Украйна - Русия какво ви е мнението

От ББС и СНН нищо не става. Същото, като бТВ и Нова
Да, съгласен съм... има много по-читави медии, като например обективните поглед инфо... там е истината бате. ББС и СНН са слугинаж на Сорос, САЩ, ЕС, НАТО и ей такива вредни елементи. Виж сега, друго си е ПОГЛЕД ИНФО, виж как готино звучи, та даже и ИНФО, демек те информират хората. бТВ и Нова репи да ядат пред такива доайени на журналистиката, каквито има в ПОГЛЕД ИНФО. :eek:
 
Последно редактирано:
Да, съгласен съм... има много по-читави медии, като например обективните поглед инфо... там е истината бате. ББС и СНН са слугинаж на Сорос, САЩ, ЕС, НАТО и ей такива вредни елементи. Виж сега, друго си е ПОГЛЕД ИНФО, виж как готино звучи, та даже и ИНФО, демек те информират хората. бТВ и Нова репи да ядат пред такива доайени на журналистиката, каквито има в ПОГЛЕД ИНФО. :eek:
Що го плюеш погледа бре, нали Жорето Марков от ГЕРБ-а дава интервюта там. Значи е леджит. Или си гербаджия, или си путинофил. Средно положение няма!
 
Да, помийки са си. И защо трябва да следим големите?
Защото е модерно и по дефолт и защото всеки иска да се чувства свободен и различен, но пък почти никой не иска да излиза от удобството на стадото. Затова форумите и социалките са пълни с "бунтари", но за стачките българският лъв спи в пролетно-лятно-есенен-зимен сън.
 
Защото е модерно и по дефолт и защото всеки иска да се чувства свободен и различен, но пък почти никой не иска да излиза от удобството на стадото. Затова форумите и социалките са пълни с "бунтари", но за стачките българският лъв спи в пролетно-лятно-есенен-зимен сън.
Да, защото толкова им е мозъка на хората. Сядаш, разравяш няколко социални мрежи, и си намираш информацията, и то следиш повече обективни точки да хванеш, защото и кон с капаци не е гот да си. В социалните ще видите всякакви смелчаци. :)
 
Мисия на АЕЖ-България

Ние сме тук защото има нужда от нас. Ние сме професионална общност от журналисти, част от Асоциацията на европейските журналисти, независим наблюдател на Съвета на Европа. Нашата цел е да се грижим за подобряване на медийната среда и качеството на журналистиката в България и да подкрепяме журналисти, които са възпрепятствани да вършат (свободно) работата си.

Асоциацията на европейските журналисти - България (АЕЖ) е неправителствена организация, основана през 2010 г. Член е на Международната асоциация на европейските журналисти (www.aej.org), която събира журналисти и независими организации от над 20 европейски държави. Като професионална асоциация, АЕЖ изказва позиция и публично коментира теми от особена обществена важност. Работи съвместно с журналисти от цяла Европа по защитаването на свободата на словото, достъпа до информация, интегритетът на информацията и физическата сигурност на журналистите. Асоциацията предоставя на своите членове възможността да участват в националната и международната ѝ мрежи. Асоциацията е официален наблюдател в управителния комитет за медиите на Съвета на Европа.
-
Сайтът е реализиран с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на АЕЖ-България и не отразяват непременно вижданията на Фондация „Америка за България“ или нейните партньори.
---


Factcheck.bg стана част от мрежата на Duke Reporters’ Lab с международни сайтове за проверка на факти. Базата данни към момента включва 356 сайта от цял свят, като предстоят още актуализации.
duke-lab-877x420.jpg

...
скобка:
The Reporters' Lab е център за журналистически изследвания в Sanford School of Public Policy в университета Дюк. Основните ни проекти се фокусират върху проверката на фактите, но също така правим от време на време проучвания за доверието в медиите и други теми.

Лабораторията е финансирана от фондация Knight Chair, както и безвъзмездни средства от Knight Foundation, Google News Initiative, Facebook Journalism Project и Craig Newmark.

По пътя сме работили с много сътрудници, включително The Washington Post, PolitiFact, FactCheck.org и други проверяващи факти; Google, Facebook, YouTube, Schema.org, Jigsaw и други технологични организации; колективът за разработка на софтуер за фабрика за лоши идеи; изследователи и компютърни учени от Дюк, Тексаския университет в Арлингтън и Digital Democracy , инициатива на Института за напреднали технологии и публична политика на Cal Poly; международната мрежа за проверка на фактите и др.

...

Factcheck.bg стартира през 2021 г. като инициатива на Асоциацията на европейските журналисти с цел да се противопостави на нарастващото количество дезинформация в българската медийна среда. Екипът от професионални журналисти проверява твърдения по различни теми от обществено значение, вариращи от предполагаема забрана на микровълните фурни и мусаката, до опасенията за ваксините срещу коронавирус, като получи повишен интерес към работата си по време на войната в Украйна.

Проектът се старае да помага и на журналисти да отсяват фактите от невярната информация в социалните мрежи, традиционните медии, публичните изказвания на политици и др.
--
Factcheck.bg е единствената платформа в България, която се занимава ексклузивно с проверка на фактите - инициатива на Асоциацията на европейските журналисти - България (АЕЖ).

Екипът е съставен през май 2021 г. от професионални журналисти без партийни обвързаности с цел да се борят с нарастващото количество дезинформация в българската медийна среда. Целта на проекта е да проверява твърдения по теми от обществено значение с потенциал за социално влияние, като екипът прави това винаги според най-високите журналистически стандарти и с професионализъм. Проектът се старае да помага и на журналисти да отсяват фактите от невярната информация в социалните мрежи, традиционните медии, публични изказвания на политици и държавници, както и други източници. Проверките в сайта имат за цел и да информират българските граждани, които се интересуват от новинарския поток и актуалните събития в страната и търсят отговори на въпроси от социално значение.
---
Нашите спонсори нямат никаква роля в процеса по проверка на фактите. Factcheck.bg работи с независими журналисти и няма никаква лична, политическа или институционална обвързаност с която и да е от темите, които отразява (в България или извън границата на страната).

Factcheck.bg получава подкрепа от програмата за малки грантове на американското посолство в България за обучения по проверка на фактите за журналисти, студенти и активисти в периода януари - ноември 2021 г. Подкрепата от американското посолство финансира и организацията на конкурс по проверка на фактите на тема “Права на прицел”. Американското посолство няма никаква роля и намеса (редакционна, надзорна или друга) в процесите, финансирани от тях. Всички процеси се управляват изцяло от Factcheck.bg

Финансиране от Европейския парламент

В периода май - септември 2021 Factcheck.bg работи като част от проекта “DetecDisinfoNet” с финансиране, осигурено от Европейския парламент. Целта на проекта е да финансира проверки на фактите по теми, засягащи европейската общност, включително пандемията, енергетика, човешки права и международна политика. Всички проверки, финансирани от този проект, са обозначени. Европейският парламент няма никаква роля в публикуването им, извън финансирането.

Фонд Активни Граждани

През октомври 2021 г. Factcheck.bg стартира нов проект, чиято цел е да развие общност на учени, проверители на фактите, които да работят в колаборация с журналистическия екип на Factcheck.bg. Проектът е подкрепен финансово от “Фонд Активни Граждани” в България. Финансиран от донори от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и администриран от Институт Отворено общество - София, целта на “Фонд Активни граждани” е да насърчи развитието на гражданското общество. Финансирането включва развитие на методология за научни проверки на фактите; създаване на система за координация и съдействие при проверките на факти между учени и журналисти; обучения по проверка на фактите за учени; писане и публикуване на проверки на фактите на сайта на Factcheck.bg. Проектът приключва през октомври 2023 г.

Програма „Публична дипломация“ на НАТО

Factcheck.bg получи финансиране по програма „Публична дипломация“ на НАТО за работа върху 4 кратки видеа и 6 текстови проверки на фактите в периода 1.10 - 31.12.2021 г. Финансирането има за цел да насърчи усилията по проверки на фактите в страните членки на НАТО. Влияние от НАТО няма нито в избора на теми за проверка, нито в начина, по който се проверяват те. Всички текстове, публикувани с финансирането на програма „Публична дипломация“ към НАТО, ще бъдат ясно обозначени.

---
"Екипът от професионални журналисти..според най-високите журналистически стандарти и с професионализъм...проверява твърдения по различни теми от обществено значение, вариращи от предполагаема забрана на микровълните фурни и мусаката, до опасенията за ваксините срещу коронавирус, като получи повишен интерес към работата си по време на войната в Украйна."
част от тях:
kristiyan-yulzari.jpg

Кристиян Юлзари е ученик от Русе. Журналистическият му път започва от националната платформа за ученическа журналистика sCOOL Media. Работил е в разнообразни формати – текст, видео и подкаст. Темите, които го вълнуват най-много, са социалните проблеми и младежката политика. Става част от екипа на Factcheck.bg през месец ноември 2021 г. Има публикувани материали в „Свободна Европа“, „Клуб Z“, OFFNews, Teen Station и др. Носител е на наградите Web Report 2020 и „Валя Крушкина - журналистика за хората“ през 2021 г. за разследването си за корупцията в Министерството на младежта и спорта при разпределянето на средствата за младежки дейности у нас.
-
Mina-Kirkova.jpg

Мина Киркова е завършила Класическата гимназия в София и Глазгоуския университет във Великобритания със специалност „Кино и телевизия“. Професионалният ѝ път започва от телевизия BiTelevision, където работи като международен редактор. С журналистика продължава да се занимава на свободна практика, като борбата с фалшивите новини е една от темите, които я вълнува най-много. През декември 2020 г., в екип с Георги Марчев и Симона Костадинова, работи по разследване за фалшивите новини за PCR тестовете за установяване на коронавирус. Разследването печели награда от Хакатон, организиран от АЕЖ – България, на тема „Здраве на прицел“.
-
Katerina-Vasileva_2-300x300.jpg

Катерина Василева е студентка в специалност „Политология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. С журналистика се занимава от 2019 г. насам, като започва от ученическата sCOOL Media. Впоследствие се присъединява към екипа на позитивната медия „Успелите.бг“, където се стреми да развива подхода „журналистика в търсене на решения“. Интересува се от социални и политически теми, образование и медийна грамотност, екология, изкуство и женски права. Авторка е на разказвателния подкаст „Полифем“, който представя историите на значими жени в политическата сфера. През 2021 г. печели наградата „Млад автор“ в конкурса за добра журналистика Web Report на Dir.bg със статията „Сексуалното образование: Тема табу или лек срещу пандемията от домашно насилие“.
"Екипът от професионални журналисти..според най-високите журналистически стандарти и с професионализъм"

§%*€(*§€§ВВ№$§Т(*

,/,/,/,.
ralitsakovacheva.blogspot.com

из "Десетте неща, които преоткрих през 2012-а"
..
Смисъла от работата, но не работата, която си длъжен да работиш по стечение на обстоятелствата, а това, което умееш, което те прави смислен. Дължа си признанието, че никога работата ми не е била просто работа, винаги съм обичала това, което правя. Сега обаче смятам да правя това, което обичам.
Писането, което пренебрегвах заради всичко друго "по-важно" в живота си.
Посоката, която все ми се изплъзваше, а винаги много съм държала да имам. Оставих я да си върви, накъдето е тръгнала. Може да ме открие някъде, някога.
---
из "Последните минути на Re:tv"
27 НОЕМВРИ 2009 Г.

Тази вечер приключи проектът Re:tv. За мен лично той приключи толкова внезапно, колкото и започна. Преди две години по същото време, когато напуснах БНТ съвсем ненадейно и по съвест, Асен Григоров ми каза: Не приемай други предложения, изчакай, ще направим нещо страхотно. Аз реших да повярвам, че на този свят има и каузи. Чаках два месеца без да знам изобщо какъв е проектът, как се казва, кой стои зад него.
...
Неусетно дойде 7 май 2008 година, когато съобщих първата си новина по Re:tv: „Руските войски разпръснаха с ракети облаците над Кремъл, за да не развали дъждът иногурацията на Дмитрий Медведев като президент на Русия.“ И така до днес, когато съобщавам последната: Re:tv спира излъчване. Не защото ние не можем или не искаме да продължим да работим, а защото явно обстоятелствата в България са такива. Няма идеали, а интереси, няма каузи, а корупция, няма красота, а Красьовци. Сигурно можехме да направим и повече, сигурно сме бъркали, сигурно не винаги сме били на нивото, което ни се е искало. Но по дяволите, винаги сме били честни, аз винаги съм била честна и когато съм казвала нещо от екрана, съм го правила искрено и убедено. И съм вярвала, че е възможно, макар да сме малки, да сме различни, да сме неконкурентни на звездните рейтинги на „брадърите“ и „денсовете“, вярвах че е възможно да накараме хората да ни чуят. Да помислят, да разберат. И все още вярвам. И вярвам също, че докато има още такива, които продължават да вярват и да опитват, Те няма да имат власт на нас! Тези, които си мислят, че всичко се купува и продава. Няма да се предам без бой, честно! Надявам се и всички колеги, които все още отстояват професионалните и гражданските си принципи. Ако се видим пак, значи сме победили!
-

Из "Журналистите Борко"
5 ЮЛИ 2012 Г.
Когато бях първи курс във Факултета по журналистика много се впечатлих от израза, че журналистиката била куче-пазач (watchdog). С патос и самочувствие, типични за 18-годишните, твърдях, че кучето е символ на покорството, то е „най-добрия прител на човека”, а медиите не може да са най-добрия приятел на когото и да е. Те трябва да хапят, не да се умилкват.
..
18 години по-късно вече знам какво съм имала предвид. Осъзнах го по повод знаменитото премиерско българско овчарско куче Борко.
..
Има и хора, които искрено се бунтуват, искрено искат да променят нещо, да размътят блатото. Но голямата част от гилдията просто ходи на работа.
..
За първи път си зададох въпроса срам ли ме е да сервирам кафе или да продавам на пазара ако се наложи преди близо три години. Отговорих си положително, макар да не го направих. Продължавам да смятам, че е по-достойно и по-честно спрямо себе си и спрямо смисъла на професията си да я оставим, вместо да я покварим.
..
Властта може и да се смени, макар в момента това да ми изглежда невъзможно, но истинските владетели на положението ще останат същите, парите ще останат същите. Само имената ще се сменят, но какво тук значат някакви си имена. А дори и да се сменят бизнес любимците на властта, какво ще спечелят от това медиите? Някои ще фалират, станали ненужни, други от първи опозиционери ще станат рупори на властта. Кой печели от това? Журналистите ли? Обществото ли? Печели властта, защото нейният верен Борко е винаги на стража.
..
Съжалявам, че ще ви разочаровам, но няма хепи енд. Няма магическа рецепта, която да направи медиите едиственото нормално нещо в държавата. И не вярвам, че отчаяната съпротива на броени хора е достатъчна, макар да е жизнено важна. Не съм се отказала, а щом четете това, очевидно вие също не сте, но сме твърде малко и твърде бедни, за да си купим обществено влияние. А тези като нас и тези, които имат нужда от нас стават все по-малко. Иде армия от хора, които искат да ядат, не да са свободни. И нямам право да ги упреквам. Но упреквам себе си и всички нас, че допуснахме това да се случва. Дължахме си повече, нали?
..
Из други:

"Винаги ще сме малцинство. Но важното е да ни има. Важното е да не забравяме, че има смисъл да продължим да бъдем себе си, да правим това, което обичаме и да го правим добре. Винаги ще се намери някой, когото ще купят вместо нас за 30 сребърника менте. Но някой трябва да помни началото и посоката. Някой трябва да знае къде искаме да стигнем и макар и с едно око, да показва пътя."

из "Безвъпросните хора"
Имало едно време една далечна страна.. В страната царувал цар, който не обичал въпросите. Каквото и да го питали, той казвал, каквото си е наумил. Или обръщал гръб на питащия.

И така лека полека поданиците свикнали да не задават въпроси..
И настанало кротко мълчание, нарушавано само от гласа на царския вестоносец, който известявал за това или онова. В началото хората били доволни, после не толкова. Накрая решили, че така повече не може. Но не знаели какво да направят. Само най-старите помнели, че имало време, в което нещо можело да се направи-да се говори. Но били забравили как точно се правело това.

Ако очаквате края на историята, няма такъв. Защото всички, които не искали да си мълчат, избягали през девет царства в десето. А безвъпросните хора мълчали толкова дълго, че светът забравил за тях..
-

1 ОКТОМВРИ 2009 Г.
За сиренето на "журналистките"

..Та да си „журналистка“ не е лесно, поне от моя гледна точка. Трябва ти солидно количество хъс и фльонги, с които да киприш изключително важните си теми и проблеми. Например, колко опасен е свинският грип и как да се предпазим от него.
..
Но пари можеш да изкараш всякак-продавайки сирене, краставици, думи...Въпросът е сиренето да е сирене, краставиците-краставици, а „журналистките“-журналисти.
--

блогчито е неактивно от 2013, след последната публикацийка:
На вниманието на компетентните органи: езикът на омразата е престъпление

избрани коментарчита отдоле:

-Г-жо Ковачева, моля Ви консултирайте се с някой грамотен юрист за да не пишете повече такива небивалици.

-Ралице, Ралице от кой свят идваш. Когато разбереш за какво става въпрос, ще съжаляваш жестоко за казаното от теб. Съжалявам те искренно

-Не е Ралица, която е жалка, а ти прост български народе!!!

-Раличка е демократка, хуманистка и глобалистка, бе , ей ! "Душа дава" тя, "ама не свойта, а душата на народа" за светли мондиалистки и мултикултурни идеали! Как не можете да проумеете , бе?

--
ralitsa-kovacheva-1.jpg

Ралица Ковачева е доктор по журналистика и преподавател по международна журналистика във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“. Има три публикувани книги и множество научни статии. Изследователските ѝ интереси са насочени към Европейския съюз, международната политика и дезинформацията. Ралица Ковачева има дългогодишен журналистически опит. Работила е като журналистка в БНТ, радио „ФМ Плюс“, публикувала е в различни онлайн медии и е сред създателите на телевизиите RE:TV и BiT.

от Ралица Ковачева

Ралица Ковачева: Единството е един от най-важните елементи в борбата с дезинформацията

От години ЕС и НАТО разработват стратегии, програмни документи, с които да предложат начин да се справим с дезинформацията. Един от най-важните елементи на такъв тип стратегии е това да сме единни. Това каза в интервю за Дебати.бг журналистът и преподавател във ФЖМК на СУ Ралица Ковачева на фона на дезинформацията, свързана с войната между Русия и Украйна.
 
Четеш ли ги нандиля в бъдещите професии колко шаранчита са хайтитата. Ся ше земат още повече работа за още повече пари, нещата ше тръгнат яко.
Най-големите шаранчита:):)
 
Последно редактирано:
трохичка
././
Реториката за военната операция на Русия в Украйна, която се излива от западния естаблишмънт, е продукт на Механизма за бързо реагиране (RRM) на Г-7 (включително ЕС).
Той е предназначен да гарантира, че определените враждебни държавни и недържавни „актьори“ ще се сблъскат с бърз и единен отговор. Целта на RRM беше очертана в комюникето на срещата на върха на G7 Charlevoix от 2018 г.:

Ние се ангажираме да предприемем съгласувани действия в отговор на чуждестранни участници, които се стремят да подкопаят нашите демократични общества [. . .] Ние признаваме, че подобни заплахи, особено тези, които произхождат от държавни участници, не са само заплахи за страните от Г-7, но и за международния мир и сигурност и основания на правила международен ред.

Обявявайки RRM, правителството на Обединеното кралство добави :

Дейността на враждебната държава ще бъде посрещната с бърз и единен отговор на Г-7. [. . .] Този ход също ще види враждебните държави публично да бъдат „призовани“ за грубото си поведение – с координирано международно приписване на кибератаки и други атаки.

Целта на RRM е да защитава текущия воден от САЩ международен ред, базиран на правила (IRBO). Няма нищо общо със защитата на демокрацията. Точно обратното, RRM работи за подкопаване на демократичните принципи.

RRM е споразумение за отговор на глобални събития с фиксиран наратив, предназначен да насърчава интересите на еднополярния световен ред на Г-7. Чрез RRM западните правителства приписват вина на държавни или недържавни участници и когато няма достатъчно доказателства в подкрепа на техните прокламации, те работят със своите MSM „партньори“, за да произвеждат необходимата пропаганда и дезинформация.

Търговските медии са собственост на малка шепа глобални корпорации. Например, доклад от 2021 г. на Коалицията за медийна реформа установи, че само три компании (News UK, Daily Mail Group и Reach) притежават и контролират 90% от националния вестник на Обединеното кралство и 80% от пазара на онлайн новини.

По същия начин медийният пейзаж в САЩ се контролира само от пет медийни корпорации . Често местните и държавните читатели на новини в САЩ предоставят един и същ сценарий, дума по дума.

През 2019 г. британският държавен оператор, Би Би Си, стартира Trusted News Initiative (TNI).
Това представляваше по-нататъшна консолидация на западните медии. BBC се присъедини към AP, AFP, CBC/Radio-Canada, European Broadcasting Union (EBU), Financial Times, First Draft, Google/YouTube, The Hindu, The Nation Media Group, Meta (Facebook), Microsoft, Reuters, Twitter и The Washington Post да формира TNI.

TNI изисква читателите и публиката да се доверяват на своите членове. Те казват, че са „уникално глобално партньорство“ и че тяхната роля е „да се справят с вредното разпространение на дезинформация“. TNI по същество твърдят, че са арбитри на цялата истина. Ако беше жив днес, Джордж Оруел почти сигурно щеше да ги нарече „Министерството на истината“.

TNI е партньорство между западните МСМ и гигантите на социалните медии, чиято цел е да премахнат свободата на словото и заглушаването на несъгласието. Те заявяват:

Партньорството се фокусира върху моменти на потенциална опасност. [. . .] Партньорите се предупреждават взаимно за високорискова дезинформация, така че съдържанието да може да бъде прегледано незабавно от платформите, докато издателите гарантират, че не споделят несъзнателно опасни неистини.

През юли 2020 г. избраният комитет на правителството на Обединеното кралство за културни медии и спорт отбеляза:

Ресурсите, разработени от обществени радио- и телевизионни оператори, като Trusted News Initiative, показват огромен потенциал като рамка, в която публичният и частният сектор могат да се обединят, за да осигурят проверено и качествено предоставяне на новини. [. . .] Правителството и регулаторът за онлайн вреди трябва да използват TNI, за да „обединят“ подходи към обществената медийна грамотност и да се възползват от споделеното обучение относно дезинформацията и мисинформацията. Тя трябва да направи това по начин, който зачита независимостта от правителството.

TNI няма независимост от правителството. Всички негови водещи членове са партньорски организации на правителството.

BBC се финансира от правителството на Обединеното кралство и получава допълнителни пари за международната си благотворителна организация BBC Media Action
директно от Обединеното кралство, САЩ, Швеция, Канада, Норвегия, правителствата на ЕС и Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Google, друг основен член на TNI, беше стартираща компания, финансирана от компанията за рисков капитал на ЦРУ In-Q-tel
и е партньор в държавните поръчки на Обединеното кралство
Друг, Microsoft, с гордост обявява , че е „партньор с правителството“, като им помага да защитят демокрацията.

Ройтерс има дълга история на пряка работа с държавните институции. Например, през 60-те и 70-те години на миналия век беше платено за разпространение на антисъветска пропаганда от правителството на Обединеното кралство.
Междувременно Washington Post е собственост на Джеф Базос (Nash Holdings), а неговото партньорство за компетентност AWS (Amazon Web Services) работи с правителства по целия свят.
 

На събитието присъстваше министърът на електронното управление Божидар Божанов, който отбеляза, че борбата срещу дезинформацията е сложен процес, в който трябва да участват всички експерти спрямо своите компетентности...
-

01.04.2022 BOZHO

Днес участвах в представяне на инициативата “Българска коалиция срещу дезинформацията”, подкрепено от Европейската комисия. Нека да го използвам като повод, за да разкажа какво се случва по тази много важна и много деликатна тема...

19 COMMENTS
Сульо каза:
01.04.2022 в 8:03 pm
Майка, ти и другите по млади колеги пишете глупост след глупост и скоро ще се сгромолясате с гръм и трясък и повече никой няма да си помисли да гласува за „умни и красиви“ красиви от никакъв сорт.
Та какма да кажем за евтината и лъжлива американска и украинска пропаганда, таргетирана като за дебили? Руснаците роне уважават интелекта на хората. Какво да кажем за видеата от игри, deep fake, стари снимки пуснати за нови? Още имаш жълто около устата, налягай си stackexxhange и не се занимавай с несвойствени работи, ча накрая с „културния министър“ и Кокорчо, може бой да ядете от недоволни граждани…

Дезинформиран каза:
02.04.2022 в 2:06 pm
Срещу либералната дезинформация и тази идваща от едно посолство край Южния парк какви мерки ще бъдат предприети? Нещо не мога да повярвам в духът от Киев, не за друго.
--
18.02.2022 BOZHO
-
07.05.2022 BOZHO
 
Почти цял руски батальон, пратен на почивка.

17-та танкова бригада е успяла да унищожи почти цял руски батальон при опит да пресече река Сиверски Донец близо до село Билохоривка. Унищожени са 50-тина бойни машини, включително поне 7 танка Т-72 и Т-80, 17 БТР-а, 7 бронирани трактора.

FSflKuwWQAAxIOy

FSflKu2XEAABhWC

FSflKwSXoAADeKh

FSflKuxXIAAQBm2
 
Но ако желаете да постигнете повече, разгледайте тези предложения за предприемачи:
Националният фонд за демокрацията (NED) във Вашингтон набира предложения за проекти, които насърчават демократичните ценности и укрепват демократичните институции.

Участвайте и спечелете, като същевременно насърчите демокрацията.
-
И също

Или пък
Фондация „Борис Немцов“ набира кандидатури за лятно училище по журналистика и социокултурни изследвания, което ще се проведе от 11 до 29 юли 2022 г. в Карловия университет в Прага.

Триседмичната програма включва интензивни обучения в различни формати. Кандидатите трябва да представят идеен проект, засягащ актуални политически, икономически, социални или културни теми.

С предимство ще се разглеждат кандидатури на млади журналисти, активисти или блогъри с не повече от три години професионален опит в медиите.

Необходимо е свободно владеене на руски език.

Крайният срок за кандидатстване е 18 май 2022 г.

-
Не може само писане по форуми, лозето иска мотика!
 
Но ако желаете да постигнете повече, разгледайте тези предложения за предприемачи:
Националният фонд за демокрацията (NED) във Вашингтон набира предложения за проекти, които насърчават демократичните ценности и укрепват демократичните институции.

Участвайте и спечелете, като същевременно насърчите демокрацията.
-
И също

Или пък
Фондация „Борис Немцов“ набира кандидатури за лятно училище по журналистика и социокултурни изследвания, което ще се проведе от 11 до 29 юли 2022 г. в Карловия университет в Прага.

Триседмичната програма включва интензивни обучения в различни формати. Кандидатите трябва да представят идеен проект, засягащ актуални политически, икономически, социални или културни теми.

С предимство ще се разглеждат кандидатури на млади журналисти, активисти или блогъри с не повече от три години професионален опит в медиите.

Необходимо е свободно владеене на руски език.

Крайният срок за кандидатстване е 18 май 2022 г.

-
Не може само писане по форуми, лозето иска мотика!
Трябва да си направим фондация.
Фондация "Затворено общество"
 
Последно редактирано:
От едната страна доказани герои, а от другата некъв врещящ немощен урод.

И на скулпутура на майка му... много поздрави!

От едната страна страхливци, които избиват цивилни в гръб, а от другата пробутана фалшива "творба" нямаща нищо общо с идеята. Просто самовлюбената либерална общност е толкова нагла да си пробутва провалените "творби" в удобен момент. Гнусно.


280685350_1422575531536275_5691489701477934599_n.jpg
 
@етерИум остави ги тия книги.
Давай да правим фондация. Съответно партия. Даже и на партията съм измислил име.
Драматурзи за идеална България.
ДЗИБ. Но хората ще ни разпознават под кодовото наименование дасаибъ.
 
Тва кат оня виц, дето Гонзо се похвалил на Стоичков:
- Купих си нова кола - Тойота Ибиса.
- Пък аз си купих БМВ - иби са ти.
 
Тва кат оня виц, дето Гонзо се похвалил на Стоичков:
- Купих си нова кола - Тойота Ибиса.
- Пък аз си купих БМВ - иби са ти.
Ще помолим учтиво г-н Стоичков за подкрепа.
Т. е. ти ще го помолиш. Нали ти е селски.
 

Горе