Украйна - Русия какво ви е мнението

но точно в този съюз, който си написал имам съмнения. И виж ти как си ги написал и ЕС липса там
Да, щото по-скоро клоня към мненията на някои за скорошен разпад на ЕС. Може би още след тая "криза", тоест: много скоро. Но нищо не мога да кажа за конфигурацията на съюзите и т.н., нито със сигурност, нито на 50% - естествено:) Предположения.
 
  • Like
Реакции: OSH
Shell и BP също обявиха, че продават мулти милиардните си инвестиции в руски компании.

Пазарите не отвориха днес, но няколко руски фондове търгуващи се на борсите по света се сринаха. Два от най-големите на обща стойност около $1.35 милиарда VanEck Russia ETF и iShares MSCI Russia ETF паднаха с около 28%. Това е ужасно голям спад за ETF.

Тъжното е, че след връщането на Русия в 90-те най-много ще пострадат средната класа и обикновените хора там, които и без това живеят труден живот и нямат нищо общо с конфликта...

@dertre най-добре излез от позицията с рублата. Излишно е да спекулираш.
Това ми е 1/3 от месечната заплата. И без това се чудих какво да купя. Накупих и малко paypal акции. Руснацие обичат пейпал и ще дигнат акциите (не е финансов съвет, ама купувайте и после ще ме черпите)...
 
Защо да излиза. Човека каза, че тия пари за него не са нищо особено. Скоро може тия 2к паунда да са две туби с бензин. Даже бих го помолил да ми подари една рубла за спорта.
Говорих си вчера с познати на майка ми (рускиня е, но не съм пристрастен към никой).. Говори се, че Путин ще обърне $ петрол ВЪВ РУБ - ПЕТРОЛ и другите им продавани стоки. Нали знаете какво ще стане тогава с измисления $ ? Русия не е малка като Кадафи и няма да могат да ги нападнат ей така .....
 
Говорих си вчера с познати на майка ми (рускиня е, но не съм пристрастен към никой).. Говори се, че Путин ще обърне $ петрол ВЪВ РУБ - ПЕТРОЛ и другите им продавани стоки. Нали знаете какво ще стане тогава с измисления $ ? Русия не е малка като Кадафи и няма да могат да ги нападнат ей така .....
Те отдавна изчистиха всички $.
 
Ама ако ги питаш всички в един глас питаха преди войната: Кога ще ги настигнем на запад! Искат заплави и жовот като западния а стоя и обесняват колко лоша била Америка и Европа...
Само да кажа, че имам познати в Русия които идват на морето с 5000$ на човек (5 членно семейство с 3 деца и кое дете може похарчи 5000$ не знам) и имаха малка фирма (не някаква голяма фирма с милиони оборот). Това е идване на предварително платен алл инклузив... Не гледай Европа, а гледай заплатите в БГ и се замисли защо всякаква Английска пасмина (и руска също) идва да си харчи парите в БГ....
 
Забравих го това покрай форумния военен конфликт с вече игнорналият ме радетел за отстраняване на несъгласните. Да забравя тоя ценен клип заради някакъв тролчо - какво падение и показно до какво водят безмислените дребни дрязги. Ще го изгледам.
Само да кажа във връзка с финансовата част от конфликта, че тя е най-незначителната, на фона на много-много по-големите цели. Въпреки засипването с обратно инфо. Тва ще се разбере, няма как иначе.
 
Само 96 часа след като Илон Мъск беше помолен за помощ като пусне достъп до сателитите на Starlink за Украйна и 48 часа след като каза, че изпраща пратка станциите вече са пристигнали при вицепрезидента на Украйна. :cool:

Screen-Shot-2022-02-28-at-23-59-13.png
А бе да питам като са нямали до сега интернет, откъде снимаха (те повечето клипове бяха фейк така или иначе) и качваха пропаганда ?
 
Тази тема ми напомня на една сминка:

274332700_2344569012349744_5359197838354075090_n.jpg

Ама тук и двама няма даже. Само дрънкане. От някои го очаквам, но другите явно и те са се бъгнали, където уж ги мислех за много стабилни и уравновесени.
 
А бе да питам като са нямали до сега интернет, откъде снимаха (те повечето клипове бяха фейк така или иначе) и качваха пропаганда ?

Кой е казвал, че са нямали? Имаше прекъсване на много места. Идеята е да няма прекъсване и цензура.

Screen-Shot-2022-03-01-at-10-51-53.png
 
Последно редактирано:
Идеята е да няма прекъсване и цензура.
(Нали знаеш, че ти не можеш дори да си помислиш насериозно да ми казваш кому да отговарям, трол такъв? Щом пишеш тук - отговарят ти.)

Да нямало цензура...над украинската гледна точка ли? А за цензурата над тези, живущи в Европа например, които смятат, че Запада е проблема, не се притесняваме, а дори я желаем и насърчаваме. Колко ламерско и невероятно глупаво, какво умствено и духовно* падение..:)
("Духовно"* е едно нещо, което го няма в инвестиционните планове или в тесла, в запад(на)лите медии и свят, изобщо - в цялата им съвременна понятийна система. Знам, че е непонятно.)
 
Да отбележим и нещо положително - вдигаме content-а на форума :)
Ще докараме парички :)
 
Последно редактирано:
Ще искам процент за започване на темата. Дано всичко приключи скоро.
Оо да определено, ще видим накрая да направим разпределението според най-активните.
 
Като се казва "най-активните", да се вземе предвид, че има и един "свръхактивен". Та, между 50 и 70% от тоя % от контент - за римайн д! Ако се мери "полезен контент" - същият да плати глоба в пълен размер.:)
 
А бе момчета дето викаха, че ще мога си купя само две туби бензин. На £2000 вчера вече съм 2300 ако продам (не смятам)...

Аз се опитвам да шортна RUB от както ти видях поста ама или съм кьорав или не съм пуснал нещо в акаунта си... Някой ако знае как става може да сподели. Нямам опит с Forex. :D Брокера е IB.

A руската борса и ликвидните руски ETF-и все още не работят и не могат да се търгуват от retail, та и тях не мога да шортна.
 
"Изненадваща промяна" в последни момент в предложението за нов министър на отбраната. Вместо Тодор Тагарев, новото изненадващо предложение: Драгомир Заков - "с голям опит в сигурността и отбраната" и...постоянен представител в НАТО.
Кирчо каза, че се радвал, че продължавали да правят най-доброто за България. И така. Може да се подосетим относно участието ни в конфликта нататък. Партитайм мислч, че беше постнал за привикването на запасните, които военните не пропуснали да успокоят, че няма общо с мобилизация. Може би няма, не знам.
 

Горе