Украйна - Русия какво ви е мнението

Един по един ги застига либертарианството и свободния пазар...

Пореден случай на убит бизнесмен разследват в Русия.

Тялото на 61-годишният мултимилионер Юрий Воронов е било открито да се носи в басейна му с огнестрелна рана в главата, съобщава Daily Mail.

Той е открит в дома си в предградие на Санкт Петербург, като около басейна са намерени пистолет Grand Power, както няколко гилзи.

Той е седмият богат руски бизнесмен, починал при мистериозни обстоятелства от началото на годината, много от тях с връзки с “Газпром”. Двама от тях са открити в същото предградие на Санкт Петербург.
И тука са аматьори ватенките. Уж пращат професионалисти, а те трепат само по един.
Виж в САЩ аматьорите какво правят - ще ми се тунквате тука, паради ще ми правите. Я да ви запуцам с картечницата... Абе, друго си е демокрацията.
 
И тука са аматьори ватенките. Уж пращат професионалисти, а те трепат само по един.
Виж в САЩ аматьорите какво правят - ще ми се тунквате тука, паради ще ми правите. Я да ви запуцам с картечницата... Абе, друго си е демокрацията.
Костов е виновен
 
Костов е виновен
Не, бе, невинен е затова, че разруши със замах цялата индустрия на страната ни и разпродаде на безценица всички предприятия.
 
Медведев - медиите му отредиха два реда но е повече.



Говорейки на Международния правен форум в Санкт Петербург, аз нарекох луди всякакви опити за създаване на трибунали или съдилища за така нареченото разследване на действията на Русия. Тези предложения са не само правно нищожни. Идеята да се накаже страната с най-голям ядрен потенциал е абсурдна сама по себе си. И потенциално заплашва съществуването на човечеството. Но сега бих искал да се спра на нещо друго. А именно, кой вика, че трябва да се съди Русия и да се ангажират наднационални органи за това? Кой е този смелчага или идиот?
Първосвещеникът е известен на всички. И той се справи много добре, за да сее хаос и разруха по света под соса на прословутата "истинска демокрация". Той умее брутално и примитивно да налага волята си, използвайки пари, безгръбначни васали, за благоприличие наричани "съюзници", и оръжия от най-високо качество.

Цялата американска история, от времето на завоеванието на индианците, е кървава война на унищожение. И говорим за най-жестокото изтребление на мирното население. Това се превърна в характерен стил на американската политика. Който и да е на власт там. По време на Втората световна война Съединените щати унищожиха Хирошима и Нагасаки по този начин - само за да оправдаят огромните разходи за ядрения "Проект Манхатън".

Безсмислени войни далеч от собствената си страна, САЩ продължиха. Без правила и без отношение към световната общност, която е „първа сред равни“, не е никакво постановление. Виетнам и Корея, Югославия и Ирак, Куба, Афганистан и Сирия добре знаят колко катастрофални са последиците от подобни нашествия - списъкът е дълъг и постоянно се актуализира. Америка е убила повече от 20 милиона души в 37 страни от края на Втората световна война, според проучване, публикувано в Global Research. Замислете се - повече от 20 МИЛИОНА! Авторът на тази статия, Джеймс А. Лукас, задава справедлив въпрос: колко "9/11" са инсценирали САЩ в други щати? Отговорът е около 10 хиляди. Когато бях във Виетнам, местни колеги ми напомниха, че общите загуби от войната с американците възлизат на три милиона души. Всички те са на съвестта на убийци от САЩ, които цинично се качиха в държава на хиляди километри, за да постигнат имперските си цели. Държава, която не ги заплашваше по никакъв начин, не беше и нямаше да бъде част от военни блокове и не беше съперник на САЩ на световната сцена. Да, ходехме. Резултатът - три милиона мъртви виетнамци! Кой е отговорен за това престъпление? Кой трибунал осъди морето от кръв, пролята от САЩ там и другаде? Никой! За тези цели не е създаден наднационален орган. Но броят на жертвите на престъпната политика на САЩ днес е сравним с жертвите на нацисткия режим.

И така, кой ще ни направи показен процес? Които безнаказано убиват хора и извършват военни престъпления, но не срещат реално осъждане във финансираните от тях международни структури? Тези, които толкова твърдо вярваха в своята изключителност и безнаказаност? Тези, които вярват, че имат право да съдят другите, но са извън юрисдикцията на който и да е съд?

С Русия това няма да стане. Те разбират това много добре. Затова мръсните кучета на войната спират с гнусния си лай. Но САЩ и техните безполезни мелези трябва да помнят думите на Писанието: „Не съдете, за да не бъдете съдени;
Така че един ден „великият ден на Неговия гняв няма да дойде в дома им и кой може да устои?“ (Библията. Откр. 6:17).
 
За това няма вой как обстрелват цивилни а се случва нон стоп.


Очаквам рева при ответния удар.
 
Накратко:

Оплаква се че местните не ги харесват и не са техните хора. Не обичат Украйна. и че им издават позициите на руснаците. И като завиели зад ъгъла ги кълняли на да издъхнат дано. И че всеки който е бил за Украйна по тези места отдавна се е махнал. Това било всичко което трябва да знаете за Донбас.

@EGraphix - понеже с теб спорехме какви са хората там

photo_2022-07-07_01-05-26.jpg
 
Както вече все повече хора разбират, войната за Украйна е претекст за планираната преди години криза с изкопаеми енергийни източници, която има за цел да принуди Запада да премине към много по-скъпа „зелена“ енергия, което ще позволи на населението да е още по-зависимо и следователно под пълен контрол. До какво води тази криза с промишлен газ/петрол става ясно, особено в Германия. Сенаторът по околната среда на Хамбург, вторият по големина град в страната с малко под 2 милиона жители, иска да се разпредели използването на топла вода, а ако е необходимо и отопление.

Сенаторът по околната среда на Хамбург Йенс Керстан предупреди миналата събота, че Хамбург може да ограничи наличието на топла вода в определени части от деня, ако възникне „остър недостиг на газ“ поради продължаващата „руска енергийна криза“.

Намираме се в много по-тежка криза, отколкото повечето хора си представят“, каза Керстан в интервю за Hamburger Abendblatt . Той настоя хората да вземат по-кратки душове, да спрат да пълнят ваните си (напълно) и да инсталират модерни термостати и водоспестяващи душове. „Колкото повече спестяваме сега , толкова по-добра ще бъде ситуацията през зимата, защото доставките (на газ) тогава ще се увеличат.“ Той предупреди във Welt am Sonntag, че градът също може да ограничи максималната стайна температура, т.е. отоплението.

Спирането на газа заплашва да убие голяма част от икономиката

"Газпром" намали доставките на газ по газопровода "Северен поток 1" с 60% за един месец. До средата на април германският внос на газ от Русия вече е спаднал от 55% на 35%. До лятото на 2024 г. това трябва да е намаляло допълнително до 10%.

Сега Германия внася повече LNG (втечнен газ), а също и повече природен газ от Холандия и Норвегия, но тъй като „зелените“ енергийни източници като вятър, слънце и вода далеч не могат да компенсират достатъчно, според Ясмин Фахими, ръководител на Германската федерация на синдикатите, може да се стигне до "колапсът на цели индустрии", включително алуминий, стъкло и химикали. „Това би имало огромни последици за цялата икономика и броя на работните места.“ BASF, един от най-големите химически концерни в света, скоро ще бъде близо до затваряне. .

Икономисти предупреждават, че германската икономика се насочва към загуба от 220 милиарда евро (6,5% от БВП), ако вносът на руски газ бъде спрян през следващите 2 години. По този начин нова рецесия ще стане „практически неизбежна“, според главния изпълнителен директор на Deutsche Bank. Междувременно правителството реши да ускори прехода от отопление на газ към термопомпи. До 2024 г. всеки дом трябва да бъде снабден с 65% „възобновяема“ енергия.

Рекордна инфлация в "банановите републики" на ЕС

Главно благодарение на огромните увеличения на цените на енергията и горивата и почти неограниченото печатане на евро от ЕЦБ (което всъщност не е нищо повече от прикрит данък, който същевременно подкопава пенсионните фондове), инфлацията в Европа се повиши до рекордно високи нива. В поне една трета от ЕС той вече надхвърля 10%, като на върха са Естония (19%), Литва (16,8%), България (14,4%) и Чехия (14,2%). Белгия вече също е над 10%.

Краят на поскъпването засега не се очертава. Тъй като хората имат все по-малко за харчене, едно от основните последствия е, че цените на жилищата и земята в различни страни сега започват да падат, което е предвестник на нови вълнения на жилищния пазар и финансова криза, които най-вероятно няма да закъснеят.

42% от германското население вече е принудено да бъде по-пестеливо при готвене и консумация на газ поради изключително високите цени, а 1 на всеки 6 дори е принуден да пропуска цели хранения.


„Независимо дали искаме да го признаем или не, така наречените „развити икономики“ на САЩ, Европа и Япония в действителност не са нищо друго освен фалирали икономики, истински бананови републики “, казва Егон фон Грейерц, основател на швейцарската Matterhorn Asset Management. „Единствената възможност, която нашите дребни елити имат, е инфлацията"> И според него това е умишлено предизвикано, за да се отърве от гигантската планина от дългове, които никога няма да бъдат върнати на гърба на гражданите.

.............
...И тва е само началото. Кво беше сега: "Европа ще отреже ватенките, изобщо няма да усети криза, ще преминем към неруски енергийни източници, към зелени технологии, и ще си гледаме кефа за разлика от руснаците", особено се каза за Германия как никви проблеми нямала да има. Кой го беше казал....:)
 
понеже с теб спорехме какви са хората там
Щом в телеграма го пише, вярно е.

всеки който е бил за Украйна по тези места отдавна се е махнал.
Ето ти го отговора. В България също има 30% малоумници, които искат русия да ни освободи и й се кланят като на втора родина. Това не значи, че трябва да ги изселим или да им направим автономна република по черноморието например. Ако всеки регион започне да си прави отделна държава, до къде ще я докараме?
 
Както вече все повече хора разбират, войната за Украйна е претекст за планираната преди години криза с изкопаеми енергийни източници, която има за цел да принуди Запада да премине към много по-скъпа „зелена“ енергия, което ще позволи на населението да е още по-зависимо и следователно под пълен контрол.
Вчера ЕП утвърди природния газ и атомната енергия в пакета с "чисти източници на енергия". Това стана именно заради войната в Украйна, вече има обрат и тоя "план" май няма да се състои.
 
Вчера ЕП утвърди природния газ и атомната енергия в пакета с "чисти източници на енергия". Това стана именно заради войната в Украйна, вече има обрат и тоя "план" май няма да се състои.
Еми значи отпада и идните месеци и после години трябва да очакваме само подобрение, никви кризи. (На германските власти също трябва да им кажем да сменят реториката да не стряскат ората. Те сигурно след вчерашното утвърждаване на газа и атома, сами ще сменят наратива де. Сега ще видим.)

Аз за Дайо Джайеобата ми е мъчно ако му забранят да увеличава парното как ще изкара зимата, от Африка момчето, не носи на студ. Инак аз съм куче и няма проблеми..
 
Еми значи отпада и идните месеци и после години трябва да очакваме само подобрение, никви кризи. (На германските власти също трябва да им кажем да сменят реториката да не стряскат ората. Те сигурно след вчерашното утвърждаване на газа и атома, сами ще сменят наратива де. Сега ще видим.)
Кризи ще има както е имало винаги. Сега ще са от части заради войната и от части заради малоумната зелена политика. Германците за мое съжаление се самоубиват от доста време и не само икономически. Там зелените и либерастите са завзели почти цялата власт и една хубава криза може да ги изчисти. Все пак има "учени", които говорят че трябва да спрем отглеждането на крави, защото като пръднели отделяли метан и замърсявали планетата. Там такива виреят заради презадоволяването, което има обществото. От немай на къде започват да приемат подобни глупости за "проблеми" и да се борят с тях. Така че, една криза само ще помогне да се изчистим от тая паплач.

Аз за Дайо Джайеобата ми е мъчно ако му забранят да увеличава парното как ще изкара зимата, от Африка момчето, не носи на студ. Инак аз съм куче и няма проблеми..
Аз съм по-притеснен за новия - Бабакар Дион :oops:
 
Аз съм по-притеснен за новия - Бабакар Дион :oops:
:):):) И Бабакарката Дион ли дойде. Мулат ли е, на Селин Дион незаконният син от Абубакар "Тити" Камара да не е?

Ейй, остайх го тоя футбол, тва Локо, един мач не съм гледал, много съм разочарован от себе си:(
Къде свършиха в класирането? За УЕФА ще цъкат ли поне? Новото първенство кога почва (да гледам малко)?
 
Здравейте!

Бих искал да използвам тази платформа за да предупредя Нандибанди и Контра, понеже знам, че обичат градинките си:

"ГРАДИНАРИТЕ са предупредени, че техният навик може да ги изложи на повишен риск от сърдечни заболявания.

Медиците установиха, че замърсителите в почвата могат да имат „вредно въздействие върху сърдечно-съдовата система“.

Резултатите от анализа накараха експертите да препоръчат хората да носят маска за лице , ако са в близък контакт с почвата.

Експерти от Университетския медицински център Майнц, Германия , казаха, че замърсяването на въздуха, водата и почвата е причина за най-малко девет милиона смъртни случая всяка година..."
 
В България също има 30% малоумници, които искат русия да ни освободи
Смях в залата. Всъщност има 70% русофили и около 20% истерични джендър-либерасти, които изобщо не знаят на коя планета са. Това, че са по-вресливи и се дава поле за изява само на тях има ясна цел - да се създаде илюзията, че са мнозинство. Е, не сте!
п.с. Спести си смешните соц-проучавания, които също имат задачата да прокарат пропагандния наратив, че българите са русофоби. ;)

Ако всеки регион започне да си прави отделна държава, до къде ще я докараме?
Ми що не го каза това, когато късаха територии от Югославия, бе пич? Когато албанските косовари се цепеха, американците бяха За. И не само - те нападнаха суверенна държава и бомбандираха болници и жилищни сгради. Удряха с обеднен уран - нещо, което е против всички военни конвенции.

Значи, прощавам ви тъпотата, ама лицемерието ви е адски дразнещо.
 
Смях в залата. Всъщност има 70% русофили и около 20% истерични джендър-либерасти, които изобщо не знаят на коя планета са.
Точно обратното. Масовата част от хората, които не харесват соца не са либерасти, либерасти са основно около 18-25 годишните, точно защото не знаят къде се намират. Всеки млад човек в един момент е социалист, защото носи розовите очила. Лошото е когато вече си дърт и продължаваш да си социалист.

Ми що не го каза това, когато късаха територии от Югославия, бе пич?
Къде да го кажа, във форума ли? Смисъла на живота ми не се върти около този форум, както е при теб. Не един път съм казвал, че не одобрявам и мизериите на САЩ, едни и същи са нещата, просто две различни големи сили.

Значи, прощавам ви тъпотата,
Тъпота е на дърти години да вярваш, че може да има нещо безплатно.
 
Щом в телеграма го пише, вярно е.


Ето ти го отговора. В България също има 30% малоумници, които искат русия да ни освободи и й се кланят като на втора родина. Това не значи, че трябва да ги изселим или да им направим автономна република по черноморието например. Ако всеки регион започне да си прави отделна държава, до къде ще я докараме?

Един западен репортер син чек марк цитираше войник който едва беше оцелял след Рубежно и Попасная разправяше че в Попасная 30% били за Русия - 40 процента не им пукало и 30% ги подкрепяли ама се били махнали - пусках туита преди време.

А Попансая беше в градът в който се намираше централата на СБУ за Донбас. Разбирай украинското контраразузнаване което се бори със мислещите "грешно" и е направила голяма част от мизериите на местните.

Има разлика с Украйна те дори не искат да ги освобождават ама да си където дядо им е бил - Донбасс е пришит административно към Украйна 1922 от Болшевиките - преди това са си били руснаци част от Руската Империя. Крим е пришит 1954 от Хрушчов преди това 200 години са си били част от Руската Империя и са руснаци.

По времето на СССР няма разлика към къде са закачени ама две три поколения по-късно се появява.

И не са 30% ами са близо 50% защото успяват да си спечелят честно избори с про руски кандидати.

Освен това не са малоумници, а са по умната част на населението както показва статистиката за публикуваните научни трудове на 10 000 население, които са 3-4 пъти повече от най-бандеровските части на Украйна.


photo_2022-06-09_11-55-49.jpg
 
Последно редактирано:
социалист,
При това плоско мислене, не знам с какво основание вириш нос. Какъв ''социализъм, бре пиле шарено??? Какви 5 лева? Да си на страната на Русия в конретния конфликт няма нищо общо с носталгия по соца.

Всъщност, точно обратното е валидно - ние сме против действията на либерастичния агресивен Запад, защото те много напомнят за комунистическите тоталитарни прийоми.

Едно време Рамбо беше персона нон грата, днеска са Достоевски, Пушкин и Чайковски.

Културна, интелектуална и всякаква деградация на личността. Това докараха любимите ви господари.
 

Горе