Украйна - Русия какво ви е мнението

Най-умният и далновиден политик на 20-ти и 21-ви век!

1697105742789.png
 
Най-умният и далновиден политик на 20-ти и 21-ви век!

Виж файлът 30843
Поредния психопат, докопал се до власт, директно или индиректно отговорен за смъртта на хиляди. Как па не се появи някой вирус дето да покосява ей такива откачалки 😵‍💫
 
Поредния психопат, докопал се до власт, директно или индиректно отговорен за смъртта на хиляди. Как па не се появи някой вирус дето да покосява ей такива откачалки 😵‍💫
Шшшшт!!

Това е политик - лидер, който извади страната си от тотална разруха и върна на хората си националното самочувствие. За теб може да е всякакъв, но руснаците в голямата си част си го обичат. Опонентите му го смятат за твърде мек. ;)

Не само индиректно, но и директно е отговорен за смъртта на хора, но в неговия случай е било в голяма степен оправдано. Не е лесно да си държавник, мило. Затова ние с теб не сме, нито пък Махатма Ганди е бил. ;)
 
Това е политик - лидер, който извади страната си от тотална разруха и върна на хората си националното самочувствие.
Трънки. Както обясних в една съседна тема преди малко, през последните 2 десетилетия (и повече) човечеството се развива най-вече благодарение на компютрите и Интернет, които са дело на човечеството, а не на някакви психопати с власт.

За теб може да е всякакъв, но руснаците в голямата си част си го обичат.
Същия нарцис като нашия Борисов. Някой като е по-харизматичен, хората му прощават всичко. Даже аз като гледам разни криминални истории, за убийство мъжете все ги затварят доживот, докато ако е млада хубава женичка, винаги се отървава с 5-6 години. Излъчването на човек въобще не е за подценяване, може да изкриви представите на хората до крайност.

Не само индиректно, но и директно е отговорен за смъртта на хора, но в неговия случай е било в голяма степен оправдано.
Било е оправдано в нулева степен. На територията на Русия не се водят военни действия, никой не му е влезнал в държавата да го напада, както например някога е влизал онзи с мустачките. Всичко се случва извън Русия и е точно по модела на САЩ. Пут(к)ин е просто дясна ръка на САЩ в случая, изпълнява каквото те искат и причинява толкова деструкция и смърт, колкото те искат. Путин = САЩ.
 
200w.gif
 
човечеството се развива най-вече благодарение на компютрите и Интернет, които са дело на човечеството, а не на някакви психопати с власт.
Глупости на търкалета!

Не бъркай прогрес с управление на огромна и мощна държава. Прогрес има в Германия, но като държава, Германия стана посмешището на Европа, защото няма лидер, а грнозното нарицателно, с което си иронизирал името на ВЕЛИКИЯ Владимир Владимирович. ;)

Същия нарцис като нашия Борисов.
Ко речи, ко??? Не сравнявай кон и кокошка. Сравни политическите решения на двамата и ще видиш, че паралелът ти е безумен.

никой не му е влезнал в държавата да го напада,
Въпрос на време. Първо се започва с ограждане. Превантивните мерки са това, което пази националната сигурност и суверинитета на една държава.

Като цяло си умно момче, но политиката никак не я разбираш.

щото не гледаш новини. :p
 
Айде стига толкова контранаступ

 
Не бъркай прогрес с управление на огромна и мощна държава.
И Тедката да сложиш за президент на Русия, и той ще се справи добре, стига да не пречи много на населението. Русия е огромна държава, има си всичко, а и след онзи с мустачките няма много желаещи да я нападат. Явно има предостатъчно и за населението, и за износ, и за заграбване. Друго щеше да е ако нямаха ресурси или съседите им точеха ножовете срещу тях.

Въпрос на време. Първо се започва с ограждане. Превантивните мерки са това, което пази националната сигурност и суверинитета на една държава.
Това ти ще го кажеш, че САЩ искат да нападат Русия и са стигнали до задния им двор. Знам каква е обяснението, но аз не го приемам. За мен Путин е най-добрия приятел на САЩ в момента, по-добър дори от оня галош със зелените дрехи, който е просто дрогирана марионетка.

Дори ако ти си права и идеята на Путин наистина е просто да се защитава (при все че не е нападнат), това пак го прави най-добрия приятел на САЩ, защото им играе по свирката.

Но каквото и да е, не става въпрос за политика, а за това дали оправдаваме невинните жертви. Аз никога и при никакви обстоятелства не оправдавам невинни жертви. Ти ако ги оправдаваш, значи си под политическото влияние на някоя страна. Аз обаче съм на страната на мира, смятам войните единствено за деструктивни, военните смятам за тъпи промити мозъци, а политиците за психопати. Само ако наистина става въпрос за защита бих приел, че може би трябва да последва защита, но за да е защита трябва да е имало нападение... Путин пак припомням, не е бил нападан. Разликата от вероятната заплахата за нападение и реално нападение е от тук до Луната. Едното може да е просто параноя.
 
Попаднах на интересно мнение в нета и преди ЕкпЕртЕтЕ да се разпеняват за фейк новини не твърдя, че 100% достоверно обаче се доближава максимално до реалността:


Турското издание dikGAZETE (линк в коментар) твърди, че бойците на Хамас се бият с американско оръжие, изпратено в Украйна.

Изданието посочва, че един от първите, които са забелязали този факт е бил Тръмп младши, който се заинтересува от видео на Sky News , показващо палестинци , които държат американски оръжия M4. За да подкрепи думите си, Тръмп младши сподели снимка в X (бившия Twitter).

"Републиканският конгресмен Марджъри Тейлър Грийн също писа на страницата си в социалните мрежи, че ХАМАС може да закупи американски оръжия от Украйна. Грийн призова Вашингтон и Йерусалим да проследят серийните номера на пушката M4." - пише dikGAZETE.

Освен това каналите в Telegram в Близкия изток съобщиха, че Хамас открито благодари на Киев за продажбата на оръжие (видеото е публикувано на страницата на бившия депутат от украинския парламент Иля Кива ) - предава изданието.

Въобще статията е доста интересна и придружена със снимков материал. В нея се посочва, че "за опасностите от подобен сценарий в руската експертна общност се говори отдавна. Оръжия от страни, подкрепящи Украйна, изтичат на черния пазар още от първата година. Този въпрос беше обсъждан толкова отдавна, че изглеждаше, че е загубил своята актуалност. Конфликтът между Израел и Палестина обаче отново постави въпроса на дневен ред."

От друга страна Белият дом не може да не е знаел за планираната атака на Хамас срещу Израел, каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в телевизионния канал “Соловьев Live”. Тя зададе въпроса как е възможно за цяла една година подготовка на Хамас за операцията САЩ „с цялата си разузнавателна мощ“ да не разберат за това.

„Как може да стане така, че за една година подготовка за съответната операция от страна на Хамас, а именно година на подготовка, Съединените американски щати с цялата си разузнавателна мощ не са разбрали за това? <…> Няма начин да се случи по този начин, не можеше да се случи“, каза тя.

Според Захарова нежеланието на САЩ да предупреди Израел за предстоящите атаки показва намерението на Вашингтон да посее хаос в региона.

„По принцип се връщаме към теорията за контролирания хаос, която е в основата на политиката на Съединените щати, единственият проблем е, че хаосът престана да бъде контролируем и сега го виждаме“, заключи тя.

Така, дами и господа, виновните се оказаха подкрепящите режима на Вселенски и самият той, а не Иран и Русия.
Къде, дали и как са спали ЦРУ, Мосад и другите западни разузнавания е отделен въпрос.
Аз не мисля, че са спали, а напротив. Според мен те са подготвяли всичко това като първо - начин да се измъкнат от конфликта в Украйна, като разпалят друг конфликт - нещо, в което са най-добрите в света, и второ - да постигнат "победа" в поне единия конфликт, който контролират (теорията за контролирания хаос). А далаверата на Израел от това ще е да реши веднъж и завинаги проблемът им с ивицата Газа, при това със широко международно одобрение и описвайки се първо като жертви, а после и като победители.

Мръсна игра е политиката.

От друга страна се тиражира и огромната помощ на Техеран за Хамас. Като изключим нашите истерици евроатлантици (Дайнов, Инджев и т.н. малоумници) почти всички на световно ниво в така любимия им цивизован свят са нясно, че Русия е много далеч от всякаква поддръжка на Хамас.
 
Руските тролски фабрики, добре са работили тези дни, за фабрикуване на лъжи. Я вижте утре, дали няма да се намери някой натовски генерал или офицер, да се крият в Газа и да помагат на терористите?
Russians are pushing a range of false narratives to “drive a wedge in military support for Ukraine” in the West and demoralize Ukrainians.
__

Ердоганчо е един от поддръжниците на хамас и организатор на не малко Pallywood пропагандни видеа btw от преди години.



 
Последно редактирано:
Всъщност, въпросът не е дали Хамас използва западно оръжие, доставено на нацистите, а кой го е дал на палестинците. Украинците, разбира се, твърдят, че са руснаците, а не те. Фейк нюз и пропаганда, ама от коя страна??

 
И кой разпространява фейк нюз? Дедо го прави. Между другото, никога не съм виждала водещи да се карат така жестоко в ефир. Watch:

 
Съгласно проектбюджета на Русия за 2024 г., Кремъл залага да се изплатят обезщетения на семействата на общо 100 000 войници, загинали във войната в Украйна за периода 2022-2024 г. На база на тези разчети и разследването на руски медии, че към пролетта на 2023 г. броят на убитите е около 47 000, се оказва, че Русия очаква да загуби около 53 000 убити в рамките на април 2023-април 2024 г. В тази бройка не влизат убитите наемници, паравоенни части и външни контрактори. Ако изчисленията на британските, американски и украински служби за съотношение убити - ранени да е 1:6 се окажат верни, това ще означава, че към пролетта на 2024 г. се очаква Русия да има над половин милион ранени войници, отново без да се броят наемници, паравоенни и прочие.

Важното е русоробите ни да подкрепят избиването на цивилни граждани, както правиха до сега в Украйна
1697175640576.jpeg
 
Кухите лицемерчета с шибаното им лицемерие и двойни стандарти

Израел от десетилетия прави с Палестинците това, което Хитлер е правил с евреите. И изведнъж е шибана жертва??? О, я фак оф!

391678791_6829022677152055_6735003262964036057_n.jpg
 
От на Контрича синониминайзера (или как се вика):

Оригинал: Владимир Владимирович
Промени
Резултат: Светлина

(Иначе си е точно: за "кур" си дава "хуй", за "путка" - шунда. Предимно такива пробвах.)
 
От на Контрича синониминайзера (или как се вика):

Оригинал: Владимир Владимирович
Промени
Резултат: Светлина

(Иначе си е точно: за "кур" си дава "хуй", за "путка" - шунда. Предимно такива пробвах.)
Мани го тоя тул, на мен ми даде пълен абсурд, не помня за коя дума.

По-добре кажи как ще стане прехода - евреи в украйна и по-важно: по-добре ли ще се погаждат евреите с фашистите, отколкото с арабите?

Добре си се завърнал. Стой повечко, че става интересно. Имаме нужда от анализатор. :love:
 
Кво има да го умуваме..

Етериум многократно ни инф_рмира, че Израел ще се мести на територия 404. Така че, това си е просто етап от плана. ;)
"Голямо напрежение в 'сраел" нали така прогнозирах? Ми естествено, докато други нижат теории, бате гледа трезво на нещата съобразно обективните факти и реалности. Празно нямам!

Има време, да се нажежи, да се нажежи... Ма няма ли да е готино тая разрушена 'крайна (и като пратат още малко славянска и друга местна паплач по фронто, като изпъдят още малко по Европа и Америката) да приеме "един изстрадал народ", хубави хора, с възможности. Да се даде "едно ново начало", да възстановят, алабала, кво?

Ше видим. Ама точно си става: в 'крайна продължава разчистването на местните селяни, спецоперацията (която беше за какво? - денацификацияяя; евреи, денацификация... като писано стои) се точи, точи, в 'сраел напрежението расте, расте (казаха, че тва било "'сраелския 11-ти септември", виж и как са възбудили таргет групата наблюдаващи селяни, Манди веднага лапна опорката и забълнува 'сраелски римейк на украинското "е ся им ебаа мамата!").... Кво? :)

(без "войната" нямаше да може да стане обаче ;) тука ше е хубаво да цитирам В.В. за Хабад, за евреите.. много ги тачи, да не кажа, че най-много)

Хубаво може да стане, хората се събират, разбират - идилия.
Може и да не стане :D

*Да припомним и къде се намира "най-големия в света мултифункционален еврейски комплекс".)

Най-големият еврейски център в света отваря врати в Днепропетровск
17 октомври 2012 г.

"...вицепрезидентът на Федерацията на еврейските общности на бившия Съветски съюз Лев Левиев (*Диамантения Лев - недокосваем и на Влади пръв другар) и президентът на украинския еврейски парламент Вадим Рабинович откриха плоча в памет на центъра.

Според визията на основателите, музеят „ще се превърне във важен културен и образователен център, който ще даде на хората нови откровения, светлината на знанието и човешките чувства, толкова необходими днес“.

Един от експонатите му, „Пътуването на децата на Израел “, разказва историята на еврейската диаспора чрез колекция от произведения на изкуството на художници от цял свят."


Таман като фанат самолета нагоре и да пътуват към Днепър, колко му е. Те тия агресивни арабески от вси страни.. Няма кво да рискуват. Зеленко каза, че 'крайна щела да стане "нов 'сраел", е са е момента.

%D0%9C%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%B0_%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%80_02.gif


Добре дошли в сайта на еврейската общност на Днепър
preview001.jpg


"Нашият сайт получи текста на официалното изявление на благотворителната фондация "Хесед Менахем", в което се изразява солидарност с народа на Израел от името на участниците във фондацията, нейния надзорен съвет, администрация и служители.

В изявлението се казва:

„Хесед Днепър изразява своята подкрепа и солидарност с народа на Израел!

Благотворителната фондация Хесед Менахем, нейният съвет на попечителите и служителите изразяват своята солидарност и пълна подкрепа към народа на Израел, който претърпя безпрецедентно варварско нападение от терористични банди, които причиниха кървава касапница на тяхната земя.

Ние, гражданите на Украйна, които сме обект на непрекъснати ракетни и безпилотни атаки от година и половина, напълно разбираме и споделяме болката и безпокойството на израелците. Ние, които познаваме ужаса на трагедията на Бучи, Мариупол, Изюм, Бахмут, сме дълбоко наранени от кадрите на същите зверства, извършени от същите нечовеци в южната част на Израел.

Скърбим и плачем с вас, както вие скърбите и плачете за невинните жертви в Украйна!

И докато се молим за нашите защитници и отбранителните сили на Украйна, ние се молим и за войниците от израелските отбранителни сили, които, макар и далеч един от друг, са обединени от една единствена цел - да защитават мира и доброто от силите на зло и тъмнина.

Нека Всевишният отмъсти за кръвта на невинните жертви на Украйна и Израел!"



Опа, опа!
(Нажежава, нажежава...)

;) :)
 
И начаса, Денков или друг педал: "Както застанахме с Украйна, сега заставаме с Израел". Веднага историята е сглобена и даже ги свързаха.

Отделно, чух, че някой (от Израел) разправяше, че трябвало да се готвят за дълга (там война, израелска офанзива, незнам кво). Дълго щяло да бъде (тва къде ли съм го чувал..). Макар че официалното очакване е, че 'сраел ей ся ше натупа палестинците и се свършва. (Предното, дето не е свършило, щеше ей ся за 3 дни да свърши. После за 10.. та ей ни на. Полковник Макгрегър беше казал Март 2022 "3 дни", после "до няколко дни" и т.н.)


Хазарски каганат, Хазария ( 650 - 969 ) - средновековна държава, създадена от тюркския номадски народ - хазарите . Отделен от Западния тюркски каганат . Той контролира територията на Предкавказието, района на Долна и Средна Волга , съвременен Северозападен Казахстан , Приазовието , източната част на Крим , както и степите и лесостепите на Източна Европа до Днепър . Центърът на държавата първоначално се намира в крайбрежната част на съвременен Дагестан , по-късно се премества в долното течение на Волга. Част от управляващия елит приема юдаизма. Дълго време Хазария се състезава с Арабския халифат в борбата за господство в Закавказкия регион. Редица източнославянски племенни съюзи са политически зависими от хазарите.

Khazar-Volga-Don-map.png

Укрепления и древни селища от хазарския период в междуречието Волга-Дон. Посочени са най-големите селища и агломерации
...
Модерен етап
Последните десетилетия бяха белязани от увеличаване на контактите между хазарски учени от различни страни и преди всичко между руски изследователи и техните западни колеги. През 1999 г. в Ерусалим се проведе първата международна хазарска конференция. В него участват 35 учени от 8 страни. Втората конференция се провежда в Москва през 2002 г., а през същата година се провежда международна конференция в „родината” на хазаристиката – в Харков. От 2002 г. на руски език излиза международното специализирано списание „Хазарски алманах“ (към 2022 г. са издадени 18 броя). Друго специализирано списание е Archivum Eurasiae Medii Aevi (издавано от 1975 г.). На настоящия етап има експлозивен ръст на публикациите по всички основни теми от хазарската история.
...
Староруската държава изиграва решаваща роля в смъртта на Хазария . През 964 г. княз Святослав Игоревич освобождава последното славянско племе на вятичите , зависимо от хазарите , а през следващата 965 г. разбива хазарската армия, водена от кагана, и превзема Саркел , който оттогава става руският град Белая Вежа . Очевидно Самкертс (Тмутаракан ) е бил заловен по същото време. След това през същата 965 г. или според други източници през 968/969 г. русите , действащи в съюз с огузите , побеждават Итил и Семендер. Този момент се счита за края на независимата хазарска държава
1200px-%D0%A1%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D1%81%D0%BA_%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%82%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B0_%D0%98%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%87%D0%B0_%D1%81_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8_%D1%85%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE_%D0%BA%D0%BD%D1%8F%D0%B7%D1%8F_%D0%9A%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B0.jpg

Битката на армията на Святослав с армията на хазарския „принц каган“, завършила с победа на Русия (965 г.). Миниатюра от Радзивилската хроника , края на 15 век
...
Вижте още: Кампанията на Владимир срещу хазарите


Походът на Владимир срещу Хазария е войната между киевския княз Владимир Святославич и хазарите през 985 (или 986 г.). Походът не се споменава в Приказката за отминалите години , но се знае за него от друг ранен староруски източник - „ Памет и похвала “ от Яков Мних . Хазарите били победени и обложени с данък, но Русия не успяла да се закрепи в Долна Волга . Скоро Хазария е завладяна от емира на Северен Хорезм Мамун ибн Мохамед и от този момент нататък тя престава да се споменава в източниците като държава........"


Всичко е ясно.
 

Горе