Украйна - Русия какво ви е мнението

Отивам да хапвам и пийвам, че тука положението с мисловните процеси е трагично. Факти, доказателства - това никой за нищо го няма - като видях 3 цитата и си викам ей сега ще се каже нещо смислено или някакъв аргумент към тезата, ама не, болшой театър не работи с такива работи.
 

Само мернах това, от линка на Пикалото - Значи съвсем сериозно, може да се очаква тактическо ядрено оръжие над Украйна от Рашките. Каквото говорят, винаги става точно обратното. А пък мислят, и целия свят за идиоти - ядрените оръжия могат да се проследят на ниво атом, всеки завод си има уникални характеристики когато се обогатяват / 'създават' - за пример Литвиненко - за 3 дни имаха данните откъде са пътували, на кои седалки, къде са седяли в ресторанта, как са изхвърлили първият път шишенцето в тоалетната, всичко светеше - ако мислят, че някой ще им прости, да метнат бомба и да кажат "САЩ бяха" - ще има да вземат, такава случка, ще им се случи, че свят ще им се завърти.
 
Отивам да хапвам и пийвам, че тука положението с мисловните процеси е трагично. Факти, доказателства - това никой за нищо го няма - като видях 3 цитата и си викам ей сега ще се каже нещо смислено или някакъв аргумент към тезата, ама не, болшой театър не работи с такива работи.
Няма да ходиш никъде.
 
Ще плащаме и то с мерак. Чакай, че не успях да получа жълто от боята за яйца...
Па то си има жълта боя, бре Дефе.
 
Па то си има жълта боя, бре Дефе.
Опитах се да смесвам бои да получа жълто.
Все пак някак си станаха нещата. Поне тъмно виолетово успях да направя.
 
Плащането на газ с рубли не нарушавало санкциите https://www.24chasa.bg/novini/article/11432165

Ко стана сега? Европата нещо а?

Чете ли това, което пусна, и ако да - какво Европата?

90f16071b5bd509a0968ba22c080528c.png


Чети бавно и внимателно. Никой не би трябвало да го интересува какво Рашистан ще прави с доларите/ еврото, които са по договор, да се превеждат - цялата тая ментална гимнастика - газ за рубли, беше един фейл опит за извиване на ръце, и Путин като видя, че няма да стане неговата, почна да обяснява, как плащането ще е както преди, ама с една камара обяснения - какво щял да прави с парите, как ще ги превалутира и т.н... - неща които изобщо не засягат другата отсрещна страна по договора.

А пък на следващия параграф от снимката, е повторено пак, че за ЕС нищо не се променя. И още един параграф надолу :)
182b489b5be73c37da856e6d08e23adc.png


Друг е въпроса, че Рашките не признават договори, и това което подписват, не струва дори хартията на която е положен подписа им.
Сори, ама мокрите ти сънища, Рашките пак да са уважаван партньор в Европа умряха на 24-ти.
 
РусNAZZIте въвеждат политкомисари във фирмите и министерствата.

Тия изобретиха машината на времето - първо с ЛАДА, че ще прави модели коли 2022, но с механика и удобства като от 90-те, после признанията от онзи ден (виж отдолу ) , че ще има сериозна криза и ще работят с продукти от предишни поколения - 80-70те, и засега стигнаха 40-50те години на миналия век, интересно дали ще финишират към 20те и екзекуцията на елити.

"Руските производители ще трябва да търсят нови партньори, логистика или да преминат към производството на продукти от предишни поколения"

Цялото : https://www.clubz.bg/126928-govori_...ikata_mozheshe_da_zhivee_s_rezervi_priklyuchi
 
Опитах се да смесвам бои да получа жълто.
Ти да не боядисваш яйцата в укринското знаме, бе? :D

цялата тая ментална гимнастика - газ за рубли, беше един фейл опит за извиване на ръце, и Путин като видя, че няма да стане
Пак не си разбрал - гимнастиката има за цел платените пари да останат в Русия, за да не могат да им ги откраднат със санкции. Гимнастиката ще даде резултата, който се търсеше. ;)

Тия изобретиха машината на времето -
А ти нямаше ли да ходиш да пиеш?
 
Имам някакво предчувствие за екскурзийката на простото кире - мисля, че няма да се състои. Еленски може да ги отсвири както немския президент, понеже не клекнахме за оръжието.
 
Има да ми плащаш 200 лева. Аз пък ти казвам, че искам зимбабвийски долари. Ти ми пращаш левовете, а аз си ги обръщам в зимбабвийски долари - ти в левове ли си ми платила или в зимбабвийски долари? Впрочем май и ти не знаеш какво искаше Путлерчо с това "газ за рубли", щото подмокряхте гащичките, преди около 100-тина страници, като пускахте линкове, как Путин направи велик ход, ЕС са в безисходица, гениален план, ала бала - след 2 дни Песков май, трябваше да се дообяснява, че не е баш тъй, можело и в евро/долари да се плаща. Крума и той обясняваше как до 2 дни се види края - ЕС ще забрави всичко, първи приятели с Русия, всичко по старо му, Русия изиграла целия ЕС с гениален ход, и т.н.. върни назад да четеш какви ги писахте наскоро.


То идеята беше ясна - Русия определя курс купува, ако трябва да купуват Рубли, ще ги купят от рашките, никой не държи такава нестабилна валута в резерв. Това беше идеята, само че не стана, и мина на обяснителния режим, тоест каквото ще да прави с парите след това, ЕС му плаща както преди.

Клиентът ще превежда плащането в чуждестранната валута, записана в договора с "Газпром", след това банката ще продава тази валута на търговете на борсата в Москва и ще превежда купените рубли в другата сметка в същата банка. Едва след това задължението на купувача да плати за руския газ ще се смята за изпълнено.
 
Последно редактирано:
ЕС му плаща както преди.
Да, но извършвайки трансфер на валута, с която се поддържа курса на рублата.

Освен това, парите отиват в банка, в която сметките не могат да бъдат запорирани. Тоест, наглостта да платиш за продукт и да си прибереш парите, които си платил.

Аз не съм финансист и може да греша. Да се изкажат по-светнатите по въпроса. :)
 
Все тая, друго има по-интересно от днес.

Думкали са по Одеса, с безпрецедентните и безаналогови ракети.


odessa-apartments-ap-02.jpg

odessa-apartments-getty-1240179076.jpg

odessa-apartment-02.jpg

odessa-apartment-01.jpg

56961959-10745911-image-a-74_1650727554051.jpg




Сега на интересната част - Рашките както винаги лъжат та се късат, явно доста ги е яд, че оръжие се дава, щом на всяка сводка лъжат, че са думнали складове.


“Russian armed forces today disabled with high-precision :hankey: and long-range missiles a logistics terminal :hankey:at the military airfield near Odessa where a large batch of foreign weapons delivered by the United States and European countries were stored,” it said in a statement.

Денацифицирано е няколко месечно бебе, с безаналоговите ракети с висока точност. Може пък в бъдеще да стане нацист и да избива славяни, кой знае, те нали действат превантивно.
 
Последно редактирано:

Кво му има на вашия човек? Преди 2 месеца на срещата с Лукашенко, му трепереше ръката странно, още повече за кагебист. Тука пък разни странности.

Паркинсона ако го е почнал - предлагам, да не чакаме да се самоубие в бункера след години, а да действа още сега, не малко руснаци ще се зарадват.


FRBLIseXEAELR_f
 
И последно, рашките са тръгнали с безпрецедентен и безаналогов кораб, да разясняват на мястото на потъването на Масква.

3856262e6c1a07b0.jpg

0686262e6b7c08e1.jpeg




Не бе, не се шегувам, това е кораба, само на 110 години.


Russia-Rescue-Ship-Kommuna-Sevastopol.jpg

08a6262e5761c51e.jpg




Винаги съм си мислил, че комедията свършва с онова корито генерал Кузнецов, което всеки път като го пускат да мине през Босфора - опушва целия проход, и турците им се сърдят по две седмици, че замърсяват.

kuzze_in_smoke.jpeg





FQ9i7ceXEAIg4dt



Кузнецов всъщност може и да е полезен за нещо - като го прекарат някъде близо до брега, и само форсаж - може да го ползват за тактически - да създаде такава пушилка и смок, че да няма видимост на противника. Безаналогов.
 
Последно редактирано:
Вчера САЩ са обявили, че декласифицират Phoenix Ghost ( секретен модел дронове ) и заминават в Украйна 120 бройки. От това, което прочетох, е нов вариант на SwitchBlade дроновете самоубийци, само че по-компактни, и май само това знаем, не искат да разкриват точни характеристики за момента.
https://www.airforcemag.com/air-force-rapidly-developed-a-new-drone-for-ukraine-phoenix-ghost
Някой нали питаше, къде са модерните оръжия. Друго, което прочетох, е че са гледали максимално да имат подобна работа / употреба, като switchblades, с които Украйна са запознати.
The exact capabilities that Phoenix Ghost will offer to Ukraine are being kept under wraps, as Kirby declined to comment. But he did say the drone is “akin” to the Switchblade drone that the U.S. has already delivered to Ukraine.


Switchblades are often referred to as “kamikaze drones” or “loitering munitions” because they are capable of flying over a target before crashing and detonating in a precision strike. Different versions of the Switchblade can fly between 15 and 40 minutes, with a range from 10 to 40 kilometers.

Още една подробност - носи се в 'тръба', като MANPAD, и много лесно може да се пригоди за изстрелване.



Последното е на Кърби, 2 минутки разяснения за машинките.


Няма никакви видеа адекватни, но и нормално, като го декласифицираха вчера изобщо като проект. Поне на тези може да се видят части от примери, а се надявам много скоро да може да ги видим в действие, интересно ми е дали наистина е толкова лесно да се борави с тях, като с MANPAD - модерната война ще е все повече с дронове, разузнавателен поглед от високо, без да рискуваш милиони самолет, пилот, и малка радио сигнатура, която лесно маневрира, и може да стои на едно място, да наблюдава - е безценно в модерното време.
Заедно със същата помощ е писана и американска артилерия, и някъде прочетох, че вече се обучават как да работят с техните. Досега не знам Русианите да са воювали толкова директно със САЩ техника. Това е и само началото - според източници от Пентагона / ЦРУ на Ройтерс - ленд лийза, ще позволи седмични подобни пратки, без да се вдига много шум и бавене в бюрокрация.



  • The Pentagon said it is sending Ukraine 121 "Phoenix Ghost" drones as part of a $800 million arms package.
  • The drones have never been heard of before, and little is known about their range and precise capabilities.
  • A Pentagon spokesman said the attack drones are well-suited to the open terrain of the Donbas region.
 
Последно редактирано:
Само за спорта. Поне имаш ли представа какво би трябвало да означава "безаналогов", след като гледаш да го завреш по 3-4 пъти във всеки пост? :D

"Мерси, не ми се е налагало досега да я използвам, но тази дума ми изниква в съзнанието като видя руското чудо. Гугълнах дупотопен за всеки случай и гугъл не ме поправи, и доста сайтове така я изписват, но пък отворих първия резултат и си прав. Няма да едитвам, да ми стои като обеца на ухото.
 

Горе