Украйна - Русия какво ви е мнението

безПолезен идиот aka @ReminD
Нещо за ленлиза или поне за призрака на Киев?
А да и да ти е честита великата перемога - ЮНЕСКО обяви борща за украинско национално наследство. Захарова пикае газ, защото не мо0же вече да го готви :D
 
Последно редактирано:
За 1 седмица станах джендър, либераст, фашист, милениал, нео-маркист и още куп неща. А вие просто сте си :hankey: и една парантия.
Ами много станахте "политолозите", пък на практика повечето спадате към една от горните категории.

Пък и не е трудно човек да види каква ти е ориентацията - все пак не успя да издържиш и да не си линкнеш сайтчето по-горе... :rolleyes:
 
Няма нищо лошо да се чете RT за бизнес новини от Русия! Още неща за Рубли.

---
The Russian government has added grain, sunflower oil and extracted meal to the list of exports that must be paid for in rubles. A resolution giving effect to the decision was adopted on Friday and published on the official portal of legal information.

It also provides for a one-year extension of duties to be paid in the national currency in respect of exported sunflower oil and sunflower meal until August 31, 2023.

As part of the new payment mechanism, the base price for calculating the export duty on wheat will be 15,000 rubles (over $267) per ton.

Russia is the world’s largest wheat exporter and a major supplier of sunflower seeds. Russian Minister for Agriculture Dmitry Patrushev said this month that the country would export agricultural products to “friendly countries” only.

According to the minister, Russia’s grain harvest could reach 130 million tons this year, which would be enough to cover both domestic needs and ensure export potential.

For more stories on economy & finance visit RT's business section
 
Цяла нощ са купонясвали.
Партито по принцип е купонджия. Негов кумир е Достоевски.

Подозирам, че твърд съмишленик на @partytime e @slavchev.

1656831927143.png
 
1656846181520.png
 
Screenshot_20220703-085317_Facebook.jpg


Малиии, ей ся като се ядоса мечката, ще превземе Европа за 5 дни. А НАТО ще се насерат и САЩ ще се извиняват, само да се ядоса Капутин
 
Screenshot_20220703-085317_Facebook.jpg


Малиии, ей ся като се ядоса мечката, ще превземе Европа за 5 дни. А НАТО ще се насерат и САЩ ще се извиняват, само да се ядоса Капутин
Добре бре Ремайнде, що се пънеш като и ти и ние всички знаем как ще обърнеш палачинката при първа възможност. Скоро Русия ще си вземе каквото и трябва, Ще се цункат с ЕС и САЩ за пред камеритете и сега го правят де и всичко ще ОК.

Ти останалите подлизурковици ще си останете омазани в лайна и ще търсите ноти за новата модерна песен. Винаги съм се чудил на мазни душици като вас....
 
Добре бре Ремайнде, що се пънеш като и ти и ние всички знаем как ще обърнеш палачинката при първа възможност.
Мани го, от една седмица дума неможe да се измъкне за лендлиза от него :D
 

Ако наричаш обръщане на палачинката - това да осъзнаеш, че си грешал - окей. Не мога да си спомня да съм си сменял мненията след това в обратната посока, че използваш термина да обръщам палачинката и то 'ПАК'?
Крумов - нищо лошо няма в това да признаеш, че си сгрешил, Аз съм грешен за 2 неща - неосведоменост за Русия и Капутин 2012-2014 , и да се плъзна по крипто валутите за 3 месеца, и замалко да вляза в култа. И двете неща ми носят позитиви. За първото гледам да съм информирам ежедневно със ситуациите, да не четя лайняни пропаганди от Капутинските медии и съм изгледал / прочел не малко неща за предишни конфликти, които преди не знаех много за тях. А пък благодарение на това, че разбрах нещата за криптото, станах crypto критик, и съм в едно от най-готините community-та, това на buttcoin, и хората, които със сигурност имаме повече представа и техническа, и теоритична - за криптовалутите, отколкото 20 годишни пъпчивци, вкарали 50лв, и молещи се на 100x returns. Пък и мога да пиша смарт контракти и на Solidity, въпреки че не бих.

едит: Окей, За Ковид също си промених мнението, като се информирах от читави източници, пък и дядо ми почина - не съм казвал преди, че ковид няма, а че е като грипа - е познай откъде се информирах 'правилно' - от няколко интервюта на Мангъров, щото е готино да говориш против системата и статуквото, ама като се види, че си се осрал до уши и всичките неща дето ги говореше бяха абсолютни глупости - съжалявам, не мога да съм на тази страна и да продължавам да 'викам' за тоя 'отбор', само заради неумение да признаеш грешка - Аз нямам проблеми с това да кажа когато греша. Това не важи май за теб мисля? . Същото и за ковида - ще се откажеш ли от някои от твърденията си, които си писал в темата за КОВИД - аз не съм дребна душица, няма да ги вадя и да те питам всеки ден какво ще кажеш за това и онова - но си помисли хубаво за писаниците и как лесно отхвърляте науката, дори и сега, 2022 лятото - като се разбра, че живота си продължава, ваксините работят, смъртността е 0.0007 на ваксинирани, спрямо 2 и нещо на неваксинирани - време е да си направиш някаква равносметка мисля, откъде черпиш информация и дали е достоверна и има авторитет и истина. Доста dishonest ще е ако трябва чакаме антиваксърите 20 години, че да са сигурни, че нямало дългосрочни ефекти - не мислиш ли?
Доста по-лошо е да си кон с капаци цял живот, и да отричаш действителността цял живот.




Впрочем както графикса казва - ще чакаме пресАташето на РФ Лошия да каже и руската позиция каква е, информиран е, дебънква всички световни медии и журналисти, сателити, камери, сенки, ракети, самолети.
Ще ми се да имаме пълна реципрочност в посолствата... колкото са нашите там, толкова и техни тук. За какво са им чак 40 + човека. Нали сме вражеска държава! Дори ми се струва, че може да имат едно посолство в ЕС ... например в Брюксел.


Днес пък видях много готин самолет над Варна и Черно море на US.NAVY Boeing P-8A Poseidon- досега не го бях виждал. Тея шест подводници дето имат в черно море - това самолетче е предназначено за тях - извърша радио локационни и разузнавателни полети. Може и да е рутина, не съм гледал flightradar от 2-3 седмици, но самолета е уникален. До миналия месец и не знаех, че US.NAVY имат AWACS самолети, предназначени за подводници, има 2 документалки в тубата, който му е интересно да прочете за какво иде реч и как оперират.

1364643-12623-85-720.jpg


Boeing_P-8A-e1644574504498.jpg

Boeing_P-8A-e1644574504498.jpg
 
Последно редактирано:
едит: това за торбалан тролски го изнасям тук, да не се бърка с горното мнение - отделям го за четимост.

Май е време да обърна внимание и да напиша няколко реда на един потребител, който явно влиза тук в темата, само за да се заяжда на дребно.


Гледам и още един блокиран питал за лендлийза? Лендлийза си върви, но е няма логистика като хората. Няма вода за доставки с кораби, а самолети, 50-тина на ден - още трябва, това е нищо - ВСВ ако си чувал за термина "air bridge" - Англия - Германия, и колко хиляди самолети на ДЕН са минавали от там, само с провизии и муниции.
Явно е закачане с тоя лендлийз не мога да разбера? Още миналия месец бяхме писали, че според западните служби реалният лендлийз, ще започне да се усеща към есента - войници така се обучават, от днес за утре - и се телепортират на полето от САЩ.
Ако си е мислил, че след 10 дни войната ще свърши - объркал се е. Тя, че ще свърши с бягство на мамашата е ясно, да видим колко ще издържат с агресията. Вече почнаха и с противокорабни бомби да бомбандират сгради - Лошият може да ти каже защо - сигурно има 'сериозна' причина да хвърлят такива бомби.

Та малко недоумявам защо въпросният пита толкова яростно за този лендлийз - явно има какво да каже по темата, или мисли, че Аз съм казвал, че войната свърша ей сега на втората седмица след него? Щото така усещам нещата - мисли си, че е някакъв GOTCHA момент с тоя лендлийз - сори ама нямаш GOTCHA момент изобщо.


Много ме кефи как разни путинофили "неутрални" , не могат да вържат една теза и аргумент защо подкрепят терористите и Капутин, а действат на дребно със закачки, подпитват разни работи, заяждат се явно да се правят на интересни, и все едно някой им е длъжен да им отговаря и да рапортува пред нещата, дето пишат. Още повече, че този е последният, който заслужава да му се обръща внимание, при положение, че не може да обели нищо за войната. Като почнеш да допринасяш с нещо във темата, тогава може да очакваш отговор, всеки човек има чест и достойнство, поне така смятам - като видиш, че не ти обръщат много внимание, спираш да се заяждаш на дребно и отминаваш.

Ако имаш нещо против мен, то пък няма да може да ми пишеш на лично - ще ми намериш телефона в някои от последните ми теми - обаждаш се и обсъждаме или каквото решиш - но да се заяждаш като 1вокласник в темата - покажи достойнство, а не се заяждай като първолаче. Ако всеки един от пишещите в темата, започнат да се държат като теб - какво ще стане тука? Някои хора пускат новини, статии, мисли, анализи или спорят - уважи поне тях - за отбор 'геноцид' говоря, така пречиш на всички, и се изтърка, както се изтърка и в Ковид темата, като @tedkata_m спря да ти обръща внимание като се подиграваше месеци, че се бил ваксинирал, и какъв глупак е - пак същите истории, закачки на дребно, грозна история, а става въпрос за човек около 30г. предполагам.

И пак казвам - всеки човек си има чест и достойнство, тук сме избухвали доста от потребителите, но това което правиш е някакъв next level - на всички и минава бързо, но не може да ходиш по всички мои мнения и да се заяждаш на дребно, и това продължава с месеци, пък в темата за ковид - 2 години , с @tedkata_m - не е нормално.
 
Последно редактирано:
От логичното отхвърляне на войната като форма и конкретна проява на насилие и масово изтребление, днес то еволюира в определени групи в бактериална форма на инфлуенсърска русофобия и модерна показност.

Съвременната градска десница отдавна е затвърдила усещането ни за нейната излишност, поради непрекъснатия й стремеж да се дистанцира от останалата част от народа, тъй като се припознава и държи да бъде приемана за изключителна. В тази връзка тя не пропуска всяка удала й се възможност да прилича на лелеяния от нея западен и американски елит. Днес той търси всякакви ексцентрични проявления, тъй че да докаже спуснатата от политическата върхушка на САЩ безпрекословна омраза към Русия.

Спомнете си, когато се зароди движението Black Lives Matter, колко спортни, музикални, театрални звезди и пр. коленичиха на всяка една обществена проява пред чернокожото население и се надпреварваха да се извинят за исторически събития случили се преди векове, и върху които те няма как да носят отговорност. Нашите русофоби инфлуенсъри се надпреварват с особено ожесточение помежду си да докажат по всевъзможни (често комични и абсурдни) начини любовта си към лелеяната от тях Америка.

Те продават омразата си към Русия, за да извлекат някаква форма на дивидент, дори само просташка показност. Дали имаха отношение към разрушена Югославия от САЩ? Не! Не им пука и за милионите жертви, които са оставили след себе си Щатите в стотиците войни по-света за последните години. В техните едноклетъчни представи американската война и агресия е добра и справедлива, а загиналите от американските куршуми са разумна щета.

Още по-комично е неглижирането от десните инфлуенсърски русофоби на енергийния проблем в България, който ще ескалира през зимата и който, нямам съмнение, че ще се задълбочи експоненциално, заради взривените дипломатически отношения с Русия от тази престъпна и отявлено русофобска власт. Преди години бяха модерни тънки дънкови якета и младежите ги носеха през зимата посинели, но горди, водени от принципа – от студ умри, гъзар бъди! Същото е и с идиотската градска жълтопаветна измислица.

Само гледайте как ще завие на умряло тази разглезена имитационна „десница“ след няколко месеца!

Валентин Кардамски
 

Ако наричаш обръщане на палачинката - това да осъзнаеш, че си грешал - окей. Не мога да си спомня да съм си сменял мненията след това в обратната посока, че използваш термина да обръщам палачинката и то 'ПАК'?
Крумов - нищо лошо няма в това да признаеш, че си сгрешил, Аз съм грешен за 2 неща - неосведоменост за Русия и Капутин 2012-2014 , и да се плъзна по крипто валутите за 3 месеца, и замалко да вляза в култа. И двете неща ми носят позитиви. За първото гледам да съм информирам ежедневно със ситуациите, да не четя лайняни пропаганди от Капутинските медии и съм изгледал / прочел не малко неща за предишни конфликти, които преди не знаех много за тях. А пък благодарение на това, че разбрах нещата за криптото, станах crypto критик, и съм в едно от най-готините community-та, това на buttcoin, и хората, които със сигурност имаме повече представа и техническа, и теоритична - за криптовалутите, отколкото 20 годишни пъпчивци, вкарали 50лв, и молещи се на 100x returns. Пък и мога да пиша смарт контракти и на Solidity, въпреки че не бих.

едит: Окей, За Ковид също си промених мнението, като се информирах от читави източници, пък и дядо ми почина - не съм казвал преди, че ковид няма, а че е като грипа - е познай откъде се информирах 'правилно' - от няколко интервюта на Мангъров, щото е готино да говориш против системата и статуквото, ама като се види, че си се осрал до уши и всичките неща дето ги говореше бяха абсолютни глупости - съжалявам, не мога да съм на тази страна и да продължавам да 'викам' за тоя 'отбор', само заради неумение да признаеш грешка - Аз нямам проблеми с това да кажа когато греша. Това не важи май за теб мисля? . Същото и за ковида - ще се откажеш ли от някои от твърденията си, които си писал в темата за КОВИД - аз не съм дребна душица, няма да ги вадя и да те питам всеки ден какво ще кажеш за това и онова - но си помисли хубаво за писаниците и как лесно отхвърляте науката, дори и сега, 2022 лятото - като се разбра, че живота си продължава, ваксините работят, смъртността е 0.0007 на ваксинирани, спрямо 2 и нещо на неваксинирани - време е да си направиш някаква равносметка мисля, откъде черпиш информация и дали е достоверна и има авторитет и истина. Доста dishonest ще е ако трябва чакаме антиваксърите 20 години, че да са сигурни, че нямало дългосрочни ефекти - не мислиш ли?
Доста по-лошо е да си кон с капаци цял живот, и да отричаш действителността цял живот.




Впрочем както графикса казва - ще чакаме пресАташето на РФ Лошия да каже и руската позиция каква е, информиран е, дебънква всички световни медии и журналисти, сателити, камери, сенки, ракети, самолети.
Ще ми се да имаме пълна реципрочност в посолствата... колкото са нашите там, толкова и техни тук. За какво са им чак 40 + човека. Нали сме вражеска държава! Дори ми се струва, че може да имат едно посолство в ЕС ... например в Брюксел.


Днес пък видях много готин самолет над Варна и Черно море на US.NAVY Boeing P-8A Poseidon- досега не го бях виждал. Тея шест подводници дето имат в черно море - това самолетче е предназначено за тях - извърша радио локационни и разузнавателни полети. Може и да е рутина, не съм гледал flightradar от 2-3 седмици, но самолета е уникален. До миналия месец и не знаех, че US.NAVY имат AWACS самолети, предназначени за подводници, има 2 документалки в тубата, който му е интересно да прочете за какво иде реч и как оперират.

1364643-12623-85-720.jpg


Boeing_P-8A-e1644574504498.jpg

Boeing_P-8A-e1644574504498.jpg
пф, хахаха, човек, точно на тия ли ще се обясняваш дали си си променял мнението :D :D :D Ай сиктир!

Това е все едно да влезеш в сериозен разговор с Нандито :D
 
Това е все едно да влезеш в сериозен разговор с Нандито
Нямаш капацитета да влезеш в сериозен разговор с мен. А и аз лично нямам желание да комуникирам с празни кратунки wanna be американци, на които, въпреки слугинажа и нагъзването, никой не гледа сериозно. За вашите господари вие си оставате тъмни балкански субекти със съмнителни хигиенни навици. Но, пък и за тях не е важно колко често се къпе чистачката на тоалетни. ;)
 

Горе