Украйна - Русия какво ви е мнението

 
 

Кадиров прилича на дебело сладко бебе.

п.с. силно се надявам да си изпълни заканата да отмъстят за посланика. ;)
 
Кадиров прилича на дебело сладко бебе.

п.с. силно се надявам да си изпълни заканата да отмъстят за посланика. ;)
Закачалке, кажи къде е етера.
 
А ти сигурен ли си, че не си открито страхливо педалче? Те са така: яко шубечката и перманентно настроени някой силен чичко да ги гушне в обятията си.

Който няма аргументи прибягва до обиди пръв. : )
 
Ако Луси звучи опияняващо и емоционално, не се притеснявайте: това също е филм на Люк Бесон, което означава, че има много екшън, престрелка, необичайни герои и определено уникалната чувствителност, която прониква във всички филми на мъжа, независимо дали е Професионалистът ( Леон ), The Fifth Element , поредицата Transporter или франчайзът Taken (той е продуцирал и написал последните две). Отличителните визуални щрихи и силно кинетичен стил на Бесон са много очевидни в Люси . Den of Geek се свърза по телефона с управляващия френски жанров филмов мозък, за да поговорим за философския произход на Люси, превръщайки Скарлет Йохансон в суперсъщество и дали някога ще се заеме с продължения на два от най-популярните си филма.

Люк Бесон: Всъщност преди 10 години промотирах филм в един град и кметът организира вечеря. Сложиха едно момиче до мен и си помислих, че е племенницата на кмета, която иска да става актриса. И аз казах: "Какво правиш?" И тя каза: „Аз съм професор и изучавам ядрени клетки, които се разболяват от рак.“ Така че наистина изобщо не очаквах да бъда до такъв човек. И тогава започнахме да си говорим с часове и много се вълнувах от това, което научих. И тогава започнах да чета няколко книги и няколко години по-късно срещнах този професор, който работи върху мозъка. Станахме приятели и аз станах основател на институт, който прави изследвания за мозъка. Така че плувах в тази среда няколко години и имам чувството, че трябва да знам повече за това какво се случва, преди дори да започнем да пишем сценария.

Започнах да пиша сценария преди две, три години и вървях много бавно. Предполагам, че не използвах 10 процента (от мозъка си), но вероятно по-малко, така че ми отне известно време. Не исках да объркам нещата. Мозъкът е много важен. Не можеш да се шегуваш. Но в същото време исках да направя забавен филм. Не исках да правя документален филм. Затова се опитах да смеся двете, за да направя трилър с философско съдържание. Това беше идеята: нека да видим дали можем да достигнем и двете едновременно в един и същи филм.

lucy_4.jpg


Всъщност е много трудно, защото си на ръба през цялото време. Не можеш да бъдеш глупав всяка секунда или прекалено сериозен, защото хората казват добре, знаеш ли, забрави го, това е твърде много. Така че просто трябва да намерите правилния баланс. Има няколко неща в структурата на скрипта, които са предназначени да ви държат будни и нащрек през цялото време и аз разчитах на тези елементи. Например, когато имате вашата главна актриса, която след 25 минути казва: „Вероятно ще умра след 24 часа, но трябва да направя нещо“, това е много интригуващо. Какво искаш да кажеш, че тя ще умре? Защо сега ми казваш, че тя ще умре? Наистина ли ще умре? Това не са трикове, но това е елемент, който използвам за различен вид напрежение, за да държа хората на ръба и да структурирам целта на филма. Опитах се да поставя киномана на ръба в началото, за да може всичко да се случи. Това е начин да подготвите публиката за края, защото краят е – ако просто видите края сам по себе си, е доста невероятно.

Имаше ли някакъв напредък или напредък в изследванията, които бяха там, и дори може би някои изследвания, направени от вашия собствен институт, които сте включили в сценария, докато той се развива?

Не бях на това ниво на знания. Дадоха ми информация, която беше много нова, но аз се опитах да бъда около основните неща. Има много елементи, които знаем със сигурност, които за мен бяха много интересни. За мен имаше четири големи части от това, което Люси можеше да направи в крайна сметка. Първият е контролът върху себе си. Вторият е контролът на другите. Третият е контролът на материята. И четвъртото е контролът на времето. И когато го представих на професор, този професор с усмивка ми каза, че е фалшиво, но е добре (смее се). Те бяха някак скептични, защото не беше глупаво, знаете ли, има някаква логика в това и по принцип те бяха съгласни по първите три, контрол над себе си първо и контрол над другите и контрол върху материята. Казаха, че определено е логично.

Как стигнахте до визуализацията на трансформациите, които се случват на Луси и нейния мозък?

Работих много рано с ILM и бях много доволен от тях. Те събраха куп артисти и ние работихме малко по-различно от обикновено. По принцип им дадох темата и ги оставих да творят. Оставям ги да се връщат при мен с луди идеи. Беше много безплатно, нали знаеш. Казахме, върни се с всичко, което искаш. Върнете се с луди неща, всичко е наред. Вие сте свободни. Няма модел, който да следвате, или насоки или подобни неща. Правихме това за месец-два, само за да оставим умовете им да бъдат напълно свободни. И някои от нещата бяха наистина луди и напълно извън целта. Но имаше куп неща, които бяха много в тона на филма, който запазих. Беше много приятна група за работа.

Какво й даде правото да играе ролята?

Знаете, единственият момент, в който режисьорът се среща с актьори и актриси е между филмите (смее се), на обяд или чай. Срещнах нея и още няколко актриси. Но Скарлет веднага беше много сериозна за това и ми зададе много въпроси. Тя прочете сценария и се обади: „Харесва ми. Искам да го направя. Може ли да се срещнем?" И тогава тя ме бомбардира с въпроси в продължение на пет часа. Точно такъв тип актриса ми трябва за този филм — някой, с когото не е просто удоволствие да се срещнем, а е свързано с работата и героя и защо тази реплика и защо тази дума. Тя беше много прецизна и много взискателна и това ми хареса.
 
Който няма аргументи прибягва до обиди пръв. : )
Такова ми е нивото за съжаление. Не е като този твой унищожаващ ме, благоприличен, железен аргумент (ПРЕДХОЖДАЩ МОЯТА "ОБИДА", ЯВЯВАЩА СЕ ОТГОВОР):
Сигурен ли си че сред тези а не сред онези 10% тези дето искали да видят танковете на НАТО в Москва - защото има и такива - ака - либералите им

photo_2022-05-27_22-24-23.jpg

Нямам ни един аргумент. Който се съмнява - нека просто прегледа всичките ми по-дълги постове в темата (и късите и те стават). Тогава истината за фалшивата ми аргументация лъсва като златна рубла/цент/пени/юан на слънце.:)
 
Иран е прибрал два гръцки танкера, - Извода е - не се правиш на пират - няма да ти пиратстват танкерите.


The violent seizure of the Greek ships came just a day after Iran accused the country of piracy for seizing the cargo of a tanker filled with crude oil from the country in the Mediterranean Sea.

Iran accused Greece of piracy on Thursday after the seizure of the cargo of crude oil from a tanker anchored in the bay of Karystos on the southern coast of the island of Evia.

“These acts effectively amount to acts of piracy,” the Greek Foreign Ministry stated on Friday in response to the seizure of the ships. They slammed Iran’s “violent taking over of two Greek-flagged ships,” and stated that “armed men then took the crew captive.”

The Ministry then stressed that the act would add further tension between the European Union and Iran and urged the country to immediately release the ships and their crews.


Индия спря износа за Захар







За сега няма да спират експорта на ориз, но това е базирано на анониме служител

"We have more than sufficient stocks of rice and there is no concern at all in terms of either prices or availability for exports and domestic requirements," said a senior government official involved in the decision making.

"At this stage, there is no consideration at all to prohibit rice exports," said the source, who didn't wish to be named in line with official rules.


 
Такова ми е нивото за съжаление. Не е като този твой унищожаващ ме, благоприличен, железен аргумент (ПРЕДХОЖДАЩ МОЯТА "ОБИДА", ЯВЯВАЩА СЕ ОТГОВОР):


Нямам ни един аргумент. Който се съмнява - нека просто прегледа всичките ми по-дълги постове в темата (и късите и те стават). Тогава истината за фалшивата ми аргументация лъсва като златна рубла/цент/пени/юан на слънце.:)


Просто ти казвам че Русия има процент от населението - който би я разрушил само за да се харесат на запада.

Пусна статия със стари цифри - това като статиите за 22 процента инфлация - и че не доволстват - като се опита да го изкараш че всички дето подкрепят операцията недоволстват и ме питаше защо. Аз пък ти казвам че недовлстват либералите на които тези дето подкрепят операцията се смеят.

Също като тхотката дето си е дошла от америка преди няколко месеца - и докато си чакала новата виза за да се махне отново - обикаляше по магазините да покаже колко много е поскъпнало всичко - да поскъпнало е ама не с толкова колкото при нас - на война като на война. Тяхната икономика реагира по добре от нашата.
 
Такова ми е нивото за съжаление. Не е като този твой унищожаващ ме, благоприличен, железен аргумент (ПРЕДХОЖДАЩ МОЯТА "ОБИДА", ЯВЯВАЩА СЕ ОТГОВОР):


Нямам ни един аргумент. Който се съмнява - нека просто прегледа всичките ми по-дълги постове в темата (и късите и те стават). Тогава истината за фалшивата ми аргументация лъсва като златна рубла/цент/пени/юан на слънце.:)
  • Експертите не са съгласни относно това колко близо сме до изграждането на изкуствен интелект на ниво човешко ниво.
  • Главният изследовател на AI на Meta наскоро каза, че моделите за машинно обучение могат да бъдат обучени без нужда от примери, обозначени с хора.
  • Но остават огромни препятствия, преди ИИ да развие нещо като интелигентност на човешко ниво.
Компютрите с интелигентност на ниво човешко ниво (AI) може да не са част от научната фантастика още дълго.


Ян Лекун , главният учен по изкуствен интелект в Meta, наскоро каза , че моделите за машинно обучение могат да бъдат обучени без примери, маркирани с хора. Неговите забележки дадоха нов живот на дебата за това дали машини, толкова интелигентни като хората, са възможни или дори достойна цел.


„Интелигентността на човешко ниво в AI е нещо, което ще остане да се види в близко бъдеще“, каза глобалният технологичен директор на EY Никола Морини Бианзино пред Lifewire в интервю по имейл. „Първо трябва да се съсредоточим върху изграждането на AI, който допълва човешкия интелект и е съвместим с функциите, които искаме да служи.



По-интелигентни машини​

В неотдавнашното събитие, проведено от Meta AI, LeCun обсъди възможните пътища към AI на ниво човек. Един възможен път, който LeCun проучва, е използването на модела за човешко развитие за обучение на AI. Например, изследователите проучват начини да накарат машините да научат за света чрез наблюдение по същия начин, както правят бебетата.


Лекун цитира обучението на хора и животни. „Какъв вид учене използват хората и животните, което не сме в състояние да възпроизведем в машини? Това е големият въпрос, който си задавам“, каза той.

"Креативността е уникална човешка черта и е трудно да се възпроизведе това с помощта на технология."

Но остават огромни препятствия, преди ИИ да развие нещо като интелигентност на човешко ниво. Въпреки че приемането на AI в предприятието е широко разпространено, AI все още е ограничен в способността си да постигне знания и креативност на ниво здрав разум, каза Бианзино.


„Креативността е уникална човешка черта и е трудно това да се възпроизведе с помощта на технология“, добави той. „Докато мислим как AI може да действа като софтуер, който да емулира човешкото познание, трябва внимателно да обмислим какви данни трябва да захранват софтуера.


Потенциалът на AI е изучаван през вековете, каза експертът по изкуствен интелект Мелтем Балан в интервю по имейл. Изследователите често спорят как да имитират човешкото възприятие, внимание и мотивация. Отворените източници доближават AI до човешкото ниво на възприятие, добави Балън.


„Въпреки това, интелигентността на човешко ниво има много повече елементи от разработването на алгоритми и конвейер (маркиране и увеличаване на данните)“, каза Балън. „Първо трябва да разберем синергията между мозъка и поведението на ниво, за да изградим алгоритми на невронно ниво, следвайки скоростите на задействане на невронно ниво и да го прилагаме през целия процес.



Рискове и награди​

Една област, в която изкуственият интелект на ниво човек може да бъде полезен, е киберсигурността, която е изправена пред голям недостиг на персонал , каза в имейл Кумар Саураб , главен изпълнителен директор на LogicHub, компания за киберсигурност, специализирана в използването на AI.




„Ние трябва спешно да ускорим използването на автоматизация, задвижвана от изкуствен интелект, само за да бъдем в крак“, добави той. „Хората не са добри в анализирането на хиляди сигнали за сигурност или в избирането на заплаха от милиони точки от данни, но машините са превъзходни в това. Тук не става дума за замяна на човешкия интелект, а по-скоро за увеличаване на човешките способности и превръщане на човешкия опит в автоматизация, която може да мащабира за да отговори на изискванията."


Мария Вирцикова , главен изпълнителен директор на Matsuko, приложение за холограма в реално време, което използва AI, каза, че истинската стойност на изкуствения интелект е в увеличаването на човешките способности, а не в създаването на машина, която може да действа сама.


„Добавянето на друг виртуален асистент – но за конкретни и прости задачи – е толкова просто, колкото клонирането на софтуер – незабавно, без триене и сравнително евтино“, каза Вирцикова. „Икономическото въздействие е дълбоко, но все пак не можем да го наречем „ИИ на човешко ниво“.“


Но ако някога се достигне AI на ниво човешко, въздействието върху обществото може да бъде дълбоко, каза Бианзино от EY. „Стойността на AI на ниво човек е, че AI ще стане наистина симбиотичен с човешкия интелект, като ни помага да работим по сложни задачи, да разбираме света по нови начини и да вземаме решения въз основа на прогнозни анализи“, добави той.


Въпреки това, повечето експерти са съгласни, че пристрастието ще продължи да бъде риск в развитието на AI на ниво човек. „Технолозите трябва внимателно да анализират данните, които използват, за да обучават тези модели и да гарантират, че са налице контроли, за да предотвратят прокрадването на собствените им лични пристрастия“, каза Бианзино.
 
Просто ти казвам че Русия има процент от населението - който би я разрушил само за да се харесат на запада.

Пусна статия със стари цифри - това като статиите за 22 процента инфлация - и че не доволстват - като се опита да го изкараш че всички дето подкрепят операцията недоволстват и ме питаше защо. Аз пък ти казвам че недовлстват либералите на които тези дето подкрепят операцията се смеят.

Също като тхотката дето си е дошла от америка преди няколко месеца - и докато си чакала новата виза за да се махне отново - обикаляше по магазините да покаже колко много е поскъпнало всичко - да поскъпнало е ама не с толкова колкото при нас - на война като на война. Тяхната икономика реагира по добре от нашата.
Това обяснява всички дълги, прилежно подготвени материали, пълни с факти и линкове към официални източници, които препостнах тук, нали?:) И в които категорично се посочва, че Запада е булшит. И в които точно се акцентира на туй, че В РУСИЯ ПРАВЯТ СЪЩОТО ГОМНО КАТО ЗАПАДА. И в които никога не се употребява и една мизерна опорка на смотаните либерали. Щото не са ги писали либерали, а антилиберали, които са против либералния шит, НО ЗА ДОБРОТО НА РУСКИЯ НАРОД. С който кремълската банда се гаври по същият начин, по който се гаврят навсякъде по света, вкл. в либералния запад.

Но ти не се интересуваш от фактите, а от заемането на страна.

"Блажени са вярващите.."

Доверяваме се на Плана...

Жив и здрав, твое неприкосновено право.

(Спори с укроманите, либерали, евро и американомани. Аз не съм от тях. Илиии...я чакай, ако не съм, но соча С ФАКТИ, че Русия прави същия глобалистичен, фашагски шит с народа си, тогава съм антирусия и съм либерална подлога? Нали:))
 
  • Експертите не са съгласни относно това колко близо сме до изграждането на изкуствен интелект на ниво човешко ниво.
  • Главният изследовател на AI на Meta наскоро каза, че моделите за машинно обучение могат да бъдат обучени без нужда от примери, обозначени с хора.
  • Но остават огромни препятствия, преди ИИ да развие нещо като интелигентност на човешко ниво.
Компютрите с интелигентност на ниво човешко ниво (AI) може да не са част от научната фантастика още дълго.


Ян Лекун , главният учен по изкуствен интелект в Meta, наскоро каза , че моделите за машинно обучение могат да бъдат обучени без примери, маркирани с хора. Неговите забележки дадоха нов живот на дебата за това дали машини, толкова интелигентни като хората, са възможни или дори достойна цел.


„Интелигентността на човешко ниво в AI е нещо, което ще остане да се види в близко бъдеще“, каза глобалният технологичен директор на EY Никола Морини Бианзино пред Lifewire в интервю по имейл. „Първо трябва да се съсредоточим върху изграждането на AI, който допълва човешкия интелект и е съвместим с функциите, които искаме да служи.



По-интелигентни машини​

В неотдавнашното събитие, проведено от Meta AI, LeCun обсъди възможните пътища към AI на ниво човек. Един възможен път, който LeCun проучва, е използването на модела за човешко развитие за обучение на AI. Например, изследователите проучват начини да накарат машините да научат за света чрез наблюдение по същия начин, както правят бебетата.


Лекун цитира обучението на хора и животни. „Какъв вид учене използват хората и животните, което не сме в състояние да възпроизведем в машини? Това е големият въпрос, който си задавам“, каза той.



Но остават огромни препятствия, преди ИИ да развие нещо като интелигентност на човешко ниво. Въпреки че приемането на AI в предприятието е широко разпространено, AI все още е ограничен в способността си да постигне знания и креативност на ниво здрав разум, каза Бианзино.


„Креативността е уникална човешка черта и е трудно това да се възпроизведе с помощта на технология“, добави той. „Докато мислим как AI може да действа като софтуер, който да емулира човешкото познание, трябва внимателно да обмислим какви данни трябва да захранват софтуера.


Потенциалът на AI е изучаван през вековете, каза експертът по изкуствен интелект Мелтем Балан в интервю по имейл. Изследователите често спорят как да имитират човешкото възприятие, внимание и мотивация. Отворените източници доближават AI до човешкото ниво на възприятие, добави Балън.


„Въпреки това, интелигентността на човешко ниво има много повече елементи от разработването на алгоритми и конвейер (маркиране и увеличаване на данните)“, каза Балън. „Първо трябва да разберем синергията между мозъка и поведението на ниво, за да изградим алгоритми на невронно ниво, следвайки скоростите на задействане на невронно ниво и да го прилагаме през целия процес.



Рискове и награди​

Една област, в която изкуственият интелект на ниво човек може да бъде полезен, е киберсигурността, която е изправена пред голям недостиг на персонал , каза в имейл Кумар Саураб , главен изпълнителен директор на LogicHub, компания за киберсигурност, специализирана в използването на AI.




„Ние трябва спешно да ускорим използването на автоматизация, задвижвана от изкуствен интелект, само за да бъдем в крак“, добави той. „Хората не са добри в анализирането на хиляди сигнали за сигурност или в избирането на заплаха от милиони точки от данни, но машините са превъзходни в това. Тук не става дума за замяна на човешкия интелект, а по-скоро за увеличаване на човешките способности и превръщане на човешкия опит в автоматизация, която може да мащабира за да отговори на изискванията."


Мария Вирцикова , главен изпълнителен директор на Matsuko, приложение за холограма в реално време, което използва AI, каза, че истинската стойност на изкуствения интелект е в увеличаването на човешките способности, а не в създаването на машина, която може да действа сама.


„Добавянето на друг виртуален асистент – но за конкретни и прости задачи – е толкова просто, колкото клонирането на софтуер – незабавно, без триене и сравнително евтино“, каза Вирцикова. „Икономическото въздействие е дълбоко, но все пак не можем да го наречем „ИИ на човешко ниво“.“


Но ако някога се достигне AI на ниво човешко, въздействието върху обществото може да бъде дълбоко, каза Бианзино от EY. „Стойността на AI на ниво човек е, че AI ще стане наистина симбиотичен с човешкия интелект, като ни помага да работим по сложни задачи, да разбираме света по нови начини и да вземаме решения въз основа на прогнозни анализи“, добави той.


Въпреки това, повечето експерти са съгласни, че пристрастието ще продължи да бъде риск в развитието на AI на ниво човек. „Технолозите трябва внимателно да анализират данните, които използват, за да обучават тези модели и да гарантират, че са налице контроли, за да предотвратят прокрадването на собствените им лични пристрастия“, каза Бианзино.
Значи за момента ще сме полухора, нема да сме ИИ-зирани хуманоиди. Добра новина:)
 
Ма вий сте патетични полухора бе, Лош, много сте Добрички всъщност. Слагаме кепенците и дай! Като дечица сте. Нито един ФАКТ не може да ми оспорите, но опорки на кило. Жалка история.:):):)

И макар че съм абсолютно срещу Западния фашизъм, 1000 пъти съм писал, дори повече от всеки друг тук вероятно, аз съм западна подлога и либерал, щом не съм за Русия, която прави същото като западните фашисти. Според вас.

Същото заради което римайнда ме нарича "русороб".:):):) Щот не заемам малоумната внушена от западната пропаганда позиция да плюя всичко руско на кило. Виждаш ли - същото е. Тва заради което римайнда ме нарича русороб, зарад същото русофилите ми викат либерал.

Логика.
И истина.
Абе идилия:)
 
Значи за момента ще сме полухора, нема да сме ИИ-зирани хуманоиди. Добра новина:)
Има надежда. Няма достатъчно критична маса (да не им давам идеи, но така или иначе не им подавам нещо ново). Освен маса, трябват и столове и други принадлежности. Така, че бъди спокоен, няма да е до година-две.
 
Има надежда. Няма достатъчно критична маса (да не им давам идеи, но така или иначе не им подавам нещо ново). Освен маса, трябват и столове и други принадлежности. Така, че бъди спокоен, няма да е до година-две.
:):) Няма, няма. Спи спокойно:)
 
Айде, сега и Царска подкрепа доди, всичко ше текне.

Цар Трол е тука във целата си прелест!
Ще псуйне и ще линкне клип за тежест.

:):)

Изчезвам от темата сега, уплаших се от котра-бандиста:)

(Той ся ше обясни накратко колко съм объркал. Или либерал. Нештакова.:))
 
Не разбрах сега в крайна сметка - лошо ли ше е ако Русия победи или?

Какъв е оптималният изход от "операцията"?

За великия древен прабългарски етнос имам предвид.
 
:):) Няма, няма. Спи спокойно:)
Има. 202* се преобръща, минава в атмосферата на 2021. Така, че имаме на разположение няколко месеца с промеждутъци, освен ако не си решил да служиш на тъмните сили :) Има добро в теб, но явно не съм аз който да го изкарам.
 
Не знам, не разбирам. "Русия" в момента нали е "всичко, което руската държава извършва над гражданите си"? Ами нека победи. Ще има руско биокодиране, руска биометрия, руска биосигурност, руско трепене со спутник, руско СБДС, руска соц кредитна система, руски цифров идентификатор, руски либерален мениджмънт над децата, оформяйки ги за бъдещата кастова система с фул контрол и тн... Демек: сичко, дето антилибералите се ужасяват и ненавиждат Запада. Само че ще е Руско.

Да живее славянската цивилизация.

Назадаровье.:)

(Чао, оставям ви с победата и бегам към други теми.)
 

Горе