Хазартен сайт?

krisinox

New Member
Имам един въпрос..

Сайт като този:

http://nagradionline.info/

Такива сайтове водят ли се хазартни сайтове?

Мисля да инвестирам в направата на такъв сайт, а сега чета, че АКТА се е възкръстнала и ще се затварят хазартни сайтове.. Така че имам нужда да знам дали такъв вид сайт е хазартен.. :)

Благодаря предварително!
 
От: Хазартен сайт?

За да се счита една игра за хазартна трябва да има залог (по някакъв начин да плащаш нещо) и вероятност за печалба. В случая не съм сигурен, че виждам наличие на залог. Проблемът на този нов проектозакон е, че можеш да бъдеш наказан без съд и впоследствие да ти се налага да доказваш, че си невинен. Доколкото ми е известно законът все още не е приет.
 
От: Хазартен сайт?

Еее.. закона мене не може да ме засегне, ако не сайта се окаже, че не е хазартен.. :? Трябва само да разбера дали е :)
 
От: Хазартен сайт?

Всяко деяние, което включва покупка на определен талон/картонче и т.н. с цел спечелване на награда се счита, че е томбола следователно влизаш по закона за хазарта. За да правиш подобни томболи се изисква да се регистрираш и да ти дадат разрешение. Скриване на данни, попълване на малко информация или други подобни няма да ти помогнат в случая. Наградата от томбола задължително трябва да се тегли в присъствието на нотариус.
Разрешително за осъществяване на хазартна дейност се издава много трудно, а и ако нямаш някой друг познат може да не ти и дадат.

За мен сайта е хазартен, защото:
1. Прави се залог по определен начин от потребителя (не съм го разглеждал подробно, но предполагам чрез СМС)
2. Наградата, която се дава се закупува от страна на сайта чрез приходите от СМС-и - разпределя се в % съотношение приходите на потребителите

Това е на първо време, което се сещам.
П.С. Предлагам ти да се посъветваш с адвокат - 60 лв/час, който да е запознат от близо със закона. Ще ти каже по какъв начин можеш да участваш или не в такава дейност без да се притесняваш.
Друг по-трудоемък (откъм време) начин е да прочетеш няколко пъти закона за хазарта (беше около 15-тина страници като го четох аз - по спомен го казвам) да си отбелязваш интересни факти и след това да търсиш начини да ги преодолееш.
 
От: Хазартен сайт?

Доколкото знам не се водят за хазарт, понеже можеш да печелиш точки и да играеш и без да изпращаш смс /т.е без залог/.
 
От: Хазартен сайт?

като стана дума за хазарт...

предлагам продукти от хазартно естество -
да ги продават хора с хазартни сайтове

Супер цена и яка отстъпка !

Нещо като афилейт може да се направи с едни 20% от продажната цена за афилейтина!

Всичко разбира се е напълно законно.

Който е заинтересуван да пише едно лс за подробности- да не занимаваме хората.
 
От: Хазартен сайт?

За хазарта трябва да имаш специални разрешителни. Приятел проверяваше законите и се оказа доста трудно. Изпипай си внимателно нещата, да не отиде всичко на вятъра и да нямаш проблеми с милицията.
 
От: Хазартен сайт?

Много го вардят хазарта нашите полицаи...
Най-вероятно вардят бизнеса на конкретни хазартни босове.
 

Горе