Услуги от freelancer-и?

voic4e

New Member
Здравейте! :)

Искам да попитам един малко кофти въпрос: Допустимо ли е да се предлагат freelancer-ски услуги във форума?
 
От: Услуги от freelancer-и?

Здравей!
Ще си позволя да ти отговоря:
Да, разбира се че е допустимо, даже е насърчително!
Не е възможно всеки човек да е добър във всяка една област (пък било то само във всички области от нет-бизнеса)
Нормално е някой да изпъква с едно, друг с друго.

За предпочитане е да става на разменни начала (аз ти правя дизайн, ти ме кодираш примерно) но когато има обоснована цена и качествена услуга, мисля че е добре и за двете страни.

Все пак добре подготви предложенията си, бъди изчерпателен, давай портфолио и никога, ама никога не лъжи (че май са ни много детективите и надушват всяка нередност ;) ).

Това е от мен.
Успешен бизнес!

Ps: Не, не е кофти въпрос!
 
От: Услуги от freelancer-и?

Благодаря за отговора и за съветите, Takamato! :)

Ами аз питах, защото се чудех от къде да намеря 40 лв. и ми хрумна идеята да свърша работа на някого. Получих отсрочка за задълженията и тъй като не съм сигурен в способностите си - ще оставя темата по-скоро за информативни цели, отколкото за конкретни предложения ;)

Благодаря! :)
 
От: Услуги от freelancer-и?

Бате, тук може да даваш услугите си, както и да поемаш течащи е Услуги секцията. Там има доста течащи оферти, както за търсене, така и за предлагане. Но определено с увеличаването на членовете във форума ще има и повече такива търсения на такива услуги. Дано да стане не само поле за информация, но и пазар за фрилансери.:)

Много ще се радвам ако завържеш добър опит тук, както и да поемаш повече усуги за създаващате се от теб бизнес система. Да знаеш че повечето тук ще искат да видят твоя работа, както и добър рейтинг, доволни клиенти и т.н. За това тази сфера е много отговорна, но съм сигурен че ти си отговаряш на всичко това.

Пожелавам ти успех и имаш моята подкрепа, бате.:)
 
От: Услуги от freelancer-и?

Мерси, Blinky! :)

Значи не е трябвало да пускам тази тема, а да надникна в услуги. Ами за сега нямам портфолио, работил съм единствено за шефа ми. Надявам се някой ден да имам такова и да съм от полза ;)
 
От: Услуги от freelancer-и?

Не, темата ти е добра. Все пак ще помогне и да други freelancer-и, които иска да разберат как да хванат клиенти от тук. Но определено темата е хубаво че я има - все пак така ще се знае за какво идва реч, нали?:)

Иначе за портфолио - ако направиш 3+ проекта ще имаш достатъчно, като за начало. А и искам да отбележа факта, че повечето ще
гледат качеството на "творенията" ти, отколкото колко си направил. А и всеки почва от някъде, въпроса е да започне - нататък е лесно и работа става вече по-автоматизирана. :wink:

И всичко създадено от теб е част от портфолиото ти. Имай го предвид. :wink:
 
От: Re: Услуги от freelancer-и?

мдам за портфолио винаги може да ползваш проекти които си направил за себе си :)
Всяко едно твое творение може да е в кошницата ти, за да покажеш какво можеш и какво да очакват клиентите ти от теб. Не мисля че някой ще има нещо против да си сложиш всички проекти на определен сайт, а по-добре блог и да казваш - "да това аз съм го правил, хареса ли ви нещо за да преминеме на следващата фаза".:)

Темама е много добра. Съгласен съм с Блинки, че тук наистина може (ако вече не се и) заформи един пазар - директно клиенти да комуникират с freelancer-и. Евалата пич и само напред.
 
От: Услуги от freelancer-и?

Това е супер, ако във форума се предлагат подобни услуги и например ако има доволни от теб тук да се изказват. Мисля че това е успешна практика в Digital Point но там спамят по лично съобщения и вече не ми е приятно. Но ако си пишеш в съответната тема с подходящо портфолио съм сигурен че ще откриеш клиенти.
 
От: Услуги от freelancer-и?

И аз смятам че е страхотна идея, успехи на всички!
 
От: Услуги от freelancer-и?

и аз съм съгласен да има ... няма да навреди стига да няма спам като
Аа то много скъпо и подобни
 
От: Услуги от freelancer-и?

то може да се отвори под-форум (раздел) за това ако е уместно :)
 
От: Re: Услуги от freelancer-и?

то има за услуги Услуги

просто не се казва така фрилансинга е изпълнаване на външна услуга за някои друг :)

да, чак до там не бях ровил в дълбокото на форума :oops:
 
От: Услуги от freelancer-и?

Freelanceр-ите винаги са вървяли ръка за ръка с онлайн предприемачите, особено с прохождащите онлайн предприемачи и по-дребните риби. Не се обиждайте, но мисля че тук в форума повечето са такива, разбира се сигурно има и изключения. Идеите на предприемачите и уменията на ИТ freelancer - ите се комбинират чудесноа,а цената е другото нещо което ги свързва доста здраво ;) Аз самият съм фрийлансър, но съм ползвал услугите на много колеги, които са силни в други области.

Ще видя кога ще ми остане време да драсна една статийка за предприемачеството и фрийлансърите в моя блог, има какво да се каже по темата, пък и особено в тази криза, когато всеки гледа да пести максимално!

Отдавна не бях писал в форума, но мисля пак да стана редовен посетител, защото тук се зареждам с доста идеи и като цяло средата ми допада! :)
 
От: Услуги от freelancer-и?

От около почти два месеца в българското нет пространство се появи форум за българските freelancer-и. Няма да поствам адреса тук за да не се сметне за реклама. Някой ако го иска може да ми пише ЛС.
Успех!
 
От: Услуги от freelancer-и?

Ето го freelanceforum-bg.com
Ще се радвам на малко feedback ;)
 
Последно редактирано:

Горе