Украйна - Русия какво ви е мнението

Искам някой да ми обясни, защо тази песен е толкова "Вайръл" във всички канали на различни англоговорящи инфлуенсъри?
Аз ли нещо не разбирам, уж за Украйна се пее ама и на Турски. Вокала е уникален, личи си, че нашенка я пее ама нещо не я разбирам. До колкото се коментира тук и там, е песен за едно време, къде руснаците са им взели земите и как ако се пее на турски. Не мога да разбера пропаганда ли е ?

 
Последно редактирано:
Някой хора ще кажат, ма то има оригинален клип!
Да, ама оригинала ми е като пародия на The Prodigy - Firestarter, и май е сниман на едно и също място :D:p:D:D


 
Искам някой да ми обясни, защо тази песен е толкова "Вайръл" във всички канали на различни англоговорящи инфлуенсъри?
Аз ли нещо не разбирам, уж за Украйна се пее ама и на Турски. Вокала е уникален, личи си, че нашенка я пее ама нещо не я разбирам. До колкото се коментира тук и там, е песен за едно време, къде руснаците са им взели земите и как ако се пее на турски. Не мога да разбера пропаганда ли е ?

Споко, скоро ще има цяло предаване по някоя от нашите ТВ за тая песен 🤣

Първите строфи на песента са написани на украински език през 2014 г. Тя разказва за депортацията на кримските татари на 18 май 1944 г. Истории за това събитие Джамала чула от своята прабаба Назлхан, която преживяла депортацията. В припева певицата използва думите на прабаба си. През 2016 г. специално, за да участва в украинската национална селекция за Евровизия 2016, заедно с Арт Антонян бива написан текстът на песента на английски език. В участието на творбата вземат и Евгений Филатов и Армен Костандян.

Иначе е писана за евровизия 2016, абе пропагандна помия.
 
Сега е много по-ясно. Нещата малко се разминават с това, какво пропагандират влогърите. Значи те са били депортирани заради предателство а не че са нападнати с цел да им вземат земята.
 
Окрайна е чао по всички параграфи.

 
И ето защо ще гледаме цирка в Украйна още известно време....

Износът на американски оръжия е достигнал рекордните 238 милиарда долара


Ръстът се наблюдава в момент, в който много страни се стремят да попълнят оръжейните си запаси, след като са изпратили свое военно оборудване в Украйна, коментира агенцията, цитирана от БТА.


Данните подкрепят очакванията за по-големи продажби на компании като "Локхийд Мартин" (Lockheed Martin), "Дженерал дайнамикс" (General Dynamics) и "Нортроп Груман"(Northrop Grumman), чиито акции се прогнозира да поскъпнат на фона на нарастващата глобална нестабилност.


Одобрените през годината продажби включваха високомобилни артилерийски ракетни системи "Хаймарс" (HIMARS) на стойност 10 млрд. долара за Полша, усъвършенствани зенитно-ракетни комплекси със среден обсег на действие (AMRAAM) на стойност 2,9 млрд. долара за Германия и национални усъвършенствани зенитно-ракетни комплекси (NASAMS) за Украйна.
 
Нандибанди се е върнала в Украйната. Тя къде ходи две седмици, що я нямаше тука? По другите теми беше, тука - не. Що? Да казва веднага.
 
Украйна като падне и всичко приключва......

Нандибанди, само ти остана, всички останали се продадоха на техно прогреса. АИ-та, ма-ита, дебната всеки техно прогрес като куче пред месарница. Те са чипарини вече, не ги брой. Само да изкарат масовия мозъчен чип за акълно ъпгрейдване, и ше ги видиш как правят темите и почват да коментират: кой е по-изгоден спрямо цена и качество; кой по-безболезнено се имплантира; кой какви опции за възвишение на акъла предлага, допълнителни глезотийки...

Тва е само некво техническо средство и само тъпаците - които и преди чипа също толкова малко разбираха нещата и са тъпи по принцип, четат конспирации и не разбират развитието и технологиите - го изкарват некво дистопично, па некъв план, па не знам кво.. Както сега с насраното АИ, ама ше е с чип просто - разлика нема.

Бати кефа, чекам да го гледам на живо(ако съм жив и здрав, ама трябва да забързат) :D
 
САЩ нанесоха въздушни удари по 85 цели в Сирия и Ирак

 
Витанов: по 20к окраинеца frag-ва Путин на месец :eek: ... тва не съм сигурен на колко чувала за трупове се равнява :rolleyes:

 
Витанов: по 20к окраинеца frag-ва Путин на месец :eek: ... тва не съм сигурен на колко чувала за трупове се равнява :rolleyes:

Те не ги ли заравят в дупки, и после ги пишат пленени или изчезнали, за да не плащат на родните пари ?
 
HBO махна сръбски актьор от свой сериал по искане на Украйна

 
Това директно ще се рециклира на резервни части. Гумите поне стават.

Иначе тоя боклук няма нищо в него кой знае какво, едно оръдие само и това е - пренася хора. Оръдието е добро - онези ще си сложат. На руски танкове и подпалва задника от по-старите. Та аз казах, по-добре нищо да не даваме, да не се изложим - ама на БТР колко му трябва, радио комуникации няма, серво, екстри - то е машина военна. Имаш волан и оръдие и седалки да пренасят хора.

Но пък имам и големи съмнения, че по същия начин както руските генерали бяха 'рециклирали' една камара танкове и техника по складовете им - и тука ще има липси.

едит: видях снимките и в голям размер - ахаха. Това вътре сигурно е празно в 'двигателното' :D

Само за гуми и скрап, и някой чарк за ремонт на други.
 
Те от видеа на първа / гореща точка - украинците си ползват хумвитата бронирани, и страйкъри американските БТРИ като съм гледал преди от фронта


Сега се зачитам, гледайте какво правели :





Пригаждат си ги с доработки. Те завалиите ето какво имат и ползвано в битки, пък ние мислим да не се изложим...




Те си имали 200 страйкъра... и продължават да им доставят още. Едва ли се надяват за бой на нас:
In terms of the vehicles themselves they are pretty similar.
BTR-80 pros: amphibious, has side door, rifle port
Cons: weaker armor, smaller interior space - harder to ingress/egress
Stryker pros: better armor, larger interior space, easier ingress/egress, state of the art datalink and communication suite.
Cons: heavier, poorer visibility, more than double the cost of BTR-80

c84c1723a9aded8000e25c598d25f59b.png



За БТР-ките - яки оръдия им слагали рашките, спомням си не едно видео, как с БТР-ката почват да солят с оръдието по танк - по веригите или в някакви по-липси на брони - и го пали...
С тея радари и системи вече - танк / бтр - си в подвижен ковчег за всичко.



даже и видеото намерих :D :D :D

И още едно
 
Последно редактирано:
Е сега да търся информация за страйкърите и бтр-ите ми излязоха видеа за GLSDB - . Това нещо доставено ли е вече?



Мдаа... Второто видео е 1 мин репорт от 2 дни


 
ако се случи това интервю, то ще е с милиарди гледания:

 
ако се случи това интервю, то ще е с милиарди гледания:

Би било 'епохално събитие' единствено за банковта сметка на Карлсън.
 
Пичове, евроатлантици гответе се:

Министърът на отбраната Тодор Тагарев предупреди, че трябва да се готвим за война, като се позова на изказванията на няколко военни министри и правителствени ръководители в Европа.
 

Горе