Успяхте ли да докарате печеливш трафик с AdWords?

Пробвали ли сте дали се печели от AdWords?

  • Пробвах, но нямам нито една продажба

    Votes: 10 15.2%
  • Пробвах, но комисионните от продажбите бяха по-малко от разходите

    Votes: 3 4.5%
  • Пробвах и имам малка печалба

    Votes: 9 13.6%
  • Пробвах и имам сериозна печалба

    Votes: 8 12.1%
  • Не съм пробвал AdWords

    Votes: 36 54.5%

  • Общо гласове
    66
От: Успяхте ли да докарате печеливш трафик с AdWords?

Дам ... направо ме разсмяхте с последните два поста, ама много сте смешни. Ама дървените философи много :) Хаха във форума всеки може да каже каквото си иска и да стряска малките. Се едно в тази твоята ниша няма да има някой дето ще даде с 20 цента повече и няма да ти падне трафика, оттам ще трябва да увеличиш и ще ти падне РОИ. И качеството е за това колко ти е мин бида бате, а не колко ще плащаш за клик.

Аз мога да те оборя със аргументи а ти си изтрелял нещо прочетено в някоя книга за 79$ дето си я дръпнал фрее.

Резулата от твоя пост ще бъде, че няколко човека ще се набутат по 100$.

Иначе coolice, с тебе се знаем бате, ако ти кажеш нещо за ППЦ аз слушам.

Не знам какви са ти аргументите, но май не си разбрал, че някои може да дава повече и пак да не те измести. За Google Search, става въпрос, за Yahoo i MSN нещата са по-различни.

Жалкото в случая е, че валидни мнения и коментари се приемат с такава злоба и заядливост, а даже преминават в лични обиди и нападки.

Явно ако някои иска да говори, пише и научи нещо повече за PPC, тук не е мястото.

Айде останете си със здраве и бъдете малко по-позитивни и толерантни.
 
щото рои 8 е трудна работа осбено като тръгнеш да увеличаваш бюжета....

vitohol на това се ядосал, че едва ли не изкарват останлите които се занимават малоумни като не правят осмица от раз...
 
От: Успяхте ли да докарате печеливш трафик с AdWords?

coolice никого не съм искал да изкарам малоумен. споделих опит който може да е полезен за накой. :)
 
да де ама мако агресивен опит forest77 същоти го каза
Това което описваш е може би най-успешната стратегия за Google Search в момента.

аз съм сигурен че ако 100 души вкарат по $100 и го отиграят на бид над доларче поне 95 от тях ще си загубят парите...
рди
иначе то по много начини може да се отиграе и смного евтини киурди и с малко скъпи и мешано но голямо рои в началото ще е по скоро късмет и нестава толкова лесно
 
От: Успяхте ли да докарате печеливш трафик с AdWords?

Много си прав.

Защо ли си губя времето да пиши и аз глупости по форуми?

Курсове за PPC няма. Пари от AdWords не могат да се изкарат.

ROI пада, CPC се дига... свичко е едно голямо набутване, а пари няма.

Някой ако си помисли за секунда да изкарва пари от нета, да си го избие от главата, вече е невъзможно.

На мен това ми звучи като невалиден пост.

За гоогле адуордс сам наясно още преди 4 години и от тогава го ползвам. Въпорса е че във фоума всеки си пише каквото иска. Аз мога да напиша че имам 500% РОИ от адуордс. Да ама не написаш защото по добре е хората да знаят истината.

Ето това са моите аргументи. Може да сам в заблуда:

Ако даваш 0.30$ за клик и имаш 2.0 клик трю (съмнява ме да имаш такова) а някой дето дава 0.61$ и има 1.0 ще те те бие? А какво ще кажеш за тези дето дават по $0.81. Да не говорим че свалиш ли на 0.30 от 2$ имперсиите и клик трюто ще ти падне веднага. А как ще обясниш че при високо клик трю гоогле почва да те показава дори и за 1 дума от цялата ти фраза. Ще кажеш ама има скоби, да ама тогава ти пада трафика. Ако си без скоби пак ти пада клик трю да не говорим с колко нетаргетиран трафик ще се назобиш.

А ще може ли да биеш големите компании дето правят по 300% надценка на продукта? Дето имат цял екип да оптимизира за хилядите им страници и думички. А ти си с някаква си комисионна. Е сори ама 1 бутилка е 6$, ако я продавах за 59$ щях да си рекламирам нон стоп в гоогле.

Не казах че от гоогле адуордс не се печели, а казах че вкарваш много а вадиш малко. Тоест РОИ ти е пак положително но не може да хвръкнеш и постоянно пада.

Както и да е, дано само не сам пак разсърдил гуротата на адуордс ...
 
От: Успяхте ли да докарате печеливш трафик с AdWords?

vitohol за последен път ти отговарям на пост изобщо без значение от темата.


първо адуърдс не е това което беше преди 4 години ако тогава си се разочаровал от него свери си часовника :)

клик тру-то ми 20 % да не си счупиш зъбите от стискане. и има малка разлика в тази игра с бидовете дето ми е разтягаш тук. значи ранг на ключова 10/10 с бид 0.30 $ винаги ще бъде по напред от дума с ранг 9/10 и бид 0.60 $ гоогле-то гледа качеството така че по доброто качество е по нагоре хората които търсят кликат първо на теб и потдържаш висок клик тру :) казваш трафика ми щял да падне ... ти като отиваш в магазина да си купиш мляко не се ли редиш на опашката с по хуабва продавачка ? не казвай че не го правиш палавнико :) че така де по темата парвия сайт може да се опита да те надцаква но до кога ще издаржи ? знаеш много фактори влиаят на купувача ако не хареса сайта изглежда му кофти не е тръстед има 10 повторения на думата "купи сега" некви гадни червени табели се разхождат ще затвори прозореца през първите 5 секунди ако е мъж айде да са 10 . изводът е че ако си научил уроците използваш правилните цветове и съдаржанието ти е добро и от 10 позиция ще продаваш :) какво ще кажеш за продавчката а ? ... сега ще ти кажа и дано да те науча на нещо че да ме помниш с добро :) знаеш за 3-те вида съвпадение на ключови думи


пример:

кофти дума - рекламата ти се показва дори когато тарсят някое име скоро ми се случи тракинга ми показа че от гоогле имам посещение от заявка с името на президента на фирмата странно нали но ми се случи :) това е кофти дума и никога не ги използвай

пример 2 :

"кисело зеле" - нали знаеш кавичките какво значат за адуърдс тоест широко съвпадение което значи следното. рекламата ти се показва когато тези 2 думи се намират в заявката на търсене без значение от реда много подходящо за така наречените лонг тайл. хората пишат например : от къде да си купя зеле ако може да е кисело
хоп ти си насреща. ако напишат обаче от къде да си купя зели ако може да е кисило селяните няма да те набутат :)

пример 3 :

[точно съвпадение] - кофти дума не за друго но тука рекламата ти ще се показва дори когато някой иска да прочете какво е това за което си говорят бабите в супермаркета :)

изводът е изполвайте само пример 2 за да бъдете добре ( малко guerilla marketing )

за да не ви напалнят с low quality трафик :)

незнам кви са тези бутилки дето ти ги продаваш по 6 $ мойте са по 36 $ говоря ти сериозно не искам да те дразня ...

свери си часовника и се огледай малко наоколо ко става.

и незнам кви са тези големите компаний с които ме пращаш да се състезавам ... аз се състезавам с такива като теб и всички останали от форума афилиейти. най-добър е този който гледна клиповете на гугъл а не чете онея книжки от 79$ които са пълни с афилиейт линкове и освен да правите богат автора на книгата друго няма да постигнете :)

мисля скоро да пусна една голяма статия да вкарам малко свежест тук че като гледам само moreniche i genbucks bux.to и други такива си мисля дали не е настанал комунизъм и умишлено ни държат в невидение за новите неща .

прави са комунягите .. колкото по малко знаят толкова повече ще има з нас :)

успех на всички

vahitol и на теб
 
От: Успяхте ли да докарате печеливш трафик с AdWords?

Бате, ако искаш не ми отговаряй на постове. Не знам защо на мен реши толква да отговаряш, и половината бяха обиди. Но аз нито един път не те обидих. Както и да е.

От този пост разбрах че имаш много готин сайт със много готини цветове, и всичките ти конкоренти са с по скапани сайтове и ти ги мачкаш яко. Евала за това ние нямаме този късмет и повечето сайтове дето рекламират на адуордс за готини.

Иначе за 6$ на ботилка не се изразих правилно имах предвид че толква струва на едро и за разлика от теб много си се зареждат на едро и ги шиткат на адуордс за по ро 36$.

И аз не искам да те дразня, и ще се радвам ако пуснеш тука нещо свежо.
 
Последно редактирано:
От: Успяхте ли да докарате печеливш трафик с AdWords?

А и само да допълния. Като тука е комунизъм и сме в неведение, защо не пуснеш една тема бате да ни научищ как се прави? Ние толква знаем, честно не го правим нарочно.

Аз преди 2 гоидни когато форума стартира пуснах 1 тема как да си докараш добър доход от афил маркетинг и да ти кажа и до сега се придържам към нея и до момента сам доволен и не ме е подвела. Който ме послушал мен и най вече админите сега е доволен също.

Ако пуснеш една тема как се постига 20% клик и 10% конерсия на ландинг страница много хора ще са ти благодарни.

Иначе бате аз до сега ползвам адуордс и не сам се разочаровал, по скоро сам един от малкото дето са си пуснали кампании преди 4 години и до сега си ги държат. Със здраве бате и ще се радвам да пуснеш тема в тази секиция.
 
От: Успяхте ли да докарате печеливш трафик с AdWords?

Одавна не съм писал тук, но видях темата и ми се стори интересна. Много се радвам, че все повече българи се занимават с РРС напоследък. Аз се занимавам от около 2 години (от 1 год. печелившо). От началото винаги е трудно, но усилията си заслужават :).

Ако имате конкретни въпроси свързани с Adwords/YSM, Media Buys, Social Media РРС ще се радвам да помагам.

Успех!
 
От: Успяхте ли да докарате печеливш трафик с AdWords?

Статистиката до тук: половината от ползващите AdWords са на печалба, една трета от отговорилите са на "сериозна печалба" :)

Пробвах, но нямам нито една продажба 8 21.62%
Пробвах, но комисионните от продажбите бяха по-малко от разходите 1 2.70%
Пробвах и имам малка печалба 4 10.81%
Пробвах и имам сериозна печалба 5 13.51%
Не съм пробвал AdWords 19 51.35%
 
Последно редактирано:
От: Успяхте ли да докарате печеливш трафик с AdWords?

Има английски компании, които са фалирали заради AdWords. Трябва си четене или някой да те научи.
По темата: работя с AdWords и влияе добре на фирмата ни.
 
Последно редактирано:
От: Успяхте ли да докарате печеливш трафик с AdWords?

Аз го ползвам и засега от там ми идва основният трафик и за сега съм доволен. Вързах го с Анализа и свалих нежеланият трафик от 60% на под 40%. Но понеже съм още зелен да ви попитам няколко неща
1. Ползването на Адлорда давали бонус в класирането на гугле
2. Ваучарите които се продават из сайта вършат ли работа и има ли някъкви ограничения, защото до сега всичко бича кеш и не е гот.
3. Често срещам из форума думата конверсия, какво имате в предвид - възвръщаемост ли?
Поздрави
 
От: Успяхте ли да докарате печеливш трафик с AdWords?

1. Ползването на Адлорда давали бонус в класирането на гугле

Засега само веднъж съм пускал адуърдс и забелязах, че след пускането посещенията осезаемо скочиха (от серп-а, не от рекламите). И тогава ми се видя странно, ама не повярвах, че може да е защото рекламирам при тях...
Та и на мен ми е интересно, някой ако има такива наблюдения.
 
От: Успяхте ли да докарате печеливш трафик с AdWords?

Не, не влияе на SERP.
Едит: по някаква причина този post е разменен с долния.
 
Последно редактирано:
От: Успяхте ли да докарате печеливш трафик с AdWords?

Ползвам постоянно АдУърдс за България и съм много доволна!
В началото когато стартирахме нашият магазин, дори още не бяхме индексирани в Г, когато реализирахме продажби всеки ден единствено с реклама в АУ.

Чувала съм слухове, че АУ давам някакъв малък пуш на резултатите в СЕРПа, но не мога да преценя дали има истина в това.
 
От: Успяхте ли да докарате печеливш трафик с AdWords?

И аз не съм доволен от Adwords, не постигнах, това което очаквах, но кампанията беше по системата проба-грешка и бюджета ми не беше много голям!
 

Горе