Хейт, Политика, Телевизия и интернет маркетинг - ЗАЩО?

Borisov

Active Member
Здравейте,


За разлика от темите, които съм се стремил да пускам до сега, тази ще бъде малко по-различна и може би не в светлината, в която са свикнали да ме виждат повечето потребители. Тази тема реално принадлежи към блог, но поради липсата на такъв (не случайно) си позволявам да я пусна във форума.

ПРЕДИ да започна, искам да помоля ВСИЧКИ потребители да изчетат поста до края ИЛИ да затворят темата, преди да пуснат мнение.​

Направи ли ви впечатление подредбата в заглавието на темата? Ако не, тук е мястото да се върнете и да го прочетете отново!

За съжаление в последните няколко месеца забелязвам много неприятна тенденция при пускането на нови теми И/ИЛИ отговор на вече съществуващи такива. Във всяка втора/трета тема има ПОНЕ едно хейт мнение. Поне веднъж на 2 дена се пуска тема с насоченост политика. Телевизията и в частност една определена (която няма смисъл да споменавам) стана ХИТ заради кампании, репортажи и т.н. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ обаче, темите за интернет маркетинг, социални мрежи и присъствие в тях, методи за изкарване на пари и полезни ресурси като цяло ЛИПСВАТ на фона на останалите 3.

ВЪПРОСЪТ Е ЗАЩО?

ЗАЩО вместо да пишете ХЕЙТ постове, не обясните с нормален тон, че дадена оферта/тема/мнение не ви харесва и ЗАЩО не използвате факти, а псувни и ругатни?

ЗАЩО вместо да пишете за политика, не напишете 1-2-3 статии за новия си сайт, блог ИЛИ пък не направите една информативна тема, за това как да се реши даден проблем по по-лесен и достъпен начин?

ЗАЩО вместо да ругаете и да се възмущавате от разни телевизии не изгасите телевизора и се съсредоточите да направите нещо положително?

ЗАЩО ВЪВ ФОРУМ ЗА ИНТЕРНЕТ МАРКЕТИНГ ЧЕТА ПРОСТОТИИ ПО ОСТАНАЛИТЕ 3 ТЕМИ?

Моля всеки да отговори на въпросите, сам за себе си или публично, няма значение, но нека да потърси отговорите.


Но това не е всичко, освен тенденцията към преквалифициране на форума, виждам и тенденция за обезсърчаване на нови потребители, както и за нарочни и целенасочени "войни" между "групи" от стари потребители.

"Тоя не ме кефи как ми говори, я да му шибна червено...", "Абе тоя новия кви въпроси задава, я да търси там -реп", "Глей го тоя, не е съгласен с мене - яж червено гадино" и т.н. и т.н.

И това "изн@силване" с отрицателна репутация на имащите повече зелени точки преди беше заклеймявано като ЛОША и ТЪПА практика, а сега се практикува от същите тези потребители, които навремето не го харесваха!


НЕ ВИ ЛИ ПИСНА бе хора, да се обиждате и мразите по цял ден?

НЯМА ли да е по-добре, ако имаше възможност за СЪВМЕСТНИ проекти за изкарване на реални дивиденти (било то опит, пари, тръст, бранд)?

КОГА ще настъпи мига, когато ще видя форума отново като общност, а не разделен и завладян от хейтъри и политически анализатори?

Малко лирическо отклонение от последния въпрос... Уважавам Blinky и Coolice изключително много, защото и двамата са пичове, и двамата са ми помагали когато имам нужда и винаги бих застанал на тяхна страна ОСВЕН за политиката им за либерален и безнаказан форум. Не може да псуваш като каруцар и да няма последствия, просто не е нормално! Съдържание, съдържание разбирам ама ... дайте някакви граници, пък и то едно съдържание ... за 18+ форум...


Като стана дума за съдържание, прочетох в една от темите, че било по-хубаво да си го четеш на английски, отколкото някой да ти го превежда и да му се радваш и да го хвалиш? Тъй ли? Ще ме извинявате, ама не съм съгласен.

Предпочитам да чета на родния си език (макар, че повечето пъти и аз чета на английски, ЗАЩОТО НЯМА на български) и с удоволствие бих окуражил такива автори, НО като ще е превод да е с източник, ако ще е преразказ с допълнение - то си е съвсем нова творба (и все пак, източника заслужава да го посочите).

ЗАЩО потребителите, които знаят и могат, вместо да пишат глупости, не вземат да преведат или още по-добре да адаптират вече налична информация за реалността и пазара в България? Или и това ще е превод и безсмислица?

Много просто, защото никой, който сериозно иска да помага, не желае да си мери атрибута с 10 други, които веднага тръгват да търсят кусури и да плюят. Точно поради тази причина спадна качеството на темите и форума започна да се преквалифицира в друга насока. Споделя се само с най-близките, а в повечето случаи с никой...

Ако някой изобщо е стигнал до тук, искам да му БЛАГОДАРЯ, че е отделил от времето си, за да прочете и да си отговори на въпросите. Ако желаете, можете да го направите и с отговор в темата, добре дошло.

След цялото това писане, само още един въпрос - САМО НА МЕН ЛИ МИ ПИСНА ОТ ХЕЙТЪРИ и ТЕМИ ЗА ПОЛИТИКА и ТЕЛЕВИЗИЯ?


С цялото му уважение към общността на Predpriemach.com,
Борисов
 
Гледай сега, нещата не седят точно по този начин по които си ги представил, поне не и за мен.

Сега. Форума си е форум, имаме различни раздели, имаме и секция за офтопик, нали? След като я има тази секция и няма точно регламентирано какво и в каква сфера трябва да се пише, значи не е проблем да се разисква проблем, който не касае пряко дейността на форума и разискваната тема.

Хейт? Защо се ползва тази дума? Имаме си чиста и хубава българска дума - омраза. Да де, ама ние тук не се мразим, ние се плюем, ама и това си има хубава страна. Сега някой ще попита - е къде пък е тя? Еми ей там, че ако човека който плюят се усети на време, ще се стегне в ръце и ще обърне нещата в своя полза - ще докаже точно обратното на нещата които се твърдят за него, а бе на кратко ще си спечели уважението на някои от нас, както ти ги наричаш 'старите'. Що се отнася за псувните и ругатните, напълно съм съгласен с теб, не трябва да ги има. Всеки път давам червена репутация за това. Мразя селянията. В интерес на истината май само заради арогантно и селско поведение съм давал червена репутация от както съм се регистрирал тук.

По втория ти въпрос - ами защото вече сме го свършили. Вярно е, че от както се събудя, та докато си легна кликам на букмарка "new", който ми показва новите мнения тук, но в по-голямата част от времето ползвам форума за да се разтоваря, а не да се натоваря. Влизам - чета, ако има нещо интересно и може да ми свърши работа за в бъдеще (както под формата на знания и съвети, така и на идеи) се опитвам да го запомня, че си го и букмарквам 'щото често забравям. Ама не може да е само сухото, трябва да си има и някоя пикантна темичка, нещо за което да се разприказваме, нещо което малко или много да ни изнесе от нещата върху които работим за да се почувстваме и ние в крак със заобикалящите ни неща в България. Що го казвам това - ами аз телевизия не гледам, т.е. гледам обаче само когато има футболни срещи и формула 1 (е от тази година монопола на булсатком ми е*а мамата и го гледам онлайн, което пък е друга бира и за това най-вероятно ще пусна тема някой петък - ей тъй за да се обсъди дали е правилно националния ни отбор да се дава по частна телевизия и да може да бъде гледан само от нейните абонати).

Та - който не иска, не гледа. За мен форума е източник на информация. Като се събудих преди няколко дни от тук разбрах за земетресението, а в последствие от фейсбук, ама пък ми се е случвало изобщо да не отварям фейсбук с дни и кво? Ако го нямаше офтопика щях да разбера за случката след 2-3 дни или когато се чуя с познат (както се и случи де) и да ми каже "усети ли снощи как ч*ках бе, разтресох държавата" (и да, знам, че с това не трябва да се прави майтап - ама си е смешно).

Що се отнася за репутацията. Пука ли ти бе? Всеки има шанс да се покаже, от него зависи по какъв път ще тръгне. Аз се регистрирах 2 години след теб и ако си следял редовно форума бях с 2 червени чертички (а преди 2 години това си беше доста негативна репутация), сега как е? Не, че искам да се хваля, но всеки който има желание и може да сподели някакъв ресурс под формата на знания или на идея или на каквото и да се сетиш, може да цъфне много бързо със звездите отгоре.

Това за групите раздаващи репутация го има, но е в тесен кръг, там вече говорим за подлоги, не говорим за хора с мнение и позиция. Давал съм червени на много хора от форума в, единствените които съм сигурен, че съм пропускал до сега си ти, rak, noke, happyslacker, tretikolovoz, и още 4-5 потребителя за които не мога да се сетя с прякорите в момента.

Форума се организира сам, ей това е хубавото тук, че потребителите диктуват положението. И ще кажеш, че благодарение на някой си (от старите), новите не могат да изплуват, е не е така - могат, стига да пишат свястно. За да ти го обясня - една червена репутация от потребител със 100 точки(старият), изважда 50 точки на потребителя на който е дадена (новака) - не се вземат пълните точки от "силата", а силата на половина. Какво става като мина аз след това и сметна, че неправилно потребителя е зачервен (случвало се е стотици пъти) - зелено и новака става с +150. Та форума може и сам да се контролира, ако потребителите ни са мъже, а не женички с картони.

И за последното - всеки решава как да прекара свободното си време, предполагам голяма част от пишещите тук го правят през свободното си време, за това и няма как да се каже "защо не направите нещо полезно" - те вече са го направили. Както темата ми днес, бях си свършил работата, стори ми се интересно това което иска потребителя, пък ще ми бъде и от полза на мен - що да не споделя опита си. Резултата е около 200 точки в +. Ей ви я схемата - бъдете колегиални, дръжте се културно и споделяйте това което можете.

На база изписаното по-горе и държанието ми във форума за последните 2 години, мога да кажа, че съм изкарал доста прилична сума от хора с които съм работил от тук. Не само ниската цена за дадена услуга е определяща, хората търсят и качествен служител, макар да му е по-висока таксата.

Та извод - дори да пишем врели - не кипели в офтопика, всеки тук си има глава на раменете и ако има акъл в тая главица ще знае как да се държи, ако търси евентуално възможност да заработи пари от този форум. Ако си куха лейка - където и да си, ще си куха лейка.

П.П. Позволявам ти да ме намразиш след тоя пост :)
 
  • Like
Реакции: Test
От: Хейт, Политика, Телевизия и интернет маркетинг - ЗАЩО?

Борисов в твоята тема имам чувството че визираш и мен - най вече в частта за политиката

Първо не виждам защо слагаш под един знаменател хейта по темите и политиката - не мисля че във форум за предприемачество не трябва да се говори за политика - и то най вече за икономическата политика на дадено правителство - Некадърната икономическа политика нанася повече щети на БГ икономиката от две панди и три пингвина взети на куп и ако във форум като този не се дискутират тези неща кажи да ходя да пускам теми в БГмама.

От доста време се опитвам да се въздържам от политически теми щото ми писна да си късам нервите - обаче преди малко не издържах и пуснах една - относно това че още 30 000 дребни фирми са фалирали - ако във форума не обсъждаме и такива неща - какво да обсъждаме - неща които са предъвкани по хиляда пъти ???

Относно останалите неща за хейта си прав и те подкрепям - току що видях че са заключили една от темите предполагам че ще заключат и останалите подобни за което евалата на админите
 
От: Хейт, Политика, Телевизия и интернет маркетинг - ЗАЩО?

Здравей Томов,

Хубаво стана, че баш ти първи си отговорил, щото не смятах да коментирам повече по темата, ама след тоя хубав и дълъг отговор, се чувствам някак си длъжен да ти отговоря и аз.

...Еми ей там, че ако човека който плюят се усети на време, ще се стегне в ръце и ще обърне нещата в своя полза...
Това не е вярно в общия случай според мен. Не всеки се мотивира да покаже най-доброто от себе си след като е отнесъл "поздрави" от 1 тумба непознати, и в повечето случаи, които аз съм виждал е точно обратното, обира си крушите или почва и той да се репчи. Винаги даваш за пример себе си, но (за добро или лошо) да ти кажа, че не си представителна извадка за нагласата на повечето потребители.

По втория ти въпрос - ами защото вече сме го свършили.
Ц... Съгласен съм, че табчето с новите теми е много хубаво, обаче повечето хора не си вършат работата, преди да отговорят на няколко теми за спорта. Казах по-горе и пак ще се повторя, не си представителна извадка :) (А може би аз не съм, знам ли..)

Що се отнася за репутацията. Пука ли ти бе?
ЗНАЕХ СИ, че някой ще го зададе тоя контра въпрос и ще си позволя да перефразирам друг потребител (който се надявам да се включи в темата) - "Тези зелени точки и звездички нито ще ми платят тока, нито ще ми купят храна" - та отгвора е НЕ, ОБАЧЕ, не може да се използва лекомислено, защото тя е един от факторите, когато решиш да правиш сделка с някой във форума и ако репутацията ти е "червена" защото не си фен на "еди коя си партия", а не защото си оплескал 10 услуги за клиенти се получава малко тъпо. Ще избързам и ще парирам отговор с iTrader, защото (с малки изключения), в повечето случаи не се дава iTrader от участниците в сделката, освен ако ПОНЕ единия от тях не пожелае изрично това. (Собствен опит и наблюдения)


...всеки решава как да прекара свободното си време..."защо не направите нещо полезно"...
Нямах предвид, защо даден човек не прави нещо полезно за себе си, а за другите. Прав си, свободното време на повечето хора от форума е кът и всеки гледа да си го пази или за любимите хора или за приятни занимания, слава Богу има и такива като тебе, които споделят информация и опит и с другите. Явно има и друг тип хора, които обичат да се заяждат и това им доставя удоволствие. Не ги разбирам, но виждам логиката в това което казваш донякъде.

Ако си куха лейка - където и да си, ще си куха лейка.
Е като сме лейки, всичко ни е простено така ли?


П.П. Позволявам ти да ме намразиш след тоя пост
Ай ся - глупости :)

С каквото мога и на когото мога помагам, НО не искам да вредя!

Поздрави,
Борисов
 
От: Хейт, Политика, Телевизия и интернет маркетинг - ЗАЩО?

(Е не очаквах да пишете толкова...)

Борисов в твоята тема имам чувството че визираш и мен - най вече в частта за политиката

Ц, не визирам теб конкретно или кой да е друг, нарочно се опитах да генерализирам нещата колкото е възможно повече. Проблема ми не е толкова, че се обсъжда политика и конкретно икономическата политика, а че тези дискусии прерастват в злобни нападки и се отклоняват от темата драстично след 2-3 поста. Да не говорим за епитетите, които се употребяват. Аз разбирам раздразнението у всеки и няма нищо по-нормално, обаче как оплакването от положението го прави по-добро (усещам, че и аз почвам да драскам офтопик, затова спирам)

От доста време се опитвам да се въздържам от политически теми щото ми писна да си късам нервите
ЕЙ това е ключа за бараката мен да питаш - нервите, които се хабят в такива теми с епитети, определения и тонове писания за доказване на теза, която сама по себе си е очевадна са безсмислено изхабени! Както казва Blinky - Пазете си нервите за по-хубави емоции :)

Относно останалите неща за хейта си прав и те подкрепям - току що видях че са заключили една от темите предполагам че ще заключат и останалите подобни за което евалата на админите

А дано!


Мисля, че не се подразбра идеята на темата ми, затова ще я напиша в прав текст: Искам форума да бъде по-позитивно настроен и да се чувствам комфортно да споделям и работя с хората в него.

Ако ще се превръща в поредната мини война - не благодаря!

Най-вероятно от тук нататък само ще чета мненията на останалите, защото по-скоро искам да видя настроението и дали то съвпада с моето или не, отколкото да доказвам теза или да карам някого да се съгласява с мен!

Поздрави,
Борисов
 
Re: От: Хейт, Политика, Телевизия и интернет маркетинг - ЗАЩО?

Здравей Томов,
Хубаво стана, че баш ти първи си отговорил, щото не смятах да коментирам повече по темата, ама след тоя хубав и дълъг отговор, се чувствам някак си длъжен да ти отговоря и аз.

Знаеше, че ще отговоря, за къде без мен.

Това не е вярно в общия случай според мен. Не всеки се мотивира да покаже най-доброто от себе си след като е отнесъл "поздрави" от 1 тумба непознати, и в повечето случаи, които аз съм виждал е точно обратното, обира си крушите или почва и той да се репчи. Винаги даваш за пример себе си, но (за добро или лошо) да ти кажа, че не си представителна извадка за нагласата на повечето потребители.

Аз винаги съм мислил по малко по-различен и странен начин, за това и имам различно, може някои да кажат коравосърдечно мнение за тези неща. След като си мек - ще те мачкат. Мачкат ли те - потъваш. Та, искаш да ми кажеш, че някой като ти сипе не можеш да се изправиш и да отстояваш позицията си ли? Това е дефиниция за слабак, а слабаците трябва да бъдат на дъното на хранителната верига, иначе казано - да бъдат мачкани. Така е устроен света, нарича се подбор, естествен подбор. Силния успява, слабия .. е не до там.

Давам за пример себе си, точно защото бях в ситуацията на новаците във форума. От първата ми тема ми се лепнаха Харкона и Амон. И двамата имаха репутация, колкото Блинки, даже ги мислех за админи. Единия ме прати при мамите, защото нямам място тук, другия ме нарече мошеник. Ей това ми накара да докажа обратното. Искаш да ми кажеш, че след като някой бъде обиден, не може да докаже обратното ли? Аз може да не съм представителна извадка. Не, може, а не съм и се гордея с това, но нарочно в горното ми мнение написах, че всеки който иска да успее тук, може да го постигне с желание и нормално поведение. Ако ти е слаб характера - гориш, ако не можеш да си отстояваш позицията - гориш, ако се палиш на всеки удар който си понесъл - гориш. Все пак тук говорим за пари, бизнес и бизнес отношение. Знаеш много добре, че ако си рибка, някоя акула ще те изяде, не защото си малък, а защото не си намерил правилната тактика да отвърнеш на акулата.

Ц... Съгласен съм, че табчето с новите теми е много хубаво, обаче повечето хора не си вършат работата, преди да отговорят на няколко теми за спорта. Казах по-горе и пак ще се повторя, не си представителна извадка :) (А може би аз не съм, знам ли..)

За това вече не мога да коментирам, пак казвам, че всеки сам определя как да прекара свободното си време, а и заетото такова. След като не си вършат работата - ще влизат в черния списък (ако става дума за работа като фрилансъри), ако са на работно място и имат началник - еми няма да стигнат до повишението което искат. Просто е - хората сами си правят това което искат и в 99% от случаите напълно си го заслужават.

ЗНАЕХ СИ, че някой ще го зададе тоя контра въпрос и ще си позволя да перефразирам друг потребител (който се надявам да се включи в темата) - "Тези зелени точки и звездички нито ще ми платят тока, нито ще ми купят храна" - та отгвора е НЕ, ОБАЧЕ, не може да се използва лекомислено, защото тя е един от факторите, когато решиш да правиш сделка с някой във форума и ако репутацията ти е "червена" защото не си фен на "еди коя си партия", а не защото си оплескал 10 услуги за клиенти се получава малко тъпо. Ще избързам и ще парирам отговор с iTrader, защото (с малки изключения), в повечето случаи не се дава iTrader от участниците в сделката, освен ако ПОНЕ единия от тях не пожелае изрично това. (Собствен опит и наблюдения)

Пак казвам, че форума се самомодерира. Един ще даде червено - други двама зелено. Пак се връщаме на отправната точка, че в + дори.

Нямах предвид, защо даден човек не прави нещо полезно за себе си, а за другите. Прав си, свободното време на повечето хора от форума е кът и всеки гледа да си го пази или за любимите хора или за приятни занимания, слава Богу има и такива като тебе, които споделят информация и опит и с другите. Явно има и друг тип хора, които обичат да се заяждат и това им доставя удоволствие. Не ги разбирам, но виждам логиката в това което казваш донякъде.

Защо си мислиш, че не го правят? Ей го nortrant да речем - отговаря повече от мен в тема която АЗ съм пуснал. Опитва се да помогне - успява до някъде. Всеки сам преценява до къде му стигат възможностите, а и свободното време също е фактор. Аз да речем не мога да пиша каквото и да е било свързано със СЕО защото тази материя ми е като мишката на компютъра за котката ми - гледам я, побутвам я от време на време, ама движение няма голямо.

Е като сме лейки, всичко ни е простено така ли?
Прочети във втория параграф това което казах за силните и слабите :)

Ай ся - глупости :)

С каквото мога и на когото мога помагам, НО не искам да вредя!

Поздрави,
Борисов
Никой не иска да вреди, просто някои сме по-хапливи, други не са. Някои го приемат мъжката, други ревват като щипнати девойки. Та .. пак първия параграф :)
 
От: Re: От: Хейт, Политика, Телевизия и интернет маркетинг - ЗАЩО?

Знаеше, че ще отговоря, за къде без мен.



Аз винаги съм мислил по малко по-различен и странен начин, за това и имам различно, може някои да кажат коравосърдечно мнение за тези неща. След като си мек - ще те мачкат. Мачкат ли те - потъваш. Та, искаш да ми кажеш, че някой като ти сипе не можеш да се изправиш и да отстояваш позицията си ли? Това е дефиниция за слабак, а слабаците трябва да бъдат на дъното на хранителната верига, иначе казано - да бъдат мачкани. Така е устроен света, нарича се подбор, естествен подбор. Силния успява, слабия .. е не до там.

Давам за пример себе си, точно защото бях в ситуацията на новаците във форума. От първата ми тема ми се лепнаха Харкона и Амон. И двамата имаха репутация, колкото Блинки, даже ги мислех за админи. Единия ме прати при мамите, защото нямам място тук, другия ме нарече мошеник. Ей това ми накара да докажа обратното. Искаш да ми кажеш, че след като някой бъде обиден, не може да докаже обратното ли? Аз може да не съм представителна извадка. Не, може, а не съм и се гордея с това, но нарочно в горното ми мнение написах, че всеки който иска да успее тук, може да го постигне с желание и нормално поведение. Ако ти е слаб характера - гориш, ако не можеш да си отстояваш позицията - гориш, ако се палиш на всеки удар който си понесъл - гориш. Все пак тук говорим за пари, бизнес и бизнес отношение. Знаеш много добре, че ако си рибка, някоя акула ще те изяде, не защото си малък, а защото не си намерил правилната тактика да отвърнеш на акулата.



За това вече не мога да коментирам, пак казвам, че всеки сам определя как да прекара свободното си време, а и заетото такова. След като не си вършат работата - ще влизат в черния списък (ако става дума за работа като фрилансъри), ако са на работно място и имат началник - еми няма да стигнат до повишението което искат. Просто е - хората сами си правят това което искат и в 99% от случаите напълно си го заслужават.



Пак казвам, че форума се самомодерира. Един ще даде червено - други двама зелено. Пак се връщаме на отправната точка, че в + дори.



Защо си мислиш, че не го правят? Ей го nortrant да речем - отговаря повече от мен в тема която АЗ съм пуснал. Опитва се да помогне - успява до някъде. Всеки сам преценява до къде му стигат възможностите, а и свободното време също е фактор. Аз да речем не мога да пиша каквото и да е било свързано със СЕО защото тази материя ми е като мишката на компютъра за котката ми - гледам я, побутвам я от време на време, ама движение няма голямо.


Прочети във втория параграф това което казах за силните и слабите :)


Никой не иска да вреди, просто някои сме по-хапливи, други не са. Някои го приемат мъжката, други ревват като щипнати девойки. Та .. пак първия параграф :)

E хубаво, само не ми стана ясно защо се поватаряш, дай да чуем и другите :p

Лека ....а, то станало време за кафе -> Добро утро!

Борисов
 
От: Хейт, Политика, Телевизия и интернет маркетинг - ЗАЩО?

@borisov, първо имаш една зелена от мен за първата тема от много време насам в която намирам смисъл да напиша някой ред и да си кажа мнението по въпроса.

Подкрепям всяка една твоя дума. Писна ми да чета във всяка втора тема, кой какъв бил и с какви наклонности е, какви предпочитания има и към кого. В край на сметка всички в този форум сме под една или друга форма колеги и трябва да си имаме уважението. И на мен примерно не ми харесва как мислят някой хора и какво правят, но никога не съм си позволил да си изпускам нервите и се старая винаги с най учтив тон да покажа това.

@mantaman, ти малко гузен негонен бяга :) Уви не само ти пишеш теми с политическа насоченост - лошо няма, но въпроса е, че ги поднасяте темите под формата на вашите политически убеждения. Хубаво... имате желание да изразите недоволство от даден закон, действие на политическа партия, но необходимо ли е да започвате тема пълна с епитети и ругатни? Нима само една партия има в държавата и все тя ви е виновна?! Толкова ли е сложно да си кажете мнението по нормален начин и да се обосновете защо така мислите и най-важното - нима другите нямат право на мнение различно от вашето?!

Преди време си позволих да се включа в подобна тема и всичко прерасна в някакъв див спор и естествено се стигна до тънки намеци и обиди, но както и да е. Не съм фен на политиката и не ме интересува особено много. Принципно съм на мнение, че си има специализирани форуми на тази тема, а офтопик раздела е за някакви нормални разговори на общо интересни теми, а не всяка втора да е политическа или телевизионна, която в повечето случаи няма нищо общо с основната тематика на форума, но както казах, това не е болка за умиране.

Според мен най-важното е по някакъв начин всички да се стегнем и да се постараем да държим добрият тон и да не се издаваме от кое село сме :)
 
Re: От: Re: От: Хейт, Политика, Телевизия и интернет маркетинг - ЗАЩО?

Най-вероятно от тук нататък само ще чета мненията на останалите, защото по-скоро искам да видя настроението и дали то съвпада с моето или не, отколкото да доказвам теза или да карам някого да се съгласява с мен!

Има една много хубава приказка - "истината се ражда в спора". За това обожавам спора, защото обожавам истината.

E хубаво, само не ми стана ясно защо се поватаряш, дай да чуем и другите :p

Лека ....а, то станало време за кафе -> Добро утро!

Борисов

Рибке :D
 
От: Хейт, Политика, Телевизия и интернет маркетинг - ЗАЩО?

ПРЕДИ да започна, искам да помоля ВСИЧКИ потребители да изчетат поста до края ИЛИ да затворят темата, преди да пуснат мнение.

Изчетох го и вече съжалявам, че си загубих времето. Вместо да обсъдиш полезна информация, ти си тръгнал да генерализираш колко често се хейти и какъв трябва да бъде тонът. Скука ... :)
 
Последно редактирано:
От: Хейт, Политика, Телевизия и интернет маркетинг - ЗАЩО?

@mantaman, ти малко гузен негонен бяга :) Уви не само ти пишеш теми с политическа насоченост - лошо няма, но въпроса е, че ги поднасяте темите под формата на вашите политически убеждения. Хубаво... имате желание да изразите недоволство от даден закон, действие на политическа партия, но необходимо ли е да започвате тема пълна с епитети и ругатни? Нима само една партия има в държавата и все тя ви е виновна?! Толкова ли е сложно да си кажете мнението по нормален начин и да се обосновете защо така мислите и най-важното - нима другите нямат право на мнение различно от вашето?!

Вирус не мога да подмина твоето мнение най вече защото и Томов го цитира в друга тема - Айде много ви се моля кажете на коя политическа партия съм бил привърженик и за коя политическа партия според вас лобирам (ще гласувам) И ако познаете няма да видите повече мой пост на тема политика (до изборите догодина :) )
 
От: Хейт, Политика, Телевизия и интернет маркетинг - ЗАЩО?

Да си кажа и аз мнението.
Посещавам този форум, защото има доста полезна информация, която не веднъж ми е вършила работа. Естествено че има много теми, които не ме интересуват - тях просто не ги чета. Сигурно има много хора, които намират точно тези теми за интересни - защо да ги лишаваме от възможността да четат и коментират?
Това е форум. Идват разни хора, говорят разни неща. Никой не може да определя точно коловоза, в който да се движим.
За 3 неща съм съгласен с Борисов:
1. По възможност да се въздържаме от отварянето на нови теми по вече дискутирани проблеми
2. Да намалим заяждането на дребно с други колеги от форума. Аз лично бих премахнал и даването на негативна репутация, макар че не бих се притеснил особено ако получа такава.
3. Да се опитваме да сме по-позитивни в постовете и коментарите. Все пак най-важното е да сме полезни на някой, а не да се правим на хейтъри.
 
От: Хейт, Политика, Телевизия и интернет маркетинг - ЗАЩО?

ЗАЩО вместо да ругаете и да се възмущавате от разни телевизии не изгасите телевизора и се съсредоточите да направите нещо положително?
Имаш зелено за това. Както и за останалото, но за това най-вече.
За съжаление, младежта тук е твърде млада, и макар че има области, в които е силно веща, никак не е наясно с пагубното въздействие на масмедиите. Гледането на телевизия е абсолютно губене на време. Не напразно термина "сапунен сериал" е възникнал и се е утвърдил именно в телевизията. За неработещите домакини в САЩ. Тоест, за хора, които се чудят как да си убиват времето. А тогава телевизията все още не е била разглеждана като пропагандно средство. Днес телевизията, особено в страни като нашата мила татковина, която на практика вече е довлечена почти до дъното на Третия свят, освен че е машина за пари, е най-вече супер машина за пропаганда и промиване на мозъци. Но колко човека го осъзнават това? Кой да ги научи?!
"Тоя не ме кефи как ми говори, я да му шибна червено...", ... "Глей го тоя, не е съгласен с мене - яж червено гадино"

Уважавам Blinky и Coolice изключително много, защото и двамата са пичове, и двамата са ми помагали когато имам нужда и винаги бих застанал на тяхна страна ОСВЕН за политиката им за либерален и безнаказан форум. Не може да псуваш като каруцар и да няма последствия, просто не е нормално! Съдържание, съдържание разбирам ама ... дайте някакви граници, пък и то едно съдържание ... за 18+ форум...

Като стана дума за съдържание, прочетох в една от темите, че било по-хубаво да си го четеш на английски, отколкото някой да ти го превежда и да му се радваш и да го хвалиш? Тъй ли? Ще ме извинявате, ама не съм съгласен.
Подкрепям! Поведение като в квартално кръчме!

Четенето в оригинал е за предпочитане. Но днешната англоезична младеж не се замисля, че не всички са като тях и не знаят английски. На времето се учеше масово руски език, както сега английски. Но това не означаваше, че всички го научават.

ktomov е прав - държиш ли се меко, всеки ще те настъпва. Като "мекото" е два варианта - вежливо и културно, и наистина меко (няма да давам сравнителна дума). Скоро ще направя 5 месеца във форума и мога да различа повечето редовно пишещи. Те са два вида: вежливо-културни и брутално-агресивни. На меко представяне реагират по своя си начин. Освен да успееш да се опълчиш по подходящ начин на втората група, няма как да оцелееш. Но много "новобранци" нямат нужното самочувствие и житейски опит за такова "отвръщане". Повечето от тях са на практика деца.
 
От: Хейт, Политика, Телевизия и интернет маркетинг - ЗАЩО?

Забелязахте ли, че с намаляването на офертите в "Пазар" - правопропорционално се увеличиха "общите теми". Струва ми се, че е нормално. Някой би казал: "Хора без работа". Аз лично пропускам политическите теми, защото ме натоварват излишно. Освен, че получавам доста информация от форума... най-много се хиля в петък, като изскочи някой с невероятен бизнес план или с някоя друга забавна тема. :twisted:
 
Последно редактирано:
Мерси за поста и се надявам това да не е тенденция, като лично ние ще се погрижим за това. Както не веднъж съм споменавал, гледам на потребителите тук като на приятели, с които мога да си кажа 2-3 думи, както и да мога да разменя няколко опит, знания и впечатления от Интернет бизнеса и други области. За това, ние гледаме на банна или наказанията, като на нещо крайно и неприятно. Защото знам, че или потребителя не е искал да постигне този ефект или е действал изцяло на емоционална база. И в двата случая ефектът е ясен - неприятни ситуации и лоши коментари, което в никакъв случай не е целта на този форум.

Методите при мен са идея по-социални, ако искате така да ги наречете. Свързвам се с дадения човек (хора неприятната дискуция или тема) и стигаме до някакво решение. Защото знам, че всеки има право на мнение и никога не го лишавам от него, независимо от позицията му. Естествено, граничещо с правилата на форума. За това могат да потвърдят някои хора от тук. Опитвам се да подходя към всеки максимално персонално, защото го възприемам като човек и личност. Често, да не кажа винаги, срещу мен са хора и се стига до позитивни настроения и определено се разбираме. Както и веднага влизат във френд листата ми.

Изчетох критиките и няма да се оправдавам, че не е така. Реално има го този елемент и колкото и да ми се ще не може без него. Не за друго, а защото сме хора и имаме много различно виждания, интереси и проблеми. А когато се засекат 2ма, 3ма или повече души в една обща хранилка, става страшно.

Надявам се и нас да ни разберете, защото вече администрираме адски много хора и се опитваме по всякакъв начин да запазим добрия дух, баланс и свобода на словото, като за сметка на това се достигат крайни граници, на които ние реагираме по един или друг начин. Но както се вижда либералния начин на водене на форума изисква и либерални мерки към всеки един. Иначе си е лицемерие.

Мисля си, че добре се справяме с хейта. Не искам да звуча наивно, но като гледам какво е по другите форуми и соц. мрежи и сайтове, тук направо е рай. :) Не се шегувам. За това рядко се ширя по други места, не за това, но и това е причина. Където и да отида не усещам това, което го има тук, а сякаш съм свикнал с него. Не го казвам като администратор, а като потребител.

Хейт, Политика, Телевизия

Да, всеки има тема на разговор и малко вероятно е да не са тези трите горе (изключих интернет маркетинг, защото това е нормално за тук), но темите са един вид отражение на реалността. За това се и пренася в постовете и в настроението на другите. Нашата отговорност е просто да ги ограничим и да гледаме да не се случва често. За което искам да помоля всеки тук да помисли добре какво би донесъл някой такъв пост или коментар. Не за друго, а защото вашите колеги ще са разочаровани от вас, а ако е много брутален, обикновено е загуба на време, защото ще се модерира. МОЛЯ ВИ, имайте го в предвид. За по-добър форум и за по-добри хора. Всичко друго е преходно и седи в бекграуда.

Успехи и наслуки, ще се радвам на коментари, а ние ще бдим за мирното и добро настроение тук. Ще ни е трудно, но определено ще дадем всичко от себе си. :)
 
От: Re: Хейт, Политика, Телевизия и интернет маркетинг - ЗАЩО?

На мен ми е готино да разпускам с култовите теми в offtopic-a. То затова е offtopic. Нямам никакъв проблем с тях :)
 
От: Хейт, Политика, Телевизия и интернет маркетинг - ЗАЩО?

Здравейте,
Ако трябва да отговоря кратко по изначално написаното, то отговорът ми е "и да, и не". Нека поясня:
Хейт - всеки отговор може да бъде приет или като груб или като нормален, като изключвам откровените псувни.
Относно останалото - аз нямам проблем, защото не чета теми, които не ме интересуват, като в това число са и такива, с неправилно или подвеждащо заглавие. И толкова.
Отговарям само по теми, за които смятам, че мога да отговоря или ако мисля, че мога да съм полезен с идея или споделяйки опит.
Не пиша за да трупам постове и всичко е ОК.
Преди да пусна тема/въпрос проверявам дали вече няма такава и не разбирам, защо и другите не могат да го направят?! Бих се почуствал тъпо ако съм питал нещо, чийто отговор е 2 теми под моята, което доста често започна да се случва и дори да се превръща в тенденция при "новите" потребители. Това на мен ми говори, че те искат помощ, но не са готови да положат минимално усилие да прегледат поне темите в секцията листнати на 1-ва страница. Е, няма как да се навия да им отговоря, дори и да знам.
Относно темите и като цяло съдържанието: Или на всички, всичко им е ясно или нищо ново не се случва в нета. Най-активно дискутираните теми са от преди година ( в най-добрият случай). От новите 1 от 3 е интересна, защото другите 2 или има вече отговори или са леко неразбираеми. Рядко намирам отговори с конкретни решения, което до някъде разбирам - всеки си пази хляба и няма да ти даде всичко на тепсия. НО има и съвестни потребители, които наистина помагат и те са причината да се връщам и пак, и пак. Не е трудно да бъдат открити - отваряш им профила, преглеждаш последните им няколко поста и добиваш впечатление.
И в края ако трябва да обобщя - липсват свежи и актуални теми, а офтопика и темите със скандали просто могат да бъдат подминавани и така сами ще замрат. Това е.
Поздрави,
 
От: Re: Хейт, Политика, Телевизия и интернет маркетинг - ЗАЩО?

На мен ми е готино да разпускам с култовите теми в offtopic-a. То затова е offtopic. Нямам никакъв проблем с тях :)
Естествено че е така. Тези теми са в офтопика и лично аз ги използвам като 5-минутно скатаване от работа, примерно:).
В някои от горните мнения захвърчаха сълзи и сополи, че имало хейт, който не желаели да четат. Ами не го четете - бутат се да прочетат сеира, пък после ревеат, че са си загубили времето.
 
От: Re: Хейт, Политика, Телевизия и интернет маркетинг - ЗАЩО?

В някои от горните мнения захвърчаха сълзи и сополи, че имало хейт, който не желаели да четат. Ами не го четете - бутат се да прочетат сеира, пък после ревеат, че са си загубили времето.

Въпроса не е в това, че ще си загубя времето в четене, а и в повечето случаи спирам да чета още на вторият отговор.

Въпроса е в това, че по този начин се губят колеги. Тебе, ако те емне половината форум и е против теб, рано или късно сигурно няма да ти е толкова приятно да седиш в този форум и да четеш как те обиждат и ще си събереш такъмите... ок ще кажеш и какво от това? Един повече или по-малко, какво значение има? - Най-малкото, губим още един потенциален купувач на услуги/стоки. Ясно е, че евентуално бихме загубили и още един предприемач, който евентуално да си предаде знанията/набюденията и да помага при нужда.

За съжаление, твоята гледана точка по въпроса, съвпада с голяма част от потребителите в форума и именно затова пък ще кажа - Ами като не те кефи някой, защо просто не отминеш и не му теглиш една... ама наум. :) И по този повод има и една много хубава поговорка - Не се знае, след време на чия врата ще почукаш :)
 
От: Re: Хейт, Политика, Телевизия и интернет маркетинг - ЗАЩО?

Въпроса не е в това, че ще си загубя времето в четене, а и в повечето случаи спирам да чета още на вторият отговор.

Въпроса е в това, че по този начин се губят колеги. Тебе, ако те емне половината форум и е против теб, рано или късно сигурно няма да ти е толкова приятно да седиш в този форум и да четеш как те обиждат и ще си събереш такъмите... ок ще кажеш и какво от това? Един повече или по-малко, какво значение има? - Най-малкото, губим още един потенциален купувач на услуги/стоки. Ясно е, че евентуално бихме загубили и още един предприемач, който евентуално да си предаде знанията/набюденията и да помага при нужда.

За съжаление, твоята гледана точка по въпроса, съвпада с голяма част от потребителите в форума и именно затова пък ще кажа - Ами като не те кефи някой, защо просто не отминеш и не му теглиш една... ама наум. :) И по този повод има и една много хубава поговорка - Не се знае, след време на чия врата ще почукаш :)
Ако ме обиждат мнозинството от форума, значи има за какво и определено нещо от моя страна не е както трябва. И да, ще си събера такъмите, защото не съм желан тук и няма да намеря вероятно хора, с които да работя. Но ако ме обижда някой и друг луд, които тук ги има, не виждам защо да се махам. Даже е полезно да има такива като база за сравнение:).

Аз за поговорката - напълно съгласен. Лесно е да блъснеш 2 майни на някой, но понякога нещата се завъртат по неочакван начин:).
 

Горе