Украйна - Русия какво ви е мнението

Ами точно, според мен подготвят аудиторията за лошите новини. По лъжичка за да се преглътне по-лесно.
Според мен е обратното. До дни се очакват пробиви по почти целия фронт. Три котела са почти затворени, хиляди украински войници или ще попаднат в плен или ще се изтеглят. Подготвят обявяване на голяма етапна победа, въпреки че цилия свят е бил против тях. Ще говорим пак след няколко дена, но това ми е мнението на този етап.
 
Да продължим темата Азовстал и да дадем малко хляб на бандит ката да пише и на грешката да графира.

 
Ново интервю наа Адриен Буке за суд радио. Както се очаква, хора, които нямат идея къде им се намира гъза, започват да обвиняват човек, който е бил на място в украйна в разпространение на фейкове.


 
Само да вметна за предния пост. М/у др., май доста от тия проекти за инфо чистота приключват по някое време към 2023г (като фактчек бг).; други - по-късно, но май 2025 макс. И смея да предположа, че по някое време целокупното всемирно фактчекърство и проп-тролство, което е разобличило и изсипало тонове белина в/у консп.теориите за дигиталната диктатура ще почне да се усеща, че дигиталните AI-инструменти, безспирно разработвани от добре платени айтита, са толкова напреднали и свързани, че вършат работата много по-добре от фактчукчитата и тролчетата. И ще почнат да разбират смисъла на друга дебънквана и избелвана от тях консп.теория - за депополяцията. Просто ще се окажат ненужни и хубавите дни с добрите пари за професионално лъжене, ще останат в миналото. А никой няма да иска да ги наеме за нещо, което дигиталните им алтернативи вършат много по-добре и по-бързо.

Смея да предположа, че по-някое време малко по-натам, айти разработчиците на дезинфо борещи инструменти, обуичителите на AI и т.н., ще започнат да се усещат, че системата е толко добра и напреднала, че и от голяма част от тях няма нужда... Май върви доста бързо и май доста сериозна част от мислещите замесени го разбират. Но..кинтите са кинти и "сега се живее" (после ще се поумре, ама кво толкоз..:))

(М/у др. и на ваксите екперименталните фази не приключваха ли някъде 2023?:))
И според Слава Севрюкова много неща приключват до 2025... след което почват ГОЛЕМОТО ГЛОБАЛНО КАТАКЛИЗМЕ!
... и затва е казала всички българе по чужбината до 2025 да са са прибрале у БГ-то щото тука щело да си останеме по на завет.

Което съвпада с планираното преселение от Израел към Небеснио Джерусалем, което пък може и да е съпътствано с очакваното бомбене/завземане на Израел от арабелите.

Абе фън таймс :D
 
И аз те обичам, контричка, винаги си ми бил сред любимите юзери.:)

Отново ме срази, както винаги. Виж тук темата "Нов инкубатор ще финансира български стартъпи - какво мислите?", където маркетинговия консултант на проекта на Сирма се прави на чук и се пита чудейки се "Интересно при какви условия можеш да го добуташ до там и да ги вземеш", сякаш сега чува за проекта.
Та, Сирма са интересна фирма, изглеждат като един от стожерите в бг авангарда на тва, за което се разпрах да поствам - дигитализацийката "със скрити в дребен шрифт условности", която тук се приема от абсолютно безкритично, до изцяло позитивно. Явно сирма-та са навсякъде в сектора, имат и друг полезен продукт:
"Плъгинът за верифициране на информация и откриване на фалшиви новини WeVerify е сред победителите в международното състезание U.S.-Paris Tech Challenge, посветено на решения за борба с дезинформацията и пропагандата в интернет. WeVerify е удобен и безплатен плъгин за браузъри, разработен с участието на българската софтуерна компания Sirma AI, която осъществява дейност като Онтотекст. Той е базиран на инструмента Database of Known Fakes, създаден от българското дружество.

Състезанието U.S.-Paris Tech Challenge завърши преди броени дни. То се организира от организацията Global Engagement Center към Държавния департамент на САЩ. Целта на инициативата е да подкрепи развитието на обещаващи технологии и иновативни решения срещу пропагандата и дезинформацията в Европа. Всички участници в конкурса, трябваше да покажат, че могат ефективно да идентифицират и да противодействат на заплахите, които дезинформацията и пропагандата създават за общественото доверие и сигурност.

Избрани технологични организации от цяла Европа са поканени да се включат в състезанието и да представят своите решения срещу посочените по-горе заплахи.
..
Плъгинът предоставя инструменти с отворен код за потвърждаване истинността на съдържанието. Той е разработен като своеобразно “швейцарско ножче” за верификация, което може да подпомогне работата на журналисти, неправителствени организации, защитници на човешките права и други заинтересовани групи да удостоверяват факти в социалните мрежи. Софтуерът е особено ефективен при верифициране на видео съдържание и изображения.

Функционалностите на inVID/WeVerify са доразвити като част от проекта WeVerify (Wider and Enhanced Verification for You), съфинансиран по европейската програма Хоризонт 2020."


Сетих се за теб и знаменитите ти дебънкърски способности, гарнирани с неповторяем личен отенък, освен тва си и способен програмист. Според мен можеш да израснеш кариерно с едно приложение за осмиване на конспиролизи примерно. Може да приложиш в сивито си и правенето на пихтия на Беркут-ската конспрацийка:)

(Иначе, мелко ме боцка един прешлен нещо и като цяло съм като уайно в последно време, може и да ми е дошло времето. Но ако/като се поосаферя, ще си довърша недовършената работа за хазарчитата в украйна, хабад-любавичетата, Русия и комрад Путин. Някоя нощ..)
Айде зася.:)
И аз те обичам.
 
Ако ще се "обичате" да напускам темата. Не мога да гледам такива неща.
Добре, до скоро виждане.
 
Много забавно ми беше да видя как хора, които вярват в анонимните и в твърдението на зеленски, че азовци биват "евакуирани'', коментират Поглед инфо.

Уточнявам, че статиите в Поглед инфо са предимно анализи на събитията, а не новинарски статии. Поради това е нелепо да се търси достоверност. Всеки може да изложи тезата си за нещата така, както ги вижда, без особени претенции за достоверност.

Прост пример за фейк нюз: твърденията на разни политически фигури, че украйна печели войната. А също: в украйна няма неонацисти; точка У, изстреляна от руснаците удари гарата в Краматорск; Призракът на Киев; Посмъртното повишаване в чин на войниците от Змийския остров, родилката в превзетата от азовци болница и много други.

Та по този повод, ето как азовците се евакуират с дейното участие на ВСУ:

 
Даже ми отнеха и Ергенът, да и..
 
Путин трябва да е новия Ерген, той нали е разведен:)
(Вече записах нандибанди за кастинга...)
Тва от гузна съвест, понеже обичаш само Нокето, нали?

Кога ще се включиш в тая тема?

 
Не мога, нали фаст-ито ми забрани да излизам от конспи темите:) А и тая тема е тема за старите муцуни, дето знаят Тото и имат стари мнения и емоционални настройки по въпроса.
 
Путин трябва да е новия Ерген, той нали е разведен:)
(Вече записах нандибанди за кастинга...)
Аз, заради теб, сменям полярността.
 
Давам 30 сребърника надник наръка (истински, стари сечени монети, супер качество) за който се откаже да подкрепя Путин и почне да подкрепя Зеленски и Запада. Помислете си...
 

Горе