1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Умира ли Adsense?

Дискусията в 'Pay Per Click Management - PPC Advertising' стартирана от cumo_bg, Март 16, 2017.

 1. ¦•••SHERIFA•••¦

  ¦•••SHERIFA•••¦ Well-Known Member

  Рег.:
  Окт 1, 2010
  Съобщения:
  1,673
  Харесвания:
  375
  Точки:
  83
  Добави си към формулите за изчисляване на кинти частта с growing-а на Adblock usage [PDF]. Има разбивка и по държави, всичко.

  [​IMG]
   
 2. BurnX

  BurnX Well-Known Member

  Рег.:
  Март 21, 2010
  Съобщения:
  2,653
  Харесвания:
  309
  Точки:
  83
  Пол:
  Мъж
  Ок не е 200 лева , а долара. Все тая , важното е че ако човек пробва в нещо такова след година си на огромна печалба.
  https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_bitcoin#2016
  Mar 2015 $200 — $300[​IMG] Price fell through to early 2015.
   
 3. isilona

  isilona Member

  Рег.:
  Юли 11, 2016
  Съобщения:
  39
  Харесвания:
  4
  Точки:
  8
  то като знаеш графиката е лесна работа .. ама ако беше влязъл не преди 1 а преди 3г?
   
 4. ops5

  ops5 Active Member

  Рег.:
  Окт 27, 2012
  Съобщения:
  829
  Харесвания:
  98
  Точки:
  28
  Само вижте колко курса за Фейсбук маркетинг има. Т.е. наливат се пари за реклама във Фейса. Бюджетите се местят там. Не че са и големи де. Ама хем с а малки, хем Фейса дърпа все по-голяма част. И като добавим наистина мобилните устройства... Не разбирам от Адсенс, но някак си изглежда логично да има спад на приходите.

  Интересно е дали наистина Гугъл му намалят приходите. Или това е на локално ниво при нашите нива на развитие. Ако на Гугъл му намалят, как ще се отрази това спрямо другите му продукти и услуги. Е ли е наистина началото на някаква драма при Гошо, цака ли го толкова много Фейса. Че и Инстаграм се се засилва, а социалната мрежа на Гошо не спечели много хората.

  Ама темата е друга. Аз все вярвам в качеството. Качествените сайтове (разбирай с хубаво и полезно съдържание) все по някакъв начин ще се монетизират. Но колко, кога и как - не се знае дали ще устройва собствениците.

  И тук важат максимите "пари при пари отиват" и "малкото пари отиват при многото". Големите медии и групи от сайтове стават все по-мощни, увеличават им се импресиите. Това не е хубаво. Всеки знае - икономиката има нужда от дребни и средни бизнеси и играчи.
   
 5. karlson

  karlson Active Member

  Рег.:
  Дек 30, 2016
  Съобщения:
  287
  Харесвания:
  49
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Адсенс не умира, умират тези които чакат на него. Умират защото има много хитреци дето си пускат реклами за по 1-2 цента. Реално рекламите няма как да се ограничат, и да се изчистят тези дребни тарикати. Много хора биха предпочели, да не препращат трафик към такива сайтове, и да се показва празно пространство вместо евтини реклами.
  Друга идея е да се направи скрипт, които да определя цената на рекламите от множество медийни групи и да вади на сайта тези, които са най-добре платени реклами. За да може уебмастера да печели най-много...
   
 6. biaaro

  biaaro Well-Known Member

  Рег.:
  Май 27, 2008
  Съобщения:
  2,496
  Харесвания:
  479
  Точки:
  83
  Място:
  в кюпа
  Ще ти го кажа от гледна точка на рекламодател! Като има възможност да плащам 2 цента на клик, какво по дяволите ще ме накара да плащам по 10 цента!? Това с ниската цена не е защото бг рекламодателите са скръндзи, щото те в цял свят са скръндзи. А защото пазара не е така наситен, както е при големите пазари. Като няма кой да рекламира, като има само един кандидат за рекламна позиция, естествено е да се тръгне от един-два цента. Ако бяха 10 фирми да се бутат, клика щеше да е 10 цента минимум, ако бяха 50, клика щеше да ви е много повече.

  Сега изясни ли те се тая работа с дребните тарикатчета? Никой не плаща 5, за нещо, което се предлага за 2, ако не е шизофреник естествено. Търси проблема другаде... Примерно в състоянието на икономиката....


   
  cross харесва това.
 7. karlson

  karlson Active Member

  Рег.:
  Дек 30, 2016
  Съобщения:
  287
  Харесвания:
  49
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Именно, но ако адсенс ми беше дал опция да огранича тези реклами с по 2 цента, аз щях да го направя. Бих сложил минимум 8 цента например. Тогава дребните тарикатчете, няма да могат да рекламират на сайта ми и ще трябва да се задоволят с много по-нискокачествени сайтове граничещи с порно и или интернет далавери. Защото повечето притежатели на сайтове уважаващи аудиторията си биха предпочели да не препращат потребителите си към сайтове за 1-2 цента...

  Виждам, че знаеш основите на пазарната икономика, но само на половина. Защото аз ако можех да решавам дали да продавам евтино или не нямаше да продавам и тогава ти нямаше да рекламираш при мен. Бих си взел парите само от скъпите реклами над 8 цената, а през останалото време бих показвал празно пространство))) Та те за това адсенс умират и ако не измислят нещо otстане много по-зле от сега....
   
  Последно редактирано: Март 18, 2017
  Странникът харесва това.
 8. biaaro

  biaaro Well-Known Member

  Рег.:
  Май 27, 2008
  Съобщения:
  2,496
  Харесвания:
  479
  Точки:
  83
  Място:
  в кюпа
  Ще трябва да те разочаровам. Конкуренцията при рекламодателите и издателите не е правопропорционална. По твойта схема няколко други сайта ще имат по 2 цента на клик, ти ще имаш 0. Е кой е на загуба в крайна сметка? Системата работи чудесно , но не и при нас. Пак ти казвам, няма кой да плати повече за нещо, което в момента струва два цента. Отделно и от адсенс няма да направят нищо, защото ако ми направят клика 10 цента, директно отивам само към фейсбук изцяло, където ми е 2-3 цента. Почваш ли да схващаш?

   
 9. Вискяр Градинаров

  Вискяр Градинаров Well-Known Member

  Рег.:
  Ян 11, 2012
  Съобщения:
  3,762
  Харесвания:
  893
  Точки:
  113
  Професия:
  Артист в градината
  Място:
  Градина Вискяр
  Има доста бизнеси у нас, дето нямат сайтове, вие искате за реклама големи пари да дават. :D
  А пък онзи ден се видях в чудо:
  На фирма с добра репутация и сезонен продукт се опитах да намеря тел №. Мъка голяма!
  В крайна сметка се оказа, че дори има сайт. Неоткриваем по брандово търсене!
   
  Беджев Стил харесва това.
 10. waldes

  waldes Well-Known Member

  Рег.:
  Февру 9, 2011
  Съобщения:
  2,936
  Харесвания:
  400
  Точки:
  83
  При мен стойностите на адсенса са почти непроменени за последните 2 години, около 10-на% надолу са. 70% мобилен трафик, 95% англоезичен. За български трафик нямам наблюдения.
   
 11. wood

  wood Well-Known Member

  Рег.:
  Апр 7, 2010
  Съобщения:
  1,251
  Харесвания:
  33
  Точки:
  48
 12. karlson

  karlson Active Member

  Рег.:
  Дек 30, 2016
  Съобщения:
  287
  Харесвания:
  49
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Гугал ще измислят нещо, оба че са много надменни. Аз преди се опитах да им продам една идея за лукализацията на рекламите, но те дори не ми отговриха. Техните офиси са се превърнали в спортни площадки, нямат време за нови идей...
   
 13. slavchev

  slavchev Well-Known Member

  Рег.:
  Дек 20, 2012
  Съобщения:
  1,644
  Харесвания:
  210
  Точки:
  63
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  CEO
  Място:
  Sofia
  Адсенс за България си умря още преди 6-7 месеца. Предпочитам да работя с руснаците, които ми плащат всяка седмица и без невалидни кликове. Като се загледам в статистиките на Гошко, за последните 12 месеца са ме ударили 8к. евро на фона на смешните кликове. Забил съм ги в 3-а глуха, като им е такава политиката да го духат!
   
 14. D.Ivanov

  D.Ivanov Active Member

  Рег.:
  Юни 7, 2011
  Съобщения:
  786
  Харесвания:
  85
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Място:
  Varna
  Адсенс спрях да използвам преди около 2 години след поредният БАН от тяхна страна естествено неоснователен. Не виждам смисъл да влагаш усилия да развиваш сайт, да даваш пари за СЕО, да развиваш ФБ страници за трафик, други профили и т.н. и в един момент "Your account has been suspended" или нещо подобно ти пращаха и то с някаква абсурдна причина. Първите няколко дни се чудиш търсиш си грешката къде си сгрешил какво си направил, мислиш си това е Гугъл значи нещо в мен е проблема. Обаче търсейки грешката си не я намираш и ти става ясно, че при теб всичко е точно, а са ти подали банана.

  Допреди 1 година рекламирах в adwords. За моя офлайн бизнес не виждам смисъл повече да го правя. Преместих рекламата си изцяло във Фейсбук. С 15$ за 1 седмица стигам 7к човека, телефоните звънят, пишат се съобщения, страниците получават много лайкове, таргетирането е точно.
   
 15. tipto

  tipto Member

  Рег.:
  Авг 30, 2013
  Съобщения:
  376
  Харесвания:
  24
  Точки:
  18
  Както казват другите - ша са сетиш :D , казах го в предните коментари , фацето души гоогле като питон коза, въпрос на време е :cool:
   
 16. karlson

  karlson Active Member

  Рег.:
  Дек 30, 2016
  Съобщения:
  287
  Харесвания:
  49
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Да, ама не))) Това не е така точно, повечето хора се отказват от ФБ е сайта на кифлите и на тия дето ги дебнат или да им вземат парите или да ги... повечето паралии нямат профили там.
   
 17. Didco

  Didco Member

  Рег.:
  Ян 9, 2017
  Съобщения:
  80
  Харесвания:
  30
  Точки:
  18
  Пол:
  Мъж
  На мен пък вчера ми беше Топ 4 ден по приходи в 10 годишната ми практика с Адсенс ;)
   
  biber и Беджев Стил харесват това.
 18. Беджев Стил

  Беджев Стил Well-Known Member

  Рег.:
  Май 30, 2014
  Съобщения:
  1,501
  Харесвания:
  173
  Точки:
  63
  Пол:
  Мъж
 19. Cromwell

  Cromwell New Member

  Рег.:
  Ян 30, 2017
  Съобщения:
  27
  Харесвания:
  5
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Вече няма разлика между трафик генериран от Фейсбук и такъв дошъл от търсачката на Гугъл. Има само качествен трафик и некачествен. За съжаление трафикът от България се води за некачествен, а този от Западна Европа и най-вече САЩ - за качествен. Минаха времената на СЕО-то, където беше борбата на един сайт да се позицинора колкото се може по-нагоре в търсачката на Гугъла. Сега правилата се диктуват от Фейсбук и тази тенденция ще ставва още по-осезаема. Давам за пример два сайта върху които имам наблюдение и достъп. Единият сайт разчита на предимно органичен трафик и едвам свързва двата края с PRM на страница от 0,60-0,80% и CPC oт 0,03-0,04 евро. Другият сайт е с почти изцяло Фейсбук трафик, който е чудовищен и генерира PRM на страница от 1,20 - 1,50 и CPC от 0,06-0,07.

  При мене беше аналогична ситуацията и се мъчех да генерирам колкото се може повече трафик от търсачката, но въпреки всичко коефициентите ми бяха ниски. Наскоро видях една моя статия е спонсорирали във Фейсбук и два дена се мотаеше из социалната мрежа, като ми генерира троен трафик и приходите скочиха почти четворно. В същото време установих, че Гошо дава много пари за кликове от чужбина, нищо че са дошли от Фейсбук. Най-правилната комбинация според мене е голям Фейсбук трафик, ако може от него 20-30% да е от чужбина и няма да имате проблеми с приходите.

  Иначе Гугъла трябва да помисли как да се противопостави на адблокерите, понеже засега не ни дава да слагаме поп-ъп с изискване към посетителите да бъде адблокера изклюен. Гледам на Медиявенус(мисля, че така се казваше) при включен адблокер им се зареждат рекламите. Тоест има начин да бъдат заобиколени, но бюрокрацията в Гугъл едва ли ще се опита да направи нещо по въпроса.
   
  KoMaHgOc и slavchev харесват това.
 20. waldes

  waldes Well-Known Member

  Рег.:
  Февру 9, 2011
  Съобщения:
  2,936
  Харесвания:
  400
  Точки:
  83
  Нали се сещате, че гугъл и фб са едно и също нещо. Фалшива конкуренция. Разделяй и владей:)
   
  Cromwell и slavchev харесват това.

Сподели страницата