Формула на успеха

momcheto

Well-Known Member
Когато се събудих една бодра утрин и си казах,че ще си купиш домейн и хостинг, за да реализираш някакъв сайт - по-скоро вярваш,че ще го посещава някой. Е, аз почнах от нулата. Първо с малко средства. Идеята си я биваше, но не беше усъвършенствана. В първите месеци осъзнах,че има много такива сайтове и трябваше незабавно да измисля нещо иновативно.
Преминаха няколко много успешни музикални конкурси. Отново не много евтини проекти, но пък си струваше. Сайтът се развиваше.
Много пъти се налагаше да "емитирам" посетители като трябваше нова стратегия. Влагах...влагах...влагах. И даже не съм си мислел да си възвърна даденото. Сайтът започна да прави все повече трафик. Най-ниският хостинг план не беше достатъчен. Трябваше да "тикна" още пари в поддръжката му. И забележете - сайтът е готова система.
Когато започнах да предлагам реклама, в началото никой не искаше да рекламира. Цените ми бяха високи... никой не бе рекламирал до момента и знаете,че никой не започва отношения с непроверени хора.
След като осъзнах тези няколко факта, последва и серия от положителни моменти: моите ниски цени направиха сайтът ми по-желан за реклама. Изобилието от видове позиции и способи за заплащане също развиха идеята.
Днес, освен че изградих връзки с много интересни рекламодатели, но и все по-често без да разпространявам дадена услуга имам търсене.
Щастлив съм,че онзи ден добавих реклама, за която не ми се плаща...дарителска кампания... Искам да кажа на всички, че когато се лакомим повече, толкова отблъскваме хората. Много от рекламодателите ми са получили бонуси. Имало е хора от тях, които не са имали възможност да заплатят цялата сума... правил съм отстъпки.
И когато имат проблем или някакви претенции, и когато ми пишат...
било то потребители, рекламодатели или други лица, аз не се услушвам, а им отговарям веднага.

В този ред на мисли искам да призова всички в този форум ДА НЕ се лакомят. Хората търсят точност, коректност, иновативност и достъпни цени и заплащане.

Това е моята формула за успех. Можете да напишете вашата в тази тема.
 
От: Формула на успеха

Това е истината. Ако си коректен към хората и упорит успеха рано или късно идва. Може да не е моментален, а да идва постепенно с времето.

/off/
Преди 1-2 дни постнах подобна тема в блога си http://benchtalks.com/2009/05/8-тайни-за-истински-успех/. Темата не е породена от личния ми опит, но може да бъде полезна на някой.
/off/
 
От: Формула на успеха

Много добре написано и звучи наистина добре, само дето съм абсолютно несъгласен с написаното.
Да, трябва да се инвестира и то немалко в различни екстри, но често тези инвестиции са без възвращаемост, тъй като в конкуренцията обикновено си спестяват тези инвестиции и с предлагане на фантомни неща те подминават, докато ти си вечно пред фалит.
Да, коректността е много важно явление, но тя трябва да е двустранна. Всеки по-сериозен сайт си има немалка цена на подръжка (особено като поддържа сървъри, а не е на споделен хостинг) и като прибавим някаква скромна печалба, то това трябва да се избие все някак (най-често чрез реклама). Само дето масово в мрежата разни тарикати изкупуват евтино трафика на уж малките сайтове за жълти стотинки, като с това ги обричат на мизерия, и после препродават купения трафик за импресии (т.е. 10-20 пъти по-скъпо). Тези хитреци обикновено просперират. Така че тук и без коректност има просперитет.
Истината е, че в съвремието има много рекламни посредници (един от които Google), които умишлено глезят рекламодателите с невероятно ниски цени. Така рекламодателите привикват към центовете и в крайна сметка не разбират, че рано или късно започват тарикатлъците на издателите предизвикани от мизерията и така вместо да печелят, рекламодателите губят. Не можеш да смяташ, че за $0,01 или дори за 0,05ст можеш да си купиш реален посетител/клиент. Реалната цена за такова нещо е поне 1-2лв.
Друго интересно явление при рекламодателите за клик са хитростите, с които чрез анимираното послание на банера, рекламата реално си свършва работа и без да бъде кликвано по него (най-често реклами на банки и туроператори). Така хем рекламата има ефект, хем като рекламодател не плащаш.

Това, че си си намерил коректни рекламодатели (към автора на темата) е наистина много хубаво нещо, тъй като такива са рядко явление. Пожелавам ти да намираш все повече и повече коректни рекламодатели и успех в начинанията!
 
От: От: Формула на успеха

Истината е, че в съвремието има много рекламни посредници (един от които Google), които умишлено глезят рекламодателите с невероятно ниски цени. Така рекламодателите привикват към центовете и в крайна сметка не разбират, че рано или късно започват тарикатлъците на издателите предизвикани от мизерията и така вместо да печелят, рекламодателите губят. Не можеш да смяташ, че за $0,01 или дори за 0,05ст можеш да си купиш реален посетител/клиент. Реалната цена за такова нещо е поне 1-2лв.

Тук си прав. Но цената на реален посетител е стигнала до такъв нисък праг, именно защото има конкуренция. Ако ти си Гугъл и си искал за 1 лв за реклама, аз ще искам на половина, за да привлека повече клиенти. После ще дойде трети, който ще поиска още по-малко и така нататък...цените стават ниски.
И в случая хората отново избират ниските цени. Естествено от значение е и самият рекламен посредник...или да не е посредник.
Защото изпробваните бързо добиват популярност сред населението и в последствие са освен забелязани, но и най-търсени.
 
От: Формула на успеха

В случая цените не се бутат на база на конкуренция от страна на издателите, а от гледна точка подбиване на пазара от страна на посредниците. Тях ниската цена не ги плаши, защото те си избиват парите от бройката. От друга страна, тази подбивка затруднява издателите да продават рекламата си на реални цени директно и така стават зависими от посредниците.
Е, ако говорим за блог, който се хоства на free hosting, то и $0,01 може да ти стигнат, но ако говорим за сериозен сайт с какви ли не екстри, просто няма как да оживееш с толкова.
 

Горе