Хакнаха ми FB Business Manager

DonMakaveli

Well-Known Member
Здравейте,

На 31.08.20 г. виатнамци ми хакнаха ФБ, но интересното е че главния админ си седи в акаунта, но вече не е главен. Има други три администратора и аз нищо не мога да променя.

Бяха ми направили реклама за 4200 евро със срок на изтичане 24 ч. и добре, че ФБ ми блокира акаунта до като не потвърдя картата си чрез код.

Сега реално целия фб менажер е под контрола на тези, но те сякаш и не знаят, тъй като нищо не правят по него. Аз съм махнал картата, но най-лошото е че този менажер е собственик на 4 страници и тези виатнамци във всеки един момент могат да изгонят всички администратори от там.

Какво да правя? Писах на някакви измислине съпорти, но само ботове ми отговарят с готови отговори.

Всеки, който се е сблъсквал с това ще е от полза.

Поздрави!
 
Единственият ти вариант е контакт с ФБ съпорта.
А как се е стигнало до хакването? Нямаш ли потвърждаване на влизането в профила?
 
Единственият ти вариант е контакт с ФБ съпорта.
А как се е стигнало до хакването? Нямаш ли потвърждаване на влизането в профила?
Там е малко глас в пустинята. Няма ли телефон, който си сложил, мейл, лица за разпознаване?
 
На мен ми се случи същото. Пишеш на съпорта, но през лайв чат опцията, тя е активна само в определени часове. Оттам шанса да попаднеш на истински човек е доста по-голям. Ще обясниш там цялата ситуация и ще ти кажат, че ще прехвърлят на друг отдел и ще разследват. Важното е да получиш номер на кейса. После вече си пишете по мейлите и там ще те питат за разни други детайли, което знаеш даваш и предоставяш като информация, обясняваш подробно и т.н.

На мен ми взеха 3 бизнес мениджъра, като не бях админ в тях, бяха ме махнали изцяло като админ. От фейсбук ми върнаха парите и ме върнаха като админ на 2 от 3 БМ, последният още го разследват, вече не очаквам да го върнат. Съответно махнаха виетнамците, но лошото са рекламните акаунти - седят си блокирани, уж сега чакам отговор за тях. Според съпорта трябва вече да мога да ги ползвам, ама реално не мога и уж разследват. Накратко страниците са си мои, но рекламните акаунти където виетнамците са успели да пуснат реклами за сега са блокирани.

Аз имам друг въпрос донякъде свързан, сега като си въведа фирмената карта има ли някакъв начин чрез банката или ФБ да се ограничи или пък възпре точенето на средства при подобна ситуация? Примерно, ако сега пак ме хакнат виетнамци и ми източат всичките пари, не искам да се случва. Идеи?
 
Като за начало е добре да се сканират всички компютърни устройства, използвали същия акаунт за вируси. ФБ има достатъчно защити и изтриването на администратори от тази страница наведнъж всички се засича от системата им и ще мине доста време докато те успеят (ако успеят) да го направят. Като цяло ФБ е наясно, че е влизано от нестандартно IP и има контрол над тези неща.
 
Да, ама не, точно края на август и септември имаше хакнати по този начин хиляди, не знам дали не са и милиони акаунти, не само в БГ. Не знам дали и не е някаква кординирана атака от Китай или нещо от сорта. Предполагам, че не са живи хора, а някакви ботове.
 

Горе