Украйна - Русия какво ви е мнението

Кефи ме Вова, твоя човек, как го слагат винаги до ядрените ракети, и гледа лошо, и сочи с пръст,.
 
Хубаво разгледай какви инвестиции има там и какво точно се случва в изброените държавици. Дори и да не са в НАТО са колонии, ти самият живееш в такава.

А понеже спомена Косово там казваш няма проблем да се самоопределят и да искат незивисмост, но Крим, Луганск и Донецк не могат понеже са проруски :) Тъжно, много тъжно....
Кой и как се самоопределя? Такива неща , да знаеш - нормалните държави го обсъждат в широка коалиция, а не стоиш като сърдит петко отстрани, и плашиш с ракети 'партньорите ти'.
 

Бундестагът одобри пращане на тежки оръжия на Украйна

Бившите комунисти и крайнодесните се обявиха против


Част от тези оръжия ще бъдат доставени чрез размяна – източноевропейски държави ще дадат на Украйна от своите оръжия, а ще получат в замяна германски.

Да товарим вече Т72ки и ЗУ-23-2 ако можем да получим вместо тях Леопард 2 и Мантис? Или МТ-ЛБ срещу Пуми?


1280px-Victory_park_%28Kazan%29_%28262-14%29.jpg



Имаме и такива на лист поне - те са толкова стари, че навярно всичките части са разпродадени и изнесени за метали, както в Расия се оказа, че от 10 танка, 9 са крадени чарколяци. Тези боклуци, лошото е, че не се знае дали могат изобщо да излязът от складовете, ако имат вериги. 47-55-та година производство, да оставим няколко за музеите, и другото на вторични.
 
Последно редактирано:
Драмата с "лошите" продавачи от Русия се тиражира от 10 години. Сега тръгнахте да хвалите азерския газ ..... малко нещо....

Къде видя злоба? Питах те просто да не си някой от тези видни аналитици. Написаното от теб е 1:1 в техен стил. Рано или късно газ ще потече. Въпроса е, че глупостите споделени от ЕС не важат за различните държави с еднаква сила. И за това когато чета неща които са откровен популизъм ми става хем смешно, хем тъжно и трудно мога да го подмина.

Не знам какво визираш за драмата с "лошите" и кой я е тиражирал, но моето мнение е че проблема с руския газ е липсата на алтернатива. Нито газа е лош (пък знам ли), нито е супер скъп или нещо. Проблемът е че за трети път го спират и ние за трети път духаме супата. Това не е надежден партньор, а сега и ни извиват ръцете, като не спазват договора.

В миналия си пост питаш защо до сега не сме купували азерски газ и наричаш моите коментари "популистки глупости", а явно дори не осъзнаваш, че тръбата все още се строи и явно си проспал последната година лоши коментари в посока Борисов и как ни прави зависими. Мнението ти е базирано на лични "факти", които когато се докажат неверни и не си признаваш, просто сменяш темата.
Отдавна се говори за монополното положение на руския газ, за малоумния Турски поток и т.н. и идваш тука, игнорираш всички факти и твърдиш, че сега някой се е сетил за това положение (след като хората са се сетили от преди години).
 

Корни ще не отиде, да обясни как Украинците са ударили и там сами. Всъщност то по-добре, че не тръгнаха че да ги бяха върнали на границата, като Костя Копейкин.


Пускам и интервюто на Асен Василев, който ми хареса вчера, каква му беше реториката - обаче английския му е мнооого добре - на Киро е доста по-зле, ама Асенката си е направо fluent.

Впрочем, обираме незаслужено овации, и уважение, ама нищо, ще ги приемем :D
e666e2e0b971afbd68cc305ade5e8e6d.png


В коментарите - добре, че не знаят хорицата, колко време ПП протакаха и мрънкаха за тая помощ :) . Поне и постояхме за ден в емисии като ройтерс / ббс/ снн - и то не по наша вина - неразбралите, тоест мнозинството от хора, ще си мислят, че и ние като Полша - сме пратили нахуй руските дебили.

Благодаря на Путлерчо, че ни спря заедно с Полша, та да минем и ние покрай тях, като адекватни, за пред незапознатите.
 
Последно редактирано:
и то не по наша вина
Па как ще е по наша вина??? Естествено, че Путлер е виновен, че не сме си платили като хората.

Божкееее, мъка, мъка. Земи излез малко на въздух, че си тотал щета отсекъде, момко.

Информация, поднесена като за дебили, такаа че дори наци-ловърите да я разберат

На 26 април т.г. „Газпром експорт“ официално информира „Булгаргаз“ за намерението да спре доставките на газ в България поради неизпълнението от българската страна на дължимите от нея плащания.

В тази връзка обръщаме внимание върху следното. Въпреки всички неприятелски стъпки, направени срещу Русия, нашата страна досега е оставала надежден партньор на България. Добросъвестно е изпълнявала задълженията си относно газа, включително и осигуряване на допълнителни обеми, когато София имаше нужда от тях и ни молеше за помощ. Да напомня, че за последен път това беше през лятото миналата година.
Въпреки това, България се присъедини към държавите, които са решили да приложат спрямо Русия методи на откровен шантаж и рекет – руските валутни активи бяха незаконно блокирани, което ни лиши от достъпа до получаваните за газ средства. Тоест фактически от Русия поискаха да продължава да доставя газ безплатно. Така, западните клиенти не са оставили на „Газпром“ друг изход, освен да им предложи да продължат да плащат с рубли за „синьото гориво“, като се запазва предишната цена и другите условия на действащите договори.
Новият механизъм на плащанията за доставения от „Газпром експорт“ газ предполага следващ алгоритъм. В „Газпромбанк“ чуждестранни купувачи откриват специални сметки във валута и в рубли. Купувач плаща за газа с валута. След това „Газпромбанк“ продава валутата на Московската борса и прехвърля рублите на втората сметка на купувача за по-нататъшно изпълняване на задълженията към „Газпром експорт“. След това се извършва доставяне на газ. Всъщност, за контрагентите на „Газпром“ нищо не се променя – цената на „синьото гориво“ остава същата, не се появяват посредници в тази верига.
Специално подчертавам, че действащият от 1 април т.г. нов ред за плащания е въведен като необходима мярка в отговор на незаконните санкции срещу Русия, наложени от редица западни държави, включително и от България.

Целият брифинг

 
Последно редактирано:
Много ясно, и като те изнасилят, е твоя вината, че не си си разтворила краката, като са ти казвали да отваряш краката с желание и без бой по кратуната.


Айде бягай трол.


Чета коментарите в тубата от интервюто на Асен Василев - много добре, радват му се европейците, не важи за нашите орки диваци от темата, дето ги е яд, че не могат и те да плячкосват и да грабят от Украйна. Някои са безнадеждно загубени руски ботове, други ще и дойде акъла след време.



Well done Sir Bulgaria was prepared for Putin stamping his feet like a toddler!! This cutting off of gas supplies was always going to be an option Putin would use.competent government has prepared for this eventuality

Top man, well done Bulgaria and Poland, suggesting they can also help with supplies to other EU countries, outstanding.

"I wish this guy was part of our government. He's strong and knows his stuff. Why isn't Germany doing the same thing?" - Германец да ни завижда... Той ако знае Радев що за човек е и, какво същество имаме в коалицията - Корни :D , но пък важното е, че ни се радват хората, и ние да получим уважение за нещо някога, че аман да сме вечно на грешната страна, с дебилите, поне ще се отсрамим политически с помощ.
 
Газпром има(ше) почти пълен монопол в България
В Европейския съюз вносът на руски газ е значителен, но не е доминиращ – средно около 40% от газа в Европа идва от Русия. В България традиционно процентът е близък до 100%. Но тоталната зависимост на България от Газпром започва да се пропуква. През 2019 година България внесе втечнен газ през гръцкия терминал Ревитуса, а от 2021 година България започна да получава регулярни доставки азерски газ през новоизградения Трансадриатически газопровод (TP). България има договор за 1 милиард куб.м. азерски газ годишно, но засега получава между една четвърт и една трета от количествата с оправданието, че газовата връзка с Гърция не е завършена.

Руският газ вече не е евтин
Митът за „евтиния руски газ“ продължава да съществува в публичното говорене, но той отдавна няма нищо общо с реалността. През 2021 г. въпреки силното търсене на газ Русия ограничи доставките за Европа, създавайки изкуствен дефицит, което рязко повиши цените в Европа. Малко преди Коледа борсовата цена на газа (TTF) достигна поскъпване от близо 900% на годишна основа. Към тази цена е обвързана цената за доставката на руски газ. С началото на войната в Украйна газът достигна още по-високи рекорди. В момента цената на азерския газ, който България внася, е поне две трети по-ниска от цената на руския газ. Така че през последната година за евтин руски газ въобще не може да се говори. Но дори преди това руският газ не беше толкова евтин – още през 2019 г. България внесе американски втечнен газ, който беше на по-ниска цена от руския, въпреки голямото разстояние.

Печели или губи България от енергийната криза?
Изкуствено създаденият дефицит на руски газ в Европа и повишените цени на газа са директен разход за България, тъй като страната внася целия си газ.

В същото време, обаче, заради енергийната криза България увеличи драстично износа на ток и то на изключително високи цени. Много енергийни мощности, които от години не се използват, бяха включени и натоварени на 100%, а губещи енергийни компании се превърнаха в печеливши. Износът на електричество през първите четири месеца на 2022 г. е близо три пъти по-висок от същия период на 2020 г., а борсовата цена е близо 10 пъти по-висока. Така че приходите от износ на ток са се увеличили десетки пъти. Само за първите четири месеца на 2022 година приходите от износ на ток се оценяват на близо 1.7 милиарда лева. По приблизителни оценки за момента печалбите на България от по-големия износ на ток изцяло компенсират загубите от вноса на по-скъп природен газ.
Източник

@dertre - от източника ми можеш да видиш, че можем да вкарваме и втечнен газ преди връзката да е завършена и вече сме го правили.
 
Малеййй, пуснаха ни тежката артилерия - стожера на истинноста и тежките ФАКТИ - товарищ МУТРОФАНОВА - от русийското посолство - да ни обясни как Русия е права. Тея руски тролове верно ли ни мислят за идиоти като самите тях? Не съм руснак, че да гледам сводки, съгласувани с Кремъл, относно положението в страната, в която живея. Бахти идиотските тролове са нашите ватенки като това същество горе, дето мисли, че някой е толкова тъп, че да чете официални сводки от Кремъл.


Абе много двулично ми се вижда - Расийските педераZти от Кремъл, обявиха Фейсбуук за вражеска и терористична компания, а МУТРОФАНОВА, официалното лице, дето бута руска пропаганда и интереси в страната ни - главно от там вписва. Иначе проблема не е в МУТРОФАНОВА - дори и да я изгоним , ще дойде МУТРОФАНОВ - те тея не говорят каквото си решат, всичко е съгласувано с Русия, тея обиди и заплахи 2 месеца дето бълваше - всичко е под прекия контрол на Кремъл, всяка една дума и е подадена.
 
някой е толкова тъп, че да чете официални сводки от Кремъл.
Друго са си Киевските нали :D

Според командването на ВСУ започва демобилизация на части от победоносната украинска армия, които са за урал *
* за сега само във фейсбук
 
@fast_and_the_curious

Не искам да се явявам като защитник на Русия по отношение на създадения дефицит, ама тва нещо го направиха всички. Най вече арабите. След като ковида отнесе като ураган всички енергийни компании, то масово бяха спрени редица добиви. Логично е, кой ще ти работи на загуба. Отделно, че спрени добиви не ги пускат така лесно в работа наново. Отделно, че редица банки спряха кредитирането на петролни компании - в много подходящ момент, точно когато трябва да изплуват от дъното и да инвестират в добивите, банките се правеха на големи еко активисти. После петрола скъп, газта скъпа. Е не става така.
 
Друго са си Киевските нали :D

Ако си изграждам някаква теза или мнение - ще прегледам reuters / bbc за адекватни сводки, за bellingcat не коментираме, те са класи над всичко познато, но не пишат новини, а разследвания.

Пък като гледам новини - преглеждам всичко възможно - разбира се. А товариш Глигански - у ваше село как е - кво викат RT/TASS/RIA NOVOSTI - война ли е или специална операция, вие сте толкова спрели, че сте 3 месеца назад със събитията.

Глигански - ти си антиваксър бате - на такъв човек дето мисли, че ваксините са опасни и убиват хора - кво да му обяснявам за качествени медии, като освен това защитава и руснаците, демек чете РТ/ ТАСС/ РИА , или сайтовете на ония трол НАНДИ - дето и превеждат всичко случващо се след 3 дни - pogled.info / и другите каквито там бяха - гласове.ком и т.н.. Само това, че си антиваксър, откровено значи, че си кретен, идиот, слабоумен, малоумник, глупав - все синоними на антиваксър 'доктори' завършили във фейсбуук.
 
Нещо ти издиша аргументацията. За пореден път се опитваш да си изфантазираш някакви неща, които да ми припишеш.

После като типичен фанатик преминаваш на лични обиди.

Няма да се хабя, и преди съм ти правил дисекция. Но понеже знам колко ти е къса паметта
Човек с речников запас на на нивото на десет годишен канибал от Соломоновите острови не би трябвало да се изживява като висша раса спрямо останалите. Добре за теб ще бъде, ако спреш да четеш глупости в интернет и посветиш време на елементарно ограмотяване по майчиния ти език, пък и някоя книга не е лошо да прочетеш. Трудно успяваш да свържеш изречение от над три думи, в което да няма поне седем грешки, при това не технически, а систематично повтарящи се.

Експертизата ти по останалите въпроси е на същото ниво.
 
 
а явно дори не осъзнаваш, че тръбата все още се строи
Да, де защо не го набиха на руснаците преди 10 години с тая тръба за евтин газ ами сега :) За високите цени на руския газ, за спиранията и за всяко действие от руска страна наранило крехката душевност на българина си има причина.

Когато държавата ни се дръвчи като пинчер трябва да е наясно, че въпросният пинчер могат да го сритат.

Интересно поколение се появи последните години нямат никакви задръжки и задължения: Аз имам право на газ ама няма да плащам, аз имам право да плюя всеки ама мен не може никой... обаче това го прихванаха и някой уж зрели хора....
 
Последно редактирано:
Заплахи от Кремъл: Доставките на оръжия за Украйна създават опасност за европейската сигурност
Стига да не се стигне до ядрено оръжие не виждам тези клошари какво толкова се заканват? Искат да бъдат унищожени напълно ли? А ако се стигне до ядрен конфликт нека да си изберат първи, втори или трети искат да умрат, във всички случаи няма да оцелеят, нито матушката им. Така, че стига с тези кьор фишеци от Клошаристан. Оръжие ще се праща, защото ще се и никой няма право да навлиза в свободна държава и да иска да убие народа й и да вземе земята й ако ще и 10 000 ядрени глави да има. Светът не е за една РФ с нацистко управление, всеки има право на съществуване а ако няма всички си тръгваме.
Аз не разбирам руЗките боклуци, толкова ли държат да се погубят и с тях да погубят и света?! Ама кой ще марширува после на 9-ти като то няма да е останал и един клошар да разказва за "победата" им?!
 


НАТО са казали, че нямат проблеми с години да снабдяват Украйна, в борбата им за оцеляване срещу Орките.

Впрочем, тези дни някой го беше пуснал, много точен образ на колхозите дето грабят и са виждали дори тоалетна чиния, нещо като в селото на нанди, работят с безаналогови външни тоалетни.

photo_2022-04-21_19-07-21.jpg




Като цяло живота на наборниците от Раша хич не им завиждам, дето са ги пратили в Украйна - те си мислят, че ще ги чакат с цветя и рози, а ги посрещат, даже не вече със съветско желязо - с неща, дето не са и виждали на снимка навярно.

Чудя се Путлер колко още може да закопа руснаците, преди да се срине тая кула от карти, дето гради. Не му се получава с провокациите, НАТО хич не му отговарят, ще видим, ще е интересно, като ги подпукат след някоя седмица.
 
Явно Путя ще прави всяко село, всеки град, всяка дупка - нова народна република. Ако скоро има премирие - нали не си мисли, че в Украйна няма да се появят неща, за които руснаците, само са гледали star wars и си мислят, че са анимации


А тези, които са дислоцирани в Рамщайн Германия - правят конвои като тея на Рашките, на пепел, не случайно такива самолети САЩ не продават на никого, но не мисля, че ще се стигне до тях, единствените дето искат да ескалират са Рашките, щото им се губи от НАТО, не от Украйна, ама кво да правиш, може да играят ва банк - с тактическо ядрено оръжие от ТОС-1 Буратино - но, ще са ги изравнили много бързо, изобщо никакви ходове на Рашките не виждам полезни - нищо не получиха от Украйна - явно се надяват на природните ресурси от Донбас - щом смятат, че тая цел, е по-важна от това РУсия да е партньор на запада и да не е в 18-ти век - окей, те си знаят,
 

Горе