Хм, Focalprice ме следи

rak

Active Member
Тези дни забелязах, че в сайтовете, в които има реклама на Focalprice, по банерите излизат точно тези продукти, които съм разглеждала в последно време. Няма начин това да е някаква параноя - последно разглеждах едни лупи и сега точно същите лупи ме пресрещат по всички реклами, без значение дали са бг, английски или руски сайтове, е, голяма работа са тия китайци...
 
От: Хм, Focalprice ме следи

Не е ли по вероятно google да те следи?
 
От: Хм, Focalprice ме следи

Че това е на adsense също - пиши например ХОТЕЛИ в гугъл и се поразрови и след това влезни в някой английски блог където има адсенс и виж как ще има хотели. Това е добре за уебмастерите.
 
От: Хм, Focalprice ме следи

Вярно, че от адсенс рекламите идва това :) доста е гадничко, да те следят така. Все пак, да пуска реклами точно с последно разглежданите артикули е направо противна работа - за мен е прекалена намеса в личното ми пространство.
 
От: Хм, Focalprice ме следи

Да от адсенс рекламите е, явно в сайта са нагласени да се по интереси на посетителя. Аз на моите сайтове съм ги направил контекстни.
 
От: Хм, Focalprice ме следи

То не е само с рекламите това - пробвай с търсене в Г за нещо на твоя лаптоп и паралелно за същото на друг, който не ползваш ти и обърни внимание на резултатите...
 
От: Хм, Focalprice ме следи

Аз на моите сайтове съм ги направил контекстни.

според теб по голям ефект ли има ?
 
От: Хм, Focalprice ме следи

Ам според мене като влезнеш в сайт за лаптопи, има по-голям шанс да цъкнеш на реклама за магазин за лаптопи, от колкото ако преди малко си излезнал от спортен сайт да цъкнеш на сайт за футбол, поне за мен работят по-добре.
 
От: Хм, Focalprice ме следи

мен пък ме спамят... и не само те ми още 5 магазина...
 
От: Хм, Focalprice ме следи

Мръсният Гугъл е. Мене само ме залива с реклами дето нямат нищо, ма нищо общо със съдържанието на сайта, дето са шляпнати. Отворил съм няколко пъти сайт за мишки (кампютърни) примерно, и после квото и да отворя, давай - мишки тук, мишки там.... На кого да се обадя да му кажа, че вече си избрах мишка, и вече няма файда ме спамят?
 
От: Хм, Focalprice ме следи

Ам, уебмастърите трябва да се научат да си правят рекламите контекстни и няма да е така, иначе наистина си е дразнещо и ненужно. Лошото е, че по подразбиране рекламите са по интересни и някои явно не знаят, че може да ги промениш.
 
От: Хм, Focalprice ме следи

Кой знае, че може да ги промени? Хората просто си сърфират в нета и така стана с тези реклами, че вече всички се научиха да ги избягват, обаче е гадно всичко, което си търсил да се запаметява и да се появява в рекламите на сайтовете, които отваряш. То така някой може да търси бракоразводен адвокат и после жена му като седне на компютъра и види, че и се появяват такива реклами, да и светне лампичката.
 

Горе