Украйна - Русия какво ви е мнението

Римайнд, винаги ли ще си контра, дори при очеизвадни материали. Толкова ли си промит мозък?
Още повече. Той вярва(ше) в призрака на Киев :D
 
А според мен ги посочи... Виж други ръкостискания, ръката ходи доста по-напред.

Разгледах, стана ми още по-тъжно..

 
Ето ги бе - наредени, барабар с малко тъмни за гарнитура.

... И баш рептилката по средата! o_O


shutterstock-739598827@2x-scaled.jpg
 
Последно редактирано:
Не съм съгласен хората, които се ръкуват с въздуха, да бъдат така грубо осмивани.
#ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ С УМСТВЕНИ УВРЕЖДАНИЯ!

ТОЙ единствен се погрижи за духовността, докато тук се хейтехте на воля:

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА САЩ ОБЯВЯВА ДЕН НА ОБРАЗОВАНИЕТО И ОБМЕНА В ЧЕСТ НА РОЖДЕНИЯ ДЕН НА РЕБЕ

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви 12 април 2022 г. за Ден на образованието и обмена.
Съответната резолюция на американския президент беше публикувана на сайта на Белия дом.
В нея Джо Байдън отбеляза приноса на седмия Любавич Ребе Менахем-Мендъл Шнеерсон, лидер на движението Хабад Любавич, за развитието на образованието и обществения живот.

Отдадеността на Ребе да образова хората по света и неговото дълбоко уважение към многообразието, приобщаването и равноправната справедливост дадоха силен пример за поколения американци и хора по света. След като преживя една от най-бруталните глави в историята, Ребе решава да помогне за изцелението на душата на човечеството. Той остави своя отпечатък като мислител, лидер и учител, който признава безграничния потенциал на всеки човек, независимо от неговия произход. Работата му все още се усеща в безброй молитвени домове, центрове за обучение, културен обмен и служебни общности по целия свят.

Делото на Ребе ни напомня, по думите на пророк Амос, да „мразим злото, обичаме доброто и установяваме справедливост пред портата“. Всеки от нас носи отговорност да изпълни тези думи – в и извън училище – и да засади семената на любовта, добротата и съпричастността в сърцата и умовете на всяко дете в Америка.


Джо Байдън

Президентът Байдън призова за 12 април - денят, в който Ребе щеше да навърши 120 години - да почетем всички възпитатели, застъпници и първопроходци, които преподават на младите хора уроци, които създават грижовни съседи и по-близки общности.

На този ден той призова всички държавни служители, преподаватели, доброволци и всички хора на Съединените щати да отпразнуват този ден с подходящи програми, церемонии и събития.

Азов и другите бандеровци, укроНАЦИСТИ, не разбрах дали са уважили празника; би трябвало, все пак на Хабад дължат съществуването си, като такива, каквито са. Сигурно Коломойски е изказал благодарност и признание от тяхно име.

"Дълги години Коломойски е под шапката на базираното в Бруклин ортодоксално движение Хабад Любавич, което явно има идея за нов хазарски каганат."
"Изключителен представител на ортодоксалната общност Хабад Любавич в Украйна, гангстерският олигарх Игор Коломойски"

----
Кошерният кристал на Ярош

Хитлер идва на власт с подкрепата на богати германски индустриалци. Гробниците на SS-Galizien в Украйна се издигат на власт благодарение на подкрепата на гангстерския олигарх Игор Коломойски, зад когото стои ортодоксалното движение Хабад Лубавич.

Докато трябва да обясняваме на света отново и отново, че Аушвиц не е бил полският лагер на смъртта, а Аушвиц е германският лагер на смъртта и че ние не сме най-лошите антисемити в света, в Украйна потомците на евреите, които са унищожени от фашисти, охотно сътрудничат на SS-Galizien погромите.

Лидерът на десния сектор Дмитро Ярош стана депутат в украинския парламент благодарение на 20 000 гласа, събрани в един от районите на Днепропетровск, град, управляван от гангстерския олигарх Игор Коломойски (прякор: „Кошер касапин от Одеса“) :
monsieurb.neon24.pl/post/109764,koszerny-rzeznik-z-odessy
...
Депутатът Ярош служи в съветската армия и през 1994 г. основава паравоенната организация „Тризуб” на име Стефан Бандера. Сега войските на Ярош, финансирани от Коломойски, продължават смелата традиция на SS-Galizien в Източна Украйна.

Вярно е, че по искане на Русия Интерпол търси депутат Ярош за „публично подбуждане към терористични и екстремистки дейности в средствата за масова информация“, но депутатът Ярош не трябва да се страхува, той има не само парламентарен имунитет, но и диспенсация като нашата Ан Епълбаум даде украински национализъм . А разпределението на Ан Епълбаум се равнява на най-доброто безопасно поведение:
monsieurb.neon24.pl/post/114508,agaktywna-applebaum

Войските на Ярош защитават синагогите в Днепропетровското кралство на гангстерския олигарх Игор Коломойски, така че дори момчетата на Ярош да убият някои Untermenschen или гои в Донбас, косъм няма да падне от главите им.
-----

"Wyborcza" възхвалява гангстера
05.05.2014

Журналистът на "Wyborcza" Мирослав Чех намаза статия от Киев за нашия любимец, смелия "юдео-бандър" Игор Коломойски. Сигурен ли си спонтанно? Това, че Коломойски е гангстер за "Wyborcza" не е смущаващо. За тях няма значение.

Животът на кореспондентите на пресата в Киев не е лесен. Уж денонощно пишат цялата истина, например за местните олигарси, но как да стане? Ако киевският кореспондент на благородната "Файненшъл таймс" Роман Олеархик понякога е наричан иронично прессекретар на олигарха Виктор Пинчук, как може да направи кореспондент на много по-бедната "Wyborcza"? Как да живеем?

Журналистът Мирослав Чех вероятно нямаше друг избор, освен да направи добре показана статия в днешния интернет "Wyborcza" за част от "евреио-бандеристите" на Коломойски, който героично се "сблъсква" с Путин:

Чехът намеква, че понятието „Жидобандер“ е измислено перфидно за пропагандните нужди на Кремъл, като стриктно пренебрегва факта, че духовният пазител на гангстера Коломойски, ортодоксалният равин Шмул Каминецки, охотно призна в медиите преди няколко дни, че момчетата от "Десния сектор" защитават синагогите в района на Днепропетровск, за което наскоро писахме:

Концепцията за "Żydobander", сякаш не звучи неелегантно, има фактическа основа.

Мирослав Чех също ни напомня, че гангстерът Коломойски е собственик на украинската телевизия 1+1. Е, нека припомним също, че тази станция е основана от кръстника на украинската мафия Вадим Рабинович, заедно с г-н Фуксман. По време на СССР Рабинович беше в затвора за измами, но бързо разпери криле на вълната на рухващата система в края на 80-те и началото на 1990-те.

За щастие в нашата 25-годишна образцова демокрация, за която се казва, че ни се възхищава от целия свят и за която пак ще се облизваме на 4 юни, гангстери и крадци не можаха да си направят телевизия, нали?
-----

05.05.2014
Кой се бори с огъня...

Ротшилдови някога са играли важна роля във финансирането на войните в Европа. Днес най-известният банкер от войната е живеещият в Женева израелско-украински крадец-олигарх Игор Коломойски. Но който се бори с огън, може да умре от огън...

Вече писахме за това, че гражданската спонтанна демократична революция на беззащитните активисти в Майдана ще доведе до религиозна война. Жертвите в Киев, Одеса и Източна Украйна са предимно православни, а финансистите на преврата на Майдана са ортодоксални евреи с израелски паспорти. Крадецът олигарх Игор Коломойски е един от тях. Вече сме писали много за това, просто вижте нашите записи от последните няколко месеца.

Коломойски се опитва да финансира войната срещу Русия, награден с 10 хиляди. долара за главите на руснаците, се хвали, че финансира гориво за украински военни превозни средства и уж попълва частната си наемна армия.

Неговият духовен водач от православното движение Хабад-Лубавич, равин Шмул Каминецки, се хвали, че момчетата от Десния сектор смело защитават синагогите в района на Днепропетровск. Струва си да припомним, че духовният водач на движението Хабад-Лубавич, легендарният равин Менахем Мендел Шнеерсон, е роден в този регион, в Николаев:

Хабад-Лубавич има седалище в Бруклин, Ню Йорк, което може отчасти да обясни безкритичната подкрепа на Америка за преврата в Киев.

Коментаторите са доста изумени от неестествения съюз, създаден в Украйна между фашисти и ортодоксални евреи
:

----

Ционисти и антисемити в Украйна: Странен съюз
17.04.2014

Изненадващо е как националсоциалистическата бандеровска идеология, която преобладава в Киев, изпълнена с антисемитизъм, е позволила пълния триумф на най-омразните фигури от гледна точка на тази идеология, олигарсите и активистите на световното еврейско движение като Игор Коломойски, при това.
...
Ултранационалистическият лозунг „Бандера ще дойде и ще сложи ред!“ днес звучи като «Коломойски ще дойде и ще сложи ред!». Коломойски, третият най-богат човек в Украйна, декларира навсякъде, че е израелски гражданин и президент на Еврейския конгрес на Европа, но това не му попречи да бъде назначен за ръководител на Днепропетровска област. Под негово ръководство и с неговите пари този район се превърна в огнище на новосечени полизеи от Десния сектор, които се разпращат из цялата страна. И преди това, заедно с Пьотър Порошенко, който има подобен мироглед, беше един от основните спонсори на Майдана. Някои от разочарованите по-радикални участници в тези събития, като членовете на групата White Hammer, вече се разбунтуваха срещу факта, че те бяха явно използвани в името на това, което наричат «ционистка революция» в Украйна. Те посочват произхода на премиера А. Яценюк, вицепремиера В. Гройсман и много други фигури в новия режим. Членовете на Белия чук също виждат еврейски корени в бившите си сътрудници, председателя на Партията на свободата О. Тяхнибок и лидера на Десния сектор Д. Яроша.

Как обаче се случи така, че Коломойски, който не се смущава да носи тениска „еврейски бандеровец“ (очевидно той сам е измислил тази униформа), е забравил ролята, изиграна по време на войната от членовете на украинското националистическо движение, ориентирано към Степан Бандера в унищожаването на еврейското население на Украйна? И защо отказва да види идеологическата приемственост между тях и съвременните им последователи от Партията на свободата и Десния сектор?
Защо той мрази Русия толкова страстно? Натан Хазин, един от неговите поддръжници, командвал рота на Майдана, заяви, че не вижда никакви доказателства за антисемитизъм там и че е „по-добре да си евреин бандеровец, отколкото евреин москвич“. Може ли наистина гладът за пари и власт, както и нежеланието да пуснат някой друг в частния резерват, в който са превърнали цяла Украйна, може ли да ги заслепи до такава степен? Въпреки очевидните факти, Асоциацията на еврейските организации и общности на Украйна продължава да настоява, че нищо не заплашва евреите в страната. След като обаче разберете, че главният равин на Киев и Украйна Яков Блайх е дошъл там от Ню Йорк, става ясно къде се създава тази илюзия.
...

В Израел, например, мнозина са озадачени от флирта на настоящите лидери на украинската еврейска общност с открити антисемити. „Евреите, които участват в политиката на нестабилна страна, в която последователни правителства одобряват или игнорират националистически антисемитски групи, си играят с огъня“, пише един интернет ресурс. На 27 февруари членът на Кнесета Рина Френкел (Йеш Атид) отправи петиция до ръководителя на правителството за създаване на държавна програма за репатриране на украинските евреи. Според нея еврейската общност в Украйна „е в ясна и настояща опасност“. Членът на Кнесета Моше Фейглин (Ликуд) също подчерта на изслушванията в Кнесета, че ситуацията в Украйна трябва да бъде „сигнал за тревога на стратегическо ниво“ за израелското правителство. Според Фейглин, политическите процеси в Източна Европа и дълбоката икономическа криза на Запад могат да създадат натиск върху всичките 6 милиона евреи в диаспората. Позовавайки се на „най-предпазливите” оценки на демографските анализатори, депутатът заяви, че през следващите 10 години най-малко 1,5 милиона евреи могат да се репатрират. Той призова правителството да започне навременна подготовка за подобно развитие. Главният равин на Хабад Реувен Азман посъветва своите последователи да напуснат Украйна възможно най-скоро.

Израелското обществено мнение оценява действията на Русия в украинската криза по различен начин, отколкото Коломойски. Например, според едно проучване само 35% смятат, че Крим е територия на Украйна и трябва да остане част от тази държава. 60% са съгласни с провеждането на референдума и обединението с Русия. На Общото събрание на ООН, въпреки натиска от администрацията на Обама, Израел не гласува за резолюцията, осъждаща Москва за анексирането на Крим. А по отношение на позицията на украинските еврейски олигарси, известният израелски публицист Авигдор Ескин каза метафорично: «Какво можеш да кажеш? Имаме си и власовци».

Един виден активист за свободата на съветските евреи да емигрират, Иси Лейблер, не вярва в промяната на сърцето на съвременните бандеровци, които всички декларират като по сигнал, че също не са антисемити. Той пише в Jerusalem Post: «Това са истински неонацисти, които използват символи на свастика и са открито антисемитски... Олех Тяхнибок, лидер на Свобода, най-голямата дясна екстремистка националистическа фракция, която държи 37 места в правителството , призова за освобождаване на Украйна от „московско-еврейската мафия“. До 2004 г. движението му се наричаше Социалната национална партия на Украйна (препратка към националсоциализма). Тяхнибок най-ясно се характеризира със своето изказване: «Аз лично нямам нищо против обикновените евреи; Дори имам приятели евреи. аз съм противеврейските олигарси, които контролират Украйна и еврейските болшевики».

Но колко издръжлив е антисемитско-ционисткият политически съюз, който се оформи в Украйна? Трудно е да се повярва, че всяка страна не чака благоприятен момент, за да се отърве от другата. Изглежда, че „уникалният мошеник“ И. Коломойски (по израза на Путин) е още крачка напред. Десният сектор вече не настоява за продължаване на „антиолигархичната революция” и се разпръсна из цялата страна като наказателни „специални части” за потушаване на народните протести в Югоизтока. Събитията обаче се развиват така, че много скоро тъмните бандеровски сили най-вероятно ще обявят, че са „предадени“, а след това ще превърнат някогашния си съюзник в един от виновниците за неизбежното им поражение. Но Игор Коломойски вероятно има някакъв план и за този случай.
-----
Как един украински милиардер финансира Хънтър Байдън, президента Владимир Зеленски и неонацисткия батальон Азов
"Коломойски финансира батальоните "Азов", "Айдар" и "Днепър".
Игор Коломойски е основен финансист на батальон „Азов“ от създаването му през 2014 г.
"Преди да стане част от въоръжените сили на Украйна, кой финансира Азов?
Подразделението получи подкрепа от министъра на вътрешните работи на Украйна през 2014 г., тъй като правителството призна, че собствената му армия е твърде слаба, за да се пребори с проруските сепаратисти и разчита на паравоенни доброволчески сили.
Тези сили бяха частно финансирани от олигарси – най-известният е Игор Коломойски, енергиен магнат милиардер и тогавашен губернатор на Днепропетровска област.
Освен Азов, Коломойски финансира и други доброволчески батальони като Днепър 1 и Днепър 2, Айдар и Донбас."

Newsweek 9/10/14:
"Групи от десни украински националисти извършват военни престъпления в контролираните от бунтовниците територии на Източна Украйна, според доклад на Amnesty International, след като в местните медии се появиха доказателства за това, че доброволческите милиции обезглавяват своите жертви.
Въоръжени доброволци, които се наричат батальон Айдар, „биха замесени в широко разпространени злоупотреби, включително отвличания, незаконно задържане, малтретиране, кражби, изнудване и възможни екзекуции“, каза Amnesty...
Батальонът "Айдар" е публично подкрепен от украинския олигарх Игор Коломойски, който също така твърди, че финансира доброволческите батальони "Азов", "Донбас", "Днепър 1", "Днепър 2", действащи по заповед от Киев.

Ройтерс MAY 5, 2015:

"Някои от частните батальони на Украйна почернеха международната репутация на страната със своите екстремистки възгледи. Батальонът Азов, частично финансиран от Тарута и Коломойски, използва нацисткия символ Волфсангел като свое лого и много от членовете му открито подкрепят неонацистки, антисемитски възгледи. Членовете на батальона говориха за „довеждане на войната в Киев“ и казаха, че Украйна се нуждае от „силен диктатор, за да дойде на власт, който може да пролее много кръв, но да обедини нацията в процеса
...
Много от тези паравоенни групировки са обвинени в злоупотреба с гражданите, които са натоварени да защитават. Amnesty International съобщи, че батальонът "Айдар" - също частично финансиран от Коломойски - е извършил военни престъпления, включително незаконни отвличания, незаконно задържане, грабеж, изнудване и дори възможни екзекуции.“

"Докато батальонът „Азов“ на Коломойски ръководеше атаката на правителството след преврата срещу самообявените републики Луганск и Донецк
доклад на Amnesty International от 2014 г. обвинява батальона „Айдар“ на Коломойски във военни престъпления в Донбас, цитирайки конкретно „широко разпространени злоупотреби, включително отвличания, включително -лечение, кражба, изнудване и възможни екзекуции"
(Тва 2014, сега са забравили малко така
https://www.amnesty.org/en/latest/news/2022/03/latest-news-on-russias-war-on-ukraine/ )
------------------------------------------------------------------------------------------------

Какви странни нацисти са тези в Украйна, може би са световен прецедент.
Шекспир го е казал: "Има нещо гнило в тези украински нацита"
---

ИГОР КОЛОМОЙСКИ
Председател на Обединената еврейска общност (UJCU) на Украйна

ihor-kolomoyskiy.jpg

 
Последно редактирано:
Добре че чист, неопетнен и необвързан с юдеонацисти (и други "исти") човек ще ги денацифицира..:D
Денацификацията трябва да продължи и прерастне в още по-строги санкции срещу всички нацита. Всеки, който хули избраните, трябва да бъде законово санкциониран и ако не отбере от дума и не сбере речта на омразата си - да бъде денацифициран!..

"Едуард Ходос, бивш ръководител на Реформираната еврейска общност в Харков, пише:

„За първи път чух за настоящия президент на Русия през 1997 г.по време на официално посещение в Израел. По покана на израелското външно министерство бях назначен на страната на тогавашния заместник-губернатор на правителствения окръг Харков Леонид Стасевски в програмата за "икономическо сътрудничество" на нашите две страни. ... Сред организираните срещи беше и среща с президента на Асоциацията на новите предприемачи на Израел Ицхак Радошкович, емигрант от Ленинград, който по това време вече имаше голямо влияние в Световната банка. ... По време на нашия разговор той небрежно спомена, че неговият втори братовчед (с когото споделят прабаби и прадядовци), Владимир Путин, има отлични перспективи да направи кариера в политическия елит на Русия."
(E. Hodos, "Evreiskii Sindrom-3", Харков/Украйна: Svitovyd 2003; цит. от Волфганг Егерс: "Първо Манхатън, после Берлин", Мюнхен 2008)

Путин, произхождащ от еврейството, също решително популяризира движението ХабаД Любавич. Той активно подкрепи възкачването на равин ХабаД Любавич Берл Лазар като главен равин на Русия.
iu


Днес Хабад "контролира централен раввинат на Русия"(Jerusalem Post, 19. Okt. 2001) Той специално отиде на церемония на 18 септември 2000 г., когато Любавичский център отвори врати. В Своята похвална реч Путин похвали Доминираната от хабад "Конферация на Еврейските общности" Като "Силно конструктивна и влиятелна организация".
Между другото, религиозната церемония на този ден е поверена на Мордехай Елияху , бившият главен равин в Израел, който не е непознат във фанатичните кръгове на Армагедон: през 70-те години Елиаху принадлежеше към група, водена от израелци, които разработваха планове как най-ефективно да взривят купола на скалата на Храмовия хълм. (Ури Юпер, " Обратно В Гетото. Ционизмът в отстъпление", Бъфало/Ню Йорк, 1988, стр.107

"Така че трябва да си имаш работа с такива мили хора, когато удряш нещо в храста в обкръжението на Путин."
iu


Хабад-Любавич (много отгоре-отгоре):
http://www. chabad-mafia.com/crime
http://www. chabad-mafia.com/fraud
http://www. chabad-mafia.com/abuse
http://www. chabad-mafia.com/drugs
http://www. chabad-mafia.com/violence

"През 2005г. публикува дълга разследваща статия от своя водещ разследващ репортер Йоси Мелман, която разкрива злините на Хабад в Русия в много подробности . (Образованият в Харвард Мелман беше старши кореспондент на Ha'aretz по национална сигурност, разузнаване и стратегически въпроси в продължение на десетилетия.)

Ако искате да знаете какво наистина се е случило и кой пострада поради пълното пренебрежение на Хабад към всичко друго, освен към самия себе си, прочетете го. Аншел Пфефер и настоящите редактори на англоезичния уебсайт на Ha'aretz очевидно не го направиха."
-

НЮ ЙОРК – Центровете на Хабад-Любавич по целия свят са заети с подготовката за над 8 милиона евреи, които се очаква да бъдат достигнати по време на тазгодишната световна кампания Ханука
...
Стотици правителствени служители и известни личности по целия свят - включително десетки губернатори, кметове и други високопоставени лица на САЩ - присъстват на празненствата за осветяване на менората в Хабад-Любавич.
...
ПРЕМИЕРЪТ НА РУСИЯ ПРЕД ЕВРЕЙСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ: АЗ ПЪРВИ ВЪЗСТАНОВИХ ЕВРЕЙСКАТА СОБСТВЕНОСТ! МОСКВА – На извънредна 40-минутна среща с руските еврейски лидери вчера (25 ноември) руският премиер Владимир Путин обеща да помогне на еврейската общност в борбата с антисемитизма, изграждането на училища и възстановяването на сгради на бивши синагоги за еврейските общности.

"Г-н. Путин каза, че е запознат както с менората, така и с празника Ханука, защото като дете семейството му е споделяло общия си апартамент с еврейско семейство. Той с умиление си припомни приятното поведение на различните членове на семейството, както и опитите им да запазят традициите си въпреки репресиите на комунистите за изповядване на религия. Премиерът припомни, че често е виждал бащата на къщата да се вглежда в големи талмудически томове."

В първото допълнение на книгата на Путин: First Person: An Astonishingly Frank Self-Portrait by Russia's President, се посочва, че моминското име на майка му е Шаломович. Но това е променено на Шеломова във второто допълнение.
iu

За пълна денацификация! (..до към 2025 някъде мисла трябва да е приключила, таман със СТРАТЕГИИ РАЗВИТИЯ ЭЛЕКТРОННОЙ ПРОМЫШЛЕННОСТИ)

/кой каза, че в украйна няма дегенерати, които се наричат неонацисти (които са подкрепени, дори съ-създадени от хабад-коломоский груп), извършвали са престъпления, насили, вкл. убийства години наред.. някой каза ли? не съм бил аз/

iu
До 2025 и други хубави работи е намислил...
Много сериозно го дадохте, трябва малко и за разпускане.
-
Специална операция за дечовечизация
(до 2025 г)

-
МИНИСТЕРСТВО ПРОМЫШЛЕННОСТИ И ЭНЕРГЕТИКИ
РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ


ПРИКАЗ
от 7 августа 2007 г. N 311


ОБ УТВЕРЖДЕНИИ СТРАТЕГИИ
РАЗВИТИЯ ЭЛЕКТРОННОЙ ПРОМЫШЛЕННОСТИ РОССИИ

НА ПЕРИОД ДО 2025 ГОДА

„Въвеждането на нанотехнологиите трябва допълнително да разшири дълбочината на нейното навлизане в ежедневния живот на населението. Трябва да се осигури постоянна комуникация на всеки индивид с глобални мрежи за управление на информация като Интернет.

Наноелектрониката ще се интегрира с биообектите и ще осигури непрекъснат мониторинг на поддържането на жизнените им функции, подобрявайки качеството на живот и по този начин ще намали социалните разходи на държавата.

Ще станат широко разпространени безжичните наноелектронни устройства, които осигуряват постоянен контакт на човек със заобикалящата го интелектуална среда и ще се разпространят средствата за директен безжичен контакт на човешкия мозък с околните обекти, превозни средства и други хора. Тиражите на такива продукти ще надхвърлят милиарди бройки годишно поради тяхното повсеместно разпространение.

Националната индустрия трябва да бъде подготвена за това предизвикателство, тъй като способността да произвежда всички компоненти на мрежовите системи ще означава установяване на реален контрол над всички техни потребители , което е неприемливо за много страни от гледна точка на запазването на техния суверенитет. На подобна гледна точка се придържат и експертите от страните от ЕС във връзка с глобалната експанзия на производителите на електроника от страните от Югоизточна Азия и намерението на САЩ да си осигурят постоянно технологично лидерство в тази област. Следователно, в периода 2016-2025 gg. Трябва да очакваме поредното засилване на ролята на електрониката в живота на обществото и да бъдем икономически готови за нов кръг от глобалната конкуренция на страните, базирани на наноелектронни технологии.“


Но това са напълно нормални неща - всички го правят. Важното е да надцакат гадните антихуманни западни либерасти и да си нанотехнологизират крепостните селяни по-бърже!
 
Ама и Коломойски ли бил от Любавичите... ужас, неам думи!
 
Брой си шекелите за мачките, вместо да мъ иронизираш.
 
Моше и той май не е от нашите...

moshe-1.jpg
 
На фона на млн прежалена фира за аргумент завръщане вобетованата.. Па и той тоя дребна риба, не е като уважавания експерт, който разки истината за специалната операция. Всичко стана ясно сега.

"Интересен пасаж се съдържа в Книгата на псалмите.
В един от псалмите, чието авторство се приписва на библейския цар Давид, те откриват фрагмент за Украйна и Русия.
Интересен пасаж бе открит от потребителя Юриел Щерн във Facebook.

По-специално, в псалм 50 (49 в украински превод - ред.), в стих 15 се казва, че една от думите וַוּקְרָאֵנִי на иврит се чете като "вкраине"напомняйки думата "в Украйна". Директният превод на тази дума е "и се обади". Така тази дума може да се тълкува по такъв начин, че Украйна да се окаже „извикана“ държава.

А в следващия ред – 16 стиха – една от думите на иврит буквално се чете като "раша", което е подобно на жаргонното име на Русия. Интересното е, че тази дума буквално означава "зло" - רָשָׁע.

„Повикай ме във времена на беда
и аз ще те избавя, но ти ще ме прославиш.

И на неправедните Бог ще каже:

„Какво право имате да говорите за моите постановления
и да разказвате за моето съгласие?“ казва този пасаж от Псалмите на Давид в превод.
be4059a38b4565bf90a964746656ca96.jpeg


Прав беше дефа да цитира библията, но сбърка завета, стария трябваше.:)
 
Мендел Шнеерсон бил родом от Mиколаев, Украйна...

И Гонзало се опитваше да обясни защо Виктория Нюланд толко мрази Русия ама не беше много конкретен... сега всичко си идва на мястото.
 
Ето ги бе - наредени, барабар с малко тъмни за гарнитура.

... И баш рептилката по средата! o_O


shutterstock-739598827@2x-scaled.jpg
Тая ми хареса от комитетчето, касиерчето на Калифорния
Фиона МА. Ако и говориш "на ма" - не се обижда.
 
Брой си шекелите за мачките, вместо да мъ иронизираш.


Крипто шекели ?

Моше и той май не е от нашите...

Виж файлът 23703

Изнасилен ли е бил? Руснаците са изнасилвали и мъже в Буче кмета го каза по телевизията, на 1:12 във видеото. - че даже пазача на на санаториума - мужчина - мъж - го били изнасилвали до смърт - не издържал на секса явно.

https://t.me/pravda_shuravi/11903
 
Последно редактирано:
Кво става тука, човек влиза да се осведоми какво се случва, а почва да чете брътвежите и пропагандата на етериум, и отдолу някакви библейски причти и евреи.


Срамно е да си руснак! Срамно е и да си българин!
За нас НАТО е тепсия, а в дилемата "свобода или олио" избираме олиото

В последните седмици е срамно да си руснак. Срамно е обаче и да си българин. Руснаците се опитват да наложат тиранията си над страна, която иска да бъде свободна. А българите се ослушваме.

Добре, че цивилизованият свят не се е ослушвал така през 1876 г., когато ние самите сме се борили за свободата си. За голяма част от българите всичко е само геополитика и желанието на украинците да живеят в свободна и цивилизована държава няма никакво значение.
Срам и позор! Оказва се, че Ботев и Левски ги почитаме само на определени дати, а през останалото време сме най-обикновени кириакстефчовци.


Кой какъв е се разбира най-добре в екстремни ситуации, каквато несъмнено е войната на Русия в Украйна. Равносметката за това какви сме ние е доста тъжна и нелицеприятна.
И няма значение, че има много българи, които настояват за достойно поведение. Важен е крайният резултат - снишаване и шушумигщина.
Причината е ясна - част от управляващата коалиция е БСП, за която най-важната цел винаги е била възможно най-доброто обслужване на Москва. В коалицията има и партии, които винаги са били безкомпромисни евроатлантици като "Демократична България", но те не успяват да надделеят.
Единствено да си унгарец е по-срамно от това да си българин. Ние все пак не сме дали цялата власт на Корнелия Нинова, както направиха те наскоро за пореден път по отношение на Виктор Орбан - друг виден руски лакей.
Бихме могли донякъде да се успокояваме и с факта, че Западът също се снишаваше и шушумигстваше от 2008 г., когато Путин нападна Грузия, та чак досега.
При нас обаче проблемът е огромен, защото, ако се вярва на социолозите, снишаването и шушумигщината се радват на огромно обществено одобрение. А Путин има капии навсякъде.


Предишното правителство на ГЕРБ му построи руско-турски поток, с който той заобиколи Украйна и се подготви за настоящата война.
Сегашното пък не смее да прати оръжие в Украйна. Дори не смее да изгони безобразната руска посланичка, която се държи като задунайска губернаторка.
В известен смисъл да си българин е дори по-срамно от това да си руснак. Руснаците все пак имат смекчаващи вината им обстоятелства. Те живеят векове наред на задните части на географията. При тях цивилизацията е достигала - в най-добрия случай - само като отделни и краткотрайни проблясъци.
От двайсетина години руснаците са подложени на свирепа тирания, която дори ликвидира физически своите опоненти. Трудно е да запазиш усета си за цивилизация и свобода, при положение, че с теб винаги са се отнасяли като със скот.
Докато днешна България е създадена в центъра на тогавашната цивилизация - съвсем близо до Константинопол. Дори по времето на османската империя българите сме били далеч по-свободни от руснаците по същото време.



Всички велики българи от Възраждането насам са искали едно и също - да станем част от Европа. И след известни исторически лъкатушения това вече е факт от двайсетина години. Същите двайсетина години, в които руснаците са подложени на тиранията на Путин.
Доста е спорно кое е по-срамно - да си руснак в Путинова Русия или русофил в европейска България. Българската русофилия има две възможни обяснения. Едното е глупост, другото са рубли. Но срамът от нея е и върху челото на русофобите. Защото накрая всички заедно сме русороби.
Българските русофили непрекъснато говорят за обединение. Но си го представят така – всички заедно под скиптъра на Путин.
Българските русофили непрекъснато говорят за националните интереси. Но всъщност те са им последната грижа. Много повече ги интересува правото на Русия да е против разширяването на НАТО, лошата Америка, която се прави на световен жандарм, Украйна, която не е цялата в бяло и др. Националният ни интерес да бъдем свободна държава за тях няма никакво значение.
За съжаление русофилството - безмозъчно или платено - не изчерпва въпроса. Има и друго. Ние не сме научени да си плащаме сметката. Интересуват ни само безплатните обеди и как да минем метър. Това е една от най-нелицеприятните ни черти, която 45-те години комунизъм катализираха до крайност.

https://www.clubz.bg/125988-vdignete_gashtite_i_badete_balgari

Всичко си има цена. Включително свободата. Особено свободата. Путин не воюва с Украйна, той започва от Украйна и целта му е отново да лиши Източна Европа от свободата й. Каза си го в прав текст. Той вече воюва с нас, макар ние да не го искаме.
"Нашите българи желаят свободата, но приемат я ако им се поднесе в къщите на тепсия".
Ние в момента възприемаме НАТО като тепсията, която ни носи свободата в къщите. Ние принос за тази свобода не искаме да имаме. Само да ни я сервират и ние да си я консумираме с удоволствие и мярка.
От нашите предци се очаквало в името на свободата да си подпалят къщите. И една част от тях са го направили.
От нас сега се очаква много по-малко - просто да бъдем лоялни на договорите, които сами сме подписали. Договорите, които гарантират нашата свобода. Ние обаче минаваме метър, чакаме си тепсията и безплатния обяд.
През 1876 г. девизът е бил "Свобода или смърт". Сега девизът е "Свобода или олио". И ние избираме олиото.
Кога ще свърши войната в Украйна не е ясно. Но е сигурно, че срамът, който сами си лепваме, ще е доста по продължителен от нея.

 

https://www.bellingcat.com Скоро ще има и статия. Аз покрай нандибандито и "запаления жив българин Милев", бая се порових из руските коптори, бях тръгнал с OSINT да ги категоризирам и да видя какви зависимости ще намеря между всички, и ми писна. Добре, че от белингкат ще покажат нещо интересно.
 
Според вас как е по-хуманно, тия дето се крият из подземията на завод Азовстал да ги:
1. обгазят
2. игорят
3. наводнят
Да ги изведат и да ги покажат е най-добре според мен. Просто да се разбере. Защото то няма как да няма. Чак толкова не сте заблудени да вярвате, че азовци могат да водят сами някаква битка, война срещу Русия. Айде битка могат, но война не.

Някой ще пусне ли онова с катерицата?

@nandibandi
 
Последно редактирано:
Да ги изведат и да ги покажат е най-добре според мен. Просто да се разбере. Защити то няма как да няма. Чак толкова не сте заблудени да вярвате, че азовци могат да водят сами някаква битка, война срещу Русия. Айде битка могат, но война не.

Някой ще пусне ли онова с катерицата?

Ама то само идиотите мислят, че азов е причината рашките да нападнат ( батальон от около 900 души, дето уж трепят рускоговорящи, пък голяма част от тях са точно такива ), и че те са единствените, които се бият.
Най-големите биткаджии ще си теглят куршума сами, преди нацистите да ги докопат, така или иначе дълбоко се съмнявам, че ще ги оставят живи клошарите.

  • The Ukrainian response: "There are still our military forces, our soldiers, so they will fight until the end and as for now they are still in Mariupol," Shmyhal said on Sunday. An adviser to Mariupol's mayor also rejected the Russian ultimatum, saying, "as of today, our defenders continue to hold the defense." The Russian defense ministry confirmed their ultimatum had been ignored.

Все пак от първи март до сега, месец и 18 дни блокада - добре се справят. Говори много за боеспособността на рашките, които щяха да превземат Крим и Украйна за 3 дни и се и бяха наредили в танковете да си носят и парадни униформи, страшни смешници.

Ако почнат сега, към края на Юни могат да изравнят със Земята и Харков.
 
Последно редактирано:
Ама то само идиотите мислят, че азов е причината рашките да нападнат ( батальон от около 900 души, дето уж трепят рускоговорящи, пък голяма част от тях са точно такива ), и че те са единствените, които се бият.
Най-големите биткаджии оттам няма да си теглят куршума сами, преди нацистите да ги докопат, така или иначе дълбоко се съмнявам, че ще ги оставят живи.

  • The Ukrainian response: "There are still our military forces, our soldiers, so they will fight until the end and as for now they are still in Mariupol," Shmyhal said on Sunday. An adviser to Mariupol's mayor also rejected the Russian ultimatum, saying, "as of today, our defenders continue to hold the defense." The Russian defense ministry confirmed their ultimatum had been ignored.
Само, че колкото и да са в условия на "див запад" като са в тях пистолетите могат да тероризират обикновените хора. Много правилно им пратиха чеченците. Щото ония не си поплюват.
 
Кво става тука, човек влиза да се осведоми
... И вижда твоите пропагандни фейкове, които минутка по-късно NovaPs опровергава.

Иначе, питай автора на тоя въшкарник колко плаща сорос за подобни фекалии?

в дилемата "свобода или олио" избираме олиото
Заявено от най-върлите радетели за цензура и диктатура, това е меко казано цинично. И за чия свобода говорим изобщо? Ако е за тая на ЛНР и ДНР - 80% от българите казват Да!

Колкото до олиото - на българите беше наложен такъв избор, чрез изкуствено подклаждана от сащ война. Сега да говорим за свобода и идеали в контекста на укро-фашисткия кенеф е меко казано неуместно. Лицемерието на джендър-либерастите не познава граници.
 

Горе