузнаване е било наясно с всичко това. Ето защо и по CNN, в интервю, беше заявено от бивши военни, че ЦРУ са знаели за вчерашния "марш на Вагнер" от седмици. С други думи, знаят, защото са платили за него. Всички станахме свидетели на вчерашните събития. И за много хора, всичко това изглеждаше нереално. И с право. Всичко вчера, беше нереално. Това беше представление. Трите лица замесени в този театър бяха Путин, Пригожин и разбира се Лукашенко. Или три фигури, които се познават много отдавна. И то доста добре. Верни едни на други. за това и Пригожин вчера сменя няколко пъти причините за "марша". В началото обвини Шойгу и Герасимов и след това заговори за "справедливост". Но не спомена името на Путин. Това с Путин са измислици на "големите български експерти" по американските телевизии на български език. Както и политиците, които са на хранилка в България от "Америка за България" и "Отворено общество" на Сорос.
И сега идва втората част. След като парите на ЦРУ са прибрани (6,2 милиарда долара не са малко) идва момента на "справедливост", за който спомена и Пригожин. Завой и бързо изнасяне на "Вагнер" към тиловите позиции на Киев. Или именно в Беларус. Това спря усмивките на всички "на запад". Плана на ЦРУ беше да се задействат всички медии за да отразяват "въстанието срещу Путин". Физиономиите на всички бяха потресаващи, когато изведнъж "Вагнер" тръгна към Белорус. Представям си как са се смяли в Кремъл. Това обяснява, цялата странна ситуация вчера. И отговаря на много въпроси, които аналитичните умове си задаваха. Например, бързото вдигане на обвиненията срещу Пригожин. Преминаването на една част от "Вагнер" към руската армия и настаняването на другата в тила на Киев. Или само на 100 км. от него. Това е другата опасност за северната граница. И сега първото нещо, което трябва да се направи е да се разпръснат още военни ресурси от Киев по цялата северна граница. Ресурси, които ВСУ няма! От тук нататък, генералите в САЩ трябва да мислят и за това, което усложнява още повече плачевното "контранастъпление" на ЧВК "ВСУ" на НАТО. Пригожин се покри на сигурно място в Белорус. Или там където ЦРУ няма много пипала. Хитър план наистина. С няколко думи, браво на руснаците. С един куршум, два заека. Кой е глупав в тази ситуация, сами ще прецените. Но със сигурност не са в Кремъл."
ИЗТОЧНИК ИНТЕРНЕТ
Та какво стана, ще показваш ли как видимо съм тръгнал да празнувам?

Всеки път се покриваш, като те подгоня да ми изкараш факти :(
Значи русоробите хич не обичате числата и истината, като дявол от тамян бягате значи :(
 
хахахахахахахаха
Пуснах да гледам игнорираните хора (в тая тема са 5+ човека) и със сълзи съм се смял :D

Уж големия мутрагент, на всеки разправя как ще ходи да го бие и първия, който му каза "айде" и се покри :D :D хахахаххахаха
Евала!
ти май нещо си пропуснал от снощните страсти. Снощи му казах айде сега на момента да се видим, мишока не посмя... имал работа , разбра се какъв страхливец е. Разбираемо е... Блинки сутринта е разчистил темата .
 
Но не спомена името на Путин. Това с Путин са измислици на "големите български експерти" по американските телевизии на български език.
Именно! Така и никой не показа автентично видео, в което Пригожин казва ''скоро Русия ще има нов президент'', а това смешно човече фастфууда си го лансира като нема нищо.

Та какво стана, ще показваш ли как видимо съм тръгнал да празнувам?
И тоя ербап, разчитайки на това, че доказателството е завряно нейде в архивите. Блинки да отключи темата на кандидата и там то си се вижда. Полюции на 12-годишен юноша.
 
ти май нещо си пропуснал от снощните страсти.
Да, пропуснал съм ги. Като видя 2ма души да си разменят много постове и ги пропускам, защото не съм тук за подобни глупости. Пуснах само да видя частта след скрийншота от миналата страница.
 
Да, пропуснал съм ги. Като видя 2ма души да си разменят много постове и ги пропускам, защото не съм тук за подобни глупости. Пуснах само да видя частта след скрийншота от миналата страница.
ми да пропуснал си доста неща ...
 
За къде с тоя изтекъл паспорт, г-н Бобров?

355086457_10231771834264642_7755278853245341396_n.jpg
 
ти май нещо си пропуснал от снощните страсти. Снощи му казах айде сега на момента да се видим, мишока не посмя... имал работа , разбра се какъв страхливец е. Разбираемо е... Блинки сутринта е разчистил темата .

Трол кух, значи някой ако не може да иде някъде на момента в 1 часа вечерта го е страх. Страшен си като плашило в селски бостан. Вече имаш две покани. Третата ще е в удобен за теб час. Ставаш ми все по-любопитен с ролята ти на комунистическа мутра от 90-те, която се разхожда с памперса за възрастни и накрая аз ще те намеря. На прабаба ти имената и ЕГН-то мога да ти пусна, но на този етап няма да падам на нивото на клоун като теб. А като те намеря, разбира се няма да ти направя нищо. Само ще стоиш мирно без да мърдаш и мигаш и ще слушаш лекция на тема "България е демократична държава и не може амеба като теб да казва на хората какво да пишат". Нещо неясно - Да, не?
 
Този модел паспорти които са пуснали , че Пригожин има е бил валиден до 2009 година
Е, то е ясно, че е кодош. Аз поне с тая цел го пуснах.

Направих паралел с ''Опасен чар", където героят на Тодор Колев (изпечен мошеник) си избираше колоритни птичи имена - Ястребовски, Мисирков.. Тук имаме Бобров. ;)
 
Пирожката даде отговори на некви въпроси.
 
Пирожката даде отговори на некви въпроси.
Собственикът на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин пусна 10-минутен аудио запис в "Телеграм" канала си, в който обяснява защо е предприел т.нар. Поход за справедливост към Москва в събота, окачествен от официалната власт като опит за военен метеж. За това му бе образувано наказателно дело, което трябваше да бъде прекратено след отказа му да щурмува Москва. Днес обаче прокремълските руски медии съобщиха, че делото все още не е прекратено.

Целта на похода е била да не се допусне унищожаване на "Вагнер" и да се потърси отговорност на онези, които са допуснали маса грешки в т.нар. специална военна операция. Пригожин твърди, че никой от бойците не е принуждаван да участва и всички са си давали сметка как може да завърши т.нар. поход.
Пригожин съобщава, че във "Вагнер" съжаляват, че са нанесли удари по руската авиация, "но тя ни бомбардираше". В резултат на тези сблъсъци загинаха 13 руски пилоти - екипажи на хеликоптери и един самолет. Това е най-големият брой загинали летци от началото на войната.
"Спряхме, когато един щурмови отряд разположи артилерията си в подстъпите на Москва", казва Пригожин и потвърждава, че това е било на 200 км от столицата.
Той обяснява, че през целия поход не са убили никого на земята, но са спрели, "за да не се пролее руска кръв и защото протестът ни беше демонстрация, а не сваляне на властта".
Ролята на Лукашенко той определя като "протегната ръка да се спаси "Вагнер" по законов път".

По думите му повод за бунта е постановление на Министерството на отбраната, според което всички доброволци трябва да сключат договори с ведомството. Според него ЧВК е трябвало да престане да съществува на 1 юли, тъй като само 1-2% от бойците са се съгласили да „подпишат договор с Министерството на отбраната“. Твърди се, че във "Вагнер" воюват около 25 000 души, предимно криминални престъпници, които Пригожин измъкна от затвора.

Той отнова говори за руската ракетна атака по "Вагнер" от миналия петък, в която загинали 30 бойци. Атаката става повод за похода към Ростов на Дон и Москва. Тогава официална Москва заяви, че това е лъжа. По време на похода от руските авиационни нападения са загинали двама бойци и имало няколко ранени, по думите на Пригожин.

Той обяснява, че по време на „марша“ една от колоните на вагнеровците е навлязла в Ростов на Дон, другата поема директно към Москва. „За ден изминахме 780 километра. Някои военни от Министерството на отбраната се присъединиха към нас по собствено желание.", казва собственикът на "Вагнер".

В 10-минутното съобщение Пригожин не казва къде се намира в момента. В събота вечерта беларуското президентство съобщи, че той ще отиде в Беларус. Не става ясно и как ще бъде запазен ЧВК "Вагнер". Той и не съобщава поименно министър Сергей Шойгу и шефа на Генщаба Валерий Герасимов, които визираше като основни врагове.

Путин обещал на Лукашенко най-евтиния природен газ в света след намесата му за "Вагнер", съобщи The Moscow Times. За това говори в интервю пред РИА "Новости" посланикът на Беларус в Москва Дмитрий Крутой.

Договорът на Беларус с "Газпром" е до 2031 г. и евтиният газ щял да бъде доставян дотогова. В момента Беларус плаща по 128.52 долара за 1000 куб. м.
 

Горе