Управляем SSD Cloud Server на достъпна цена. 60 дни безплатен тест.

Дискусията в 'Хостинг Форум' стартирана от ns1bg, Май 23, 2018.

 1. ns1bg

  ns1bg Member

  Рег.:
  Февру 5, 2013
  Съобщения:
  73
  Харесвания:
  36
  Точки:
  18
  *** Ако администраторите преценят, че мястото на този пост не е тук, нека го изтрият ***

  Понеже от извество време следя форума, реших да презентирам новата ни услуга и тук, а също така и да дам възможност за безплатен 2-месечен тест на потребителите на форума, ако някой разбира се проявява интерес.

  На 11-15 юни ще представим услугата на международното IT изложение в Китай.

  През последните 2 години работихме усилено за създаването на софтуер, който да даде възможност на всеки собственик на уеб сайт да има собствен управляем SSD облачен сървър на достъпна цена.

  Споделеният хостинг модел не може да предостави нужната сигурност на потребителите поради начинът, по който работи. Споделеният хостинг сървър се ползва от стотици сайтове и когато един от тях бъде компрометиран, той се използва за атакуване на останалите сайтове на сървъра. Значително по-лесно е един уеб сайт да бъде хакнат, когато хакерът има достъп до друг сайт на същия сървър и стотици пъти по-трудно, ако няма достъп.

  Собственият сървър решава този проблем със сигурността и носи редица предимства.

  1. Стотици пъти по-висока сигурност.
  2. Гарантирани системни ресурси за висока производителност 24 часа в денонощието.
  3. Собствен IP адрес, който гарантира, че вашите и-мейл съобщения или уеб сайт няма да бъдат блокирани поради изпращане на СПАМ от друг потребител на сървъра или поради наличие на хакнати сайтове на същия IP адрес.

  Трендът на споделения хостинг е намаляващ и все повече хора се ориентират към преместване на сайтовете си на собствени сървъри, за да получат висока сигурност. Този процес ще се случва все по-бързо след въвеждането на GDPR регулацията за защита на лични данни на 25 май 2018, защото само чрез собствен сървър ще можете да имате възможното най-високо ниво на защита, което да предотврати евентуално компрометиране на личните данни, които съхранявате.

  За да може всеки собственик на сайт да си позволи собствен сървър, цената е от първостепенно значение. Затова ние създадохме 2 системи, които ни дадоха възможност да оптимизираме разходите за потребителя и да предложим собствен SSD облачен сървър с включено пълно управление, контролен панел и ежедневни бекъпи на достъпна цена.

  1. Система за управление на облака, чрез която си спестихме хиляди левове ежемесечни разходи.
  2. Контролен панел за управление на сървъра, чрез който да управлявате вашия сървър и който ви спестява таксата за cPanel лиценз от 30 лв. на месец.

  Контролният панел, който разработихме е напълно съвместим със cPanel, което отключва следните възможности.

  1. Лесно преместване на сайтове от cPanel сървъри, така че те да работят по същия начин след преместването.
  2. Графичен интерфейс, който наподобява този на cPanel - така потребителят не трябва да се учи да работи с нов софтуер.
  3. Направихме проучване и установихме, че над 90% от потребителите използват следните функции в cPanel и всички те се поддържат от контролния панел, който получавате безплатно със сървъра.

  - Създаване/изтриване/управление на акаунти
  - Създаване/изтриване на пощенски кутии
  - Създаване/изтриване на и-мейл пренасочвания
  - Създаване/изтриване на допълнителни домейни
  - Създаване/изтриване на поддомейни
  - Създаване/изтриване на бази данни
  - Създаване/изтриване на потребители за бази данни
  - Добавяне/премахване на достъп на потребители до бази данни
  - Промяна на парола за ftp
  - Промяна на парола на потребител за бази данни
  - PhpMyAdmin
  - Уеб мейл
  - Поддръжка на български и английски език
  - Редактиране на DNS записи
  - Управление/инсталиране на SSL сертификати
  - Създаване/изтриване на периодични задачи (cron jobs)
  - Генериране на пълен бекъп
  - Автоматично издаване на безплатни Let's encrypt SSL сертификати за всички домейни и поддомейни, които се хостват на сървъра с автоматично подновяване

  В следващите седмици са планирани да бъдат добавени следните възможности.

  - Файл мениджър
  - Система за възстановяване на файлове и бази данни от бекъп
  - Система за управление на WordPress, която да позволява автоматична инсталация и автоматично обновяване на ядрото, темите и плугините с възможност за заключване против хакване.

  Сървърът поддържа 6 PHP версии: 5.4, 5.5, 5.6, 7.0, 7.1 и 7.2.

  Потребителят, който използва сървъра ще се грижи само за сайтовете си, а за всичко останало свързано със сървъра ще се грижим ние - точно както на споделения хостинг. Разликата е, че вместо да използвате сървър, на който има още стотици сайтове и всеки един от тях може да ви повлияе, ще имате собствен сървър с гарантирани ресурси само за вас.

  Повече за услугата можете да разберете на адрес https://www.ns1.bg/servers/cloudservers.php, където можете да видите снимки от контролния панел и където има 4 предефинирани плана. Имате възможност да ги персонализирате след кликване върху бутона Поръчай, а също така и да създадете собствена конфигурация чрез кликване върху "Създай собствен сървър" връзката под плановете.

  Ще ми е интересно да чуя мнението на хора, които използват сървъри, но не могат да ги управляват и желаят някой друг да се грижи затова вместо тях. С удоволствие бих подарил няколко безплатни сървъра на хора, които предоставят достатъчно градивна и полезна обратна връзка, която да ми помогне да развивам продукта, така че да става по-полезен за потребителя.

  Който има желание да тества нека се свърже с мен на лично съобщение и спомене уеб сайта, който притежава/управлява/поддържа.
   
  CryptoInvest харесва това.
 2. Amigo0o

  Amigo0o Well-Known Member

  Рег.:
  Апр 29, 2008
  Съобщения:
  1,310
  Харесвания:
  74
  Точки:
  48
  Място:
  Las Vegas
  Страхотно предложение, препоръчвам ви на потребителите във форума. Ползвам услугите ви от около 2 години и към момента получавам отлична поддръжка и качество на предоставяната услуга, предполагам същото ще важи и за cloud услугите.
   
 3. hristonev

  hristonev Active Member

  Рег.:
  Авг 5, 2016
  Съобщения:
  513
  Харесвания:
  210
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Здравейте, цените Ви са съпоставими с тези на vultr, digital ocean. Обаче липсват микро пакети. Ясно е, че най-ниския пакет може да дундурка няколко сайта, но ако е само един цената става тежка. DDOS защита имате ли включена или е отделна опция?

  ПП под Firefox/Linux не ви работят изображенията на клик.
   
 4. ns1bg

  ns1bg Member

  Рег.:
  Февру 5, 2013
  Съобщения:
  73
  Харесвания:
  36
  Точки:
  18
  Привет,

  Благодаря, че се включихте в темата. Отдолу ще напиша моя коментар. Както споменавах преди време в друга тема, извинете пристрастието ми. Аз съм в основата на създаването на този продукт и вярвам в неговите качества и предимства.

  Цифрите са съпоставими, но услугата е различна. Сървърът при нас идва с включено управление, контролен панел съвместим със cPanel и ежедневен бекъп, които липсват при споменатите отгоре доставчици.

  При тях клиентът се грижи за управлението на сървъра, операционната система и инсталирания софтуер. В нашия случай тази работа се изпълнява от нас.

  Ако при DigitalOcean Ви трябват още 10GB място, трябва да преминете на следващия план, който е почти двойно по-скъп, а ние позволяваме да си добавите само място и да платите само за него.

  Като трето нашо предимство ще спомена наличието на висока надеждност, която липсва при DO. При хардуерен проблем Вашият сървър автоматично се стартира на друг сървър в клъстера. При DO трябва да се поправи машината ръчно преди да заработи сървъра Ви.

  Също така със сървъра потребителят получава безплатен контролен панел, който е съвместим със cPanel и всеки сайт, който работи на cPanel сървър, ще работи на новото сървърно решение. Разликата е, че потребителят няма да плаща още 30 лв. на месец за cPanel лиценз и ще има възможност да има собствен сървър на наистина достъпна цена.

  От гледна точка на броя сайтове - няма ограничения. Потребителят получава собствен сървър и няма никакви софтуерни ограничения наложени от хостинг доставчика както се случва при споделения хостинг. Няма лимит за брой сайтове, изпратени мейли, иноди, процесорно време и т.н.

  Ако искате да разгледате от близо как работи, моля свържете се с мен на лично съобщение и ще активирам сървър за безплатен 30-дневен тест.

  Ще се радвам да получа обратна връзка за панела и най-вече минусите, които виждате в него, за да ги поправим и подобрим услугата.
   
 5. hristonev

  hristonev Active Member

  Рег.:
  Авг 5, 2016
  Съобщения:
  513
  Харесвания:
  210
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Да, определено има разлика в услугите и може би сравнението ми с другите облачни услуги не е било съвсем на място. При вас ЦПанел функционалността е ключовия елемент. Определено ще продължим на лични за повече информация :).
   
 6. AMitrev

  AMitrev Well-Known Member

  Рег.:
  Авг 6, 2012
  Съобщения:
  1,682
  Харесвания:
  308
  Точки:
  83
  Пол:
  Мъж
  Място:
  София
  Много лукаво използвате популярното в момента GDPR :D.

  След като продавате "собствен сървър", "никакви софтуерни ограничения наложени от хостинг доставчика" и т.н. Това значи ли, че на този план мога да имам redis сървър, който ще поддържата както го правите с apache/nginx(или който уеб сървър използвате), mysql и т.н.?
   
 7. ns1bg

  ns1bg Member

  Рег.:
  Февру 5, 2013
  Съобщения:
  73
  Харесвания:
  36
  Точки:
  18
  По подразбиране на всеки сървър има инсталиран memcached с модули за всички PHP версии. Можем да инсталираме Redis, ако желаете да използвате него вместо memcached. Сигурен съм, че и други клиенти ще питат за Redis, така че съвсем скоро ще се добави в поддържаните официално компоненти и потребителят ще може да избира от контролния панел кое точно иска да ползва, да го настройва и т.н.

  Аз лично правих тестове и не видях особена разлика в производителността.

  Ще съм Ви много благодарен, ако се съгласите да направите безплатен тест и да споделите с мен Вашето мнение за панела и услугата, за да я подобряваме и превърнем в мечтания панел за управление на потребителите на хостинг.
   
 8. Sky

  Sky Well-Known Member

  Рег.:
  Юли 29, 2012
  Съобщения:
  8,781
  Харесвания:
  647
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Място:
  Стара Загора
  A какъв достъп получаваме?
   
 9. ns1bg

  ns1bg Member

  Рег.:
  Февру 5, 2013
  Съобщения:
  73
  Харесвания:
  36
  Точки:
  18
  Услугата е насочена към потребители, които не могат или не желаят да се грижат за настройките, сигурността и правилната работа на своя сървър 24 часа в денонощието. Ние сме отговорни за правилната работа на сървъра и затова само ние имаме root достъп до сървъра. Потребителят има достъп през ftp до всеки от акаунтите, които е създал, а също така и през контролния панел за генериране на бекъпи и сваляне на цялата информация в него при нужда. В контролният панел има наличната функционалност за управление на всеки уеб сайт, като на базата на исканията на потребителите ще работим по добавяне на нова функционалност. До момента имаме най-много запитвания за файл мениджър. Той е готов и следващата седмица ще бъде добавен на всички сървъри.

  В момента работим по функционалност, която да позволи на потребителя да възстановява файлове и бази данни, които са налични в бекъпите за неговия сървър.

  Потребителите, които се чувстват комфортно да работят с конзола и да управляват сървъра си, и желаят сами да са отговорни за него, имат нужда от сървър без включено управление, който е и по-евтин. Повече информация на https://www.ns1.bg/servers/ssd-servers.php
   
  cross харесва това.
 10. CryptoInvest

  CryptoInvest Active Member

  Рег.:
  Ян 25, 2018
  Съобщения:
  317
  Харесвания:
  99
  Точки:
  28
  Здравейте и от мен.
  Използвам услугите на NS1 от около година и половина. До момента се е случвало един-два пъти да имам проблем с услугата, но съпорта им е изключително любезен и адекватен спрямо услугите които предлагат, за което заслужават поздравления. Забелязал съм, че повечето компании, които имат някакъв вид съпорт (не само за хостинг), съпорта им е неадекватен към въпросите ми и проблемите. Най-пресния пример е с A1 или иначе казано Mtel/Blizoo.
  И отново, услугите на NS1 са едни от най-качествените в България! Абсолютно доволен съм от екипа им.
   
 11. ns1bg

  ns1bg Member

  Рег.:
  Февру 5, 2013
  Съобщения:
  73
  Харесвания:
  36
  Точки:
  18
  Направихме едно видео, което обяснява основните предимства на собствения сървър. Смятам, че ще е полезно на хора, които не са чак толкова навътре с управлението на сървъри.

   
 12. Victor R

  Victor R Active Member

  Рег.:
  Авг 14, 2017
  Съобщения:
  186
  Харесвания:
  96
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Поздравления към NS1 за това, което са създали.
  Повечето потребители със сигурност не осъзнават колко знания, време и труд са нужни за да изградиш подобна платформа, при която всичко привидно да изисква натискането на един бутон за да се случи.
  Винаги съм имал високо мнение за вас.
   
  CryptoInvest и ns1bg харесват това.
 13. ns1bg

  ns1bg Member

  Рег.:
  Февру 5, 2013
  Съобщения:
  73
  Харесвания:
  36
  Точки:
  18
  Добавихме доста нови неща в панела:

  - SpamAssassin за филтриране на нежелана поща
  - И-мейл автоматични отговори
  - Възможност за възстановяване на файлове/директории и бази данни през контролния панел използвайки наличните бекъпи на нашите бекъп сървъри
  - Възможност за промяна на главен домейн на акаунт
  - Възможност за промяна на document root на допълнителни домейни и събдомейни
  - Интеграция с Nginx и планирана възможност за управление от клиента през контролния панел. Възможност за използване на micro-cache, при което сайта се отваря за 1 секунда.

  В следващия месец са предвидени следните възможности:

  - Допълнителни FTP потребители
  - PHP version selector за контролиране на версията на PHP за всеки от уеб сайтовете както е в cPanel. В момента се поддържат 6 PHP версии, които могат да бъдат използвани едновременно.

  Контролният панел спестява 30 лв. на месец за cPanel и е напълно съвместим с него, което означава, че преместени сайтове от cPanel сървъри работят по същия начин на сървъри с нашия контролен панел. Ако има желаещи да го видят и тестват, моля да ми пишат на лично съобщение.
   
  NEROMARE харесва това.
 14. BKirov

  BKirov Active Member

  Рег.:
  Ян 24, 2010
  Съобщения:
  614
  Харесвания:
  58
  Точки:
  28
  Професия:
  Sys Admin
 15. sim5

  sim5 Active Member

  Рег.:
  Юни 28, 2009
  Съобщения:
  298
  Харесвания:
  69
  Точки:
  28
  Услугата е перфектна, а и става все по-добра! Ползвам я вече 3 месеца и съм изключително доволен.
   
 16. ns1bg

  ns1bg Member

  Рег.:
  Февру 5, 2013
  Съобщения:
  73
  Харесвания:
  36
  Точки:
  18
  BKirov, писах Ви лично съобщение за тестване.

  sim5, супер! :) Все още по-добра ще стане услугата в следващите месеци, а до края на годината се надявам да изненадаме с някои функционалности, които ги няма и в cPanel, а потребителите ги търсят от години включително и ние като хостинг компания.
   
 17. NEROMARE

  NEROMARE Well-Known Member

  Рег.:
  Юли 4, 2018
  Съобщения:
  714
  Харесвания:
  337
  Точки:
  63
  Пол:
  Мъж
  На NS1 ползвам споделен, преминах от СуперХостинг към тях. Препоръчвам! Скоростта е мега, контрол панела е лесен, съпорта е на ниво.
   
 18. mnedelchev

  mnedelchev Member

  Рег.:
  Апр 5, 2017
  Съобщения:
  79
  Харесвания:
  31
  Точки:
  18
  Пол:
  Мъж
  Съпорта на NS1 си е на ниво. И аз от скоро съм при тях и не е зле.
   
  NEROMARE харесва това.
 19. NEROMARE

  NEROMARE Well-Known Member

  Рег.:
  Юли 4, 2018
  Съобщения:
  714
  Харесвания:
  337
  Точки:
  63
  Пол:
  Мъж
  Не е зле е меко казано.
   
 20. ns1bg

  ns1bg Member

  Рег.:
  Февру 5, 2013
  Съобщения:
  73
  Харесвания:
  36
  Точки:
  18
  Днес push-нахме постигнатото през последните 3 седмици и в момента контролният панел изглежда така.

  [​IMG]

  Възможност за избиране на отделна PHP версия за всеки домейн.

  [​IMG]

  Възможност за ресторване от наличните бекъпи на файлове и бази данни.

  [​IMG]

  В момента работим по изграждане на система за управление на WordPress сайтове със следната функционалност.

  - Инсталация и изтриване на инсталация с 1 клик
  - Автоматично заключване на WordPress, така че дори в сайта да има дупка в сигурността, той да не може да бъде хакнат чрез качване на PHP shells и други зловредни файлове
  - Възможност за контрол на отключването/заклучването на инсталацията от потребителя, когато има нужда да прави промени по файловете. Сайтът продължава да функционира нормално докато е със статус "заключен".
  - Автоматично подсигуряване на WordPress и защита срещу 99% от атаките чрез добавяне на редица мерки за сигурност.
  - Автоматично обновление на ядрото, темите и плугините с възможност за изключване от потребителя.
  - Ресетване на админската парола с 1 клик, в случай че бъде забравена.
   
  sim5 и NEROMARE харесват това.

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice