Хванаха хакери, тръгнали да крадат $1 млн.

Blinky

Owner
От агенция МИА съощиха, че са заловени 3-ма харекти от Румъния, които се опитали да откраднат $1 млн, като потърпевшите били италиански и американски собственици на сметки. Идеята била компютърните престъпници да прехвърлят пари от сметките им, към техни собствени. Момчетата били от голяма престъпна мрежа, като те били звено, специализирано в киберпрестъпленията. По националност те били: молдовец, израелец и мъж с молдовско-украинско гражданство.

Както стана по-ясно, те са хакнали акаунти в Италия и САЩ, където са прехвърлили около $1 млн. в техни собствени сметки. Схемата била проста и лесно проследима, независимо, че са били на схемата с незабелезимите "малки" доларчета от всяка една сметка.

От Русия са действали незабавно, след като агенти на ФБР са докладвали за това, както и всички детайли, за да могат да стигнат до престъпната група за отрицателно време. Излично е да се споменава, че Румъния е смятан за един от топ центровете за кибер престъпност. И благодарение на съвместната работа на америкацките агенти и локалните служби, в последните години са хваната много такива.

Да си кажа честно, това е повече от добре - нека ги ловят такива. Повечето заслужават затвот и то строг. Най-малкото заради аматьорския им подход. Има много филми описващи схеми, които могат да се анализират и подобрят. Глупаци като тези даже не знам какво са си мислили докато източват сметки на държави, в които законите и реда определено работят.

Ако някой е чувал и иска да коментира нещо по върпоса, нека заповяда. Има много случаи, но сега видях, че писаха за този и реших да драсна. Все пак е на няколко километра от тук.
 
От: Хванаха хакери, тръгнали да крадат $1 млн.

Идеята била компютърните престъпници да прехвърлят пари от сметките им, към техни собствени.

Собствените сметки си имат собственици, а собствениците имат адреси. :)
 
Re: От: Хванаха хакери, тръгнали да крадат $1 млн.

Собствените сметки си имат собственици, а собствениците имат адреси. :)

Което не е напълно вярно, ако ползваш банка в няколко бананови републики :)
Като цяло от прочетеното стигам до извода, че тези са били пълни олигофрени. Направили са най-сложното, а са се издънили в елементарната част.
 
От: Re: От: Хванаха хакери, тръгнали да крадат $1 млн.

Което не е напълно вярно, ако ползваш банка в няколко бананови републики :)

Е такова чудо, като сметка без титуляр, няма.
 

Горе