По принцип за да осъществяваш стопанска дейност не е задължително фирмата да е твоя. Примерно - договорил съм се с приятел фактурите да са на неговата фирма, Няма проблем стига да си внасям ДДС-то и данъка. Той печели от възстановеното ДДС. Аз не дължа осигуровки и не ми правят ревизии. Дохода мога да го защитя пред НАП, като консултантски услуги на граждански договор. В тази схема има някой проблеми - примерно ако приятелят ми реши , че бизнесът е перспективен и иска да го открадне, поради което контролирам маркетинга - хостинг и домейн са на мое име. Освен това за оборот над над 10 к не е сделка, но като начало е ок. Маркетинга също е под мой контрол. Другият вариант е да си извадите Булстат на Ваше име без ЕТ, знам че в някой случаи (примерно зъболекар) е възможно, но какъв е данъка и дали е едностранно счетоводството не знам. Но , ако утре Ви трябва кредит, дори за оборотни пари -не знам коя банка в страната би Ви го отпуснала. Третият вариант е агентски бизнес на черно , но този сайт не е за това.