Украйна - Русия какво ви е мнението

Виница от кога е столица на Украйна, че сравняваш дома на Армията в София? Тва нещо може да го сравниш с дома на пенсионера в Силистра. Доста тегав военен обект, само бивши партизани има вътре. Стреляш ли посред бял ден в центъра на град, който е далеч от фронтовата линия, ясно осъзнаваш, че ще причиниш цивилни жертви.

Ма как си ги нагласяш. Кви санкции да им наложат Судан и Чад или Куба и Чили? Да им спрат кубинските пури ли ? Дори да приемем внушението ти за меродавно, предпочитам да съм част от този свят, отколкото в свят с Китай, Сирия, Иран, Северна Корея и Виетнам. Запада със всичките си моментни нео-марксистки простотии е далеч по-добро място за живот, отколкото "алтернативата" с горепосочените страни. Това не е алтернатива на нео-марксизма, това в пъти по-лош бич. Единственото хубаво е, че спомага за разпада му.

Тука май картинката е друга?
war_ukraine_infographic_support.png

Бразилия е state supported една резолюция която не означава нищо и няма никаква правна тежест. Освен това не знаем колко страни са били изнудени да гласуват така. На другото гласуване са ги изнудвали Сърбите. :)

Също Бразилия - ще купуваме руски дизел и торове . На въпроса колко ще купувате - колкото е възможно

UNITED NATIONS (AP) — Brazil’s foreign minister said Tuesday the country wants to buy as much diesel fuel as it can from Russia following a deal with Moscow.

Carlos França called Russia “a strategic partner” and said Brazil is in short supply of diesel.




Никой не те кара да живееш там - новия брикс световен ред няма идеология - само бизнес - всяка страна ще си живее както си поиска.
 
Последно редактирано:
Та бомбите не са бомби, а са противобойни снаряди, каних се преди да те поправям, че явно не знаеше.
Ко речи?

BTW колко процента останаха от поредното wunderwaffe дето размазва руснаницте? HINT 12 - 4 = 8 :D
 
Да, медиите са консолидирани, но имаш избор какво да четеш. Доказателство са както ти казах парцалите на онова психично болното искърско отроче. Ако беше както ти казваш, тук всички щяха да говорят как Украйна са цвете за мирисане, най-добрата нация, която е нападната от най-лошата такава. Ти самият изпраща статии от същите тези консолидирани медии, които преди години пишеха, че Украинците са зле и не трябва да се допускат до ЕС и прочее. Кое е вярното сега?

Имаме избор какво да четем и можем да си пресяваме информацията както ни е удобно. В Русия нямат тази привилегия. Преди почти липсваше, защото са силно ограничени медиите, а сега изобщо я няма. Пробвай да кажеш, че има война там и пак ще си говорим. Тук излизаш и псуваш президента, целиш го и прочее и нищо не ти правят. Изобщо има ли смисъл да се сравняват свободите? В Русия за свобода на каквото и да е не може и да става дума!

Не само страните, които са против са въвели санкции. Не на всички страни им е изгодно да въведат такива. Имаше гласуване на ООН относно войната и 95% от страните в него се обявиха против войната.

Спорно е поради какво точно се е разпаднал СССР, но за пръв път чувам причината да е била надпреварата за въоръжаване. Дори и без тази надпревара никога не са имали шанс да направят нещо, след като не взимат най-важното човешко качество под внимание - алчността. Такъв подтиснически режим е нямало шанс да оцелее много дълго и всъщност армията е била до голяма степен причина да се задържи изобщо (виж Полша, Чехия, Унгария).

Съгласен съм за ограниченията на икономиките. Това са тъпи политици, които го правят с цел да спечелят следващите избори - Орбан, който ще си фалира бензионстанциите например. И друг пример за политики за спечелване на изборите - Вучич, който договори евтин руски газ, но само за 6 месеца, после преминаха на 70% TTF + 30% Brent (както всички други) и сега супер случайно се оглеждат и те за Азерски. Това са тъпи популисти, които се възползват от тъпите хора и правят решения, които ще доведат до бързи дивиденти - у нас пример за това е квотата за българската музика.

Но по темата - браво на Русия за липсата на ограничения, това е един от най-добрите инструменти за справяне с подобна криза. В отчаяните времена се изискват отчаяни мерки и за тях това ще проработи много добре.

пс: Част от бизнеса е свободен от данъци - това не е ли само ИТ бизнеса? Или има и други?

пс2: Това че подкрепяме Запада, от който сме част, не означава че подкрепяме всички N пола, глупости с бежанците, спирането на ядрените централи и т.н. Както и това че ти подкрепяш Руския режим не означава, че подкрепяш издевателствата, които направиха в Буча и обстрела на цивилни.

Пишеш все едноче го знаеш за Руските медии - там не липсва нищо - просто вместо да се обявява за истина се обяснява защо е фалш

Нали цялата идея на санкциите беше че така уж щяло да се спре финансирането на на войната. затова ЕС си самоубива икономиката за страна която нито е член на ЕС нито на НАТО - Ако се обявиш за нещо на думи в документ който няма никаква правна тежест - просто деклация на хартия. Но след това си извадиш портфейла и с него гласуваш по друг начин има голяма разлика. :)

Азерския газ първо е недостатъчен за цяла Европа второ е 19.9% Лукойл който държат толкова от основното Азерско находище и 25% от правата от бъдещи преспективни находища. Трето имаш една газпромска тръба която ходи до Баку и се среща с тръбата която идва от Азерското находище там. Азерите ако трябва да продадът на някакви тъпаци к не руска газ която нямат - просто натискат няколко копчета как тече газта (на картата най долу) и почва да тече от горе на ляво. :)
Терминала е добре да го има - ама въпроса е какво ще правят тази зима топлофикациите и в София и в Пловдив.

Цената стана толкова висока заради изкуствения дефицит който си налагаме. Базирано лошо плануване.


Азерския газ не е толкова Азерски :)


In September 2021 Lukoil, Russia’s largest oil company, bought a 25 percent stake in Azerbaijan's Shallow Water Absheron Peninsula (SWAP) exploration project, partnering with BP and Azerbaijan's state oil company SOCAR. That project is expected to develop a viable gas field that will be able to produce gas for export.


Then, on February 18, Lukoil nearly doubled its stake in Azerbaijan's giant Shah Deniz gas field – which provides the bulk of Azerbaijan's export gas – and the South Caucasus Pipeline (SCP), which carries that gas as far as Turkey, from 10 to 19.99 percent.

Ще е само 20-25 процента руски газ според официалните източници - според не официалните и повече - слуховете са че от години Азербейджан продава повече отколкото добива - Как го прави ? По тръбата от съветско време която ходи до Баку купува от Газпром на едро и препродава с надценка - чист бизнес. :)

Виж файлът 24844
 
@fast_and_the_curious

Путин се договаря да не пречи на износа на зърно от Украйна. Подписва се, обещава. Няма да правя вече така, няма да обстрелвам пристанищата, от които се изнасят храни за света (главно по-бедния и по-склонния да подкрепя Путин свят). На другия ден обстрелва пристанището в Одеса. Та кой искаше преговори с Путин за газа?

Не трябва да се бърка добрата воля / добротата на някой с това че е глупак. Украйнците може да са си мислели че ще крият ракети за хаимарс или харпун или самите хаимарси и боеприсаи за гаубиците на пристанището. И руснаците няма да стрелят по тях щото ще ги обвинят точно в каквото написа че пречат на износа.

Чакам потвърждение какво точно е ударено но предполагам че е някое от горните.

А това с износа за гладуващите е тотален фалш. Украйна не може да нахрани света дори да си изнесе цялата храна.
 
lol-loud-laughter.gif


Пропуснал си да кажеш, че полът е въпрос на избор, а не на физиология, и че мъжете могат да раждат.

You're So Full of Shit!
Той, тва тъпото фастито ли беше откритото педалче? Питам за да знам да се отнасям толерантно, да не зема да се изпусна да кажа "гей" нещо..

Ма ти може ли тва да ти е аватаря?




42180.jpg

"Гърмим по Изтока, майкаим мръсна! Русията гърмим, аауууу!!"

Картинката от електронните игри.. На колко е годинки момчето? Тва нормално ли е? (То в компютрите си има стандарти за забавено развитие де...:)) За олигофрен - може би (така че и аз не съм прав - нормално си му е).

(Са ше каже некой, или няма, но си мисли: "Ето го - не коментира казаното, а лично."
Ми то глупост до глупост от детската градина, кво да се коментира; как ше си причиня глупостта да го зема насериозно, че да коментирам. То припява от масмедията и толко. А отгоре на тъпотията си - детето нагло.)
 
Обърни внимание, че всички останали загърбихме личните нападки.
Чак пък да сме ги загърбили...

То не виждам как може да избегнеш референциите към личностното развитие при положение че трябва да спориш с хора дето не знаят елементарна география или си мислят че меридианите някак са се изместили последните 15 години и България се е преместила 2-3к км по на запад.
 
Пишеш все едноче го знаеш за Руските медии - там не липсва нищо - просто вместо да се обявява за истина се обяснява защо е фалш

Нищо не липсва, нищо за "война" не се говори там. Всичко си е наред, даже може пример да взимаме от тях.
@контра - това горното е сарказъм, виждам че имаш трудност да го разбереш.

Но след това си извадиш портфейла и с него гласуваш по друг начин има голяма разлика
Всеки си интерпретира събитията както поиска. Аз не виждам смисъл държави, които нямат търговски отношения с Русия да налагат санкции и които географски са толкова далече, че реално не ги бърка достатъчно. Декларацията на ООН е достатъчно заявление, тъй като е единственото място, където питат един въпрос всички държави и техните представителства дават отговор. Въпроса е достатъчно конкретен и събитията са ясни. Отказваш да го признаеш, защото не ти отърва.

Това с азерския газ толкова се повтаря, че някой ще си помисли че е истина, успокой се малко. Фирмата, от която ние купуваме азерски газ няма руско участие. Има азерска фирма с руско участие, но тя е друга.
Дори и да беше същата, това не променя фактите.
Другото че купували руски газ и го продавали тук .... повторете го още 600 страници, за да стане най-накрая истина, викнете RT да ви интервюират и да направят статия и да стане факт най-накрая, че ми писна да го дъвчем.
@контра - това също е сарказъм.

Още някоя друга година и ще си намерим 100%тови алтернативи на руския газ и няма да се занимаваме с несериозни "партньори". Трябваше да се случи подобно събитие, за да се раздвижи бюрократичната машина и тъпите германски управници да си извадят главата от гъза. Руския газ нито е посипан със злато, нито е незаменим. Нека да си търгуват с китайците и индийците, те са супер партньори, един за друг са.

Чакам потвърждение какво точно е ударено но предполагам че е някое от горните.
То имаше ли един път да ударят нещо тия руснаци и там да не е имало скрит украински войник или западна техника? Ебахти точните са тия, евалата! Където стрелнат и все право в целта удрят, няма празно! Болница ударят, то се окаже че вътре не лекуват хора, ами се криели войници ...
@контра - брат, и т'ва е сарказъм. По-добре ме игнорирай, че ще ти докарам мозъчен тумор с тия сложните параграфи, които пиша. Виж лелчето как изплиска водите :D Не искаш и на тебе да ти се случи, нали
 
Последно редактирано:
@контра - брат, и т'ва е сарказъм.
Ама верно ли?
Демек всичкото дето го написа е обратното на това дето изглежда на първо четене?
Ееее, брат, трябваше да дадеш някакви по-директни индикации че си ПУТИНОФИЛ и необолшевик - да та броим при наште!

Виж какви грешки стават, тц тцт ц...
 
с тия сложните параграфи, които пиша.
То не знае какво е параграф, ма си го определя като сложно. Що не ходиш да се гръмнеш, бе мухльо прост.

Сложни параграфи! :D
:D :D :D :D :D :D :D :D
 
Ама верно ли?
Демек всичкото дето го написа е обратното на това дето изглежда на първо четене?
Ееее, брат, трябваше да дадеш някакви по-директни индикации че си ПУТИНОФИЛ и необолшевик - да та броим при наште!

Виж какви грешки стават, тц тцт ц...
:D :D :D
 
Аз си гледам разни неща за авиация и кой какво бие на War Games / учения провеждани и разни симулации - срещу други самолети / страни , или срещу С400 / С500 / С300 и т.н..


Не очаквах Ф-22 да е толкова напред технологично, ама явно едно поколение нагоре ( то 5-тото поколение всъщност е стелт технологиите ). Тоест то е ясно, че е едно поколение напред, но РАЗЛИКИТЕ, по начина по който оперира, и е невидим - нищо общо с другите самолети, дори Ф-35, който също умира преди да го види.


Отиват да тренират на учение и да си правят битка симулация, с F-15 - той има 104+ / и 0 загуби в реални действия откакто го има.
F-22 сваля 8 F15-ки, преди да бъде видян на радарите. И Ф-15 е натъпкан с последните радио локационни техники, просто Ф-22, има Radar Cross Section - 0.0001 - ето пример с други
main-qimg-7255cec469f60f68c60be43807b08003-lq



За перспектива, каква разлика огромна - F-22 раптора може да започне да 'проследява' и 'вижда' SU-35 от 200км разстояние+, докато SU--35 - ще види на радара когато е на по-малко от 20km от Ф-22 - WTF.



Та понеже самия самолет вижда ' много повече' от всички други, пилотите могат да си позволяват да диктуват всичко и как да започне битката, но обикновенно:
- F-22 - ката си ги траква, а онези дори и не разбират, че са мишена, защото радара им излъчва 'псевдо рандом шумове' и за всички около него - EM background noise само - някви хакарии с 'радара' дето има май- тук ми е мътно.
- Изтрелва ракета с ~3400km/ч . Въпросните са безшумни на радарите - мишената още не знае нищо, само Ф-22ката вижда ракетата.
- Ракетата стига до "kill zone" , от която удара е неизбежен, и тогава им светва на радара, че след мъничко са ударени.
Всички тея три неща, стават за около 10 секунди.


main-qimg-ef0d0429ccae477e3b946e1eeed0d79a-lq




During an Operational Readiness Inspection (ORI) in 2008, the F-22s scored 221 simulated kills without a single loss.
a single Raptor during one of its first training sorties was able to kill eight F-15s in a mock air-to-air engagement, well before they could see it.




Това е брутално хора - не съм мислил, че дори ракетите са му 'тихи' , и че толкова късно могат да го 'видят' - явно затова е едно поколение напред спрямо всички. За да загуби Ф-22 или мисията трябва да е много куца като план, или огромна грешка да е направил пилота - защото така или иначе те имат инициативата да действат първи.


Предполагам, че го има и момента, че пилотите на Ф-22 са най-добрите в света - всравнение с всеки един друг пилот от САЩ, те имат най-много часове, и тренират най-здраво - та и това дава някакво отражение на статистиките.
Все пак от 20 години летят и познават самолета като собствената си къща.

Някой ако има повече инфо, специално ми е интересно за тези 'тихи радари', които пръскат EM background шум и само Ф-22 се оправя - дайте някакво инфо, че нечестно изглежда от това, което чета какво се случва на битки срещу него.

“My favourite time was a Raptor four-ship versus 12 F-15Cs and we’re like, ‘Let’s see how quick we can kill these guys,’


https://theaviationgeekclub.com/f-1...other-and-one-of-them-the-raptor-is-invisible -

Пилот участвал в едно от игрите/ученията. Като цяло 6-7 war games видях - бах мааму* - всички викат, че е безсмислено срещу Ф-22, ако Ф-22 поема инициативата, умират преди да са видяли самолета на радара.
 
Последно редактирано:
Пишеш все едноче го знаеш за Руските медии - там не липсва нищо - просто вместо да се обявява за истина се обяснява защо е фалш
Московската полиция разследва кой си е кръстил Wi-Fi мрежата Слава на Украйна

Ей много свободни тия руснаци бе, живот си живеят там. Само дето ще те арестуват до 15 години, ако кажеш думата война и не можеш да си кръстиш рутера както искаш. Ама освен това е голяма свобода и свободия там, правиш каквото си искаш.

Тия хомосексуално-зависими западни медии, които само ми казват какво трябва да чета и какво ми е мнението хич не ми трябват. Пускай Рия Новости от сутрин до вечер и да ми показват онзи с камерата, който върви пред сапьорите (сигурно е раждан някъде около Своге?), за да видя как смелата руска армия търси за мини от гадните фашисти, които пазят подарената им земя.
 
Ерго ще се ядосва май, Гърция ще купуват Ф-35, и по всичко личи, че ще и дадът 20 бройки. Който не знае - преди няколко години Ерго реши да купи С-400, и ги изгониха от проекта за Ф-35цата. Та миналата седмица са и казали, че винаги може да си купят Ф-16 винаги - и нищо не са споменали за Ф-35 - Ерго 100% е побеснял :D .
Като знам колко се обичат с гърците с турция -докарат ли им Ф-35чки - турците още повече ще почнат да и нарушават пространството, ама надали ще се стигне до някакви провокации.

В александруполис
може би ще се настани един суперсамолетоносач за още малко - вмомента има някакво присъствие там - вижда ми се малко вероятно, но пък там им е близо към Черно Море да ходят. Една ударна група страйкър на самолетоносач са подводници и 10-тина кораба освен 110 000 тона желязо - но това не е потвърдено, и на мен не ми се вярва, че ще местят за постоянно. Само в Япония е дислоциран един самолетоносач с цяла ударна група - заради Северна Корея.


Иначе тея С300-с400 - хвалят нещо, което винаги може да се разруши, или да се заобиколи - САЩ явно друга причина имат, не е CSR-тата , дето може руснаците да докопат ако в Турция има Ф-35 - щото една камара Ф-35 са обикаляли из Сирия - и Израел, и Англия, и т.н...

То само трябва да се види Израел какво правят в Сирия, и как руснаците ги е страх да пуснат С-400, щото на момента ще ги издумкат. Та Израел си обикалят често в Сирия, и доста добре се справят с тръбите, да не говорим, че има 10 начина да ги унищожат, дали с въздушен удар, дали с артилерия по границата до там - начини много.

Израел преди години една ескадрила Ф-16L - пратиха в Гърция за месец - за да тренират върху S400 и да мислят разни стратегии - след няколко месеца думнаха Ядрен Обект много навътре в Иран.

И попринцип, Израелците са асове, със сигурност са най-добрите пилоти в света - точно с ПВО-та, много добре се справят да ги унищожават - като пращат един самолет с радио локационна техника, който само трябва да го засече ПВО-то - вмомента, в който сигнатурата се върне - предава координати на командването - и стрелят с артилерия. Или пък няколко самолета, като 'примамката' като ПВО-то го 'локне' - праща данните, и другите самолети пускат ракети натам. Затова и сега руснаците са разположили в Лакатия руската база няколко установки, радара, ракетите и командния център - ама явно не ги пускат изобщо - Сирийците си цъкат на С200 / или 300, но 400 само руснаците ги управляват. там.
 
Последно редактирано:
Ерго ще се ядосва май, Гърция ще купуват Ф-35, и по всичко личи, че ще и дадът 20 бройки. Който не знае - преди няколко години Ерго реши да купи С-400, и ги изгониха от проекта за Ф-35цата. Та миналата седмица са и казали, че винаги може да си купят Ф-16 винаги - и нищо не са споменали за Ф-35 - Ерго 100% е побеснял :D .
Няколко Ф-35-ци и една 22-ка и гърците ще могат да си върнат Константинополу!
 
Притрябвала им е - това беше партенка на рашките, като ерго и думна самолета, като и наруши пространството - с месеци обясняваха за константинопол как ще го връщат от Турците :rofl . Крум ли, или някой друг , едно време си спомням, обясняваше какви ядове ще берат Турция и как ставало много лошо като Путин се ядосал - и Константинопол ще си е пак 'руски' - голяма възбуда беше.



Кой ще му даде да води война, пък и то така се почва 'военна операция' - Ерго е диктаторче, ама не е толкова луд като Путин. Тея двете държави си имат свади от много време ,това не е Капутин- да тръгне на поход срещу Европа да си 'връща територии' и 'ссср строежи'.

Да не говорим, че има суперсамолетоносач с цяла ударна група наблизо. Пък и Турция са заети с изтока, и без това ще има война скоро между Израел и Иран.

А като се замисля - май само Путкин така почна войната - тайно, скрито-покрито - с лъжи месеци събираше армията на 'учението' - и затова ли си мислите, че другите така правят? Споко. Един дивак да има - и някой верно си мисли, че войни така се правят. И Турция е членка на НАТО, и т.н.. - в кои капутински степни фантазии си мислите, че някой, ще почне ей така война, както Капутин - с лъжи и мрънкане.

Нали трябва да оправдае Ерго струпване на армия - операцията, учението по границата ,да измести кой знае колко неща, и т.н.. - такива работи се знаят, пълно е със сателити и разузнаване. Не ги мисли Гърция и Турция.

Турция иначе не е ядрена сила - за 2-3 седмици биха ги приключили. Нали съм ви казвал - джендъри, джендъри американци - ама ако не стане с добро - решат ли да бият, удрят здраво. Ако Човека Портокал не беше на власт тогава - не мисля, че Сирия щеше да е с Башар още - Нямаше да се ескалира директен конфликт - но, нямаше да дадът толкова на заден, както направи Портокала.


пс: Абе впрочем Капутин за Сирия - се обясняваше по телевизиите - как Президента демократично избран Башарчо - имал право да поиска чужда помощ от страна, и той не виждал проблем да помогне - интересно как сега за Украйна - мрънка и плаши с ядрени оръжия като ученичка, и обясняват как никой не трябвало да доставя оръжия - ахаха да знаеш.


 
Последно редактирано:
Московската полиция разследва кой си е кръстил Wi-Fi мрежата Слава на Украйна

Ей много свободни тия руснаци бе, живот си живеят там. Само дето ще те арестуват до 15 години, ако кажеш думата война и не можеш да си кръстиш рутера както искаш. Ама освен това е голяма свобода и свободия там, правиш каквото си искаш.

Тия хомосексуално-зависими западни медии, които само ми казват какво трябва да чета и какво ми е мнението хич не ми трябват. Пускай Рия Новости от сутрин до вечер и да ми показват онзи с камерата, който върви пред сапьорите (сигурно е раждан някъде около Своге?), за да видя как смелата руска армия търси за мини от гадните фашисти, които пазят подарената им земя.

Ама добре са те промили :)

15 години ще получиш ако като част от група се опиташ да предизвикаш банк рън. Има една камара профили на либерахи дето са против войната и нямат проблеми.

За всичко друго ще получиш глоба от 10 000 рубли (200 долара) и като цяло таква глоба са отнесли 1500 човека - това са общо взето всички на които подлъгани от част от западната пропаганда.



Кръсти си мрежата че Men Has Penis - Womens Vagaina в лондон - ще те съдят за хейт крайм и ще получиш ефективна присъда.
 

Горе