Украйна - Русия какво ви е мнението

Идат Леопардите... Идат!

1675880434338.png


@Krumov, тва верно ли е? За едни конспиратори питам

1675881838516.png
 
Последно редактирано:
Представи си, за разлика от теб да.
Къде в статията има някакви доказателства?

Biden’s decision to sabotage the pipelines came after more than nine months of highly secret back and forth debate inside Washington’s national security community about how to best achieve that goal. For much of that time, the issue was not whether to do the mission, but how to get it done with no overt clue as to who was responsible.
Seems legit, да

Over the next several meetings, the participants debated options for an attack. The Navy proposed using a newly commissioned submarine to assault the pipeline directly. The Air Force discussed dropping bombs with delayed fuses that could be set off remotely. The CIA argued that whatever was done, it would have to be covert. Everyone involved understood the stakes. “This is not kiddie stuff,” the source said. If the attack were traceable to the United States, “It’s an act of war.”
Сто про е бил там и ги е чул да си говорят това, няма две мнения!

Now, with Russian troops massing on the Ukrainian border and the bloodiest war in Europe since 1945 looming, President Joseph Biden saw the pipelines as a vehicle for Vladimir Putin to weaponize natural gas for his political and territorial ambitions.
Not biased at all ...

Няма да се учудя ако американците са замесени (нито пък руснаците или украинците), но просто тази фантасмагория е плачебно смешна.
 
Не съм. Но много други несъвършенни дават мнения по какви ли не канали и теми. А други още по-несъвършенни ги цитират. ;)
А, и си викаш дай и аз да се набутам да плесна некъв коментар, па нищо, че ще е мега тъп.
 
ДЕСЕТТЕ БОЖИ ЗАПОВЕДИ
(превод от руски Костя Копейкин)
Спонсорирана публикация (от Е. Мутрофанова)
1. Не искайте на вас да ви е добре, искайте на съседите ви да е зле!
2. Не пускайте Северна Македония в Европейския съюз, за да не ви открадне Бербатов!
3. Не изпращайте помощ на Украйна, за да не бъдете въвлечени във войната!
4. Не приемайте бежанки от Украйна, за да не ви откраднат мъжете!
5. Не изпращайте помощ на Турция, за да не бъдете въвлечени в земетресението!
6. Не разрешавайте гей паради, за да не станат децата ви педали!
7. Не се ваксинирайте с американски ваксини, за да не ви чипира Бил Гейтс!
8. Не приемайте Истанбулската конвенция, за да не станете джендъри!
9. Тричайте си кучетата и си бийте жените за здраве!
10. Бийте си възпитателно и децата, но ги пазете да не ви ги откраднат норвежците!
 
Да, така реших, краставицо. Но явно не съм толкова велик мислител, че да ме шернат по безгръбначните.
Не ти се получи и тоя път. Аре чао.
 
Гръмни се, лелке. Не държа да получавам точно от теб положителна оценка.
Не е лелка - кака е.
В най-положителния смисъл на думата.
 
Къде в статията има някакви доказателства?

Seems legit, да
Той човекът като е писал за Никсън, за затворите на ЦРУ итн умници като теб пак така са казвали. Ама накрая всичко е излизало едно към едно. Път и Пулицър са му дали, защото е бил спонсориран с рубли.
 
Не е лелка - кака е.
В най-положителния смисъл на думата.
Ти лъсна ли малко на кака Тулси на клипа? Поне си се попипал, така лекинко, истимарската. Не може иначе, нали си сам в мазето.. (Заключвай вратата, че децата си нямат работа по коридорите и да не стане издънка.)
 
Руснаците, извън западните - предимно ""десни"" американски - алт медии, са ужасни хора. Не ги харесвам. Мисля, че са антипутин и русофоб.
///

- Вие сте публикували няколко статии и видеоклипове, критикуващи Единната биометрична система (UBS). Има много противоречива информация относно този закон. Ако четете държавни медии, се твърди, че законът е предназначен да „предотврати принудителното събиране на биометрични данни“. Но изглежда вие (и много другируски активисти, журналисти и коментатори ) смятате, че това е подвеждащо. Можете ли да обясните защо?

- Да, много се шуми около този закон.

Заслужава да се каже, че периодът между 2020-2021 г. разкри много за мен лично и за хората по целия свят. И това, което наблюдавахме тогава, беше наглото прокарване на закона за никому ненужните в Русия QR кодове.

Видях удивително единство на хората, които се противопоставиха на тази ненужна инициатива за въвеждане на QR кодове. Масовият шум и публичните призиви на хора (някои от които бяха сплашени и глобени за участие в „незаконни“ митинги) - всичко това по някакъв начин повлия на факта, че законът за QR кодовете никога не беше приет.

След началото на движението срещу закона за UBS, хората се надяваха на същия ефект - те написаха апел до нашите законодатели с надеждата, че законът ще бъде отложен; но не помогна.

~~
…В сряда 21.12.2022 Държавната дума прие законопроект, който регулира събирането и съхранението на биометрични данни в Русия. За да се предотврати злоупотребата или неправилното боравене с биометрични данни от частни предприятия, законодателството изисква всички сканирания на лица и гласови проби да се съхраняват в централизирана унифицирана биометрична система (UBS...
~~

Видяхме и как вносителите на законопроекта смениха тактиката, която споменахте във въпроса си. Законодателството започна да се описва в пресата като акт на „защита от принудително събиране на биометрични данни“, но хората не бяха толкова лесно успокоени.

Бяха отправени и други призиви с надеждата да се протестира срещу приетия закон. Но този път чудото не се случи - президентът подписа законопроекта.

Трябва да отбележа, че единодушието, което обедини хората през 2020-2021 г. по отношение на защитата на собствените им права, започна да се пука по шевовете през 2022 г. по обясними причини.

Лично бях свидетел на това, че някои, които се бориха срещу QR кодовете, подкрепят новия закон на UBS. Не споделям техните виждания. Напълно съм съгласен, че не е имало голяма нужда от приемането му – което може да се рационализира само ако си затворите очите за останалия свят и повярвате в тезата, че Русия е поела по напълно независим път.

И защо Херман Греф винаги се спотайва зад тези инициативи – знаем чия книга е написал предговора към [Рускоезичното издание на Четвъртата индустриална революция на Клаус Шваб**], и на какви технологии е фен.

**
http://ncrao.rsvpu.ru/sites/default...etvertaya_promyshlennaya_revolyuciya_2016.pdf
Четвъртата индустриална революция
Четвъртата индустриална революция ще има драматично въздействие върху цялата структура на световната икономика и ако искаме да сме сред нейните лидери, трябва да разберем в каква посока ще поеме технологичното развитие през следващите години и какъв пробив иновациите ни очакват в бъдеще.

Клаус Шваб, който написа книгата Четвъртата индустриална революция, е президент на Световния икономически форум в Давос и затова е в уникалната позиция да обобщи опита и вижданията на водещите световни експерти в областта на икономиката и технологиите
...”

Херман Греф
"..Member of the Board of Trustees, World Economic Forum.."
**

Да, понякога искам да повярвам в приказка. По принцип не харесвам нито неразумното спокойствие, нито прекомерната паника. Ето защо, след неизбежното подписване на закона за UBS, аз просто чаках.

В Русия се шегуват: „ще видим“. И какво мислите, че стана? Хората започнаха да ми пишат, казвайки, че от тях се иска съгласие за обработка на биометрични данни, с формулировката: „в противен случай се откажете от услугата“. Същото като през 2021 г.[по време на „доброволно-задължителната” ваксинация] ..

Не че наистина исках потвърждение на лошите си предчувствия, това е просто реалността и тази реалност, признавам, е разочароваща.

Как да се оцени положително този закон, когато хората ми пишат, че вече ги принуждават да предадат биометричните си данни със заплахи за уволнение? Вече сме преживели това през 2020-2021 г. – не се ли поучихме от този опит? Лично на мен ми е достатъчно. ..."
///


Не ги харесвам тия хора. Това не може да са истински руснаци родолюбци.

Мисля, че са антипутин и русофоб.

Искали им биометричните данни. Ха-ха! - Конспративни теоретици с рептили и ильоминети.
 
Спокойно. Само малко въглероден кредит..
~~~
Сибирская Информасион Агенси
Сбербанк: Зеленият финтех в Русия се нуждае от вътрешни решения и формирането на собствен въглероден пазар
14 ноември 2022 г.
...
[...]Татяна Завялова, старши вицепрезидент по ESG на Сбербанк, в секцията „Дигитализация и климатичният дневен ред“ на форума FINOPOLIS. По време на дискусията бяха обсъдени големи данни за оценка на климатичните рискове, дигитални решения на пазара на устойчиво финансиране и перспективи за развитие на зеления финтех в новите реалности.

Както отбеляза Татяна Завялова, ESG параметрите постепенно се превръщат в неразделна част от скоринг и кредитните модели и започват да влияят пряко върху предоставянето на финансиране . В бъдеще обаче е възможен и друг сценарий, когато зеленият финтех ще се фокусира изключително върху приложни задачи, като намаляване на разходите за енергия, преминаване към възобновяеми енергийни източници и отговорно потребление.

[...]Според Татяна Завялова,спестовната банка планира да предложи на клиентите на ESG специални продукти с ESG компонент, например зелена ипотека. Банката вече е разработила въглероден калкулатор, който изчислява личния въглероден отпечатък на потребителя въз основа на транспортните му разходи. В бъдеще, с помощта на калкулатор, всеки човек ще може самостоятелно да изчисли количеството въглерод, което произвежда поради ежедневните дейности. И следващата логична стъпка за Sber са решения, които ще помогнат на клиентите да компенсират техния личен въглероден отпечатък.

Що се отнася до корпоративните клиенти, както отбеляза Татяна Завялова, стабилните кредитни продукти вече са вградени в стандартния кредитен процес на банката, зеленото маркиране се извършва в рамките на автоматизираните банкови системи[...]
...
Форумът за иновативни финансови технологии FINOPOLIS се провежда от Банката на Русия в партньорство с лидерите на ИТ и финансовия пазар и се превърна в най-голямата платформа в страната за обсъждане и анализ на тенденциите и възможностите за използване на съвременни цифрови технологии във финансовия сектор. . Мисията на FINOPOLIS е да насърчава въвеждането на иновативни технологии във финансовия сектор на Руската федерация."
big_6371b300a4cb36.46217721__6371b300a212f.jpg

Шефчето на Сберката си е същото момче.
http://ncrao.rsvpu.ru/sites/default...etvertaya_promyshlennaya_revolyuciya_2016.pdf
Четвъртата индустриална революция
Четвъртата индустриална революция ще има драматично въздействие върху цялата структура на световната икономика и ако искаме да сме сред нейните лидери, трябва да разберем в каква посока ще поеме технологичното развитие през следващите години и какъв пробив иновациите ни очакват в бъдеще.

Клаус Шваб, който написа книгата Четвъртата индустриална революция, е президент на Световния икономически форум в Давос и затова е в уникалната позиция да обобщи опита и вижданията на водещите световни експерти в областта на икономиката и технологиите
...”

Херман Греф
"..Member of the Board of Trustees, World Economic Forum.."
gref14.jpg

Двигателят на дигиталните иновации и изкуственият интеуект in Rasha, и Топ-Любимецът на Владимир Владимирович.
1564635122_2389472389743829438927493724897238947211111111111.jpg
regnum_picture_1563094805303634_normal.jpg


Та (И) тука война няма.

Има някаква минимална възможност да има надпревара. Което е успокояващо и носи надежди, че Русия ще въведе по-бързо и по-ефективно по-яки цифрови пари с биометрия и личен въглероден кредит (и другите либерал-демократични капиталистически говна).

Русия ще победи
 
...И тука идва Мартинчо от ютубата и вика:
Ъ-ъ, а как мислите: възможно ли е да има някаква договорка, защото някои хора изказват и подобни предположения?
......

Да го сменят с Алекс.
_106507987_robot123.jpg.webp



Даже, той малко женствено момчето, може направо с Даша да го сменят.

 

Горе