Хакерска атака: Данни за над 5 милиона българи и фирми изтекли от НАП

tipin

Well-Known Member
57 папки с близо 11GB информация за милиони българи бяха разпространени от анонимни хакери в понеделник до редица медии по електронната поща. Това е най-голямото познато изтичане на лични данни в страната. „Правителството ви е бавноразвиващо се. Състоянието на киберсигурността ви е пародийно“, пишат хакерите.

По техни думи информацията е добита от сървър на Министерство на финансите, а характерът на данните навежда на мисълта, че те произхождат от Националната агенция по приходите (НАП), пише „Капитал“.
 
Да, сега ги гледах по телевизията, но преди това видях в нета от медии като Капитал, БТВ, Дир.бг, направо бях неприятно изненадан. И къде точно са публикувани. Поне така писаха и споменаха. Тия са по GDPR от самото начало. :) Къде е сага белия хакер? :) :) :) Ама са пълни аматьори и винаги ще е така. :)
 
Само тоя от НАП колко безпомощно звучеше по телевизията. :) Чак ми се отрони една сълза и ми падна на ... масата. Щели да сравнят дали изтеклите данни са реални тази вече, и утре сутрин ще излезли със становище. Сори, ама много ли е трудно да сравниш 10-20 реда от две бази? :) Хахха, наистина много жално ми стана. :)

67438120_10158630720801102_5845325703876182016_o.jpg
 
Отново държавните мишки църкат ... да ви е*а майките.
 
"nap папки" вече излиза в предположения на Г. :D
 
Много ясно, че така ще стане! Като им видиш и сайтовете и всичко, дето им е онлайн, ясно личи що за спрели молоумници седят за всичко това.

Ама като навсякъде са нацвъкани наши хора и калинки, така ще е...

Специалистите да кажат как се хакват 21 GB табли DB, че ми е интересно колко са малоумни нашите малоумници.

Ко праим сега с gdpr се чудя аз :)

"Правителството ви е бавноразвиващо се. Състоянието на киберсигурността ви е пародийно"
 
Нормално е така да става, след като отделът за компютърни престъпления на ГДБОП се занимава само със защита на авторските права на чужди фирми. Някой ако може да им обясни, че българските граждани са с приоритет пред чуждите, а най-добре да ги уволнят всички, начело с шефа им, и да назначат читави хора. Тогава няма да стават подобни инциденти.
 
Някой ако може да им обясни, че българските граждани са с приоритет пред чуждите
За чуждите ги натискат от чужбина и там ако не бачкат им се търка яко сол на главата, а за бг гражданите .... да кажем че дори тея които трябва да отварят сигнали не го правят, защото е по-лесно да не правят нищо :)
 
@Blinky

Сега е момента да краднеш малко трафик

17682

:D
 
Очевидно нямат кинти за екип, който да се грижи за това май трябва да вземат пример от българските пощи и да си махнат всички компютри и да пишат в книги :Д и без това са страшни идиоти едва ли ще имат проблем да вкарват записи ръчно.
 
@Blinky

Имах предвид, че може да пуснеш такава тема, да се индексира, и хората като търсят инфо за папките ще им излиза :D
Ама и други институции могат да та налазят, затуй го направих като снимка, да не се индексира :D
 
@Blinky

Имах предвид, че може да пуснеш такава тема, да се индексира, и хората като търсят инфо за папките ще им излиза :D
Ама и други институции могат да та налазят, затуй го направих като снимка, да не се индексира :D
Абе за товаи един трафик, ще го изядем много. А даже и няма човек от тук, който да го е видял или споделил. Абе днес сутринта няма ли още информация от НАП какво са установили след проверки и анализи на вчерашния пробив в системите им. ;)
 
Абе за товаи един трафик, ще го изядем много. А даже и няма човек от тук, който да го е видял или споделил. Абе днес сутринта няма ли още информация от НАП какво са установили след проверки и анализи на вчерашния пробив в системите им. ;)
Бързаш, анализаторката леля Пена е в отпуск до края на м.Юли, а най-вроятно пресцентъра представляван на Гинчето е с планиран отпуск за м. Август, абе след изборите, щото тогава е много натоварено, ще има някоя вяла информация чута-недочута от чистачката Айше :)
 
Хакнали ЛАП, заради сделката със американските самолети F-16. Баси глупаците. И защом бил с руски мейл, разбирайте може би mail.ru, значи е руски хакер. Баси велите заключения. Според мен от тук натам може само да гледаме цирка и как тия ще си се заливат сами себе си в простотията си.


Имам и нещо друго на ум, което е чест сценарии тук. А именно, сигурно предстои нещо голямо и много тъпо, което ще възбуди много повече негативи и това с НАП е само да отклонят вниманието. Но ще видим дали е така. Само предположение.

Но че са пълни аматьори, това ни е ясно на всички. Всички системи са им шит, и ел. правителството никога няма да го бъде. Какво още не са пробили или не е сгънало? НОЙ? Сайтът на правителството? Ще видим.....но за жалост не ти трябва много знания, за да им пробиеш продънените легени на тия.
 
Това обяснява всичко! На мен ми се доповръща от отвратителната техническа неграмотност на тия.... Какви хора ни управляват... леле майко...

 

Горе