Хапчета за отслабване - бизнес в България?

Митака

New Member
Докато преглеждах статистиката на Пари от интернет днес, забелязах едно много интересно явление. Според Google Analytics, имам най-много влизания от търсачки с ключовата дума "хапчета за отслабване". Най-вероятно заради статията как да промотираме хапчета за отслабване, която публикувах преди седмица-две.

Изглежда, че хората масово търсят тази фраза.

Но това ме накара да се замисля - има ли бизнес от продаване на хапчета за отслабване в България? Ако не чужди продукти (които българите малко вероятно ще закупят) - има ли български продукти, предлагащи афилиейт системи? Или все още не сме развили българския онлайн бизнес дотам...
 
То в БГ афилейт програми няма .
Има няколко, но условията им са направо мизерни.
А ти си тръгнал да търсиш хапчета за отслабване.
Даже да ти кажа, че продаването на хапчета и хранителни добавки онлайн в БГ е ЗАБРАНЕНО.
 
nikoo11 каза:
То в БГ афилейт програми няма .
Има, но както каза, условията им са мизерни. Доколкото ги знам са EasyTrader.bg (% от т.н. "действие) и Wisdom.bg, процент от sms услуги.

Ако забраната е в закона - жалко за нас. Иначе производителите са успяли да промотират без да продават директно > http://otslabvane.com/ :)
 
За аф. програми има книжарница и няколко онлайн магазина, но изобщо не ми се коментират условията им за партньори.
Поради мизерните условия съм на мнение. че няма в БГ.
Да.
Забраната е в Закон за защита на потребителите.
 
Може вместо хапчета да импромотираш някави диети или готварска книга с диетични ястия.... така ще спазиш закона и ще си на 100% печалба даже може да се измисли като саит с месечен мембършиш :)
 
Забрана? Мога да ти изкарам поне 15 сайта за хранителни добавки и хората си продават ей така. Лично аз съм продал доста хранителни добавки, има и за отслабване :) Ако има забрана означава ли това че съм нарушил закона? :) Има и още нещо: от фирмата производител забраняват да се продава в магазини аптеки и тем подобни, защото маркетинга им е директен - разпространяват се от дистрибутори
P.S. Продадените от мен хранителни добавки не бяха точно в електронен магазин - нямаше онлайн разплащания, а по скоро като каталог със запазване/поръчка, доставките стават по еконт или пощата с наложен платеж
 
Еми има специялно законче, по което и хранитените добавки се отнасят към продуктите, които трябва да се регистрират и вземат съответните сертификати и разрешителни, което по приказките на един приятел било около 1-2 години. Говориме за нови продукти стъпили на БГ пазара. Много кофти са го измислили тук идиотите - трябва да минеш хиляди простотии докато си започнеш бизнеса и то с много "леки" продукти, а не бруталните фарм или лекарства.

Кофти е когато разбереш че имаш идея, но държавата ти бави плановете по всички направления. И в повечето случай се измилсят врътки с които я заобикаляме. Това е в повечето случай много добър начин за постигане на нещо. :)
 
Тези продукти които продвах, майка ми е дистрибутор на тях, а имат необходимите сертификати и всичко необходимо изобщо, значи няма проблем ;) А и са печелили някакви награди
 
Така е добре, но нови продукти се третират по дългите и сложни процедури. Примерно ако подпишеш договор с някоя чуждестранна фирма да ти доставят този вид продукти, ние тук трябва да ги декларираме, да изчакаме сетивикати, които се бавят много за това дали са добри и т.н. Всичко това е бая време.
 
Вие оставете хапчетата ама то въобще нет търговия в България съществува ли?? Според мен освен няколкото онлайн магазинчета друго няма и то в тях стоките не са по евтини а точно обратното.
 

Горе