Украйна - Русия какво ви е мнението

Не само страните, които са против са въвели санкции. Не на всички страни им е изгодно да въведат такива.
Обаче на нас ни е супер изгодно, защото Европа говори в един глас :D
 
@ReminD, плуваш ли? :)

 
All hail Lend-Lease!!!

12 HIMERS-a минус 4 = 8.

@ReminD да сметне колко процента са аут. Все пак се доказа, че много добър в тази дисциплина :D
 
Последно редактирано:
Обаче на нас ни е супер изгодно, защото Европа говори в един глас :D
Питай сърбите - те няма санкции, но всичко им е скъпо, онзи ден и газта им спряха за кратко и сега вече търсят азерска и те.
 
Питай сърбите - те няма санкции, но всичко им е скъпо, онзи ден и газта им спряха за кратко и сега вече търсят азерска и те.
А бе стига с този мармот дето завива шоколади. Азерите отдавна продават повече от колкото произвеждат минус вътрешното потребление. А сети какво става в Баку, трият руското знаме от молекулите :D

А ти първо питай българите - всичко им е скъпо.
 
LFdeR-Headshot-July-2021_square-989x1024.jpg
 
Отдавна не съм писал по темата, но май скоро ПОЛША ще се включи във войната и очаквам да разделят Украйна на парчета между Русия и някои други страни, като на ПОЛША също ще и дадат едно тлъсто парче.. запазете този пост .
 
Последно редактирано:
като на ПОЛША също ще му дадат едно тлъсто парче.
1.Полша е в женски род, бре пиле. Кво тва ''му''.
2. Полша вече си взе контрола над украйна, по-точно - дадоха ѝ го.
запазете този пост .
Мое ли си го избродирам на ковьорче? :)
 
1.Полша е в женски род, бре пиле. Кво тва ''му''.
Не се знае в днешно време. То и Римандо така разправя - за другарка полска, ама да не излезе и тя с пиле под полата...
 
Отдавна не съм писал по темата, но май скоро ПОЛША ще се включи във войната и очаквам да разделят Украйна на парчета между Русия и някои други страни, като на ПОЛША също ще и дадат едно тлъсто парче.. запазете този пост .
Аз очаквам скоро да започнем да имигрираме към Беларус, тъй като стандарта там бил толкова висок, че США могат само да си мечтаят. Ще чакаме на опашки за зелени карти, ще търсим роднински връзки …
Пък може и към Русия, чувам че в Санк Петербург било много хубаво?
 
Това че подкрепяме Запада, от който сме част...
... да имигрираме към Беларус...
Ако имаш желание да Имигрираш нанякъде, Западът е една от малкото опции, ако сметнем че наистина така или иначе сме в Запада.

Но дали е така или това е просто комбинация от когнитивен дизонанс и фрапираща неграмотност, някой специалист да се изкаже.
 
Ако имаш желание да Имигрираш нанякъде, Западът е една от малкото опции, ако сметнем че наистина така или иначе сме в Запада.

Но дали е така или това е просто комбинация от когнитивен дизонанс и фрапираща неграмотност, някой специалист да се изкаже.
Сарказъм dude … не виждаш ли че имитирам лудото лелче

Колкото до Имиграцията: https://bg.gadget-info.com/difference-between-immigrate
 


Интересно, че Ирак когато влиза в Кувейт и и пали кладенците - докато се събира огрооомна армия на полуострова с ултиматум да си тръгнат от Кувейт ( САЩ + много държави ) - Садамчо се пробва да атакува Израел, която не участва в коалицията заради много лоши отношения с някои от страните, които 'хостват' - силите, които лека полека се увеличават и събират на полуострова.

Та ракетите СКЪД дето ние нарязахме, Ирак са се мъчили да стрелят с тях Израел, за да ги провокират да влязат в коалицията, и да се разтури алианса - интересен ход, само че САЩ и слагат патриоти (пво) , и почти нищо не уцелва целта. Тея ракети впрочем са забранени, среден обсег.

пс: Идеята явно му е била, че Израел ще отвърне, и така СА и други държави, дето се приютяват от алианса за няколко месеца - ще напуснат коалицията, и така ще се провали всичко.

Пускам заради начина, по който е проведена цялата операция, с deadline месеци, и искащи да се разкарат от Кувейт - тая война променя след това всички следващи, като показва, че с пълен въздушен контрол, играта свършва много бързо - за първите дни и унищожават цялата комуникация, ПВО, хъбове, кули, радио излъчвания - буквално ги оставят слепи.

На всичкото отгоре, NightHawk самолетите бомбят и - 9 години ще минат, преди тоя самолет да стане виден и да излезе на светло, като съществуващ. Също са се мъчили и да стрелят по суперсамолетоносач, но флотата и няма шанс, с тея летища подвижни и съпорт дето имат отгоре и под вода.

Садамчо го оставят да си управлява, след като се договаря и напуска Кувейт, и ще остане на власт до 2003 година, когато си довършват работата.

Интересни изводи може да си направил от тея войни през годините, както от военна гледна точка, така и от геополитическа и икономическа.
 
Последно редактирано:
пс: Пускали са и Warthog-a в Ирак да прави на сол, заедно с ground army

- @nandibandi Понеже няколко пъти те засичам в темата да казваш, че са "бомбили" с обеднен уран Сърбия - не само Сърбия, и Ирак. И не става дума за бомби - а точно за е тоя "brrrrrrr" самолет, като 230+ мисля беше урана в таблицата, желязото към 50 - смятай каква плътност повече и тежест има - и какво се случва с танковете като отгоре им се изсипва ей такъв самолет - всичко става на масло. - Та бомбите не са бомби, а са противобойни снаряди, каних се преди да те поправям, че явно не знаеше. Та тоя самолет не е на въоръжение вече - такива снаряди ползва Русия вмомента също - предимно по танковете, като идеята е ясна - повече тежест, плътност, и поражения. И още 15-тина държави, изобщо който може да ги прави - ги прави, щото пробиват броня като масло всравнение с друг материал.

пс: Тоя самолет оръдието му е от кораб, закачено за 'самолет'. За съжаление в модерно време е доста уязвима цел, и е retired. Русия също имат подобна картечница на Миг-27 вариант - познай с какви снаряди : ) . Дано си научила нещо ново.

Впрочем в Сърбия от 94-та година патрулира и даже са се пробвали самальоти да го свалят, има и свалян такъв там след това - та това са така наречените 'бомби с уран' - бронебойни снаряди, дето идеята е това самолетче да мине отгоре , като лети близо под спектъра на радарите - и направи "бррррррррр" , по някой конвой, и всичко стане на масло за секунди. Остава уникален самолет, не само заради оръдието от 'кораб' , дето му е закачено, ами и заради подсилените с титаниум и броня кабина.

Израел винаги са се молели да им дадът въпросният самолет, защото е уникален срещу точно противници, с които те се бият, и ще и върши работа. Не са им дали дори на тях. Мисля, че само Ф-15 и дават и то с огромни компромиси - и то защото е супер маневрен, и израелските асове са толкова добри, че го ползват за 'стръв' - отива Ф-15 напред, и целта е да го прихване ПВО-то на противника - след това маневрира и избягва удар - но вмомента, когато ПВО засече Ф-15ката - зад него има други, които локализират сигнала от ПВО-то, и работата им е да го унищожат.
Ф-15 - е това, за времето си 70-те и 80-те, което е Ф-22 вмомента, Ф-16 пък им е по-евтиния вариант с някои компромиси. И 15-ката още се ползва - много голяма машина за времето си.
Ф-35 пък само страни, които са давали пари по време на строежа и изпитанията, могат да го купят мисля. Те го раздават на страни, но Ф-22 никога не би видял чужди ръце със сигурност. Но и Ф-22 и Ф-35 струват майка си и баща си - Идеята на Ф-35 е да замени 4 типа самолети - на USAF/ NAVY - като 2 от вариантите са за самолетоносачи, и излита вертикално - Но пък 4 в 1 , след време цялото им снаряжение на някой самолетносач, ще е ударната група само от един тип самолет, не няколко - F-15, хорнет и т.н...



Интересното е да видим NGAD програмата им ( next generation air dominance ) - 2030 ще има повече инфо - става въпрос за шесто поколение нов самолет, който вмомента се разработва - да видим накъде ще се развие и каква роля ще има, но като се има предвид Ф-22 и Ф-35 - не мога да си представя какво чудо ще е това новото самолетче. Ще е интересно ако САЩ направят шесто поколение, а Русия и Китай още нямат пето такова. СУ-57 има по-малко от десет мисля, и е в процес на тестове още.



 
Последно редактирано:
Сарказъм dude … не виждаш ли че имитирам лудото лелче

Колкото до Имиграцията: https://bg.gadget-info.com/difference-between-immigrate
Малка пишка или неработеща? Няколко пъти подминавам тъпите ти опити за заяждане, но всичко си има граници.

Ти си смешно комплексарче, което си мисли, че жената в темата е най-добрата мишена, понеже е по-слаба. Хванал си се за мен, все едно съм полата на майка ти. Я ходи се шибай, тъпанар.

Не съм единствената, изразила конкретна позиция, но ти се хващаш само за моите мнения. Страх ли те е да се конфронтираш с момчетата? Със сигурност, и има защо. Ти си импотентен по всички възможни дефиниции на думата.

Ти не спориш по същество, а се заяждаш на личностна основа. Това показва, че си просто едно жалко дребно човечЕ, което си търси слаби врагове, осъзнавайки нищожния си капацитет.

Е, сгрешил си. Не съм по-слаба от теб. Мога да сипвам добре, когато бъде премината определена граница. Дотук не си казал нищо смислено. Нямаш аргументи. За теб заяждането с жена е единственият начин да се почувстваш силен и значим, което показва колко си тъп. Това е най-сигурния начин да покажеш колко си жалък.

Ако не можеш да водиш аргументиран спор, разкарай се от темата.

Обърни внимание, че всички останали загърбихме личните нападки. Само ти продължаваш да се дърляш като недорасляк.

Ако имаш аргументи - изложи ги като нормален човек. Ако държиш да правим цирк - заповядай. Аз отивам да взема големия черпак.
 
Путин се договаря да не пречи на износа на зърно от Украйна. Подписва се, обещава. Няма да правя вече така, няма да обстрелвам пристанищата, от които се изнасят храни за света (главно по-бедния и по-склонния да подкрепя Путин свят). На другия ден обстрелва пристанището в Одеса. Та кой искаше преговори с Путин за газа?
 
Рептилката ли беше тая?
Каква рептилка - тя ще оправи света! (Заедно с другите.)
Иска да приобщи и нас, бедните глупци, към оправянето. (Фастито и Чилко поне ще ги прилапа, те нали бленуват по положителната трансформация в зелени краски.)
-
ЛИН ФОРЕСТЪР ДЕ РОТШИЛД
| INCLUSIVE CAPITAL PARTNERS
| ОСНОВАТЕЛ И УПРАВЛЯВАЩ ПАРТНЬОР


ЛИН ФОРЕСТЕР ДЕ РОТШИЛД е съдружник-учредител и управляващ партньор на Inclusive Capital Partners, инвестиционен мениджър за $3B Spring Fund, който търси положително диференцирана възвращаемост чрез внедряване на своите управленски умения и дисциплина на стойността на инвестициите, за да подобри екологичните и обществените резултати на бизнеса, в който инвестира. До юли 2020 г. тя беше главен изпълнителен директор на EL Rothschild LLC, семеен офис с интереси в частни компании, публични пазари и недвижими имоти. Тя също така е основател на Коалицията за приобщаващ капитализъм и Съвета за приобщаващ капитализъм, организации с нестопанска цел, които разработват новаторски инициативи с глобални изпълнителни директори и изтъкнати лидери в правителството и гражданското общество, за да катализират действия, които трансформират капитализма и правят нашите икономики и общества, по-приобщаващи, динамични, устойчиви и надеждни.

От 2000 г. Лин е член на борда на директорите и комитета по номиниране и управление на компаниите Estee Lauder. Тя също е служила в бордовете на The Economist Group, Gulfstream, General Instruments, Bronfman-Rothschild и Weather Central. Като част от нейната благотворителна дейност, тя участва в Борда и Изпълнителния комитет на Института за международна икономика Питърсън, Консултативния съвет за фокусиране на капитала в дългосрочен план (“FCLT”), Института Маккейн за международно лидерство и фондация ERANDA Rothschild (семейна фондация на де Ротшилд) и е член на Съвета за международни отношения и Chatham House.

Преди това тя е била член на Консултативния комитет за национална информационна инфраструктура и секретар на Консултативния съвет по енергетика при президента Клинтън и като член на Консултативния комитет на ООН за приобщаващи финансови услуги (2006-2011 г.).

Лин често е изтъкван лектор на глобални форуми и корпоративни и университетски събития, включително в Организацията на обединените нации, Световната банка, Форума на инвеститорите на G20, OECD, Swiss Re, Temasek, Bloomberg, Оксфордския университет, Цинхуа и Пекинския университет. Публикувала е също във The Financial Times, The Wall Street Journal, The New York Times и The Guardian. През 2007 г. Лин е награден с Commendatore Ordine al Merito della Repubblica Italiana. Завършила е Magna cum Laude и Beta Kappa от Pomona College в Claremont, Калифорния (1976) и от Columbia University School of Law, NYC (1980) с доктор по право с отличие (Harlen Fiske Stone Scholar).
 
Това пък с новините е такава глупост. Има си разнообразие от медии и всеки си чете това, което му харесва. Всеки си пише това, което иска. Никой няма да го затворят, само защото нарича това война или защото не го нарича така. Има безброй гледни точки (само виж онова умствено изостаналото какви парцали пуска постоянно) и дори се изпращат репортери на място, за да отразяват, за разлика от Русия, които спряха почти всички медии и отразяват единствено това, което им кажат.

Факт е че Украйна спечели информационната война. Света е на тяхна страна, независимо кой е крив и кой е прав. Но това е нормална човешка психология да защитаваш по-слабия. Лицемерие или не, хората не искат война, независимо кой я стартира. За нормалните хора не е оправдано да нападаш една от най-бедните държави, противник, който е по-слаб поне 10 пъти от теб и няма никакъв шанс за победа. Разбира се че хората ще са на тяхна страна.
Правят се някакво паралели със Сирия, Либия и Ирак, но разликите с тази ситуация са толкова огромни, дори няма да навлизам в сравнения, защото е абсурдно.

Нито ЕС ще се разпадне след войната, нито Русия. И двете страни ще имат някакви щети и живота ще си продължи. Ние ще си намерим алтернативни доставчици и ще залагаме по-силно на зелена енергия. За мен лично е по-добре така, отколкото да продължават да ни изнудват за всяко тяхно решение. Запада са спечелили студената война, ще спечелят и тази, като този път поне сме от правилната страна, защото вече и ние сме Запада.
Това може дори да ни помогне да се откъснем от влиянието на САЩ и най накрая да се работи по собствена отбрана. Поне така се надявам.
Да, медиите са консолидирани, но имаш избор какво да четеш. Доказателство са както ти казах парцалите на онова психично болното искърско отроче. Ако беше както ти казваш, тук всички щяха да говорят как Украйна са цвете за мирисане, най-добрата нация, която е нападната от най-лошата такава. Ти самият изпраща статии от същите тези консолидирани медии, които преди години пишеха, че Украинците са зле и не трябва да се допускат до ЕС и прочее. Кое е вярното сега?

Имаме избор какво да четем и можем да си пресяваме информацията както ни е удобно. В Русия нямат тази привилегия. Преди почти липсваше, защото са силно ограничени медиите, а сега изобщо я няма. Пробвай да кажеш, че има война там и пак ще си говорим. Тук излизаш и псуваш президента, целиш го и прочее и нищо не ти правят. Изобщо има ли смисъл да се сравняват свободите? В Русия за свобода на каквото и да е не може и да става дума!

Не само страните, които са против са въвели санкции. Не на всички страни им е изгодно да въведат такива. Имаше гласуване на ООН относно войната и 95% от страните в него се обявиха против войната.

Спорно е поради какво точно се е разпаднал СССР, но за пръв път чувам причината да е била надпреварата за въоръжаване. Дори и без тази надпревара никога не са имали шанс да направят нещо, след като не взимат най-важното човешко качество под внимание - алчността. Такъв подтиснически режим е нямало шанс да оцелее много дълго и всъщност армията е била до голяма степен причина да се задържи изобщо (виж Полша, Чехия, Унгария).

Съгласен съм за ограниченията на икономиките. Това са тъпи политици, които го правят с цел да спечелят следващите избори - Орбан, който ще си фалира бензионстанциите например. И друг пример за политики за спечелване на изборите - Вучич, който договори евтин руски газ, но само за 6 месеца, после преминаха на 70% TTF + 30% Brent (както всички други) и сега супер случайно се оглеждат и те за Азерски. Това са тъпи популисти, които се възползват от тъпите хора и правят решения, които ще доведат до бързи дивиденти - у нас пример за това е квотата за българската музика.

Но по темата - браво на Русия за липсата на ограничения, това е един от най-добрите инструменти за справяне с подобна криза. В отчаяните времена се изискват отчаяни мерки и за тях това ще проработи много добре.

пс: Част от бизнеса е свободен от данъци - това не е ли само ИТ бизнеса? Или има и други?

пс2: Това че подкрепяме Запада, от който сме част, не означава че подкрепяме всички N пола, глупости с бежанците, спирането на ядрените централи и т.н. Както и това че ти подкрепяш Руския режим не означава, че подкрепяш издевателствата, които направиха в Буча и обстрела на цивилни.
Леле. Добре, че наминаваш понякога. Аз поне съм благодарен.
 

Горе