Физическо лице продава Ментета

Оле, поредната "важна" тема! Господина, който иска за 30 лева да носи Адидас и Найк, решава да отвърне на удара! Оплаква се, че в Еконт не го оставили да провери и тества продукта. Ще сезира ФБР, МИ6 и Хуск Варна. Продължавайте с темата, много е интересна и сериозна. Направо тоя продавач да го заточите доживот в Белене, лошото обаче е, че господина от Пловдив няма да може да носи Адидас и Найк за 30 лева :cry:
 
От: Физическо лице продава Ментета

Абе ми ти защо поръча от тоя сайт, та сега го разнасяш по ГДбоп и тем подобни служби. Много си прост ей, хем си си виновен, хем плачеш до неработещи институции.
Ти нали менте си искал да си купиш а?

гнусен комплексар-идиот, оригиналите какви саискаш да избиваш комплекси, но нямаш достатъчно пари да влезеш в нормален сайт :cry:

като подадеш сигнал до всички институции как ще се почувстваш? велик? и после ще идеш в друг сайт където продават същите реплики за да купиш от там
ти въобще знаеш ли как се произвеждат тези марки и с каква надценка се продават заради комплексари като теб, но само че и с пари?


В България цари организирания хаос. Всички искаме да живеем в нормална държава - чисто, спокойно, нормално заплащане, без страх от всякакви измамници, добро здравеопазване/образование/съдебна система.

Обаче в същото време на много от нас хаоса им харесва - можем да караме с 80 в града, 160 по магистралата, да минем на жълто или на червено, да си правим "бизнес" против всякакви правила, да подкупим доктора за ТЕЛК решение, да "почерпим" инспектора и т.нат. и т.нат. Защото знаем, че може да ни се размине.

Влизаме в ОНЛАЙН магазин - да речем, че не рабираме от маратонки (както аз), нямаме познания за марки и цени виждаме, че няма никаква информация за фирмата, общи условия, информация за връщането, АБЕ НИЩО. И си поръчваме - поощряваме този вид бизнес, дето е МЕГА НЕЛЕГАЛЕН и НЕЗАКОНЕН! Защо? Защо не сезираме предварително органите - ами се опитваме да минем метър, да си купим евтино и да направим далаверката. Ако ни прецакат, тогава ще вземем мерки (а повечето пъти псуваме, пием студена вода и не правим нищо - а "търговеца" си бичи айляка).

Всички страдат от такъв "бизнес". И в същото време го оставяме. Автора на темата, ако иска евтини маратонки, да потърси коректен магазин за евтини маратонки. Не съм търсил, но ако няма, съм сигурен, че ще се намери кой да направи. Само дето не трябва да има такива пишман "търговци", които еб***т майката на търговията. И после всичко реве - хората не плащат с карта, хората не си взимат стоката от куриера, хората задават тъпи въпроси...

Не трябва да се купува от такива търговци - ще се принудят да си направят фирма, да работят легално, да се интересуват от правилата. Така може би в крайна сметка повече хора ще искат нормални условия за бизнес и държавата ще не ще ще обърне внимание - щото сега държавата знае за организирания хаос и знае, че се харесва на всички.

То си е омагьоан кръг. Бизнес, отношение, стандарт - ние се опитваме да минем метър във всичко, и ни се връща всичко това.

Спорна седмица на всички!


По една ГОЛЯМА ЗЕЛЕНА РЕПУТАЦИЯ и за тримата! Couldn't have said it better myself! :)
 
От: Физическо лице продава Ментета

Здравейте колеги и предприемачи,

Искам да докладвам един некоректен търговец/сайт, надявам се да не е член на този форум или някой от Вас да му помага в онлайн развитието му. Сайтът е shopingbg.net, продава гнусни реплики маратонки Nike, Adidas и т.н.

Сигурен съм, че много от Вас след като видят снимките в сайта или FB от чисто любопитство Ви минава през ума, че искате да ги видите на живо. Както и да е - голяма грешка направих, мисля че ми е за първи път, обикновено не поръчвам от такива измислени сайтове. Стоката няма да я коментирам - освен че е НЕЛЕГАЛНА, е супер долнопробно качество и на никой не препоръчвам да си купува нещо от там.

Ще Ви разкажа обаче какво се случи след като поръчах и Ви моля за помощ. Поръчах, стоката дойде, беше изпратена с ЕКонт с опция за преглед и тест. До тук добре. На повечето от Вас ви се е случвало сигурно да чакате по 30-40 мин в Еконт да дойде вашият ред, и да бъда честен от възможните опция за преглед се възползвах за няколко секунди - отворих ги набързо, но си казах, че ще ги платя и гледам вкъщи на спокойствие. Както знаете имаме право по закон да върнем стока до 14 дни и обикновено не ме притеснява това, че си давам парите в Еконт за нещо, което не съм разгледал внимателно.

Прибрах се, огледах ги и реших да ги върна. Звъннах на номера от товарителницата и се разбрахме в нормален тон че мога да ги върна с наложен платеж за същата сума, като аз поемам доставката. Все едно съм се отказал още в Еконт.

10 дни по-късно маратонките още стоят в Еконт и се обадих да попитам човека кога ще си ги вземе обратно? И тогава започнаха странните въпроси - ама чакай, ти кой си, как така, кои маратонки, сигурен ли си че с мен си разговарял за връщането - НАШАТА ФИРМА НЯМА ТАКАВА ПОЛИТИКА (любимото ми - чувам го редовно даже и по молове и се всеки път се чудя да плача ли или да се смея).. Казах му.. "Приятел, хайде да не го усложняваме - вземи си обратно маратонките" и му споменах, че по закон имам право на 14 дни, в които да ги върна, отделно продава нелегална стока и праща без касова бележка.... Разговорът приключи с обидни думи и от двете страни.

Тъй като не е юридическо лице (предполагам няма даже фирма) не мога да се разправям с Комисията за защита на потребителите, ще пусна жалба в полицията в Пловдив (въпросното лице е от там). Но за да могат по-бързо да разгледат случая ще е добре да се пусне групова жалба. Ако има някой от Вас, който си е патил от този сайт да пише тук.

Ще съм благодарен, ако споделите как сте процедирали при подобен негативен казус. Реших да се занимавам и да си търся правата, ясно е че не съм за парите, но ТАКАВА ИЗМЕТ като този човек трябва да си получават заслуженото. Нека този казус послужи на всички Вас, които се занимавате с бизнес и онлайн търговия, за да знаете как НЕ трябва да се прави!

Стоките са от Изгрев и Столипиново - подай сигнал в Икономическа Полиция! Редовно конфискуват стока оттам по подобни жалби..
 
От: Физическо лице продава Ментета

Готино - този сайт още работи. И цените как са обявени... как имат продажби подобни сайтове?!?!
 
От: Физическо лице продава Ментета

Аз такива хора не ги разбирам - имам предвид автора на темата.

1. Много добре си знаел какво си купувал. Ако не си бил наясно, че е реплика, значи си супер наивник. След като най-вероятно си знаел - ем...
2. Имал си възможност да провериш стоката каква е преди да я платиш. Нали? Защо не си го направил? Защото те е било срам да бавиш куриерите( на които това им е работата) или хората на опашката след теб, когато най-вероятно за разлика от теб са си отворили пратките и са ги проверили, преди да платят, защото разумните хора не живеят за мнението на непознатите.
3. Държиш се така, все едно са ти откраднали някакво имане. Може да не е коректно от страна на търговеца, но ти по всички правила на сделката си се съгласил с нея.

На мен ми се е случвало да излезна от чейндж бюро, броя парите - 100лв. по-малко. Викам си добре, излъгаха ме, браво на тях. Влезнах вътре, поразправях се малко, върнаха ми повечето - излезнах, изпих една бира и от тогава винаги броя пари по 2-3 пъти. Не че не ми се иска все още да проследя жените и бодигарда, които бачкат вътре и да им сипя по 1кг. захар в резервоарите, но си има някакви граници на това за какво си струва да отмъщаваш и какво си струва да го преглътнеш като част от живота.

Ти за няма и 50лв. поръчка, за която дефакто си получил стока, искаш да му докараш на човека глоби за 25 000лв. Точно заради такива като теб аз лично вече не поддържам онлайн магазини в България, а тези които поддържам по-голямата част от това, което продават - не е физическа стока.

Не мога да разбера какво си мислиш, че ще постигнеш, като накараш някоя институция да го глоби? Най-много да го вкараш в дългове, от които с години да не може да се отърве. Но понякога нещата се връщат и ще се намери някога някой и на теб да ти го направи тоя номер.

Как очаквате да стават нещата в тази държава, като хората взаимно си завиждат и си пречат и за най-малкото са готови да бутнат събеседника от ръба на пропастта? И пак те питам - какво ще постигнеш като го вкараш в дългове, които да му променят живота за години напред? Да не си мислиш, че тези пари ще отидат за подобряване на инфраструктурата? Ще се изгубят по етажите, някой политик ще иде на Хаваите да пие коктейли за сметка на тоталната ти липса на някаква съпричастност и съвест, и за сметка на тоя балък, на който няма кой да му даде по-добър акъл как се прави бизнес. Голямо геройство, няма що.

Понякога просто се отвращавам, че съм българин, както заради държанието на някои, които правят бизнес некоректно, така и заради тези, които са готови едва ли не да разкъсат със зъби човека, който се е изкушил да направя някоя глупост.

Хората правят грешки, обаче той на теб не ти е прецакал живота, а ти се опитваш да прецакаш неговия.

Въобще - има много отвратителни хора на този свят.
 
От: От: Физическо лице продава Ментета

Аз такива хора не ги разбирам - имам предвид автора на темата.

1. Много добре си знаел какво си купувал. Ако не си бил наясно, че е реплика, значи си супер наивник. След като най-вероятно си знаел - ем...
2. Имал си възможност да провериш стоката каква е преди да я платиш. Нали? Защо не си го направил? Защото те е било срам да бавиш куриерите( на които това им е работата) или хората на опашката след теб, когато най-вероятно за разлика от теб са си отворили пратките и са ги проверили, преди да платят, защото разумните хора не живеят за мнението на непознатите.
3. Държиш се така, все едно са ти откраднали някакво имане. Може да не е коректно от страна на търговеца, но ти по всички правила на сделката си се съгласил с нея.

На мен ми се е случвало да излезна от чейндж бюро, броя парите - 100лв. по-малко. Викам си добре, излъгаха ме, браво на тях. Влезнах вътре, поразправях се малко, върнаха ми повечето - излезнах, изпих една бира и от тогава винаги броя пари по 2-3 пъти. Не че не ми се иска все още да проследя жените и бодигарда, които бачкат вътре и да им сипя по 1кг. захар в резервоарите, но си има някакви граници на това за какво си струва да отмъщаваш и какво си струва да го преглътнеш като част от живота.

Ти за няма и 50лв. поръчка, за която дефакто си получил стока, искаш да му докараш на човека глоби за 25 000лв. Точно заради такива като теб аз лично вече не поддържам онлайн магазини в България, а тези които поддържам по-голямата част от това, което продават - не е физическа стока.

Не мога да разбера какво си мислиш, че ще постигнеш, като накараш някоя институция да го глоби? Най-много да го вкараш в дългове, от които с години да не може да се отърве. Но понякога нещата се връщат и ще се намери някога някой и на теб да ти го направи тоя номер.

Как очаквате да стават нещата в тази държава, като хората взаимно си завиждат и си пречат и за най-малкото са готови да бутнат събеседника от ръба на пропастта? И пак те питам - какво ще постигнеш като го вкараш в дългове, които да му променят живота за години напред? Да не си мислиш, че тези пари ще отидат за подобряване на инфраструктурата? Ще се изгубят по етажите, някой политик ще иде на Хаваите да пие коктейли за сметка на тоталната ти липса на някаква съпричастност и съвест, и за сметка на тоя балък, на който няма кой да му даде по-добър акъл как се прави бизнес. Голямо геройство, няма що.

Понякога просто се отвращавам, че съм българин, както заради държанието на някои, които правят бизнес некоректно, така и заради тези, които са готови едва ли не да разкъсат със зъби човека, който се е изкушил да направя някоя глупост.

Хората правят грешки, обаче той на теб не ти е прецакал живота, а ти се опитваш да прецакаш неговия.

Въобще - има много отвратителни хора на този свят.

Ама и ти не мислиш в правилна посока, аз лично не бих се занимавал да отмъщавам, но пък и търговеца не му пречи да си вземе стоката обратно. Особено пък като е наясно, че след една жалба към него може да си набие голямо колче :)
 

Горе