Хакери удариха 8 български сайта

Test

Well-Known Member
Адресите на електронните пощи и имената на над 5000 потребители на 8 български уебсайта са били откраднати и публикувани в интернет. По-рано днес от компанията за киберсигурност Centio, съобщиха и имената на осемте сайта - жертви на хакер с никнейм DoktorBass.

Според неофициална информация атаката е осъществена от Испания.

"Най-засегнатият сайт е магазинът pazaruvai-lesno.bg, от който хакерът е успял да източи информация за над 4500 души", разясняват от Centio. При пробива са изтекли потребителски и административни данни, включващи пароли, потребителски имена и имейл адреси.

Сред останалите засегнати сайтове са:

www.stconstantine.bg - сайтът на холдинг Свети Константин и Елена

www.shop.realvision.bg - електронен магазин за компютърна техника

www.superphone.bg - електронен магазин за мобилни телефони и аксесоари

www.linkstar.bg - електронен магазин

e-books.knigite.bg - електронен магазин за книги

www.technews.bg - технологичен новинарски сайт

travel.government.bg - сайт, представящ държавни туристически обекти

От компанията за киберсигурност съветват всички потребители, които имат регистрации в горепосочените интернет страници, да сменят паролите на своите елетронни пощи, както и паролите за всички сайтове, в които са се регистрирали с откраднатите имейл адреси и пароли.

От компанията Centio се натъкват на новината за хакнатите български сайтове тази сутрин. "Решихме да направим информацията публична и да я разпространим до медиите, защото са засегнати много хора, които трябва да сменят паролите си възможно най-бързо", коментира Лили Петкова, маркетинг мениджър в Centio. В момента подготвяме съобщение и ще се свържем с всички засегнати сайтове, каза още Петкова.

"Дневник" се свързва с правителствения сайт travel.government.bg, откъдето ни увериха, че "сайтът си работи и няма проблеми с него". Според служителят, който отговаря за резервациите, в страницата не се съдържат лични данни като имена и имейл адреси. Той не беше запознат с факта, че travel.government.bg е бил обект на хакерска атака.
Дневник

Айде пак.
 
От: Хакери удариха 8 български сайта

Сега е момента да се появи любимият ни тибетски ЯК - пазителят на киберпространството от лошите хакери.
Колкото и иронично да го описах, наистина точно това му е работата и ми е любопитно как ще се справи с това.
 
От: Хакери удариха 8 български сайта

Ще се появи... ама някой друг път. Той и хакерите имам чувството, че са на една и съща страна. На нечетни дати удрят хакерите, а на четни службите. Действат така синхронизирано сякаш имат обща кауза. Ако те пропусне единият ще те сгази другият. Няма празно.
 
От: Хакери удариха 8 български сайта

Ще се появи... ама някой друг път. Той и хакерите имам чувството, че са на една и съща страна. На нечетни дати удрят хакерите, а на четни службите. Действат така синхронизирано сякаш имат обща кауза. Ако те пропусне единият ще те сгази другият. Няма празно.

Наистина има нещо гнило... сега като се замислих е точно така!
 
От: Хакери удариха 8 български сайта

Има гнило разбира се, щом в Бунак ТВ бяха първи на амбразурата ... Все повече прилича на разправа с онлайн бизнеса. Видите ли, колко е лошо и несигурно да влизате, регистрирате и пазарувате в интернет. Офлайн магазините яко ги тресе кризата и търсят виновника... И това е тенденция - не е от днес и вчера
 
От: Хакери удариха 8 български сайта

Българските журналисти са много прости + някои "експерти"

Експерт: Хакерът DoktorBass е човек, който търси известност

За да разбиете такъв сайт не се изискват някакви специални IT познания, по-скоро добра работа с определен вид инструменти и много свободно време, каза Иванов, който подозира, че хакерът е тийнейджър.

ебахти малоумника

DoktorBass първо най-вероятно не е българин
второ - не му трябва известност - защото я има

вижте тук - http://www.cyberwarnews.info/2012/0...fta-hacked-900-accounts-leaked-by-doktorbass/
август месец е хакнал сайт и е качил данните в pastebin (както сега от нашите сайтове)

от скоро се изявява, но вече има няколко добри удара - http://www.cyberwarnews.info/tag/doktorbass/
 

Горе