Условна присъда за призив към насилие над цигани във Фейсбук

nortrant

Well-Known Member
Районният съд във Варна осъди условно 23-годишен мъж за проповядване на насилие към друг етнос във Фейсбук.

В процедура на съкратено съдебно производство Слав Жечев беше признат за виновен и осъден на 10 месеца затвор условно и обществено порицание за това, че на 28 септември т.год. чрез електронни информационни системи - личния си компютър в интернет, проповядвал и подбуждал към насилие и омраза, основани на етническа принадлежност, съобщиха от съда.

На тази дата от своя компютър Жечев създал в профила си в социалната мрежа Фейсбук събитие, назовано "Клане на цигани", илюстрирано със снимка и придружено с покана за събиране същата вечер между 19 - 22 ч. "на оръжие" пред "Козирката" във Варна.

Към създадената група във Фейсбук се присъединили 76 души, част от които поместили коментари или потвърдили, че подкрепят и ще присъстват на събитието.

23-годишният Жечев е с чисто съдебно минало.

Като смекчаващо вината обстоятелство и защитата, и обвинението посочиха пред съда факта, че деянието представлява единичен акт, от който не са последвали вредни последици.

Наказанието от 10 месеца лишаване от свобода бе отложено с изпитателен срок от 3 години, а наказанието обществено порицание следва да бъде изпълнено чрез обявяване на присъдата в кметството по местоживеене.

Вещественото доказателство - личния компютър на подсъдимия, се отнема в полза на държавата.

Съдът осъди Жечев да заплати направените по делото разноски и потвърди мярката му за неотклонение "подписка".

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Окръжния съд.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4202971

Бах, много бързи бе :lol:
 
От: Условна присъда за призив към насилие над цигани във Фейсбук

Гледай какво правят на потомствената комунистическа пачавра Борислава Велчева подчинените дегенерати и то само за да гепят един компютър....

Ако беше написал мангали вместо цигани и беше качил снимка на Борислава на калъп заедно с Янка и СърГей нямаше да има проблем пича а напротив щеше да получи Пулицър

В моят сайт скоро ще я има само чакам флашката от помака Асан
 

Горе