Украйна - Русия какво ви е мнението

Абе Нанди, що не почнеш да пишеш направо на руски, мани го тоя скапан български. Слушаш ли си руски песнички вечер преди лягане? За сладки мокри сънища?
 
Слушаш ли си руски песнички вечер преди лягане?
Да. Без да чуя 3 пъти ''калинка мая'' не мога да заспя.
 
Руснаците пак ли изядоха някое цивилно украинско детенце?

ИЗВЕРГИ! :(

n00581055-b.jpg
 
Какво ми го търкаляш това БНР! Ти какво очакваш от БНР-то на руская колония!
Тва да не е като установено от топ факчек експерта
Katerina-Vasileva_2-300x300.jpg
dl.jpg


Петък, петък 13-и йеее.
 
preglyt.jpg
 
:D :D :D

Най-вероятно укрите са се разсмърдели, че не искат да ги свързват с нещо толкова грозно. :)



Който иска може да прочете цялото интервю с Адриен Буке - интересно е:

 
Последно редактирано:
NYT
:D :D :D

Най-вероятно укрите са се разсмърдели, че не искат да ги свързват с нещо толкова грозно. :)



Който иска може да прочете цялото интервю с Адриен Буке - интересно е:

11bulgaria-russia-1-mobileMasterAt3x.jpg
 
Не бъдете скептици, нося Радостна вест! След като стори това относно газовата и като цяло енергийна зависимост на Юропа от Раша, сега конфликтът в Уркайна извади наяве още един наболял проблем и вече помага на лидерите да вземат важни решения за в бъдеще, които да са в полза на всички ни! (Честно казано тоя конфликт е чудодеен и явно най-доброто за света от доста време насам.)
---

Речта на кралицата беше интересна тази година.

За всички хора извън Обединеното кралство, които не разбират какво всъщност представлява „Речта на кралиците“, това е фарсов държавен повод, нищо друго освен грандиозно позлатено изявление за намерения от британската дълбока държава, увито в норка и обвито с медали, които никога не са спечелили. Това е шега, но си струва да се чуе.

Или, ако имате чувствителен стомах, можете просто да прочетете пълния текст на следващия ден на уебсайта на правителството на Обединеното кралство (това правя аз).

Голяма част от съдържанието е напълно предвидимо.

Повече пари за Украйна, с обещание, че Обединеното кралство ще „поведе пътя в защитата на сигурността по целия свят“ . Повече онлайн цензура чрез „Закона за онлайн безопасността“. Задължителен регистър за домашно обучени деца чрез „Закона за реформа в училищата“.

Но частта, която намерих за най-интересна, е заявеният план за „насърчаване на селскостопанските и научни иновации у дома“ чрез предложения законопроект за генетични технологии (прецизно отглеждане).

Предложеният законопроект (който по някаква причина не е достъпен през уебсайта на парламента ) е продължение на обявеното от DEFRA „разхлабено регулиране“ на генетичните изследвания през януари .

За да цитирам Националния институт по селскостопанска ботаника (NIAB), законодателството би „извадило определени техники за прецизно отглеждане извън обхвата на ограничителните правила за ГМО“ .

По същество това ще види новите „генно - редактирани ” храни като различни от старомодните „генетично модифицирани ” храни и следователно не подлежат на същите правила и надзор.

Заявената разлика е, че редактирането на гени , за разлика от генетичната модификация , не въвежда ДНК от други видове. Следователно, на практика, просто ускорява това, което потенциално би могло да се случи естествено с течение на времето.

Сега може да си помислите, че това е само семантика и че такъв закон просто ще осигури вратичка за ВСИЧКИ „генетично модифицирани“ храни, за да могат просто да се ребрандират като „генетично редактирани “ храни и по този начин да избегнат регулация. Но това е отвратително цинично и те е срам, че дори си го помислиш.

Като цяло, това са доста неща за съобщения и не е особено изненадващо. Това, което заслужава да се отбележи, е – по чиста случайност, сигурен съм – изглежда съвпада с подновения тласък на фронта на ГМ храни в други страни по целия свят.

През декември 2021 г. Швейцария добави
изменение към своя мораториум върху ГМО културите, което позволява използването на определени техники за „редактиране на гени“ .

Миналия месец Египет обяви своя нов щам ГМ пшеница . Само преди два дни Националният изследователски център за селскостопански биотехнологии в Етиопия обяви , че е проучил и страната вече ще отглежда генетично модифициран памук и царевица.

Въпреки категоричната забрана на Русия за отглеждане и/или внос на генетично модифицирани култури, те все пак създадоха проект на стойност 111 милиарда рубли за създаване на до 30 разновидности генетично редактирани растения и селскостопански животни .

Британското дерегулиране на ГМ храни винаги се описва като ход след Брекзит – като ЕС укорява целия свят за своя „предпазлив принцип“ по отношение на ГМ културите – и все пак още преди април миналата година ЕС призоваваше за „ преосмисли“ относно ГМ култури .

Всъщност точно днес списание European Biotechnology Magazine съобщава :

Европейската комисия започна своята последна консултация относно дерегулацията на новите техники за развъждане в селското стопанство
Защо това? И защо сега?

И така, наблюдаваме внезапно увеличаване на разнообразието от налични ГМ култури и едновременен натиск за дерегулация на индустрията в западните страни.

Защо ще правят това сега?

Е, има хранителна криза.

Или, по-точно, току- що създадоха продоволствена криза . И както неизбежно върви клишираната хегелианска диалектика, техният произведен „проблем“ сега се нуждае от тяхното измислено „решение“.

Трябва да очакваме да видим генното инженерство като решение на нашата продоволствена криза в много близко бъдеще...както вчера. Или наистина преди два месеца.

Ето колко бързо работят сега, без да се преструват, че прикриват плана. Изплювайки отговора толкова бързо, че става ясно, че са знаели въпроса предварително.

На 15 март, когато „специалната операция“ в Украйна беше на по-малко от 3 седмици, Time вече имаше заглавие:

Войната принуждава фермерите да мислят отново за ГМ култури
...и докладване:

Генетичната модификация може да направи хранителната система на Великобритания по-малко податлива на геополитически сътресения
Седмица по-късно Verdict публикува статия, озаглавена „Подобряване на самодостатъчността с храна с ГМ култури по време на геополитически кризи“

Миналата седмица Times of Israel попита:

Може ли редактирането на гени да помогне на фермерите да задоволят нарастващото търсене на храна?
Преди четири дни Манила Таймс публикува статия, озаглавена „Във времена на недостиг на храна: Преразглеждане на генетично модифицирани култури“ .

Преди два дни (така че преди речта на кралицата, която конкретно споменава законопроекта за редактиране на гени), Scotland's Press & Journal публикува мнение със заглавие: „Шотландското правителство трябва да отмени забраната за ГМ култури, за да облекчи кризата с разходите за живот“ .

Вчера компанията за информационни услуги IHS Markit публикува статия за регулирането на ГМ в Европа , в която твърдят:

Конфликтът между Украйна и Русия демонстрира крехкостта и уязвимостта на световните и европейските вериги за доставки на храни. По света правителствата на водещите страни, произвеждащи земеделие, сега настигат САЩ, както за по-добро законодателство за генно-редактирани (GE) продукти, така и за разграничаването им от по-старата технология за генетично модифицирани организми (ГМО) и нейната негативни конотации за някои потребители, коментатори, фермери, търговци на дребно, политици и законодатели.

И точно днес Проектът за генетична грамотност публикува статия на украинско-канадския Дейвид Зарук, която критикува „принципа на предпазливост“ на ЕС относно ГМО и призовава за възприемане на „новите технологии“ за предотвратяване на широко разпространения глад и увеличаване на хранителния суверенитет.

Продължава и продължава и продължава.

Нека не забравяме изменението на климата...

Разбира се, не всичко е свързано с хранителната криза – даването на свобода на корпоративните гиганти да променят генетично цялата храна, която ядем, също ще бъде от полза за планетата. Напоследък много говорят за това.

На 8 февруари тази година университетът в Бон публикува ново проучване , в което се твърди, че „генното инженерство може да има положителен ефект върху климата“

На 24 февруари тази година базираната в Корнел неправителствена организация „Алианс за наука“
публикува статия , в която се твърди, че „ГМО могат да намалят климатичния отпечатък на Европа“ въз основа на споменатото по-горе проучване.

В отговор на речта на кралицата Националният институт по земеделие и ботаника на Обединеното кралство заяви, че генетичната модификация ще направи земеделието „по-устойчиво“ .

Като напомняне, че не говорим само за култури , но и за генетично инженерство на добитъка , през февруари Deutsche Welle предложи , че генетично променените „климатични овце и еко прасета могат да се борят с глобалното затопляне“.

Преди три седмици Stuff.NZ попита просто:

Може ли GM да спаси планетата?"

Разказът е ясно зададен: генетично модифицираната храна ще ни спаси от продоволствената криза, както и от глобалното затопляне. Плюс всичко друго, за което се сетят.
-
Недоволни от полу-постоянното размахване на ГМО бизнеса, МСМ също насочват оръжието си към биологичното земеделие и му дават газ.

Wall Street Journal съобщава :

Кризата в Украйна разкрива безумието на биологичното земеделие: Тъй като цените на храните растат до небето, светът трябва да признае, че не може да живее без модерно, ефективно земеделие.
The Telegraph обвинява политиките за биологично земеделие за накланянето на Шри Ланка в кървав хаос“

Статията на „Алианса за наука“, спомената по-горе, се опитва да критикува про-органичните планове на ЕС „от ферма до вилица“, като се твърди, че „[биологичното земеделие] има по-ниски добиви и би било свързано с увеличаване на глобалните емисии [парникови газове] чрез причиняване на промени в земеползването на друго място” .

Междувременно Ерик Фирвалд, главен изпълнителен директор на швейцарската група за агрохимикали Syngenta (притежаващ донякъде конфликт на интереси), каза пред швейцарския вестник NZZ am Sonntag , че Западът трябва „да спре биологичното земеделие, за да помогне на бъдещата хранителна криза“ , добавяйки, че биологичното земеделие е по-лошо за планетата, защото разораването на полета освобождава повече въглероден диоксид в атмосферата.

Вече видяхме уелнес „култове“ , обвинени в разпространение на „теории за конспирация срещу вакс“ миналата година, това лесно ще се разпространи и до био фермерите и техните клиенти.


ЗАБЕЛЕЖКА: В интересен (отново, вероятно напълно случаен) паралел, кипящото в момента „избухване на птичи грип“ също засегна силно земеделските производители на био и свободно отглеждане , с една (спонсорирана) статия на Guardian, която пита дали „целогодишният“ птичи грип може заклинание „краят на яйцата за свободно отглеждане“ .
--


След като току-що видяхме как се разгръща кампанията за „ваксина“ срещу ковид, не е трудно да видим как ще продължи тласъкът за ГМ оттук нататък. Редактираните от генома култури и селскостопански животни ще се превърнат в новата „установена наука“.

Те ще се продават на обществеността като по-евтини , по-хранителни , по-добри за околната среда и добри за „предотвратяване на бъдещи пандемии“ (да, те буквално го казаха вече ).

Естествено, всеки, който се противопоставя на натиска за генно-редактирана храна и/или скърби за планираната смърт на биологичното земеделие, ще бъде обвинен, че „подлага на съмнение науката“.

Яденето на британски ГМ храни ще „изпълни своята роля“ и „помага на Украйна“, докато хората, които искат по-скъпи органични продукти, ще бъдат считани за „непатриотични“ или „егоистични“.

Точно както видяхме ковид скептици, заклеймявани като разпространяващи „руска дезинформация“ , въпреки охотното съучастие на Русия в лъжата ковид, за онези, които се противопоставят на редактираната от генома храна, ще се каже, че „споделят руски говорещи точки“ или „вършат работата на Путин вместо него“ въпреки че Русия е на борда на влака за редактиране на гени.

Оттам всичко става много предсказуемо. Биологичните земеделски производители вероятно ще бъдат „руски шпиони на теорията на конспирацията против ваксината“ до края на лятото.

…Това вероятно обяснява защо Бил Гейтс също изкупува толкова много земеделска земя миналата година.
 
Не бъдете скептици, нося Радостна вест! След като стори това относно газовата и като цяло енергийна зависимост на Юропа от Раша, сега конфликтът в Уркайна извади наяве още един наболял проблем и вече помага на лидерите да вземат важни решения за в бъдеще, които да са в полза на всички ни! (Честно казано тоя конфликт е чудодеен и явно най-доброто за света от доста време насам.)
---

Речта на кралицата беше интересна тази година.

За всички хора извън Обединеното кралство, които не разбират какво всъщност представлява „Речта на кралиците“, това е фарсов държавен повод, нищо друго освен грандиозно позлатено изявление за намерения от британската дълбока държава, увито в норка и обвито с медали, които никога не са спечелили. Това е шега, но си струва да се чуе.

Или, ако имате чувствителен стомах, можете просто да прочетете пълния текст на следващия ден на уебсайта на правителството на Обединеното кралство (това правя аз).

Голяма част от съдържанието е напълно предвидимо.

Повече пари за Украйна, с обещание, че Обединеното кралство ще „поведе пътя в защитата на сигурността по целия свят“ . Повече онлайн цензура чрез „Закона за онлайн безопасността“. Задължителен регистър за домашно обучени деца чрез „Закона за реформа в училищата“.

Но частта, която намерих за най-интересна, е заявеният план за „насърчаване на селскостопанските и научни иновации у дома“ чрез предложения законопроект за генетични технологии (прецизно отглеждане).

Предложеният законопроект (който по някаква причина не е достъпен през уебсайта на парламента ) е продължение на обявеното от DEFRA „разхлабено регулиране“ на генетичните изследвания през януари .

За да цитирам Националния институт по селскостопанска ботаника (NIAB), законодателството би „извадило определени техники за прецизно отглеждане извън обхвата на ограничителните правила за ГМО“ .

По същество това ще види новите „генно - редактирани ” храни като различни от старомодните „генетично модифицирани ” храни и следователно не подлежат на същите правила и надзор.

Заявената разлика е, че редактирането на гени , за разлика от генетичната модификация , не въвежда ДНК от други видове. Следователно, на практика, просто ускорява това, което потенциално би могло да се случи естествено с течение на времето.

Сега може да си помислите, че това е само семантика и че такъв закон просто ще осигури вратичка за ВСИЧКИ „генетично модифицирани“ храни, за да могат просто да се ребрандират като „генетично редактирани “ храни и по този начин да избегнат регулация. Но това е отвратително цинично и те е срам, че дори си го помислиш.

Като цяло, това са доста неща за съобщения и не е особено изненадващо. Това, което заслужава да се отбележи, е – по чиста случайност, сигурен съм – изглежда съвпада с подновения тласък на фронта на ГМ храни в други страни по целия свят.

През декември 2021 г. Швейцария добави
изменение към своя мораториум върху ГМО културите, което позволява използването на определени техники за „редактиране на гени“ .

Миналия месец Египет обяви своя нов щам ГМ пшеница . Само преди два дни Националният изследователски център за селскостопански биотехнологии в Етиопия обяви , че е проучил и страната вече ще отглежда генетично модифициран памук и царевица.

Въпреки категоричната забрана на Русия за отглеждане и/или внос на генетично модифицирани култури, те все пак създадоха проект на стойност 111 милиарда рубли за създаване на до 30 разновидности генетично редактирани растения и селскостопански животни .

Британското дерегулиране на ГМ храни винаги се описва като ход след Брекзит – като ЕС укорява целия свят за своя „предпазлив принцип“ по отношение на ГМ културите – и все пак още преди април миналата година ЕС призоваваше за „ преосмисли“ относно ГМ култури .

Всъщност точно днес списание European Biotechnology Magazine съобщава :


Защо това? И защо сега?

И така, наблюдаваме внезапно увеличаване на разнообразието от налични ГМ култури и едновременен натиск за дерегулация на индустрията в западните страни.

Защо ще правят това сега?

Е, има хранителна криза.

Или, по-точно, току- що създадоха продоволствена криза . И както неизбежно върви клишираната хегелианска диалектика, техният произведен „проблем“ сега се нуждае от тяхното измислено „решение“.

Трябва да очакваме да видим генното инженерство като решение на нашата продоволствена криза в много близко бъдеще...както вчера. Или наистина преди два месеца.

Ето колко бързо работят сега, без да се преструват, че прикриват плана. Изплювайки отговора толкова бързо, че става ясно, че са знаели въпроса предварително.

На 15 март, когато „специалната операция“ в Украйна беше на по-малко от 3 седмици, Time вече имаше заглавие:


...и докладване:


Седмица по-късно Verdict публикува статия, озаглавена „Подобряване на самодостатъчността с храна с ГМ култури по време на геополитически кризи“

Миналата седмица Times of Israel попита:


Преди четири дни Манила Таймс публикува статия, озаглавена „Във времена на недостиг на храна: Преразглеждане на генетично модифицирани култури“ .

Преди два дни (така че преди речта на кралицата, която конкретно споменава законопроекта за редактиране на гени), Scotland's Press & Journal публикува мнение със заглавие: „Шотландското правителство трябва да отмени забраната за ГМ култури, за да облекчи кризата с разходите за живот“ .

Вчера компанията за информационни услуги IHS Markit публикува статия за регулирането на ГМ в Европа , в която твърдят:



И точно днес Проектът за генетична грамотност публикува статия на украинско-канадския Дейвид Зарук, която критикува „принципа на предпазливост“ на ЕС относно ГМО и призовава за възприемане на „новите технологии“ за предотвратяване на широко разпространения глад и увеличаване на хранителния суверенитет.


Продължава и продължава и продължава.

Нека не забравяме изменението на климата...

Разбира се, не всичко е свързано с хранителната криза – даването на свобода на корпоративните гиганти да променят генетично цялата храна, която ядем, също ще бъде от полза за планетата. Напоследък много говорят за това.

На 8 февруари тази година университетът в Бон публикува ново проучване , в което се твърди, че „генното инженерство може да има положителен ефект върху климата“

На 24 февруари тази година базираната в Корнел неправителствена организация „Алианс за наука“
публикува статия , в която се твърди, че „ГМО могат да намалят климатичния отпечатък на Европа“ въз основа на споменатото по-горе проучване.

В отговор на речта на кралицата Националният институт по земеделие и ботаника на Обединеното кралство заяви, че генетичната модификация ще направи земеделието „по-устойчиво“ .

Като напомняне, че не говорим само за култури , но и за генетично инженерство на добитъка , през февруари Deutsche Welle предложи , че генетично променените „климатични овце и еко прасета могат да се борят с глобалното затопляне“.

Преди три седмици Stuff.NZ попита просто:



Разказът е ясно зададен: генетично модифицираната храна ще ни спаси от продоволствената криза, както и от глобалното затопляне. Плюс всичко друго, за което се сетят.
-
Недоволни от полу-постоянното размахване на ГМО бизнеса, МСМ също насочват оръжието си към биологичното земеделие и му дават газ.

Wall Street Journal съобщава :


The Telegraph обвинява политиките за биологично земеделие за накланянето на Шри Ланка в кървав хаос“

Статията на „Алианса за наука“, спомената по-горе, се опитва да критикува про-органичните планове на ЕС „от ферма до вилица“, като се твърди, че „[биологичното земеделие] има по-ниски добиви и би било свързано с увеличаване на глобалните емисии [парникови газове] чрез причиняване на промени в земеползването на друго място” .

Междувременно Ерик Фирвалд, главен изпълнителен директор на швейцарската група за агрохимикали Syngenta (притежаващ донякъде конфликт на интереси), каза пред швейцарския вестник NZZ am Sonntag , че Западът трябва „да спре биологичното земеделие, за да помогне на бъдещата хранителна криза“ , добавяйки, че биологичното земеделие е по-лошо за планетата, защото разораването на полета освобождава повече въглероден диоксид в атмосферата.

Вече видяхме уелнес „култове“ , обвинени в разпространение на „теории за конспирация срещу вакс“ миналата година, това лесно ще се разпространи и до био фермерите и техните клиенти.


ЗАБЕЛЕЖКА: В интересен (отново, вероятно напълно случаен) паралел, кипящото в момента „избухване на птичи грип“ също засегна силно земеделските производители на био и свободно отглеждане , с една (спонсорирана) статия на Guardian, която пита дали „целогодишният“ птичи грип може заклинание „краят на яйцата за свободно отглеждане“ .
--


След като току-що видяхме как се разгръща кампанията за „ваксина“ срещу ковид, не е трудно да видим как ще продължи тласъкът за ГМ оттук нататък. Редактираните от генома култури и селскостопански животни ще се превърнат в новата „установена наука“.

Те ще се продават на обществеността като по-евтини , по-хранителни , по-добри за околната среда и добри за „предотвратяване на бъдещи пандемии“ (да, те буквално го казаха вече ).

Естествено, всеки, който се противопоставя на натиска за генно-редактирана храна и/или скърби за планираната смърт на биологичното земеделие, ще бъде обвинен, че „подлага на съмнение науката“.

Яденето на британски ГМ храни ще „изпълни своята роля“ и „помага на Украйна“, докато хората, които искат по-скъпи органични продукти, ще бъдат считани за „непатриотични“ или „егоистични“.

Точно както видяхме ковид скептици, заклеймявани като разпространяващи „руска дезинформация“ , въпреки охотното съучастие на Русия в лъжата ковид, за онези, които се противопоставят на редактираната от генома храна, ще се каже, че „споделят руски говорещи точки“ или „вършат работата на Путин вместо него“ въпреки че Русия е на борда на влака за редактиране на гени.

Оттам всичко става много предсказуемо. Биологичните земеделски производители вероятно ще бъдат „руски шпиони на теорията на конспирацията против ваксината“ до края на лятото.

…Това вероятно обяснява защо Бил Гейтс също изкупува толкова много земеделска земя миналата година.
Имах идеята да ти подготвя шарж-колаж на Тайната вечеря за страница 382 от книгата, която пишеш. Но с този километричен пост в петък вечер се на път да ме откажеш.

Давам думата на Нанди, освен ако не скита по нощите.
 
Не знам какво е петък вечер; аз съм по друго време. Гледай там, следи как и колко напредва операцията. Аз съм все по-вдъхновен от благотворните влияния на уркаинският конфликт върху обществата по света!
--

Нов доклад на Bank of International Settlements изчислява, че до 90% от националните централни банки са поне в етапите на планиране за стартиране на цифрова валута на централната банка (CBDC):

"Девет от 10 централни банки проучват цифровите валути на централните банки (CBDC), а повече от половината сега ги разработват или провеждат конкретни експерименти. По-специално, работата по CBDC на дребно се премести в по-напреднали етапи."

Можете да прочетете целия доклад на МВФ или обобщение, публикувано от Bloomberg.

Изглежда, че програмите за издавани от правителството цифрови пари набират скорост по целия свят поне от 2020 г. и очевидно сега те съществуват в повече от половината държави на планетата.

Най-новите от тях – Бразилия и Намибия – обявиха плановете си едва миналия месец.

Както при всички глобалистки програми, стремежът към CBDC винаги е част от „текущото нещо“.

Първо, това беше отговор на Covid
Но те също биха могли да ни помогнат да спрем изменението на климата
Сега те са отговор на войната в Украйна

Използвайки този метод, те преминаха от едва обсъждана крайна идея към редовно масово отразяване и 90% от света ги изпробваха, всичко това в рамките на няколко години.

Интересното е, че докато за CBDC се говори все повече и повече, има една специфична особеност, за която се говори все по-малко: Програмируемост.

Програмируемостта е хипотетична характеристика на цифровата валута, която би позволила на емитента да задава ограничения и контрол върху нейното използване.

По същество всеки CBDC би дал на държавата, централната банка или корпорацията, която издава парите като заплата, властта да контролира как и къде се харчат парите.

Всеки CBDC представлява потенциален контрол на трета страна върху вашите пари.

Толкова е просто.

Като се има предвид как са минали последните две години, изобщо не е трудно да си представим как може да се злоупотребява с подобна система.

Спиране на плащанията за „защита на NHS“, запор на заплати за „борба с изменението на климата“ или индивидуални финансови санкции, защото не сте ваксинирани.

Човек не трябва да гледа по-далеч назад от протеста на канадските шофьори на камиони, за да види държавата , която финансово обезличава онези, които изразяват несъгласие. CBDC би улеснил този процес както за държавата, така и по-трудно да го избегне.

Съвсем очевидно това е най-големият етичен и социален проблем във всяка потенциална система за цифрова валута.

И все пак, нито в доклада на BIS, нито в доклада на МВФ, нито в резюмето на Bloomberg изобщо не се обсъжда идеята за „програмируемост”. Думата се използва точно веднъж и в трите документа и те никога не обясняват какво всъщност означава.

Агустин Карстенс, ръководител на Банката за международни разплащания, обсъди подробно идеята във видео през лятото на 2021 г.
"Ключовата разлика [със CBDC] е, че централната банка ще има абсолютен контрол върху правилата и разпоредбите, които ще определят използването на този израз на отговорност на централната банка, и след това ще разполага с технологията, която да наложи това."

Статия в Telegraph от юни 2021 г. отново разказа за възможните предимства на програмируемата валута:

"Дигиталните пари могат да бъдат програмирани, за да се гарантира, че се изразходват само за основни неща или стоки, които работодателят или правителството смятат за разумни […] Може да има някои социално полезни резултати от това, предотвратявайки дейност, която се счита за социално вредна по някакъв начин."

Те никога не са били склонни да говорят за програмиране преди, така че е забележително, че трябва внезапно да затворят този път на дискусия.

Може би знак, че са надценили какво биха приели хората и вече изпитват повече отблъскване на идеята, отколкото са очаквали.

Това е утешителна мисъл.

Но не се заблуждавайте: това, че спират да го споменават, не означава, че го пускат. Те просто искат да забравиш за това.

О, и само в случай, че се чудите, списъкът на страните, които изпробват цифрови валути, включва Украйна и Русия, Съединените щати и Китай, Великобритания и ЕС.

Всеки отбор в лигата.


Избирането на страна няма да ви спаси.
---

Лека петъчна вечер:)
 
2020: the pandemic is a lie
2021: almost everything is a lie
2022: absolutely everything is a lie

Май така ще се окаже.
 
Абе Нанди, що не почнеш да пишеш направо на руски, мани го тоя скапан български. Слушаш ли си руски песнички вечер преди лягане? За сладки мокри сънища?
Zнаенето на чужди езици и тяхната употреба не е престъпление или за подигравка. Дали е руски, монголски и дори цигански няма никакво значение това може само да обогати дадена личност. Неразбирането на този факт или подигрването показва просто ниска или никаква култура и пълната липса на елементарно умение да се разсъждава. Но за теб е непопрваимо така си се родил и няма какво да се направи.
 
2020: the pandemic is a lie
2021: almost everything is a lie
2022: absolutely everything is a lie

Май така ще се окаже.
Няма как всичко да е лъжа.
Не се чувствай като обвиняема заради възгледите си.

Ще ги преборим. Официално сме малко. Но реално сме много.

Всички сме пропити от ентъртеймънт културата.

Но ще се оправим.

@ReminD замина за Украйна. @EGraphix прави сайт за Украйна.

Заети са.

П. С. Забравих да кажа, че @Leverage ме хаква постоянно.
 
От едната страна страхливци, които избиват цивилни в гръб, а от другата пробутана фалшива "творба" нямаща нищо общо с идеята. Просто самовлюбената либерална общност е толкова нагла да си пробутва провалените "творби" в удобен момент. Гнусно.


280685350_1422575531536275_5691489701477934599_n.jpg
На този може да му сме изсеее целия свят. Пълна изродщина недоклатена. И този "артист" да вземе да се простреля между топките, за да знаем, че е направи нещо смислено в живота си.
 
Тази тема дали ще стане 1000 страници. Абе и руснаците не са много готини, ама и украинците.

Абе, ако Финландия и Швеция влязат в НАТО ще стане много яко. Те от едно време много се "харесват" Русия и Финландия. Както се вика имат си общам история. Не знам дали е обсъждано, но е доста интересно. И то какво се очаквам, то следващите по подразбиране са някъде в тази част на света. :)
 

Горе