Управляем SSD Cloud Server на достъпна цена. 60 дни безплатен тест.

Дискусията в 'Хостинг Форум' стартирана от ns1bg, Май 23, 2018.

 1. Kiril

  Kiril Active Member

  Рег.:
  Март 6, 2013
  Съобщения:
  232
  Харесвания:
  37
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  А защо решихте да правите свой контролен панел?
  Не е ли по-лесно да се ползва Virtualmin, каква е разликата?
   
 2. ns1bg

  ns1bg Member

  Рег.:
  Февру 5, 2013
  Съобщения:
  37
  Харесвания:
  22
  Точки:
  8
  С наличните безплатни контролни панели има много проблеми. Липсва им финансиране и това прави тяхната разработка трудна и бавна. Затова по-голямата част от сайтовете са на сървъри с платен контролен панел. Ако беше толкова лесно да се използва безплатен, никой нямаше да плаща на cPanel по 25-30 USD на месец за лиценз.

  Безплатният контролен панел, който е наличен публично за download от всеки има следните проблеми:

  - Труден за поддръжка, когато възникнат проблеми - не е лесно да се запознаваш с кода на някой друг и да търсиш как да решиш определен проблем.

  - Липса на официална поддръжка - няма надеждна поддръжка за контролния панел, с която да се свържеш за рипортване на бъгове и те да реагират в нормален срок.

  - Липса на финансиране за разработка, поради което добавянето на нова функционалност се бави.

  - Несигурен - безплатният панел няма осигурено финансиране и може да изчезне във всеки един момент. Ако зад него стоят сайтове, които са важни и изкарват пари, това не е сериозно решение.

  Решението да започнем с такова сериозно начинание бе продиктувано от няколко неща.

  - Имаме 16 години know-how в хостинг сферата, което е време да бъде използвано по най-ефективният начин.

  - Сигурността на сайтовете в интернет е най-наболялата тема, за която се говори от години без да се случва нещо наистина сериозно.

  - От години плащаме 5-цифрена сума за cPanel лицензи.

  - Установихме, че cPanel започнаха да гледат повече парите, отколкото да доставят стойност на потребителя, който използва панела им. Не е случайно, че продължават да си затварят очите и да НЕ интегрират Nginx уеб сървъра, който е безплатен, а вместо това продават LiteSpeed, който струва 60 лв. на месец.

  - Все още е скъпо за всеки собственик на уеб сайт да увеличи сигурността на данните и сайтовете си, като ги отдели на собствен сървър. Нашата цел е да позволим на всеки да може да има собствен SSD облачен сървър с включено управление, контролен панел и ежедневни бекъпи на цена близка до тази за споделен хостинг, а в същото време да получи стотици пъти по-висока сигурност, гарантирани системни ресурси, висока надеждност и имейлите му винаги да достигат своя получател.


  За да може това да се случи, ние трябваше да премахнем таксите за лицензи към cPanel и други софтуерни доставчици. За целта създадохме собствен контролен панел, който е напълно съвместим със cPanel и който предоставихме на клиентите безплатно. Сървърът се управлява изцяло от нас и потребителят няма никакви грижи за него. Той се занимава с работата по сайтовете си. На сървъра няма ограничения под никаква форма - нито процесорни ресурси, нито иноди, нито брой сайтове - никакви лимити. Безплатно преместваме неограничен брой сайтове независимо къде се хостват и на каква платформа. След преместването се уверяваме, че сайтовете работят без грешки на новия сървър.

  По този начин увеличихме стойността, която получава потребителят и достигнахме най-ниската цена за управляем сървър с контролен панел и ежедневни бекъпи в света.

  Всеки, който желае, може да се свърже с мен на лично съобщение за безплатен 30-дневен тест, с който да се увери в качеството на услугата. До момента сме преместили доста сайтове от споделени хостинг планове, които струват по 20+ лв. на месец на най-малкия сървърен план за 20 лв. и масата от тях не достигат и 50% от процесора, а причината да се преместят при нас беше, че предишния хостинг доставчик ги беше информирал, че сайтовете им използват твърде много ресурси. В следствие на това твърдение им се предлага управляем сървър за 100 лв. на месец. При нас го получават за 20 лв. и им остават ресурси за още сайтове и развитие.

  В нашият панел имаме интеграция с Nginx, който спомага значително за оптималното използване на ресурсите и по-бързото зареждане на сайтовете.
   
  Kiril харесва това.
 3. hristonev

  hristonev Active Member

  Рег.:
  Авг 5, 2016
  Съобщения:
  505
  Харесвания:
  208
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Евала. Разбирате си от работата!
   
 4. ns1bg

  ns1bg Member

  Рег.:
  Февру 5, 2013
  Съобщения:
  37
  Харесвания:
  22
  Точки:
  8
  Благодаря за коментара. Днес има нов ъпдейт на панела и добавихме възможност за следене на натоварването на сървъра в реално време. Sorry, че screenshot-а е на английски. Има и българска версия.

  [​IMG]
   
 5. zlatko0o

  zlatko0o Active Member

  Рег.:
  Окт 16, 2011
  Съобщения:
  415
  Харесвания:
  43
  Точки:
  28
  Аз мога да кажа, че съпорта на фирмата е на ниво. Отговориха на всеки мои въпрос,колкото и тъп да беше той. Относно качеството на услуга, ще споделя мнение, в близкото бъдеще, когато имам повече опит - за сега всичко е перфектно.
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice